Βολιβία Περού Μήνας του μέλιτος χωρίς πολύ μέλι. Περού – Βολιβία.

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Το λέει ο τίτλος...μήνας του μέλιτος...

Έρχεται και το ΜΡ!!!
πλάκα μου κάνεις έτσι??????? ε εντάξει.. εσείς είστε σούπερ ζευγάρι.. δεν παίζεστε!!:haha::haha::shock::shock:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγω θα ρωτησω πως και υπηρχε θεμα στο Κουσκο με το υψομετρο αφου η μεταβαση εγινε απο Λα Παζ που ηταν ψηλοτερα..
και επισης το φαρμακειο εδωσε τα χαπια χωρις συνταγη η ειχατε συμβουλευτει ιατρο?
και γιατι κλεισατε με πρακτορειο Ματσου Πιτσου κ δεν πηγατε μονοι?
ουφ τελειωσα κ θενκς για την ιστορια..
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
εγω θα ρωτησω πως και υπηρχε θεμα στο Κουσκο με το υψομετρο αφου η μεταβαση εγινε απο Λα Παζ που ηταν ψηλοτερα..
και επισης το φαρμακειο εδωσε τα χαπια χωρις συνταγη η ειχατε συμβουλευτει ιατρο?
και γιατι κλεισατε με πρακτορειο Ματσου Πιτσου κ δεν πηγατε μονοι?
ουφ τελειωσα κ θενκς για την ιστορια..
Το θέμα με το υψόμετρο δεν υπήρχε στο Κούσκο αλλά συνεχίστηκε από τη Λα Παζ. Η υψομετρική διαφορά δεν είναι μεγάλη ανάμεσα στις 2 πόλεις (περίπου 300 μέτρα που δεν αρκούν για να συνέρθεις αν νοσήσεις).

Το φαρμακείο ναι έδωσε τα χάπια χωρίς συνταγή. Έκαναν μερικές ερωτήσεις για αρτηριακή πίεση, καρδιά κτλ και μου τα έδωσαν. Πριν ξεκινήσω είχα ρωτήσει τον γιατρό μου σχετικά και ήμουν ενήμερη.

Το ΜΡ προσπάθησα να το κλείσω μόνη αλλά στην επίσημη σελίδα για τα εισιτήρια επικρατεί τέτοιο χάλι που αν βγάλεις άκρη είναι σαν να κέρδισες το Τζόκερ. Το πάλεψα αρκετά αλλά δεν το κατάφερα τελικά και επειδή τα εισιτήρια για το ΜΡ είναι περιορισμένα για κάθε μέρα ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μετά το κλείσιμο των αεροπορικών.
 

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Ωραία βόλτα στην Βολιβία! Πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 21η Cuzco – Ιερή κοιλάδα

Το πρωινό στο ξενοδοχείο (αν και με έξτρα χρέωση γύρω στα 6 ευρώ/άτομο) ήταν έκπληξη. Με σπιτικό ψωμί και μαρμελάδα, φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι, βιολογικό γιαούρτι με δημητριακά, τσάι από βότανα, αφράτο carrotcake κ.ά., τους έδωσε πολύ ενέργεια για τη μέρα που θα ακολουθούσε.

Πήγαν στα γραφεία στη Sas για να κάνουν την εκδρομή στην Ιερή κοιλάδα και, αφού περίμεναν για λίγο χωρίς να έρχεται ψυχή, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι πήγαιναν ακόμη με ώρα Βολιβίας. Δεν πειράζει, μία ώρα νωρίτερα ήταν όχι αργότερα και έτσι έκαναν μια βόλτα στην πόλη, που εκείνη την ώρα ξυπνούσε. Παιδιά πήγαιναν με τις ωραίες στολές τους στο σχολείο, έμποροι άνοιγαν τα μαγαζιά τους, οδοκαθαριστές ξεκινούσαν τη δουλειά.

aimg850.imageshack.us_img850_9371_dsc0095le.jpg

Μία ώρα μετά ήταν και πάλι στο ίδιο σημείο, όπου συνάντησαν άλλα 3 άτομα και επιβιβάστηκαν στο ολοκαίνουργιο και πολύ άνετο βανάκι για την εκδρομή τους. Η ιερή κοιλάδα ονομάστηκε έτσι γιατί ο ποταμός που τη διατρέχει θεωρούνταν Ιερός από τους Ίνκας. Μαζί με τον Νείλο είναι οι μόνοι ποταμοί στον κόσμο που κυλούν από τον Νότο προς τον Βορρά και είναι αξιοσημείωτες οι ομοιότητες ανάμεσα στον Αιγυπτιακό πολιτισμό και σε αυτόν των Ίνκας, δεδομένης της χρονικής και χιλιομετρικής τους απόστασης.

aimg849.imageshack.us_img849_3521_dsc0127zgf.jpg

Μέχρι να γίνουν οι συστάσεις με τους 3 δεύτερης γενιάς Ινδούς μετανάστες από την Αγγλία, έκαναν και την πρώτη τους στάση σε μια άκρως τουριστική αγορά έξω από το Pisac. Συνέχισαν για τα ερείπια του Pisac, πήγαν στους τάφους και ο Κ (ο ξεναγός τους) έκανε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τα ταφικά έθιμα και τη θεώρηση του θανάτου από τους Ίνκας.

aimg21.imageshack.us_img21_6886_dsc0140fb.jpg

Αφού περιηγήθηκαν στις αναβαθμίδες, συνέχισαν για το χωριό Pisac όπου έκαναν βόλτα στην αγορά.

aimg5.imageshack.us_img5_966_dsc0144j.jpg

aimg811.imageshack.us_img811_5580_dsc0153wd.jpg

aimg705.imageshack.us_img705_3122_dsc0154lx.jpg

Μετά από μια σύντομη στάση για φαγητό, έφτασαν στο Ollataytambo, ανέβηκαν τα κουραστικά σκαλοπάτια και έβλεπαν από κοντά τον ναό του Ήλιου. Στο απέναντι βουνό υπάρχουν μυστηριώδεις λαξευμένες φιγούρες Ίνκας. Συμβαίνουν διάφορα αξιοσημείωτα φαινόμενα κατά το εκεί χειμερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) και τις ευθυγραμμίσεις του ήλιου την ημέρα αυτή. Αφού άκουσαν για τα φαινόμενα αυτά, συνέχισαν για το λουτρό της πριγκίπισσας και λίγη ώρα μετά αναχωρούσαν για το Τσιντσέρο.

aimg138.imageshack.us_img138_6623_dsc0161nn.jpg

aimg32.imageshack.us_img32_3761_dsc0174n.jpg

aimg705.imageshack.us_img705_1408_dsc0163yfo.jpg

Σε καμιά ώρα αποβιβάστηκαν από το βαν. Ο ένας από τους 3 Ινδούς –που είχαν φτάσει στο Περού 2 μέρες πριν- είχε συμπτώματα της νόσου του υψομέτρου. Ένας από την παρέα έμεινε μαζί του, η Φ ως παθούσα του έδωσε τις συμβουλές της και μαζί με τον Β, τον ένα Ινδό και τον Κ (τον ξεναγό) ανηφόρησαν στα όμορφα δρομάκια του χωριού.

Αρχικά, επισκέφτηκαν ένα εργαστήρι, όπου γυναίκες του χωριού τους έδειξαν τη διαδικασία της επεξεργασίας του μαλλιού από την πρώτη κιόλας φάση που το κουρεύουν από τα λάμα ή τα αλπάκα, μέχρι το τελικό προϊόν που ήταν γάντια, κασκόλ, χαλιά κ.ά.

aimg545.imageshack.us_img545_9359_dsc0182iu.jpg

aimg18.imageshack.us_img18_4407_dsc0185bj.jpg

Συνέχισαν την ανηφόρα και έφτασαν στην εκκλησία του Τσιντσέρο, που κατά τη συνήθη πρακτική των Ισπανών –και όχι μόνο- κατακτητών είναι χτισμένη πάνω σε προγενέστερο ιερό των Ίνκας. Πάνω από μία ώρα πέρασαν στο εσωτερικό της εκκλησίας οι 4 τους, όχι τόσο γιατί ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά γιατί η συζήτηση για τον θρησκευτικό χάρτη του Περού είχε “πάρει φωτιά”. Ένας Ινδουιστής, 2 άθρησκοι με ορθόδοξη ανατροφή και ένας βαφτισμένος Καθολικός που περισσότερο πιστεύει στην Pachamama παρά στον Χριστό, διαθρησκιακό διάλογο την έκαναν την ξενάγηση.

aimg844.imageshack.us_img844_9867_dsc0191db.jpg

Η επίσημη θρησκεία του Περού, που λέτε, είναι ο Καθολικισμός, ο οποίος έχει πολλές –εξωτερικές τουλάχιστον- διαφορές με τον Ευρωπαϊκό Καθολικισμό. Οι Ισπανοί conquistadores έξυπνα έκαναν προσμίξεις με στοιχεία από την παράδοση των Ίνκας που οδήγησαν στο σημερινό θρησκευτικό κράμα του Περού.

aimg405.imageshack.us_img405_3057_dsc0190uw.jpg

Συνέχεια της ξενάγησης στα ερείπια των Ίνκας με τον Κ, ενθουσιασμένο που βρήκε τόσο συμμετοχικό ακροατήριο, να ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο και τις γνώσεις σε μια πραγματικά διαδραστική ξενάγηση. Ο Κ, μόλις 25 χρονών, ήταν από τους καλύτερους ξεναγούς που έχουν συναντήσει οι φίλοι μας. Από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν για να κάνουν αυτό που κάνουν και με τέτοιο ενθουσιασμό και κέφι που σπάνια συναντάς στον τουριστικό τομέα. Αυτά και άλλα τόσα οδήγησαν τους φίλους μας την επόμενη μέρα, περνώντας έξω από τα γραφεία της Sas, να σταματήσουν και να γράψουν μια επαινετική και ευχαριστήρια επιστολή γι αυτόν. (ολίγον Αγγλοσαξονικό μεν να γράφεις επιστολή, αλλά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο άξιζε και με το παραπάνω).

Πίσω στο βαν για να γυρίσουν στο Cuzco κατά τις 19:00, μία ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω επέκτασης της ξενάγησης με τη σύμφωνη γνώμη όλων βέβαια. Ωραίες βόλτες στην πόλη και πίσω στο ξενοδοχείο.

Tips:

  1. To partial boleto turistico για την Ιερή Κοιλάδα κοστίζει 70sl και ισχύει για τα αξιοθέατα που πήγαν οι φίλοι μας συν το Moray.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Πολύ ωραίες φωτογραφίες, ξέρεις τίποτα για εκείνα τα καλαμποκάκια;(στη φωτογραφία) Είναι διάφορες ποικιλίες;
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
ξέρεις τίποτα για εκείνα τα καλαμποκάκια;(στη φωτογραφία) Είναι διάφορες ποικιλίες;
Ναι, είναι διάφορες ποικιλίες. Λέγεται ότι στο Περού υπάρχουν περίπου 80 ποικιλίες καλαμποκιού.

Το μοβ για παράδειγμα (είναι στη φωτο) χρησιμοποιείται στην παρασκευή της τσίτσα, της παραδοσιακής καλαμποκίσιας μπύρας του Περού.

Ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχει στις πατάτες, κάποιες από τις οποίες είναι πεντανόστιμες.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.096
Likes
23.953
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ναι, είναι διάφορες ποικιλίες. Λέγεται ότι στο Περού υπάρχουν περίπου 80 ποικιλίες καλαμποκιού.
'Οταν είδα τη φωτογραφία δεν κατάλαβα ότι ήταν πραγματικά καλαμπόκια.
Νόμισα ότι ήταν κάποια είδη λαϊκής τέχνης.:haha::haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom