vikara
Member
- Μηνύματα
- 596
- Likes
- 6.759
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νησί του Πάσχα
Επίλογος
Σαν να είπαμε "φτου ξελευθερία για ολους" ήταν αυτο το ταξιδι μας στη Μαλτα!Σαν να ειμασταν παιδιά και εμεις μαζι με τα παιδια μας! Σαν να βγήκαμε ξανα να πάιξουμε στη γειτονια μετα απο 1,5 χρόνο! Σαν να ανοιξε παλι το μυαλο, η ψυχη και τα ματια μας!
Η - ποιος να μας το'λεγε!- κατασταση που ζούμε απο τον προπερασμενο Μαρτιο , το χαμενο για εμας καλοκαίρι του 2020 που δεν πηγαμε πουθενα, η κλεισουρα, η αγωνια αλλα και μια σειρα απο προσωπικούς λόγους που δεν μας ειχαν αφησει να κανουμε ξανα τετοιες οικογενειακες διακοπές καλοκαιριου, ολα αυτα μαζί συνετελεσαν ωστε το ταξιδι στη Μαλτα να μπει βαθια στην καρδια και στις αναμνησεις μας!!!
Να ευχαριστησω παρα πολυ τα μέλη του φόρουμ που εγραψαν στο παρελθον ιστορια για αυτο το νησι αλλα και ολους αυτους που εδωσαν κατα καιρους πληροφορίες. Μας χρησιμεψαν ολα ως κόρη οφθαλμου!
Απο πρακτικά ζητηματα:
- τα εισιτηρια μας κλείστηκαν με ryanair περιπου 2 μηνες πριν την αναχωρηση μας και κόστισαν 80€/ ατομο, Θεσσαλονικη- Βαλετα και τουμπαλιν 13-20/8. Μόνο με 1 backpack οι 3 απο τους 4 μας και μια χειραποσκευη-βαλιτσα+1 backpack για τον 1 (που ανεβασε το 1 εισιτηριο κατα 20€).
- διαμονη κλείσαμε 3 μερες στο - μην πατε ποτε μεχρι να τελειωσει ο covid- Sliema Hotel by st hotels οπου και δεν μειναμε για τους λογους που ανεφερα στην αρχη της ιστοριας μας, στα 130€/ βραδια για 4 ατομα (τα παιδια μας ειναι σε ηλικια που μετρουν ως ενηλικες στα περισσοτερα καταλυματα) με πρωινο. Μεταφερθηκαμε στο Bayview hotel by st hotels στη Σλιεμα. Δεν ηταν καλη επιλογη, παρα πολυς κοσμος, το πρωινο σε κλειστη μη αεριζομενη αιθουσα με τα τραπεζια σε αποσταση 5 εκ. το ενα με το αλλο, οχι πολυ καθαρο γενικα. Απορω πώς δεν κολλησαμε τιποτα εκει μεσα. Επισης, ενω ειχαμε κλεισει με θεα θαλασσα, μας εδωσαν ενα δωματι στον ακαλυπτο οπου διναμε χειραψια με τον απεναντι. Το μονο "θετικο" ηταν οτι ειχε πισινα στην ταρατσα, αλλα και αυτη μικρη για τη δυναμικοτητα του καταλυματος. Τις υπολοιπες 4 μερες κλεισαμε (ευτυχως) στο Corinthia hotel st Georg's bay. Ξενοδοχειο- resort πολυ καθαρο, με 4 πισινες και θαλασσα μπροστα. Η τιμη του στα 165€/βραδια για 4κλινο, ευρυχωρο με μπαλκονι με θεα στη θαλασσα, χωρις πρωινο.
- για φαγητο ειμαι η πλεον ακαταλληλη να δωσω συμβουλες ή μαλλον θα πω οτι στη Μαλτα εχει πολυ καλη ποιοτητα Mac Donald's και Burger King
Με την πιτσικαροπαρεα μας, δεν μας επετραπει ιδιαιτερα η τοπικη γευσυγνωσια. Παρ' ολα αυτα, τιμησαμε τα pastici, τα τοπικα πιτακια με ρικοτα, μπιζελια ή κοτοπουλο που ηταν θεικα και πολυ οικονομικα (0,40-0,60€ το τεμαχιο, και ηταν κανονικο οχι μινι). Φαγαμε επισης πιτσα και μακαροναδα, στα ιταλικα προτυπα, επισης πολυ νοστιμα. Δυστυχως δεν δοκιμασαμε θαλασσινα για τα οποια φημιζεται το νησι, ουτε το τοπικο κουνελι (λεω να φταξω ενα στιφαδο την Κυριακη να πνιξω τον πονο μου!)
- μια παρατηρηση οτι ολα κλεινουν πολυ νωρις! Δηλαδη μουσεια, εκεθσεις, εκκλησιες, ανοιχτες αγορες 15:00 το πολυ 16:00 κλεινουν. Οποτε πρεπει να ξεκινας πρωι για να προλαβεις, καθώς οι αποστασεις δεν ειναι μικρες...
- τα λεωφορεια εξαιρετικα, συνεπη και αντι-covid καθως ηταν αδεια (δηλαδη μονο λιγοι καθημενοι) στο 90% των περιπτωσεων που τα χρησιμοποιησαμε. Μας ετυχε λεωφορειο να το εχουμε και αγκαζε!!! Επισης πολυ χρησιμη η εφαρμογη e-cabs που εμαθα απο το μελος @paefstra και ευχαριστω ιδιαιτερως, μας εσωσε σε περιπτωσεις που δεν βολευαν οι συνδιασμοι των λεωφορειων!
- μειναμε 1 εβδομαδα στη Μαλτα και παλι αφησαμε απο εξω πραγματα ( και δεν ειμαστε απο τους αργους η αυτους που θελουν να απολαυσουν με τις ωρες ή τις μερες, ενα μερος). Σιγουρα, καναμε και καλοκαιρινες διακοπες (δηλαδη τα μπανια μας). Εν κατακλείδι όμως, πιστευω οτι ενω η Μαλτα ειναι μικρο νησι σε μεγεθος Ανδρου, αν δεν κανω λαθος, εχει πολλα-πολλα να δεις, οποτε αξιζει να αφιερωσεις τουλαχιστον 1 εβδομαδα.
Οποτε θα ηθελα να κλεισω την ιστορια μου με κατι μαλτεζικο! Επειδη φτασαμε και 17 Σεπτεμβρη σημερα, ιδου το ποιημα με τιτλο "Φθινοπωρο" της Μαλτέζας ποιητριας Ελίζαμπεθ Γκρεκ:
Φθινόπωρο
Ένα – ένα
τα χλομά ροδοπέταλα που
από το δέντρο του απέναντι δρόμου
αλλάζουν θέση με μια ριπή του ανέμου
εύθραυστα όσο οι μέρες
που σου έμειναν να μετράς.
Τα μαζεύω στην ποδιά μου
τα συλλέγω σαν ενθύμια
της μυρωδιάς σου,
όμως ο άνεμος αγωνίζεται,
ο άνεμος είναι δυνατότερος από εμένα και
ένα
ένα
τα χλομά ροδοπέταλα γλιστρούν
μέσα από τα δάχτυλά μου.