Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο μαζί με Οξφόρδη, Stonehenge, Bath και τους γιους μου!

alexandra80

Member
Μηνύματα
278
Likes
1.307
Επόμενο Ταξίδι
Τσεχία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Υπάρχουν πολλές όμορφες Pub για φαγητό. Τη μια την λένε Victoria pub τις άλλες δεν τις θυμάμαι. Ακόμη ωραίο είναι και το Bistro Pierre που είναι αλυσίδα καθώς και το Real Italian Pizza co. :)
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Μπαίνω να τα κοιτάξω! ☺
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.173
Likes
689
Υπάρχουν πολλές όμορφες Pub για φαγητό. Τη μια την λένε Victoria pub τις άλλες δεν τις θυμάμαι. Ακόμη ωραίο είναι και το Bistro Pierre που είναι αλυσίδα καθώς και το Real Italian Pizza co. :)
Συμφωνώ κι εγώ για το Bistro Pierre. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές στο Bath με αξιοπρεπές φαγητό και καλό value for money.

Επίσης δεκαπεντε λεπτα με το τραινο απο Bath για μονοήμερη και για να ανακαλύψετε δημιουργική -για τα δεδομένα Αγγλιας- γαστρονομία το Bristol.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
806
Likes
7.344
Επόμενο Ταξίδι
οδικό έως Ελσίνκι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιορδανία, Las Vegas
Τελευταία μέρα ( :( ) με Μουσεία του South Kensington, αλλά και λίγο Hyde Park!

Ξυπνήσαμε πάλι νωρίς. Φάγαμε το πρωινό μας, πληρώσαμε την Κυριούλα, μαζέψαμε και τα πράγματά μας και τα αφήσαμε σε ένα αποθηκάκι της, για να μη τα σέρνουμε μαζί μας και φύγαμε.

Σήμερα το πρόγραμμα είχε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αποφασίσαμε να πάμε με τα πόδια για να περάσουμε μέσα από το Hyde Park να το περπατήσουμε και να το δούμε και λίγο. Έτσι λοιπόν και κάναμε. Πήραμε την Holland προς ανατολικά μέχρι που συναντήσαμε είσοδο για το Hyde Park, όπου και μπήκαμε.
Το πόσο όμορφο πάρκο είναι το Hyde Park, όλοι το γνωρίζουν. Τι να πω εγώ περισσότερο;

IMG2_0569.jpg


IMG_0549.JPG


IMG_0571.JPG


Το αναστατώσαμε και λίγο .... αφού μας ήρθε η διάθεση να παίξουμε με τα "χρώματα του Φθινοπώρου"...:)

IMG_0561.JPG


IMG_0560.JPG


Περάσαμε μπροστά από το Diana memorial playground και την πίσω μεριά του Kensington palace και μετά από 30’ βγήκαμε από το πάρκο. Όμως αντί να πάμε αριστερά προς το μουσείο της Φυσικής Ιστορίας εμείς κάναμε δεξιά ψάχνοντας ένα ακόμη μαγαζί της Games Workshop, που ήταν εκεί κοντά.. Την τελευταία μας ελπίδα για να ψωνίσουμε. Ύστερα από λίγο ψάξιμο το βρήκαμε μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο. Κλειστό. Εννοώ με λουκέτο και αυτό! Άλλη απογοήτευση και πάλι. Ευτυχώς όμως την ξεπεράσαμε γρήγορα, γιατί σκεφτόμασταν τους … δεινόσαυρους που μας περιμένανε!

Στο δρόμο για το μουσείο προσπεραστήκαμε με δύο καλοντυμένους τύπους με κοστούμι, γραβάτα και χαρτοφύλακα στο χέρι. Εννοείτε ότι κυκλοφορούν πολλοί στο Λονδίνο έτσι ντυμένοι. Όχι όμως και στην Αθήνα. Οπότε η επόμενη ατάκα ήταν ψιλοαναπόφευκτη από τον μεγάλο :p:
-Αυτοί που μόλις πέρασαν ήταν της M16; :haha::haha:
Και που να τους πήγαινα στο Μιλάνο. Ειδικά στην περατζάδα της Galleria Vittorio Emanuele II θα έβλεπαν «στρατό» από πράκτορες. ;);)

Κατά τις 10:30 φτάσαμε στο μουσείο. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας φιλοξενείται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο από τερακότα του 19ου αιώνα. Μέχρι να «φάμε» την ουρά είχαμε το χρόνο να το θαυμάσουμε απ’ έξω. :oops: Κατά τις 11 παρά … τα καταφέραμε και μπήκαμε.

IMG2_2030.jpg


Οκ! Όλοι το γνωρίζουν αυτό το μουσείο είτε έχουν παιδιά είτε όχι. Με το μικρό γιο είχαμε ξανάρθει πριν τέσσερα χρόνια και το θυμόμασταν ακόμη έντονα. Αλλά αυτή η πρώτη αίθουσα που αντικρίζεις όταν πρωτομπείς μέσα, το ίδιο ξάφνιασμα μου προκάλεσε, όπως παλιά, σαν να μην είχα ξαναπάει ποτέ. Δεν θα πω πολλά. Είναι γνωστό must του Λονδίνου. Είναι πολύ εντυπωσιακός ο σκελετός του δεινόσαυρου των 32μ. που σε υποδέχεται στην είσοδο.

IMG_0585.JPG


IMG_0657.JPG


IMG_0689.JPG


Το μουσείο είναι χωρισμένο σε χρωματικές ζώνες, που η καθεμιά φιλοξενεί ένα τομέα της φυσικής ιστορίας. Η κόκκινη – με εντυπωσιακή είσοδο ένα ομοίωμα της γης- εξερευνά τη γέννηση, το σχηματισμό και τη γεωλογική σύσταση του πλανήτη. Η πράσινη ζώνη φιλοξενεί στην κεντρική αίθουσα τον τεράστιο σκελετό του διπλόδοκου και τα εκθέματα για το περιβάλλον, τη ζωή και την εξέλιξή της. Η μπλε ζώνη επικεντρώνεται και αυτή στα έμβυα όντα και την ανθρώπινη βιολογία ενώ η πορτοκαλί φιλοξενεί το δαρβινικό κέντρο.

IMG_0588.JPG


IMG_0594.JPG


IMG_0601.JPG


IMG2_2053.jpg


Εννοείτε ότι στα παιδιά άρεσε πάρα πολύ το μουσείο και στον μεγάλο που δεν είχε ξαναπάει και στο μικρό που είχε ξαναπάει. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες αν και το σκοτεινό περιβάλλον ήταν αρκετά δύσκολο σαν φόντο.

IMG2_2054.jpg


IMG2_2066.jpg


IMG2_2067.jpg


IMG2_2068.jpg


IMG2_2069.jpg


Εντυπωσιακός ο T-Rex, ένα κινούμενο (animated) μοντέλο δεινοσαύρου…
IMG_0614.JPG


IMG_0628.JPG


IMG_0634.JPG


IMG2_2086.jpg


Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η αναπαράσταση του σεισμού του Κόμπε της Ιαπωνίας (του 1995), αλλά εμένα πιο πολύ μου άρεσε ιδιαίτερα το ομοίωμα της γης.

IMG_0662.JPG


IMG_0686.JPG


IMG_0687.JPG


Βγήκαμε έξω κατά τη 1:00. είχαμε μόνο μία ώρα καιρό και είπαμε να την καταναλώσουμε στο μουσείο Επιστήμης που ήταν δίπλα.

IMG_0693.JPG


Ομολογώ ότι δεν ήταν και πολύ πετυχημένη αυτή η επίσκεψη. Και την προηγούμενη φορά το ίδιο λάθος είχαμε κάνει. Είχαμε πάει την ίδια μέρα και τα δύο μουσεία (με πάλι δεύτερο το επιστήμης) με αποτέλεσμα στο δεύτερο μουσείο να είμαστε κουρασμένοι και να βιαζόμαστε να τελειώσουμε. Και είναι και τεράστιο.

IMG_0694.JPG


Δεν προλαβαίνεις μέσα σε μισή μέρα να το δεις. Εμείς είχαμε μόνο μία ώρα και εγώ δεν ήμουνα καλά διαβασμένη. Δεν ήξερα ούτε τα S.O.S. :p Ανεβήκαμε κατ’ ευθείαν στον 5ο όροφο, που είχε κάποιους προσομοιωτές πτήσης και εγώ είχα κάποια εισιτήρια 2for1 και μπήκαμε σε ένα αεροπλάνο υποτίθεται της raf και «πετάξαμε».

IMG_0698.JPG


Δεν τρελάθηκαν τα παιδιά με αυτό. Ίσως επειδή είναι μεγάλα ή ίσως επειδή έχουν μπει σε πιο εντυπωσιακά; Μπορεί και απλά να θέλανε να με νευριάσουν, γιατί δεν τα άφησα να μπουν σε ένα άλλο παιχνίδι, που είχε μεγάλη ουρά αναμονής και θα αργούσαμε να φύγουμε, με κίνδυνο να χάσουμε το αεροπλάνο. Δεν ξέρω. Πάντως το γρήγορο πέρασμα που κάναμε σε κάποιους άλλους ορόφους μάλλον δεν μας άφησε τίποτα και φύγαμε μάλλον ψιλοαπογοητευμένοι από αυτό το μουσείο.

IMG2_2110.jpg


IMG2_2112.jpg


IMG2_2115.jpg


Εδώ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση για να αναφέρω σχετικά με κάποια voucher που είχα εκτυπώσει από το Internet. Με την επίδειξη εισιτηρίου τρένου (πήγαινε – έλα) και αυτά τα voucher, μπορούσα να έχω έκπτωση σε κάποιες attraction. Η έκπτωση ήταν 2 σε 1. Δηλαδή ο ένας στους δύο έμπαινε δωρεάν. Σε μένα στην ουσία έμπαινε δωρεάν το ένα παιδί. Το θέμα είναι ότι δεν ήταν καθόλου τυπικοί στο να ελέγξουν τα εισιτήρια (του τρένου), δηλ. δεν κοιτούσαν ούτε τις ημερομηνίες, ούτε τη διαδρομή. Απλά μόλις το έβλεπαν να βγαίνει από την τσάντα (ένα εκτυπωμένο λευκό χαρτί με απλά το σήμα των τρένων) μου έλεγαν οκ. Αυτή η προσφορά ίσχυε για πολύ καιρό και μπορεί να ισχύει και ακόμα (πάντα πάντως έχει κάποιου τέτοιου είδους προσφορά). Εγώ τη χρησιμοποίησα σε: Tower of London, Bond in motion & Red Arrows simulator στο μουσείο επιστήμης και «γλύτωσα» έτσι κάποιες λίρες. Κλείνει η παρένθεση.

Είχε φτάσει πια η ώρα της αντίστροφης μέτρησης. Είχε αρχίσει να με απασχολεί ο γυρισμός μας.

Στις 2:00 φύγαμε από το επιστήμης. Παίρνουμε metro από South Kensington και κατεβήκαμε Holland Park. Φτάσαμε γρήγορα και αφού είχαμε ένα μικρό χρονικό περιθώριο και αποφασίσαμε πριν πάρουμε τα πράγματα από το ξενοδοχείο να πάμε στη διπλανή pub να φάμε κάτι πριν το ταξίδι.

Νομίζω ότι θα έλειπε πολύ σημαντικό κομμάτι από το ταξίδι αυτό που τα έχει όλα. Το φαγητό σε pub και μάλιστα fish and chips. Πολύ ωραίο περιβάλλον πολύ αγγλικό, γρήγορο σέρβις και εξαιρετικό φαγητό. Ακούγεται περίεργο για Αγγλία, αλλά το φαγητό ήταν φοβερό. “The Castle” λέγεται η pub και όταν θα ξαναπάω θα την τιμήσω και πάλι. Και στα παιδιά άρεσε πολύ.

IMG2_0700.jpg


IMG2_0703.jpg


Τέλος. Πήραμε τα πράγματά μας από το αποθηκάκι του καταλύματός μας, το αποχαιρετήσαμε ...
IMG_0534.JPG


και πήραμε το metro. Φτάνουμε King’s Cross. Εξαργυρώνουμε τις Oyster Cards των παιδιών και μάλιστα τα πήραμε πίσω σε λίρες. Αυτό δεν το υπολόγιζα. Νόμιζα ότι επειδή είχα πληρώσει με κάρτα θα μου τα επέστρεφαν τα χρήματα στην κάρτα. Τώρα μου έμειναν 16 λίρες στο χέρι, τις οποίες στη συνέχεια «πασχίσαμε» να τις «φάμε» πριν φύγουμε από τη χώρα. ;);)

Με το εισιτήριο του τρένου στο χέρι πήραμε το επόμενο τρένο για Stansted και μετά από μία ώρα και στην ώρα μας είμαστε στο αεροδρόμιο. Επιστροφή με Ryan στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα παιδιά και με μένα άκρως ικανοποιημένη για την επιτυχία της εκδρομής μας.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την εκδρομή επειδή ξυπνούσαμε πολύ πρωί (τις δύο ημέρες αξημέρωτα) και επιστρέφαμε στη βάση μας αρκετά αργά (μετά τις 9:30 με 10:00 η ώρα το βράδυ) και λόγω του ότι ήταν αρκετά φορτωμένο το πρόγραμμα και τέλος επειδή ήταν και καλά :D:p οργανωμένο :p:D, νιώθω πήγα 7 ήμερη εκδρομή στην Αγγλία και όχι τριήμερη. Είχαμε κάνει … τόσα πολλά.

Είχαμε δει το Λονδίνο όσο γινόταν μέσα σε μιάμιση μέρα,
είχαμε δει το Big Ben, το Westminster αλλά και μουσεία,
είχαμε κάνει βαρκάδα στον Τάμεση και μάλιστα 2 φορές και στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη,
είχαμε κυκλοφορήσει με metro αλλά και με δυόροφο κόκκινο λεωφορείο,
είχαμε φάει και κάτι ...traditional,
είχαμε δει την Οξφόρδη, το Bath και το Stonehenge!!
είχαμε πάρει και μια γερή μυρωδιά της Αγγλικής επαρχίας,
είδαμε και πολλά film locations,
και φυσικά είχαμε ψωνίσει και σουβενίρ αλλά και φιγούρες από τα Games Workshop. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε μέχρι εδώ. Να ψωνίσουμε φιγούρες……:innocent:

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με μερικές αγαπημένες μου φωτογραφίες από την αγαπημένη μου αυτή πόλη (από αυτό και από άλλα προηγούμενα ταξίδια)...

IMG2_2320.jpg


IMG2_2378.jpg


IMG2_2386.jpg


IMG2_2391.jpg


IMG2_2394.jpg


και την ευχή να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία....o_O
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.296
Likes
6.927
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.888
Μηνύματα
743.937
Μέλη
35.577
Νεότερο μέλος
Angela80

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom