Σίφνος Μήλος Μήλος ή Σίφνος;

zagreli

Member
Μηνύματα
32
Likes
58
Μια απορία πώς θα πάτε από Θεσσαλονίκη Αιγαίο; Με αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς;
Γενικά για όσους μένουν βόρεια Ελλάδα δεν είναι λίγο τράβηγμα η μετάβαση σε νησιά του Αιγαίου; Με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη είναι πιο σύντομα, αλλά για τα νησιά του Αιγαίου που δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τι προτιμάτε εσείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακτοπλοική σύνδεση από βόρεια Ελλάδα (αν και νομίζω υπάρχει από Καβάλα); Λίγο offtopic και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο thread.
 

Elenaal

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Επειδή είμαι από Αθήνα σκεφτήκαμε να πάμε να δούμε τους γονείς μου λίγο και να φύγουμε κατευθείαν. Αλλιώς αεροπορικώς μέχρι Αθήνα και θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο λογικά.
 

OFI Crete SnakeS

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Από τη στιγμή που επιλέξατε Κυκλάδες, είναι τα ιδανικά νησιά για αυτό που γράφεις πως ψάχνετε, σε συνδυασμό με την ηλικία σας. Για διαφορετικούς λόγους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα κανένα από τα δύο νησιά, αλλά αντικειμενικά ευθύνομαι εγώ που είμαι λίγο περίεργος. Ωστόσο θα σας πρότεινα αν έχετε έως 5 μέρες να πάτε Σίφνο, ενώ αν έχετε 5+ μέρες να προτιμήσετε Μήλο και να αφιερώσετε και 2 διανυκτερεύσεις Κίμωλο (λάτρεψα) με απαραίτητη βόλτα στην Πολύαιγο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Να κοιτάξεις τι θέτεις σαν προτεραιότητα από τα δύο. Αν θέλεις από τις διακοπές σου μαγευτικές παραλίες και υπέροχα νερά επιλέγεις τη Μήλο. Αν θέλεις γραφική ομορφιά, ωραία βόλτα, κυκλαδίτικα χωριά κτλ επιλέγεις τη Σίφνο. Βασικό χαρακτηριστικό επίσης ότι στη Σίφνο υπάρχουν πολύ καλές συγκοινωνίες, ενώ στη Μήλο όχι.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον φίλο @OFI ακριβώς από πάνω (καλώς ήρθες κι εσύ με την ευκαιρία) για τις μέρες, αν και 5+ μέρες προσωπικά δε θα τις αφιέρωνα σε ένα μόνο νησί. Ο συνδυασμός με τη Κίμωλο είναι πολύ δυνατός!
Κανένα από τα δύο νησιά επίσης δε με προβλημάτισε οικονομικά. Λύσεις υπήρχαν.
 

Elenaal

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας άρα αν δεν έχουμε αμάξι,στη Σίφνο θα είμαστε μια χαρά με τα λεωφορεία...Ωραία η ιδέα και για Κίμωλο.6 μέρες θα κρατήσουν οι διακοπές μας φέτος...το ιδανικό θα ήταν ένα μέρος ανάμεσα Μήλου και Σίφνου..🤪🤪🤪🤪
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
@Elenaal Είχαμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι με τα συχνά δρομολόγια των λεωφορειων στη Σίφνο. Μας έκανε αρκετή εντύπωση για Κυκλάδες κι έχω να το λέω. Επιπρόσθετα υπάρχουν και ταξί που εξυπηρετούν όπου χρειαστεί.
Είναι ένα ζήτημα οι μεταφορές στα νησιά του Αιγαίου, ειδικότερα για εμάς από Β.Ελλάδα που είναι πολύ κοστοβόρο να κατεβάσουμε αυτοκίνητο. Βλέποντας και κρίνοντας, πάντα με τις προτεραιότητες σου.
 

Elenaal

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
@psilos3 άστο αυτό είναι μεγαληηηηη ιστορία....θα κάνω την έρευνα μου και για Κίμωλο.ευχαριστω κ πάλι....Από θέμα διαμονής έχετε να προτείνετε κατι;οικονομικό και αξιοπρεπές
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Εξαιρετική η Κίμωλος. Εξαιρετική!
Μικρή, γραφική, πεντακαθαρη, ήσυχη, φιλόξενη, με κάποια από τα ωραία αξιοθέατα των Κυκλάδων. Ένα από αυτά είναι και η βόλτα στη διπλανή Πολύαιγο.
Στη διαμονή είναι δύσκολα τα πράγματα. Μικρό νησί, λίγα καταλύμματα, συνήθως γεμάτα και ίσως ένα κλικ επάνω σε τιμή. Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως όμως, πέρασα εκεί τρεις υπέροχες μέρες.
 

Elenaal

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Αχ ανυπομονώ για τις φετινές διακοπές μετά από την κλεισουρα που φάγαμε....Τώρα εάν ο προορισμός μας θα είναι ένας και όχι συνδυαστικά 2 νησιά,τι θα λέγατε; Μήλο, Σίφνο ή Κίμωλο;τα κριτήριά μου είναι κρυστάλλινα νερά, ήσυχο περιβάλλον ,αλλά μη βρεθούμε κιόλας, ομορφιά και σχετικά οικονομικό νησί.Για 6 μέρες την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου 🤪🤪🤪🤪....
 

OFI Crete SnakeS

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
@psilos3 καλώς σας βρήκα, σε διαβάζω και έχουμε παρόμοια τρέλα, έχω γυρίσει κάθε νησί, βραχονησίδα, κουκίδα πάνω στο Αιγαίο από Αη Στράτη και νοτιότερα. Βόρεια δεν πάω, όπως δεν πάω και Ιόνιο. Μη ρωτήσεις γιατί, γιατί μπορώ, χεχε... Αλλά άγονη 12νησα, μικρές Κυκλάδες κλπ έχω μάθει απέξω - αναγνωριζω σχεδόν καθε νησί από τα υψώματα του από το βάθος του ορίζοντα. Έχω ταυτιστεί με πολλά από όσα γράφεις, αλλά έχουμε 2 διάφορες: εγώ βαριέμαι να γράφω και επίσης είμαι ο ορισμός της ιδιοτροπιας με αποτέλεσμα πλέον να έχω καταλήξει σε 3-4 νησιά που λατρεύω κ πηγαίνω κάθε χρόνο. Πουθενά αλλου!

Κοπελιά για 6 μέρες καλια χω να πορισετε Μήλο, αλλά μόνο με αυτοκίνητο. Αν όχι, αμετε Σίφνο και μην το σκευεσαι. Κίμωλο εξε μέρες λίγοι νταγιαντουμενε (είναι πολλές για Κίμωλο λέω).
 
Μηνύματα
201
Likes
195
Η Μήλος έχει πολύ καλύτερες παραλίες από τη Σίφνο. Έχει όμορφη χώρα με ωραίο ηλιοβασίλεμα, αλλά σχετικά μικρή. Η Σίφνος δεν λέει πολλά από παραλίες αλλά όσο για βόλτα θα το ευχαριστηθειτε!!!Έχει πολύ ωραίους οικισμούς.
 

Elenaal

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας ...νομίζω ψιλοκατέληξα.Βεβαια @OFI Crete SnakeS θα ήθελα να μου πεις αν σου είναι εύκολο τα νησιά που λες ότι πας για να μπερδευτω και άλλο.Εγω είμαι λίγο "Ταλιμπάν" στις διακοπές μου..ο άντρας μου άλλη φάση αλλά φέτος ειναι η σειρά μου και διαλέγω εγώ....😆😆😆😆
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom