Μάλτα Μάλτα

Natasa Ch

Member
Θα το ήθελα αλλά είχα δει ότι δεν επιτρέπεται για κάτω των 6 ετών, άρα θα έπρεπε να χωριστουμε γιατί θα έχουμε και τον κύριο 2.5 ετών μαζί. Άρα δυστυχώς όχι. Φαντάζομαι ο περιορισμός των τόσο λίγων ατόμων δεν ισχύει και για τις κατακόμβες του Αγίου Παύλου στη Μντινα έτσι;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Φαντάζομαι ο περιορισμός των τόσο λίγων ατόμων δεν ισχύει και για τις κατακόμβες του Αγίου Παύλου στη Μντινα έτσι;
Όχι εκεί ήταν υπερβολικά άνετα όταν μπήκα ως μεγάλος χώρος, έβγαλα εισιτήριο επιτόπου.
Βέβαια πήγα και χειμώνα οπότε καλύτερα να το ψάξεις λίγο. ;)

Natasa Ch

Member
Λέω να σου γράψω το πρόγραμμα να μου πεις γνώμη γιατί ίσως παραειναι χαλαρό:

Μέρα 1 (φτάνουμε πρωί πρωί Παρασκευή)
Βαλέτα: εκκλησία Αγίου Ιωάννη, παλάτι του μεγάλου μαγίστρου και βόλτες στη Βαλέτα όλη μέρα.

Μέρα 2 - Σάββατο
Popeye village , ναοί Χαγκαρ Κιμ και μετά Μαρσακλοκ, ίσως και το χωριό Μαρσασκαλα (αξίζει/χρειάζεται?)

Μέρα 3 - Κυριακή
Πρωί στο esplora interactive science museum (μένουμε δίπλα) και μετά Ραμπάτ - Μντινα για επίσκεψη στον καθεδρικό και τις κατακόμβες Αγίου Παύλου πριν κλείσουν, και μετά βόλτες εκεί. Βράδυ βόλτα εκεί ή να φύγουμε να πάμε στη Βαλέτα πάλι;

Μέρα 4 - Δευτέρα
3 πόλεις και Μουσείο πολέμου

Στις 6 το απόγευμα πρέπει να πάμε αεροδρόμιο. Θα έχουμε αμάξι. Η μέρα 4 παραειναι χαλαρή, θα μπορούσα ίσως να βάλω τη μέρα 1 εκεί, αλλά να δούμε τη Βαλέτα μόνο πριν φύγουμε; Γιατί ετσι θα μπορούσα πχ να συμπεριλάβω και το νησάκι Gojo στη μέρα 1, αλλά δεν θέλω να απομακρυνθούμε την μέρα 4. Τι λέτε;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεδομένου ότι δε μπορώ να φανταστώ πως είναι μια εκδρομή με παιδιά, θα σου πω μόνο γι' αυτό:
Μέρα 3 - Κυριακή
Πρωί στο esplora interactive science museum (μένουμε δίπλα) και μετά Ραμπάτ - Μντινα για επίσκεψη στον καθεδρικό και τις κατακόμβες Αγίου Παύλου πριν κλείσουν, και μετά βόλτες εκεί. Βράδυ βόλτα εκεί ή να φύγουμε να πάμε στη Βαλέτα πάλι;
Να πάτε νωρίς σχετικά, να δείτε κατακόμβες και σιωπηλή πόλη και κατόπιν να κάνετε τις βόλτες σας εκεί, άντε ως το σούρουπο για τις φωτογραφίες. Όταν νυχτώσει ψιλοαδειάζει το μέρος, καλύτερα να γυρίσετε στη Βαλέτα ή όπου μένετε.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη

Βαλέτα: εκκλησία Αγίου Ιωάννη, παλάτι του μεγάλου μαγίστρου και βόλτες στη Βαλέτα όλη μέρα.

Μέρα 2 - Σάββατο
Popeye village , ναοί Χαγκαρ Κιμ και μετά Μαρσακλοκ, ίσως και το χωριό Μαρσασκαλα (αξίζει/χρειάζεται?)

Μέρα 3 - Κυριακή

Μέρα 4 - Δευτέρα

Στις 6 το απόγευμα πρέπει να πάμε αεροδρόμιο. Θα έχουμε αμάξι. Η μέρα 4 παραειναι χαλαρή, θα μπορούσα ίσως να βάλω τη μέρα 1 εκεί, αλλά να δούμε τη Βαλέτα μόνο πριν φύγουμε; Γιατί ετσι θα μπορούσα πχ να συμπεριλάβω και το νησάκι Gojo στη μέρα 1, αλλά δεν θέλω να απομακρυνθούμε την μέρα 4. Τι λέτε;
Εγώ τον Μάιο χωρίς παιδιά και χωρίς αμάξι, με μεγάλη μέρα και με 1 διανυκτέρευση στο Gozο ( 2 μέρες στο νησί) και 4 διανυκτερεύσεις στο κέντρο της Βαλέτα δεν μπόρεσα να δω όλα όσα έχεις αναφέρει...
Το θεωρώ υπέρ αισιόδοξο το πρόγραμμα σου με 3 παιδιά. 🤔
Καταρχήν η οδήγηση στα αριστερά στη Μάλτα είναι λιγάκι εφιαλτική γιατί οδηγούν νευρικά ακόμη και οι οδηγοί ταξί!!
Με 3 μόνο διανυκτερεύσεις δεν νομίζω ότι προλαβαίνεις να πας στο Gozo.
Στις 3 πόλεις αυτό που αξίζει είναι η περιήγηση στα δρομάκια των Ιπποτών στο Birgu. Είναι ονειρικά αρκεί να ξέρεις που να περπατήσεις γιατί οι περισσότεροι πάνε μόνο στο λιμάνι και νομίζουν ότι αυτό είναι το Birgu.
Στο Ραμπάτ πάνε μόνο στην μεγάλη αίθουσα στις κατακόμβες στην πλευρά που είναι το εκδοτήριο εισιτηρίων. Μην περάσεις απέναντι γιατί δεν αξίζουν οι τάφοι και είναι όλοι ίδιοι. Η κατάβαση με σκαλιά και μικρό παιδί δεν είναι και εύκολη.
Πάνε το πρωί γιατί κλείνουν όλα νωρίς. Τον Μάιο κάποια αξιοθέατα στο Ραμπάτ έκλειναν στις 4 μμ . Δεν πρόλαβα ανοικτή τη σπηλιά του Απ. Παύλου...
Μετά να πας στη Μεντίνα και κάντε βόλτες μέχρι να νυχτώσει. Μετά θα είναι νέκρα. Εδώ ήταν άδεια αρχές Μαϊου.

Για αρχαιολογικούς χώρους δεν ξέρω αν αξίζει η επίσκεψη με τόσο μικρά παιδιά. Ειδικά το Hypogeum με τόσο ακριβό εισιτήριο!
Την 1η μέρα οριακά θα μπορέσεις να δεις τον ναό του Αγ. Ιωάννη και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου γιατί θέλουν ώρα. Ειδικά το παλάτι.
Στο ναό έχει και προβολή ντοκυμαντέρ για τον Καραβάτζιο δωρεάν., δίπλα από το παρεκκλήσι με τον εντυπωσιακό πίνακα του.
Εγώ κινήθηκα πολύ με ταξί μεταξύ των πόλεων και τρόμαξα με την οδήγηση των Μαλτέζων.

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη

Μέρα 2 - Σάββατο

Μέρα 3 - Κυριακή

Μέρα 4 - Δευτέρα

Καλύτερα να αφήσετε το Gozo την 4η ημέρα και αφιερώστε το χρόνο που θα περισσέψει για καμιά ακόμα χαλαρη βολτίτσα στη Βαλεττα ή τη Σλιεμα. Δείτε το Gozo σε κάποιο άλλο ταξίδι γιατί κ αυτό θέλει το χρόνο του. Αν και οι 3 πόλεις που λέτε να πάτε την 4η ημέρα θελουν το χρόνο τους κ ειδικά η Birgu.
Να προσθέσω επίσης ότι κ εγώ που πήγα Ιούλιο δεν βρήκα
ουρά για να βγάλω εισιτηρια για τις κατακομβες ή για τα αξιοθέατα της Βαλεττα, οπότε μην αγχώνεστε.
Όσο για το βράδυ της 3ης ημέρας, αν κ εγώ την Μντινα την επισκέφτηκα μέρα, ειναι τόσο ατμοσφαιρικη ώστε είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το βράδυ θα πρέπει να είναι μαγεία όταν φεύγει ο πολύς κόσμος. Γνώμη μου, και δεδομένου ότι νυχτώνει κ σχετικά νωρίς πια, να τη δείτε κ βραδάκι κ γυρνάτε λίγο πιο αργά στη Βαλεττα.
Πάντως θα συμφωνήσω ότι με 3 παιδιά το πρόγραμμα σας είναι λίγο "φιλόδοξο", αν κ όχι ακατόρθωτο

Natasa Ch

Member
Ωραία, θα το κρατήσω το πρόγραμμα έτσι χαλαρό και θα τα προλάβουμε όλα άνετα.
Ευχαριστω πολύ!

micef

Member
Μέρα 2 - Σάββατο
Στο Popeye village υπολογίζετε να κάνετε μπάνιο, πως θα είναι ο καιρός; Πήγαμε αρχές Σεπτέμβρη με την 7 χρόνων κόρη, μείναμε στο χωριό 4 ώρες αλλά θα μπορούσαμε περισσότερο με τα παιχνίδια στην θάλασσα και στην πισίνα. Λίγο κάποιο δρώμενο εκεί, λίγο να μπεις στα σπιτάκια και να ασχοληθούν τα παιδιά με τα παιχνίδια που έχει περνάει γρήγορα η ώρα. Είναι σχετικά μεγάλες οι αποστάσεις για το υπόλοιπο πρόγραμμα

Natasa Ch

Member
Στο Popeye village υπολογίζετε να κάνετε μπάνιο, πως θα είναι ο καιρός; Πήγαμε αρχές Σεπτέμβρη με την 7 χρόνων κόρη, μείναμε στο χωριό 4 ώρες αλλά θα μπορούσαμε περισσότερο με τα παιχνίδια στην θάλασσα και στην πισίνα. Λίγο κάποιο δρώμενο εκεί, λίγο να μπεις στα σπιτάκια και να ασχοληθούν τα παιδιά με τα παιχνίδια που έχει περνάει γρήγορα η ώρα. Είναι σχετικά μεγάλες οι αποστάσεις για το υπόλοιπο πρόγραμμα
Ευχαριστώ για την επισήμανση! αν δεν μας βγει δεν θα αγχωθουμε για τους ναους Χαγκαρ Κιμ και το χωριο Μαρσασκαλα. Αν περνάμε καλά θα μείνουμε στο Ρopeye village, θα έχουμε και μαγιό για τα παιχνίδια στη θάλασσα και μετά παμε μονο στο Μαρσακλοκ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.202
Μέλη
39.919
Νεότερο μέλος
Stavroula & Nikos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom