Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Εκεί λοιπόν που τρώγαμε έψαχνα στο tablet ξανά και ξανά την οδό και το χάρτη. Τα ίδια και τα ίδια. Μέχρι που έκανα καλύτερο search και μου έβγαλε την οδό Dyminska που ψάχναμε πολύ πολύ πιο πάνω στο χάρτη περίπου στα 5 χιλιόμετρα από το κέντρο. Κοιτιόμαστε. Σκοτοδίνη. Τώρα ??? Τώρα καιρός για μετρό !! Είχε κοντά μια στάση του μετρό εκεί στην οδό και λέμε η πάμε η κοιμόμαστε με το φιλαράκι μου τον άστεγο κάτω στο μετρό (θα σας πω σε λίγο) . Έτσι λοιπόν αφού κάναμε δέκα λεπτά να βγάλουμε εισιτήρια από το μηχάνημα
πήραμε το μετρό κατεβαίνοντας στην στάση Gdanska κάτι μου διαφεύγει. Και αρχίζουμε την αναζήτηση σε μια περιοχή που θεώρησα ότι είναι πολύ μακρινή από το κέντρο κάτι σαν άκρο της πόλης αλλά τελικά είδα ότι το μετρό είχε άλλες 5-6 στάσεις και στο χάρτη ήταν σχετικά κεντρικά οπότε μάλλον η Βαρσοβία είναι αρκετά μεγάλη. Η γειτονιά με τα τρένα λοιπόν η επονομαζόμενη Zoliborz θα ήταν η σύντομη γειτονιά μας για τρις μέρες. Είχα σταμπάρει ποια στενά πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε στο σπίτι μας αλλά μάταια. Είχαν και κάτι ονόματα που δεν τα θυμάσαι για κανένα λόγο ε και χαθήκαμε στα στενά πάλι -.- . Αλλά ευτυχώς ήξεραν οι άνθρωποι εκεί και μας έστειλαν επιτέλους μετά από πολλές ώρες κάτω από τις κατοικίες στην οδό Dyminska ! Και αφού βρήκαμε και πως χτυπάει το κουδούνι
μας είπε ότι επειδή δεν απάντησα στα mail της !! δεν είχε ετοιμάσει τίποτα οπότε αράξαμε και ένα μισάωρο από κάτω. Άρχισε και να ψιχαλίζει συν τον τρομαχτικό αέρα ήταν λίγο χειμωνιάτικα εκεί πάνω.
Ανεβήκαμε στο τέταρτο με τα πόδια γιατί ασανσέρ δεν υπήρχε και μπήκαμε στο άνδρο μας ! Μικρό ,βολικό ,αλήτικο με δύο καναπέδες που γινότανε κρεβάτια και υπολογιστή και ψυγείο ! Κάτι τέτοιο δηλαδή που θέλουμε να νοικιάσουμε στη Θεσσαλονίκη !!Βολέψαμε τα πράγματα μας και κατεβήκαμε να πάμε για ανεφοδιασμό στο κοντινό super market .Πήραμε τα απαραίτητα και τη πέσαμε στο σπίτι να ξεκουραστούμε επιτέλους από το περπάτημα. Όσο βράδιαζε λοιπόν είπαμε να κατέβουμε κέντρο ξανά με το μετρό να φάμε τίποτα και γενικά να βολτάρουμε όσο πιο πολύ αντέχουμε . Είχαμε πει να πάμε και για ποτό αλλά κλασικά μια ακόμα νυχτερινή ζωή δεν μας είδε ούτε απέξω .Κάτι περίεργο που είδα στο κέντρο ήταν σε ένα μπαλκόνι μια ελληνική σημαία , μια κυπριακή και μια κούκλα σαν αυτές που έχουν στα καταστήματα! Τώρα η κούκλα τι ρόλο βαρούσε δεν ξέρω
. Για σουβενιράδικο ούτε λόγος καθώς δεν είχαμε δει το παραμικρό και αρχίσαμε να ανησυχούμε. Γυρίσαμε αρκετά και είπαμε να πάρουμε κανένα κεμπάμπ ( τα μάθαμε στη Κροατία και από τότε γίναμε κολητάρια ) και να γυρίσουμε σπίτι για ύπνο. Την επόμενη μέρα ξεκούραστοι και από νωρίς είχαμε πολλά να κάνουμε σε αυτή την όμορφη και οργανωμένη πόλη θα έλεγα ! Έτσι ο Πολωνός Μορφέας μας πήρε αγκαλίτσα
!
Το σπίτι μας !!
Μια όψη από το μπαλκόνι
οπαδοί της Legia από τη γειτονιά του Zoliborz
Ανεβήκαμε στο τέταρτο με τα πόδια γιατί ασανσέρ δεν υπήρχε και μπήκαμε στο άνδρο μας ! Μικρό ,βολικό ,αλήτικο με δύο καναπέδες που γινότανε κρεβάτια και υπολογιστή και ψυγείο ! Κάτι τέτοιο δηλαδή που θέλουμε να νοικιάσουμε στη Θεσσαλονίκη !!Βολέψαμε τα πράγματα μας και κατεβήκαμε να πάμε για ανεφοδιασμό στο κοντινό super market .Πήραμε τα απαραίτητα και τη πέσαμε στο σπίτι να ξεκουραστούμε επιτέλους από το περπάτημα. Όσο βράδιαζε λοιπόν είπαμε να κατέβουμε κέντρο ξανά με το μετρό να φάμε τίποτα και γενικά να βολτάρουμε όσο πιο πολύ αντέχουμε . Είχαμε πει να πάμε και για ποτό αλλά κλασικά μια ακόμα νυχτερινή ζωή δεν μας είδε ούτε απέξω .Κάτι περίεργο που είδα στο κέντρο ήταν σε ένα μπαλκόνι μια ελληνική σημαία , μια κυπριακή και μια κούκλα σαν αυτές που έχουν στα καταστήματα! Τώρα η κούκλα τι ρόλο βαρούσε δεν ξέρω

Το σπίτι μας !!

Μια όψη από το μπαλκόνι

οπαδοί της Legia από τη γειτονιά του Zoliborz
Last edited: