Ιταλία Λιμνη κομο.. Τα φώτα σας please

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
364
Likes
1.198
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Καλησπέρα σε όλους ! Μόλις κλείσαμε εισιτήρια για ιταλια . Θα έχουμε 2 ολόκληρες μέρες στο κομο & θα έχουμε νοικιάσει αμάξι. Θα θέλαμε να δούμε κομο , μπελατζο, βαρενα και μενατζιο (εκτος και αν έχετε να προτείνετε και κάτι ακόμα στην περιοχή που αξιζει και προλαβαίνουμε ). Αξιζει να κινηθούμε γι αυτά τα μέρα με το αμάξι μας ,να πάρουμε τα φέρι μποτ πεζοί ή τα φέρι μποτ με αμάξι μαζί;
Προταση.ΟΔΙΚΑ 1 μερα ανατολικα της λιμνης εως Verceia και μια δυτικα, αν και η φυσικη ομορφια της ανατολικης, δεν συγκρινεται με την κοσμικη δυτικη οχθη.

MUST Ο γύρος της λίμνης COMO (~170Km)

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Bellagio- Lecco (21.8Km)-Lago Mazzore 67.3Km & Lago Mezzola-Como 77.3Km (166,4 Km) Συνεχίζοντας τον περίπλου της λίμνης, ο στενός παραλίμνιος δρόμος -μετά τη Bellagio- προσεγγίζει την κωμόπολη Lecco.
Η διαδρομη είναι φανταστικη και θεωρω πολύ πιο φυσικη και ομορφη από την δυτικη πλευρα (Como-Bellagio), που ολοι ονομαζουν υπεροχη.Η φυσικη ομορφια των καταπρασινων πλαγιων του βουνου με αναριχωμενα φυτα είναι μοναδικη,ενώ η οχθη προσφερεται για φωτο,ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ στον στενο δρομο.

Το Lecco είναι μια ομορφη κωμοπολη κι αξιζει να σταματησεις να φωτογραφισεις τις γεφυρες του,αλλα και τον ναο στο κεντρο του.Κατόπιν στρέφεται βόρεια και «τρέχει» κατά μήκος της ανατολικής όχθης,οπου συνανταμε το γραφικο Flumelate,με ένα ορμισκο 1-2 χιλ. πριν το χωριο,οπου μπορεις να κανεις μια σταση και να φωτογραφισεις το γραφικο Flumelate από μακρια,αλλα και το Bellagio από την άλλη πλευρα της οχθης. Συνεχιζοντας είναι η κωμόπολη Varenna. Πρόκειται για άλλο ένα κόσμημα της λίμνης, που μπορεί άνετα να συγκριθεί με την Bellagio. Το λιμανάκι και η μικρή παραλία της, τα πλακόστρωτα ανηφορικά σοκάκια, τα ατμοσφαιρικά cafe,κτίσματα εποχής, οι υπαίθριες γκαλερί και οι δυο πανέμορφες επαύλεις, Villa Cipressi και Villa Monastera, ξυπνούν αμέσως τη ρομαντική διάθεση. Σ' αυτήν την ειδυλλιακή γωνιά της λίμνης έζησαν τον παθιασμένο έρωτά τους οι δυο ήρωες του Alessandro ες, μικρά παλάτια και όμορφα μικρά χωριά καθρεφτίζονται στα νερά της Κόμο.
Συνεχιζοντας αριστερα από την εκκλησια προς τον σταθμο των πλοιων,ανεβαινουμε για το Castelo dei Vezio,ένα καστρο που δεσποζει στον λοφο πανω από την Varenna (εχει εισοδο 3,5€) με ένα γραφικο οικισμο,που διασχιζεις για να φτασεις στην ειδοδο του καστρου.
Επιστρεφουμε στον κυριο δρομο για την επιστροφη κι αντι για αριστερα προς τον κυριο δρομο,εμεις στριβουμε δεξια προς ΕΖΙΝΟ.
ΕΖΙΝΟ.ενα χωριο στην κορυφη του βουνου,στο οποιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και το οποιο αφου διασχισετε και ανηφοριζοντας προς την κορυφη,φτανετε σε ένα πλατωμα από οπου η θεα της λιμνης, του
Castelo dei Vezio και της Varenna, EINAI MONAΔIKH & ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ.
Στην συνεχεια ανηφοριζουμε προς Colico και κατευθυνομαστε στην Verceia της πανεμορφης λιμνης Mezzola και διασχιζοντας το τουνελ αριστερα του δρομου προς βορεια, καταληγουμε στην νοτια πλευρα για ένα πικνικ στο πλαι της λιμνης. Οδηγώντας κατόπιν στη δυτική όχθη της Κόμο, στον δρόμο από την Sorico προς την Gravedona (SS 340d), το υδάτινο τοπίο ανοίγει και η λίμνη γίνεται θάλασσα. Οι τουριστικές εγκαταστάσεις πληθαίνουν και στα νερά της Κόμο πρωταγωνιστούν οι windsurfers και τα θορυβώδη jet ski.
Στο μέσον περίπου της δυτικής όχθης, η διαδρομή περνά από την παραλίμνια κωμόπολη Menaggio. Επισκεφθείτε την Villa Mylious Vigoni, αφεθείτε στη μαγεία της λίμνης περπατώντας στον παραλιακό πεζόδρομο και απολαύσετε τον καφέ ή το παγωτό σας σε μια από τις πολλές gelaterias της Menaggio. Προσωπικα το θεωρησα πολύ «τουριστικο και κοσμοπολιτικο» για τα «γουστα μου» κι ετσι εφυγα,γιατι η πολυκοσμια ηταν ανυποφορη.Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα βρίσκεται κι η Tremezzo, άλλο ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο της λίμνης. Η εξαιρετική φήμη που την ακολουθεί οφείλεται στην Villa Carlotta, τη διασημότερη ίσως έπαυλη της λίμνης.Είναι γνωστή για την πολυτέλεια του εσωτερικού της, τα υπέροχα γλυπτά του Antonio Canova και κυρίως για τους εκπληκτικούς βοτανικούς κήπους της. Στα 70.000 τετραγωνικά μέτρα της Villa Carlotta, τα αριστουργήματα της φύσης και της τέχνης ζουν μαζί σε τέλεια αρμονία.Στα 14 εκτάρια του βοτανικού κήπου της Villa Carlotta φύονται περίπου 500 είδη (ροδόδεντρα, αζαλέες, καμέλιες, κέδροι, τροπικά φυτά, κ.ά.). Ο κήπος της διάσημης βίλας θυμίζει υπαίθριο βοτανικό μουσείο και έχει μεγάλη περιβαλλοντική αξία. Δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στο πλαίσιο ενός άτυπου διαγωνισμού ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της Villa Carlotta και της Villa Melzi στη Bellagio.Ο διαγωνισμός για τον καλύτερο κήπο ανέδειξε τελικά νικητή τον μαρκήσιο Giorgio Clerici, ιδιοκτήτη της Villa Carlotta. (Η Villa Carlotta είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε χρόνο από τις 13-3/14-11. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας της, στο www.villacarlotta.it)
Πριν επιστρέψετε στην πόλη Κόμο, πραγματοποιήστε τρεις τελευταίες στάσεις σε ισάριθμα αξιοθέατα της διαδρομής. Στο χωριό Lenno επισκεφθείτε τη Villa Balbianello, όπου γυρίστηκε η σκηνή με τον διαγαλαξιακό έρωτα στο δεύτερο επεισόδιο της κινηματογραφικής εποποιίας «Ο Πόλεμος των Αστρων».
Τέλος, λίγο πριν από την είσοδό σας στην Κόμο, στον οικισμό Cernobbio, (το χωριο εδειχνε πολύ γραφικο αλλα δυστυχως λογω χρονου,δεν μπορεσαμε να το επισκεφτουμε) σταματήστε στην «Villa d'Este», το πιο διάσημο ξενοδοχείο της λίμνης Κόμο, που φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοεχία του κόσμου.

Eκκινηση από Bellagio- Lecco (21.8Km) για επισκεψη
-Varenna: για επισκεψη
Μοιάζει με το Bellagio σε ομορφιά, αλλά συχνά την αγνοούν οι τουρίστες άδικα. Το χωριό μοιάζει σα να αναδύεται από τη λίμνη, με τα κτήρια να είναι κολλημένα στον απότομο βράχο, σα χρωματιστές πεταλίδες.
Αν έχετε μαζί σας αυτοκίνητο, κάντε μια σύντομη βόλτα μέχρι το κοντινό κάστρο του 13ου αιώνα, Castello di Vezio, για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα της λίμνης.
- Fiumelatte για επισκεψη
-Bellano
-Verceia(Mezzola)
-Mennagio είναι ωραιότερο από κοντα δεν εχει την λάμψη του bellagio η την αυθεντική ομορφιά της varenna ,έχει όμως μια μικρή υπέροχη πλατεία με 2 duomo σχεδόν την μια διπλα στην άλλη
Λιγο μετα ειναι και η villa Balbianello όπου δεν καναμε σταση

Πριν το Tremezzo βρισκουμε Villa Carlotta Cult villa όνομα και πράγμα .
Tην διασημότερη ίσως έπαυλη της λίμνης,με υπέροχους κήπους με απίστευτους σχηματισμούς πρασιναδας στο εσωτερικό της villa ,πίνακες ,αντίγραφα γλυπτων ,έπιπλα πληρωσαμε εισοδο 9 ευρώ το άτομο και περιπλανηθηκαμε για καμια ωρα τουλάχιστον στους χωρους της διάσημης villa .Λιγο μετα ειναι και η villa Balbianello όπου δεν καναμε σταση

-Tremezzo-
Azzano-Lenno -Sala Comacina-
-Argegno-Brienno-Laglio(εδω θα προτείνω το εξης μιας και λεμε για το laglio ,κατεβαινοντας τον s340 προς como πρεπει να κανετε μια μικρή παράκαμψη και να μπειτε μεσα απο το χωρίο .ο δρόμος είναι στενός φιδωτός και περναει αναμεσα απο υπέροχες βίλλες που ενωνονονται μεταξύ τους με γεφυρες-δωματια πάνω απο τον δρόμο
χασαμε τον αριθμό προσπαθώντας να μετρησουμε πόσα τετοια σπίτια ειδαμε και εμεις να περναμε απο κάτω ..) -Karate Urio-Moltrasio-Cernobbio-Tavernola- COMO
 

fragiskos

New Member
Μηνύματα
4
Likes
7
Την καλησπέρα μου στην παρέα.
Ξεθάβω λίγο το θέμα μιας και κλείσαμε ταξιδάκι στην β. Ιταλία.

Το πρόγραμμα μας είναι από 26-29 Απρίλη.

Είπαμε λοιπόν αφού προσγειωνομαστε μαλπενσα στις 26/4 στις 12:30,να νοικιασουμε αμάξι.

Έχουμε κλείσει στην περιοχή castiglione d intelvi 2 διανύκτερευσεις και μια την Κυριακή 28 στο Μιλάνο.

Η σκέψη είναι ο γύρος της λίμνης Παρασκευή,Σάββατο,και Κυριακή μέχρι μέσιμερακι με νωρίς το απόγευμα..μετά να κατηφορισουμε Μιλάνο για Κυριακή βραδάκι ( navigli μάλλον) και Δευτέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ( απόγευμα πετάμε για Αθήνα)

Σκεφτόμαστε να επισκεφτουμε και Lugano εάν μας βγει.

Ερωτήσεις!


1) Φεύγοντας από κομο για να πάμε Lugano περνάμε σύνορα; κάποιον έλεγχο; χρειάζεται κάποια κάρτα πχ χρήσης οδικου δίκτυου ( πχ όπως Βουλγαρία -Ρουμανία με τη βιενετα,αν τη λέω σωστά)
Η απλά μπαίνουμε Ελβετία,βγαίνουμε Ελβετία χωρίς κάποια χρέωση;
Η ερώτηση αφορά και την Ιταλία και την χρήση του οδικου δικτύου της...

2) χρειάζεται κάποια ιδιετερη προσοχή στην οδήγηση στην Ιταλία; χρειάζεται κάποιο είδος εφαρμογής για χρήση σε περιοχές πάρκινγκ πχ;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.451
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
1) Φεύγοντας από κομο για να πάμε Lugano περνάμε σύνορα; κάποιον έλεγχο; χρειάζεται κάποια κάρτα πχ χρήσης οδικου δίκτυου ( πχ όπως Βουλγαρία -Ρουμανία με τη βιενετα,αν τη λέω σωστά)
Η απλά μπαίνουμε Ελβετία,βγαίνουμε Ελβετία χωρίς κάποια χρέωση;
Η ερώτηση αφορά και την Ιταλία και την χρήση του οδικου δικτύου της...
Καλησπέρα. Στην Ελβετία πρέπει να πληρώσεις βινιέτα μόνο αν κινηθείς στους αυτοκινητόδρομους. Αν πας απο τη περιοχή της Κόμο μέχρι τη Λουγκάνο και κινηθείς μόνο περιφερειακά της λίμνης και γυρίσεις δεν χρειάζεται να πληρώσεις τη βινιέτα. Διόδια δεν υπάρχουν στους δρόμους της Ελβετίας.

Στην Ιταλία δεν υπάρχει βινιέτα, αλλά υπάρχουν διόδια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Αν δεν κινηθείς καθόλου σε αυτούς δεν θα πληρώσεις διόδια. Γύρω απο τη Κόμο δεν έχει κανέναν διόδιο.

2) χρειάζεται κάποια ιδιετερη προσοχή στην οδήγηση στην Ιταλία; χρειάζεται κάποιο είδος εφαρμογής για χρήση σε περιοχές πάρκινγκ πχ;
Προσοχή στις περιοχές των οικισμών που απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων, όπως πχ στο Μπελάτζιο. Αν μπεις στο κέντρο του θα σε γράψουν σίγουρα! Θα βρίσκεις πάρκινγκ περιφερειακά των οικισμών και μετά με τα πόδια. Και να τηρείς τα όρια ταχύτητας επίσης.
 

fragiskos

New Member
Μηνύματα
4
Likes
7
Στην Ιταλία δεν υπάρχει βινιέτα, αλλά υπάρχουν διόδια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Αν δεν κινηθείς καθόλου σε αυτούς δεν θα πληρώσεις διόδια. Γύρω απο τη Κόμο δεν έχει κανέναν διόδιο.
Διόδια με την μορφή που τα ξέρουμε εδώ Ελλάδα ??
Από Μαλπένσα -Κόμο-Μιλάνο-Μαλπένσα θα είναι οι "μεγάλες διαδρομές....
Γνωρίζεις εάν υπάρχουν εκεί διόδια?

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.451
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Διόδια με την μορφή που τα ξέρουμε εδώ Ελλάδα ??
Στην Ιταλία όταν μπαίνεις σε αυτοκινητόδρομο παίρνεις ένα χαρτάκι και όταν βγαίνεις απο τον αυτοκινητόδρομο βάζεις σε μηχάνημα το χαρτάκι και πληρώνεις το ποσό που αντιστοιχεί στη διαδρομή που έκανες εντός του αυτοκινητόδρομου.

Από Μαλπένσα -Κόμο-Μιλάνο-Μαλπένσα θα είναι οι "μεγάλες διαδρομές....
Γνωρίζεις εάν υπάρχουν εκεί διόδια?
Εξαρτάται απο ποιους δρόμους θα περάσεις. Αν μπεις πχ στον Ε62 θα πληρώσεις διόδια. Μπορείς να βάλεις gps και να βάλεις αποφυγή διοδίων και αυτοκινητόδρομων και να μη πληρώσεις τίποτα. Μία διαδρομή είναι αυτή Aéroport de Milan Malpensa to Côme

Το αυτοκίνητο τι το θέλεις στο Μιλάνο; Να ξέρεις οτι στο Μιλάνο υπάρχει ελεγχόμενη ζώνη διέλευσης στο κέντρο του. Έχει δακτύλιο.
 

fragiskos

New Member
Μηνύματα
4
Likes
7
Το αυτοκίνητο τι το θέλεις στο Μιλάνο; Να ξέρεις οτι στο Μιλάνο υπάρχει ελεγχόμενη ζώνη διέλευσης στο κέντρο του. Έχει δακτύλιο.
Φτάνοντας Μιλάνο το αμαξι παρκάρεται και μετακινούμαστε με μετρό που έχουμε διπλα απο τη διαμονή μας ( γραμμη Μ3) για duomo και μετα απο κει ποδαρατο...
το αμαξι το ξαναπαίρνουμε δευτέρα απόγευμα για να πάμε Μαλπένσα , οπου το αφηνουμε και πεταμε
 

cosafiv

Member
Μηνύματα
222
Likes
472
αυτο με τις ζωνες στο Μιλανο (και σε αλλες πολεις της Ιταλιας) θελει προσοχη, εγω εφαγα 4 κλησεις απο καμερες στο Μιλανο, επειδη εψαχνα να παρκαρω σε παρκομετρο και εκανα, 4 φορες κυκλο το ιδιο τετραγωνο, με αποτελεσμα να τρωω κληση καθε 4 λεπτα... οι κλησεις χρεωθηκαν αυτοματα στην καρτα μου απο τα στοιχεια που ειχε η Hertz...
κατι παρομοιο μου συνεβη στο ιδιο ταξιδι στη Βερονα...
απ, οτι θυμαμαι ειχε καποια πινακιδα με ενα Ιταλικο κειμενο, αλλα ακολουθουσα αλλα 20 αυτοκινητα, που πηγαιναν προς τα εκει... τα αλλα αυτοκινητα, εμαθα μετα, ειχαν τσιπακι στο τζαμι "μονιμου κατοικου"...
Τα προστιμα , ηταν των 60 ευρ το καθενα...
επαθα και εμαθα,
εσυ φυλαξου...
 

penelopebek

Member
Μηνύματα
255
Likes
261
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Ταξιδεύουμε 30/4-4/5 στο Μιλανο. Τις 2 τελευταίες ημερες νοικιάσαμε αμαξι γιατι εχουμε μια δουλεια στη Βιτσεντσα θα κάνουμε και κάποια εκδρομή και θα το αφήσουμε στο αεροδρόμια. Εννοείται πως μεσα στο Μιλανο δε θα το χρησιμοποιήσουμε . Σχετικα με τις ελεγχόμενες ζωνες ποια είναι η σηματοδότηση. Πως θα γνωρίζουμε που απαγορεύεται να κινηθούμε. Θα παρουμε το αμάξι απο τον κεντριμο σταθμό μεχρι να βγουμε απο την πόλη και το αντίστροφο. Στη Φλωρεντία που είχαμε αμάξι το πάρκινγκ που παρκαραμε δήλωσε την πινακίδα μας στην τροχαία και έτσι δεν μας εγραψαν. Ισχυει κατι τετοιο στο Μιλανο. Γνωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ πολυ!!!!!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.451
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σχετικα με τις ελεγχόμενες ζωνες ποια είναι η σηματοδότηση. Πως θα γνωρίζουμε που απαγορεύεται να κινηθούμε.
Δες λίγο αυτό Ztl Milano: mappa, regole e orari 2024

Στη Φλωρεντία που είχαμε αμάξι το πάρκινγκ που παρκαραμε δήλωσε την πινακίδα μας στην τροχαία και έτσι δεν μας εγραψαν. Ισχυει κατι τετοιο στο Μιλανο.
Δεν ξέρω αν ισχύει και στο Μιλάνο (και γιατί να μην ισχύει; ), αλλά ξέρω οτι τα μεγάλα πάρκινγκ έχουν μειλ επικοινωνίας και μπορείς να ρωτήσεις για σιγουριά. Έχω ανταλλάξει κάποια μειλ στο παρελθόν με πάρκινγκ στη πόλη για τιμές.
 

penelopebek

Member
Μηνύματα
255
Likes
261
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Δες λίγο αυτό Ztl Milano: mappa, regole e orari 2024


Δεν ξέρω αν ισχύει και στο Μιλάνο (και γιατί να μην ισχύει; ), αλλά ξέρω οτι τα μεγάλα πάρκινγκ έχουν μειλ επικοινωνίας και μπορείς να ρωτήσεις για σιγουριά. Έχω ανταλλάξει κάποια μειλ στο παρελθόν με πάρκινγκ στη πόλη για τιμές.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Θα στειλω μειλ δεν το ειχα σκεφτει. Ευχαριστω και παλι
 

eleni16

Member
Μηνύματα
52
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Λίμνη Κομο
Παιδιά καλησπέρα!
Έκλεισα και εγώ ταξιδάκι 30/5-3/6 όπου φτάνουμε Μαλπένσα.
Το πλάνο είναι 2 βράδια στην περιοχή της λίμνης και μετά 2 βράδια στο Μιλάνο όπου και στην επιστροφή να γυρίσουμε το αμάξι στο Μιλάνο για να μην έχω να ασχοληθώ με το παρκινγκ.
Λέω να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο για να φύγουμε κατευθείαν για Κόμο. Ιδανικά θα ήθελα να μείνω σε ένα από τα χωριά Βαρένα ή Μπελάτζιο αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα παρκινγκ που δεν μπορείς να τα βάλεις και μέσα στο χωριό, οπότε λέω να κλείσω σε μία περιοχή που βρήκα Luccino που είναι και 13' από Κόμο για να το έχουμε σαν βάση.
Η ερώτηση μου είναι αν συμφωνείτε με αυτό το πλάνο της βάσης στο Luccino και από εκεί να γυρίσουμε την λίμνη.
Επίσης το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι θα πάρουμε το αμάξι την Πέμπτη το μεσημέρι και έλεγα να το γυρίσουμε Σάββατο βράδυ στο Μιλάνο αλλά μου φαίνονται και λίγο τζάμπα τα χρήματα απλά για κάποιες έξτρα ώρες, οπότε δεν ξέρω αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε.
Η άλλη επιλογή είναι να πάμε μόνο με ΜΜΜ γιατί δεν ξέρω και πόσο εύκολοι είναι οι δρόμοι, το πάρκινγκ και αν έχει και βενζινάδικα για να μην μείνουμε στη μέση του πουθενά.
Γενικά έχω μεγάλη εμπειρία από ταξίδια αλλά πρώτη φορά σκέφτομαι το αμάξι και με τρομάζει λίγο.
 

Mantaralena

Member
Μηνύματα
48
Likes
212
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Παιδιά καλησπέρα!
Έκλεισα και εγώ ταξιδάκι 30/5-3/6 όπου φτάνουμε Μαλπένσα.
Το πλάνο είναι 2 βράδια στην περιοχή της λίμνης και μετά 2 βράδια στο Μιλάνο όπου και στην επιστροφή να γυρίσουμε το αμάξι στο Μιλάνο για να μην έχω να ασχοληθώ με το παρκινγκ.
Λέω να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο για να φύγουμε κατευθείαν για Κόμο. Ιδανικά θα ήθελα να μείνω σε ένα από τα χωριά Βαρένα ή Μπελάτζιο αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα παρκινγκ που δεν μπορείς να τα βάλεις και μέσα στο χωριό, οπότε λέω να κλείσω σε μία περιοχή που βρήκα Luccino που είναι και 13' από Κόμο για να το έχουμε σαν βάση.
Η ερώτηση μου είναι αν συμφωνείτε με αυτό το πλάνο της βάσης στο Luccino και από εκεί να γυρίσουμε την λίμνη.
Επίσης το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι θα πάρουμε το αμάξι την Πέμπτη το μεσημέρι και έλεγα να το γυρίσουμε Σάββατο βράδυ στο Μιλάνο αλλά μου φαίνονται και λίγο τζάμπα τα χρήματα απλά για κάποιες έξτρα ώρες, οπότε δεν ξέρω αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε.
Η άλλη επιλογή είναι να πάμε μόνο με ΜΜΜ γιατί δεν ξέρω και πόσο εύκολοι είναι οι δρόμοι, το πάρκινγκ και αν έχει και βενζινάδικα για να μην μείνουμε στη μέση του πουθενά.
Γενικά έχω μεγάλη εμπειρία από ταξίδια αλλά πρώτη φορά σκέφτομαι το αμάξι και με τρομάζει λίγο.
Καλησπέρα, πριν λίγες μέρες γύρισα απο Κόμο κ τα έχω φρέσκα! Εμείς τα κάναμε όλα με τα μμμ, δεν ειχαμε φορτωμένο προγραμμα, μειναμε ενα τριήμερο στη λίμνη με βαση την πολη του Κομο. Από το Μαλπενσα έχει τρένο για Κόμο, περίπου μιάμιση ώρα, με μία μετεπιβιβαση στο Σαρονο. Σε Βαρενα κ Μπελατζιο με τα καραβάκια, ημερήσια Λουγκάνο μισή ωρίτσα με το τρενο από σταθμό Σαν Τζιοβάνι. Στο Μπρουνατε με το τελεφερικ απο Κομο. Δεν ξέρω τι συμφέρει οικονομικά αλλά αν είναι να έχεις έγνοια το αμάξι να ξέρεις πως με τα μέσα, στα βασικά τουλάχιστον, πηγαίνεις άνετα και χωρίς κόπο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.674
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom