• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Μάλτα Μάλτα

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@STKF είσαι στη Μάλτα και πίνεις μπύρες! Σε είδα... :cool: Να περάσετε υπέροχα!
Σε παρακαλώ κράτα σημειώσεις για φαγητό και ποτό και εάν έχεις την καλοσύνη μας τα αναφέρεις εδώ. Φεύγω σε 4 μέρες και είμαι εντελώς ανοργάνωτη για πρώτη φορά...

Επίσης, να ρωτήσω όλους τους φίλους του φόρουμ το εξής.
Έχετε πάει στους παρακάτω γεωλιθικούς σχηματισμούς στο Gozo και πως;
Wied il-Mielah Window
Ta' Kalanka sea cave & Hofriet Window
Αλυκές
Στο μικρό φαράγγι WIED IL-CHASRI στη Μάλτα πήγε κάποιος χωρίς αμάξι;

Θέλω να πάω να δω λίγο φύση αλλά δεν θέλω να με ψάχνουν στη Μάλτα...
Μπορώ να φτάσω με ΜΜΜ και λίγο περπάτημα ή είναι μονόδρομος το αμάξι;
Αυτά τα Hop-On Hop-Off λεωφορεία στη Μάλτα και στο Gozo που σε πάνε σε διάφορες τοποθεσίες βολεύουν για τίποτα από τα παραπάνω αξιοθέατα;

Last edited:

Katerinaboby

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Νότια Αμερική,
Σε παρακαλώ κράτα σημειώσεις για φαγητό και ποτό και εάν έχεις την καλοσύνη μας τα αναφέρεις εδώ. Φεύγω σε 4 μέρες και είμαι εντελώς ανοργάνωτη για πρώτη φορά...

Επίσης, να ρωτήσω όλους τους φίλους του φόρουμ το εξής.
Wied il-Mielah Window
Αλυκές

Θέλω να πάω να δω λίγο φύση αλλά δεν θέλω να με ψάχνουν στη Μάλτα...
Μπορώ να φτάσω με ΜΜΜ και λίγο περπάτημα ή είναι μονόδρομος το αμάξι;
Αυτά τα Hop-On Hop-Off λεωφορεία στη Μάλτα και στο Gozo που σε πάνε σε διάφορες τοποθεσίες βολεύουν για τίποτα από τα παραπάνω αξιοθέατα;
Καλησπέρα! Εγώ πήγα στο GOZO με super fast ferry σε περίπου 45'. Επισκέφθηκα τον μεγαλολιθικό ναό του νησιού, με τον οποίο δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα και την πρωτεύουσα. Από την Βικτώρια (πρωτεύουσα) υπάρχει λεωφορείο για τον ναό. Η μετακίνηση ήταν εύκολη.

robokokas

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλημέρα σε όλους, για φαγητό στην Βαλέτα και τριγύρω που έχετε να προτείνετε; Οικονομικό και καλό. Ευχαριστώ.

STKF

Member
Τώρα το είδα! :oops: Προφανώς είσαι ήδη στο νησί και έχεις πλέον άποψη.
Wied il-Mielah Window
Αλυκές
Δεν πήγα σε κάποιο από αυτά.

alisaxni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Καλημέρα παιδιά! Βρέθηκα για 3 μέρες στη Μάλτα και πρόλαβα να κάνω τα εξής, πράγματα που προτείνω στους μελλοντικούς επισκέπτες:

Βόλτα σε Μεδίνα - Ραμπάτ και επίσκεψη στις κατακόμβες
Βόλτα στις 3 πόλεις (Birgu - Senglea - Cospicua)
Επίσκεψη σε Gozo (Victoria) & Comino
Βαλέτα - Εκκλησία Αγίου Ιωάννη και Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και περίπατος από την πύλη μέχρι το φρούριο του Σ. Έλμο.

Προσωπικά στην πρωτεύουσα ξεχώρισα λίγο παραπάνω τους Κήπους Κάτω Μπαράκα. Μπορεί οι Άνω να έχουν το όνομα λόγω της θέασης στον κανονιοβολισμό, αλλά οι Κάτω είναι πιο όμορφοι και δροσεροί.

Κάποια tips:

Έχουν καλές λεωφορειακές συνδέσεις, οπότε εάν δε θέλετε να πληρώνετε ταξί συνεχώς, απλώς παίρνετε λεωφορείο (2 ευρώ). Πληρώνετε είτε με μετρητά στον οδηγό, είτε με ανέπαφη κάρτα και κρατάτε την απόδειξη, καθώς με το ίδιο εισιτήριο επιβιβάζεστε όσες φορές θέλετε για 2 ώρες. Υπάρχουν και τα Airport Direct με 3 ευρώ σας μεταφέρουν από/προς το αεροδρόμιο και τις μεγάλες πόλεις. Είναι καθαρά και συνεπή. Για τις διαδρομές εκτός από το google maps υπάρχει και η εφαρμογή Tallinja που δείχνει τα λεωφορεία σε πραγματικό χρόνο. Αν τώρα δεν κρατιέστε και θέλετε ταξί, κατεβάζετε και την εφαρμογή Bolt.

Για διαμονή, γνώμη μου πάντα, βολεύει περισσότερο η Sliema λόγω τοποθεσίας - προσβάσεων, ενώ έχει και πιο οικονομικές επιλογές καταλυμάτων.

Αν σας ενδιαφέρει η Αρχαιολογία και οι πολιτιστικές διαδρομές, πραγματικά η Μάλτα έχει σημαντικότατους παλαιολιθικούς ναούς, πέρα από τους δύο που αναφέρονται συνέχεια. Το λέω γιατί τουρίστες δεν ήξεραν καν πως υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι στη Μάλτα. Αν βρεθείτε στη Βαλέτα, κάντε μια επίσκεψη και στο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο δίνει μια καλή εικόνα της ιστορίας της περιοχής.

Τοπικά προϊόντα που αξίζουν μια δοκιμή είναι το λικέρ Bajtra, κρασιά από ποικιλίες όπως Gingerntina και Gellewza και τα τυράκια Gbejniet. Εννοείται θα δοκιμάσετε pastizzi που υπάρχουν παντού στη χώρα, αλλά δύο φούρνοι που ξεχώρισα είναι το Champs στη Βαλέτα και το Pie Master στη Ραμπάτ. Επιλογές για φαγητό υπάρχουν πολλές, αλλά νομίζω αξίζει μια επίσκεψη στο Ta Kris.

Αυτά πάνω - κάτω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.028
Μέλη
39.746
Νεότερο μέλος
mariageo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα