Πορτογαλία Λισσαβώνα

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Καλησπέρα σας! Για δυο τρεις μετακινήσεις που θα κάνω την ημέρα στην Λισαβωνα, να βγάλω την via viagem και να την φορτώσω απλά λεφτά?? Για να πάω στο Belem , πρέπει να πάρω μετρό και μετά το τρένο για Cascais ή λεωφορείο . Είδα ότι είναι 60' η διάρκεια του εισιτηρίου, με καλύπτει και για το τρένο ή το λεωφορείο?
Επίσης είδα ότι υπάρχει και ένα 24ωρο που περιλαμβάνει και Σίντρα με 11 ευρώ . Περιλαμβάνει και τα λεωφορεία από Σίντρα για Κάμπο ντα Ροκα?
Ναι, αν πρόκειται μόνο για δυο-τρεις μετακινήσεις. Όσον αφορά την εναλλαγή των μέσων, νομίζω πως το ένα εισιτήριο δεν σε καλύπτει για μετρό και λεωφορείο αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απάντησή μου, επειδή παρόλο που δεν ειχα πολλές μετακινήσεις προτίμησα το ημερήσιο εισιτήριο. Τελικά λόγω των απρόβλεπτων δεν νομίζω πως μου κόστισε πιο ακριβά. Π.χ. θέλοντας να πάω στο Μπελέμ και περιμένοντας στη στάση μπερδεύτηκα (και πολλοί άλλοι μαζί μ' εμένα) με το λεωφορείο και το τραμ που είχαν το ίδιο όνομα Ε15/15Ε !! και έτσι υποχρεώθηκα σε επόμενη στάση να κατέβω από το ένα και να ανέβω στο άλλο χτυπώντας ξανά το εισιτήριο.

@Konsta

Member
Καλησπέρα σας! Για δυο τρεις μετακινήσεις που θα κάνω την ημέρα στην Λισαβωνα, να βγάλω την via viagem και να την φορτώσω απλά λεφτά?? Για να πάω στο Belem , πρέπει να πάρω μετρό και μετά το τρένο για Cascais ή λεωφορείο . Είδα ότι είναι 60' η διάρκεια του εισιτηρίου, με καλύπτει και για το τρένο ή το λεωφορείο?
Επίσης είδα ότι υπάρχει και ένα 24ωρο που περιλαμβάνει και Σίντρα με 11 ευρώ . Περιλαμβάνει και τα λεωφορεία από Σίντρα για Κάμπο ντα Ροκα?
Το 24ωρο εισιτήριο περιλαμβάνει και τα λεωφορεία από Σίντρα για Κάμπο ντε Ροκα

pan82

Member
2 γεματες μερες αρκουν για Λισσαβωνα πιστευετε;
Νομίζω είναι ελάχιστος χρόνος. Δύο μέρες είναι οκ για Πόρτο η Λίσσαβωνα έχει πολλά να δεις που θεωρώ ότι 4-5 μέρες είναι απαραίτητες

maria91

Member
Δυο γεμάτες μέρες δεν αρκούν για καμία πόλη.
Σε 2 γεματες μερες σκυλοβαρεθηκα στη Τιφλιδα μη λετε οτι κ οτι...οπως επισης μεσα σε 2 γεματες μερες βλεπεις Ριγα,Βιλνιους και Λιουμπλιανα
Ωστοσο για το θεμα που λεει ο φιλος ναι Λισαβωνα θελει βδομαδα γεματη για να την δεις ολη

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κι εγώ συμφωνώ με τους προλαλησαντες.
4-5 μέρες χρειάζονται και η εκδρομή στη Σιντρα είναι αχαστη

Extra muros

Member
2 μέρες γ πρωτεύουσα ίσως Σοφια κ Ζάγκρεμπ παίρνεις καλή γεύση, από αυτές που έχω πάει, κ πάλι με εκκρεμότητες. Τώρα αν δεν έχεις σκοπό να ξαναγυρίσεις στα κοντα στη Λισαβόνα, σε δύο μέρες με πολύ σφιχτό πρόγραμμα παίρνεις μια ιδέα από Baixa-Chiado, Alfama κ Belem, εννοείται χωρίς εισόδους σε αξιοθέατα- μουσεία ή ενυδρείο π βρίσκεται σε τελείως άλλη περιοχή.Το έχω κάνει επιτυχώς με φίλη μου σε stopover από κ προς Αζόρες, σίγουρα βοηθούσε ότι εγώ έχω πάει πολλές φορές κ ήμουν εξοικειωμένη, αλλά κ χωρίς "ξεναγο" θα βγάλεις άκρη πιστεύω. Εναλλακτικά κλείσε ένα από τα πολλά Walking tours, αρκετα ειναι σε βαση φιλοδωρηματος μόνο, ενίοτε δε θέλουν ούτε κράτηση, που συνήθως ξεκινάνε από το Rossio σε διάφορες ώρες της μέρας κ θα έχεις μια άποψη τουλάχιστον για το πολύ κέντρο της πόλης.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Σιντρα δεν θα παω. Οκ θα τις κανω 3. Εχω και μια επιπλεον μερα αλλα θελω να παω οπωσδηποτε Πορτο (για 2η φορα) αλλα εχω ερωτα με αυτη την πολη. Ευχαριστω

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
2 γεματες μερες αρκουν για Λισσαβωνα πιστευετε;
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες. Είναι πολύ λίγος χρόνος, ειδικά αν είναι πρώτη φορά που θα πας.
Εγώ έμεινα 4 βράδια και ένιωσα πως δε μου έφτασαν κιόλας. Εξαρτάται βέβαια και τους ρυθμούς του καθενός και τι προτιμά να κάνει, αλλα η Λισαβώνα είναι μια πόλη που και έχει πολλά να δεις και αξίζει να έχεις χρόνο να την απολαύσεις και χαλαρός χωρίς να είσαι συνέχεια στο τρέξιμο.

Extra muros

Member
Σιντρα δεν θα παω. Οκ θα τις κανω 3. Εχω και μια επιπλεον μερα αλλα θελω να παω οπωσδηποτε Πορτο (για 2η φορα) αλλα εχω ερωτα με αυτη την πολη. Ευχαριστω
Αν είσαι "Πορτακιας" ίσως δεν τρελαθείς με τη Λισαβόνα που είναι κανονική μεγαλούπολη μιας χωρας αρκετα παρεμφερους βιοτικου επιπεδου με της Ελλαδας, με ο,τι καλο κ κακο αυτο συνεπαγεται. Κακώς σε προκαταλαμβανω βέβαια, αλλά νομίζω οι πορτογαλοφιλοι συνήθως διακρίνονται σε αυτές τις δύο "φυλές". Το Πόρτο είναι θαυμάσιο φυσικά, εγώ κλίνω λίγο περισσότερο στην πρωτεύουσα, αν και η καρδιά μου ανήκει στην κεντρική Πορτογαλία, δεν έχω πάει ακόμα νότια κ Μαδειρα γ τελική κατάταξη.

Η Σιντρα βέβαια δεν ξέρω κανέναν να μην του άρεσε καθόλου, ειδικά αν δεν πας σε υψηλή σαιζόν με τις ορδές. Την έχω δει ηλιόλουστη, την έχω δει κ ομιχλωδη, ονειρικό τοπίο...Οπότε τρίτη μέρα Σίντρα προτείνω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.158
Μέλη
39.902
Νεότερο μέλος
panoscupra

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom