Κίμωλος Μήλος Μήλος, Κίμωλος

inspiring

Member
Μηνύματα
93
Likes
140
Σε ευχαριστώ πολύ. Αναρρωτιέμαι για μια 5μελή οικογενεία θεωρείς οτι θα μπορουμε με καποιο θαλασσιο μεσο να κανουμε μια γυρα σε παραλιες που δεν παει αμαξι; Εννοω να κανει καποιες στασεις να ριχνεις μια βουτια και να συνεχίζεις.Γενικά τι τιμες παίζουν;
Απο το λιμανι του Αδαμαντα θα δεις διαφορες εκδρομες που γινονται κυριως στο δυτικο η στο ανατολικο μερος της Μηλου.Αναλογως τι θα επιλεξεις γιατι υπαρχουν κ γευματα σε καποιες εκδρομες οποτε βγαινουν ακριβοτερες.
Απο 50-80 ευρω το ατομο νομιζω παιζουν οι τιμες κ ξεκινουν απο τις 9 το πρωι εως και τις 6 το απογευμα πολλες φορες. Ο γυρος της Μηλου που σε παει και Πολυαιγο αξιζει ας πουμε .Απο τα Πολλωνια φευγουν για Κιμωλο και φερυ και καικια. Επισης ωραια εκδρομη.
Υπαρχουν εκδρομες που σταματουν στο Κλημα να δεις τα Συρματα ,στο Φυροποταμο, στο ακρωτηρι Βανι αλλα και στο Κλεφτικο.
Προτεινω να κανεις κρατηση το πρωτο βραδυ κιολας ωστε να μπεις σε αυτο σου ταιριαζει και να ειστε νωριτερα απο την ωρα αναχωρησης στο σημειο που φευγουν.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.321
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Κλεφτικο μακαρι να προλαβεις να το επισκεφτεις με εκδρομικο σκαφος....ισως βρεις καποιο που κανει 4-5 ωρες στο συνολο ωστε να μη χασεις πολυτιμο χρονο γιατι πραγματικα ειναι λιγες οι μερες σου.
@NIKELEN_2012 Υπήρχε ένα σκάφος που έφευγε από Κήπους κι έκανε τουρ στο κλέφτικο για 3-4 ώρες, ίσως βολεψει αυτό για την περίπτωση σας μιας και δεν έχετε πολύ χρόνο. Ψαξτο λίγο.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις της @inspiring ,με λίγη καλή θέληση τα προλαβαίνετε ολα!
 

panagiotis.k

Member
Μηνύματα
205
Likes
725
Εμείς είμασταν τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου στη Μήλο και οι τιμές για τις βόλτες με τα 'πριβέ' ιστιοπλοικά ήταν ψιλό fix στα 140 το άτομο ( με 'γεύμα').
Δεδομένου ότι για εμάς ήταν η μοναδική μέρα που δεν είχαμε το αυτοκίνητο οι επιλογές ήταν περιορισμένες (ή να πάρουμε κάποιο από τον Αδάμαντα, ή να πάμε με κάποιο που σε πάει με μεταφορικό να πάρεις από εκεί το όποιο καραβάκι). Επίσης να τσεκάρεις και τον αέρα γιατι πχ εκείνη τη μέρα είχε αέρα οπότε τα περισσότερα κάνουν εναλλακτική διαδρομή από αυτή που προωθούν, όποτε επιλέξαμε την απογευματινή του Zefiros που ήταν πολύ πιο οικονομική και εν τέλει είμασταν και πολύ λίγα άτομα (μπορείς να δεις ίσως και αυτό που έκανε ο @Yorgos) .
Δυστυχώς δεν έχω. Στο δεξί άκρο της παραλίας της Αγίας Κυριακής (όπου οι ξαπλώστρες είναι μετακινούμενες κι άρα μπορείς να τις βάλεις κάτω από δέντρο και κοστίζουν 5€/ημέρα), μπροστά ακριβώς από τη μοναδική ταβέρνα έχει ένα υπαίθριο γραφειάκι. Εξαιρετικά παιδιά κι ευέλικτα. Όντως, απ' ό,τι μας είπαν ξεκινάνε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και το λήγουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, τον υπόλοιπο καιρό ασχολούνται με την αλιεία. Ο δικός μας σκίπερ ονομαζόταν Αλέξανδρος και είναι από το Ηράκλειο, αλλά ο υπεύθυνος αν θυμάμαι καλά λέγεται Στέφανος. Είχαμε συμφωνήσει στάση σε 2-3 παραλίες και μας πήγε σε 8, δεν κουράστηκε ποτέ, ωραίος χαβαλές και σοβαρός. Ξαναλέω ότι βγαίνει και φτηνότερα αν δε θες σκίπερ, λιγότερο κατ' άτομο απ' όσο βγαίνει και η μαζικοποιημένη εκδρομή, την οποία βρίσκεις εδώ:
Zefiros - Half Day Tours Milos
Ωραία και οικονομική φαίνεται η εκδρομή που πρότεινε από πάνω ο @psilos3 .

Αξίζει 100% να κάνεις την εκδρομή, έστω και τις μικρές όπως αυτή που κάναμε εμείς. Προσωπικά το ευχαριστηθήκαμε γιατί μπορεί να έκανε μόνο 2 στάσεις για μπάνιο ,αλλά πιστεύω καλύτερα λίγες στάσεις και να τις ευχαριστηθείς παρά πολλή ώρα και πολλές στάσεις χωρίς να έχετε χρόνο να το απολαύσετε.

Για Πολύαιγο, κάναμε τη βόλτα από τη Κίμωλο και ήταν το peak του ταξιδιού μας. Μαγικά νερά!!! Οπότε κρίμα να κάνετε απλά ενα πέρασμα (καλύτερα αφήστε το υπόσχεση για να ξανά πάτε μιας και η Κίμωλος ήταν επίσης πανέμορφη , και για μένα είναι για κάτι παραπάνω από απλή ημερήσια από τα Πολλώνια).

Για φαγητό, αν είστε του κρέατος να πάτε οπωσδήποτε στο Ζυγό στον Αδάμαντα. Δεν είναι παραλιακά αλλά τα κρέατα του ήταν φοβερά ( δοκιμάσαμε παϊδάκια και πανσέτα σούβλας. Φοβερά!).
Ωραίο ήταν και το φαγητό στο Χαμό (εκεί λογικά θα έχει κάποια αναμονή).
Φοβερό το ριζώτο με μελάνι σουπιάς στον Πετρινό (@Yorgos ευχαριστώ!)
Ψάρι επίσης φάγαμε στον Mikros Apoplous. Ήταν οκ, αλλά όχι κάτι τρελό.
Παγωτό στην Αγγελική όπως έχει χιλιοειπωθεί.

Δε ξέρω που θα μένετε αλλά φούρνο για πρωινό ωραία πραγματάκια είχε το Άρτεμις.

Στη Πλάκα φάγαμε στην Αρχοντούλα αλλά τίποτα το ιδιαίτερο και φοβερή κίνηση/φασαρία. Να πάτε στο Utopia για ένα ποτάκι.

Σαρακίνικο πήγαμε απόγευμα κοντά στο ηλιοβασίλεμα και ήταν σχετικά ήρεμα και πολύ όμορφα. Πλαθένια επίσης φοβερή για ηλιοβασίλεμα.

Θα περάστε τέλεια είναι το μόνο σίγουρο. Ελπίζω να είναι κάπως πιο ήσυχα όταν πάτε, γιατί τις μέρες που είμασταν εμείς επικρατούσε ένας πανικός από κόσμο. :haha:
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.523
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom