Ιταλία Μία δεύτερη ευκαιρία στη Ρώμη..με πινελιές απο Φλωρεντία και Βενετία!

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Σάββατο 25 Ιουλίου: Ημέρα δεύτερη – Ρώμη

Πρώτο μας πρωινό ξύπνημα στη Ρώμη και παρά την κούραση της χθεσινής μέρας, ξυπνήσαμε πανέτοιμοι και ενθουσιασμένοι για να γνωρίσουμε την πόλη! Σήμερα το πρωινό μας θα το αφιερώναμε στο να επισκεφθούμε κάποιες από τις πιο διάσημες εκκλησίες της Ρώμης.

Αφού πήραμε το πρωινό μας ξενοδοχείο, αποφασίσαμε να πάμε με το μετρό στην περιοχή που βρισκόταν η πρώτη εκκλησία που θέλαμε να επισκεφθούμε και από εκεί να συνεχίσουμε με τα πόδια. Πήραμε λοιπόν το μετρό προς Τερμινί και από τον σταθμό περπάτημα κανένα δεκάλεπτο μέχρι την εκκλησία Santa Maria Maggiore. Σταθήκαμε για λίγο στην τεράστια πλατεία της εκκλησίας και χαζέψαμε αρκετή ώρα το εξωτερικό της. Μπαίνοντας μέσα μείναμε πραγματικά άφωνοι. Είχα διαβάσει ότι η εκκλησία αυτή είναι από τις ωραιότερες της Ρώμης και αυτό που βλέπαμε μπροστά μας επιβεβαίωνε όσα είχα διαβάσει. Πολύ μεγάλη σε έκταση εκκλησία, όμορφες εικόνες και αγάλματα. Η οροφή είναι πανέμορφα διακοσμημένοι με πολύ χρυσάφι και η εκκλησία είναι γενικά εκθαμβωτική. Στο εσωτερικό βρίσκετε η κρύπτη στην οποία είναι θαμμένος ο Saint Jerome, γνωστός και ως Ιατρός της Εκκλησίας.

SANTA MARIA MAGGIORE (4).jpg
SANTA MARIA MAGGIORE (21).jpg SANTA MARIA MAGGIORE (20).jpg SANTA MARIA MAGGIORE (1).jpg SANTA MARIA MAGGIORE (17).jpg

Βγήκαμε από την εκκλησία και με την βοήθεια του χάρτη κατευθυνθήκαμε προς την εκκλησία San Pietro in Vincoli. Εξωτερικά η εκκλησία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλή εκκλησία με αρκετό κόσμο ωστόσο καθισμένο στα σκαλιά. Το εσωτερικό της όμως ήταν πάρα πολύ όμορφο, αν και δεν συγκρινόταν με τη Santa Maria Maggiore. Δεν μείναμε πολύ, εξάλλου ο λόγος που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη εκκλησία για να δούμε τις αλυσίδες του Αγίου Πέτρου.

SAN PIETRO IN VINCOLI (6).jpg
SAN PIETRO IN VINCOLI (3).jpg SAN PIETRO IN VINCOLI (5).jpg SAN PIETRO IN VINCOLI (1).jpg

Φεύγοντας από την San Pietro in Vincoli, καθίσαμε για λίγη ξεκούραση στο Parco del Colle Oppio που βρίσκεται δίπλα την εκκλησία και ξεκινήσαμε περπάτημα προς ένα από τους πιο όμορφους και εντυπωσιακούς ναούς της Ρώμης San Giovanni in Laterano. Η απόσταση δεν ήταν τόσο μεγάλη, ωστόσο ο ήλιος ήταν καυτός, ο δρόμος ανηφορικός και νιώθαμε λες και περπατάγαμε για ώρες..!

Ο ναός San Giovanni in Laterano είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Τον θαυμάζαμε με δέος για αρκετή ώρα εξωτερικά και όσο κι αν προσπαθήσαμε ήταν αδύνατο να χωρέσει ολόκληρος ο ναός σε μία φωτογραφία. Το ίδιο εκθαμβωτικό είναι και το εσωτερικό του ναού. Η οροφή του όπως και στη Santa Maria Maggiore, τραβούσε το βλέμμα με την εκθαμβωτική χρυσή του διακόσμηση. Το εσωτερικό επίσης τεράστιο με πανέμορφες εικόνες και αγάλματα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι τα 12 αγάλματα των Αποστόλων, τα οποία είναι πραγματικά επιβλητικά!

SAN GIOVANNI IN LATERANO (3).jpg
SAN GIOVANNI IN LATERANO (19).jpg SAN GIOVANNI IN LATERANO (7).jpg SAN GIOVANNI IN LATERANO (8).jpg
SAN GIOVANNI IN LATERANO (9).jpg


Βγαίνοντας από τον ναό απέναντι βρίσκεται η Santa Scala, η οποία οδηγεί στη Sancta Sanctorum. Σύμφωνα με την καθολική εκκλησία, τα σκαλιά αυτά οδηγούσαν στον Πόντιο Πιλάτο και τα ανέβηκε ο Ιησούς πριν να δικαστεί και να καταδικαστεί σε σταύρωση. Χιλιάδες καθολικοί από όλο τον κόσμο, έρχονται στη Ρώμη για να ανέβουν γονυπετώς τη Santa Scala. Σε κάθε σκαλί που ανεβαίνουν σταματούν και λένε μία προσευχή πριν προχωρήσουν στο επόμενο σκαλί. Θέλω να παραδεχτώ ότι νιώσαμε κι οι δύο μας τεράστιο δέος αντικρίζοντας τη Santa Scala και τους πιστούς που ανέβαιναν με τα γόνατα.

SANTA SCALA (2).jpg


Αφού τελείωσε η επίσκεψη μας και σε αυτό τον ναό, καθίσαμε για ένα εσπρέσο σε μια καφετέρια στην περιοχή και αναδιοργανώσαμε το πρόγραμμα μας. Βλέποντας πως είχαμε αρκετό χρόνο ακόμα αποφασίσαμε να πάρουμε το μετρό και να ξαναπάμε στη Santa Maria in Cosmetin γιατί θέλαμε να φωτογραφηθούμε με το Στόμα της Αλήθειας. Εξάλλου ο επόμενος προορισμός μας θα ήταν το Capitoline Hill, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Santa Maria in Cosmetin. Πήραμε λοιπόν το μετρό ξανά για Τερμινί και αλλάξαμε μετρό με κατεύθυνση το σταθμό Circo Massimo, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία. Φτάνοντας αντιληφθήκαμε με μεγάλη μας απογοήτευση ότι η ουρά από τουρίστες που θέλανε να φωτογραφηθούν με το χέρι τους μέσα στο Στόμα της αλήθειας, έκανε τον γύρω της εκκλησίας.. Δεν είχαμε τον χρόνο (ούτε και την υπομονή η αλήθεια) να περιμένουμε τόση ώρα για μία φωτογραφία κι έτσι εγκαταλείψαμε οριστικά αυτή μας την προσπάθεια.. :(

Ανηφορίσαμε το δρόμο, περάσαμε από το Forum Boarium και το Teatro Marcelo και αντικρίσαμε στα δεξιά μας τα σκαλιά τα οποία οδηγούν στο Capitoline Hill και στο Capitoline Museum. Δεν θα μπαίναμε στο μουσείο, αλλά θέλαμε να ανέβουμε στον λόφο και να δούμε τη Ρωμαϊκή αγορά από ψηλά. Ανεβήκαμε τα πολλά σκαλιά μέχρι την κορυφή και θαυμάσαμε την πλατεία του Καπιτωλίου με τα όμορφα αγάλματα και το σιντριβάνι. Προχωρήσαμε πίσω από το μουσείο και θαυμάσαμε την εκπληκτική θέα της Ρώμης και της Ρωμαϊκής αγοράς για αρκετή ώρα.

CAPITOLINE HILL (18).jpg
CAPITOLINE HILL (3).jpg CAPITOLINE HILL (20).jpg CAPITOLINE HILL (15).jpg
CAPITOLINE HILL (11).jpg


Κατεβήκαμε ακολουθώντας τα σκαλιά πίσω από το μουσείο και κατευθυνθήκαμε προς το Trajan’s market, το οποίο είναι τα συντρίμμια από την αρχαία εκδοχή ενός εμπορικού κέντρου στεγάζοντας περισσότερα από 150 μαγαζιά και γραφεία. Εξωτερικά είναι κάτι το εντυπωσιακό για κάποιον παθιασμένο με την αρχαία Ρωμαϊκή ιστορία και γι αυτό παρά της διαμαρτυρίες της φίλης μου επέμεινα να μπούμε να το δούμε και εσωτερικά. Μέγα λάθος!! Το εισιτήριο κοστίζει €14 και όταν περάσεις την είσοδο αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει κάτι περισσότερο να δεις. Στο εσωτερικό του δεν έχει σχεδόν τίποτα να δεις εκτός από την μεγάλη αγορά την οποία θαυμάζεις και χωρίς να μπεις μέσα.. Μάλλον πέσαμε σε τουριστική παγίδα λέω για να πάρω θυμωμένη απάντηση (και απόλυτα δικαιολογημένη :p) ότι ΕΓΩ έπεσα σε τουριστική παγίδα :mad:

TRAJAN'S MARKET (19).jpg
TRAJAN'S MARKET (5).jpg
TRAJAN'S MARKET (10).jpg


Η ώρα είχε πάει δύο το μεσημέρι και παρά το ότι ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι από όσα είδαμε σήμερα, χρειαζόμασταν λίγη ξεκούραση γιατί το απόγευμα θα επισκεπτόμασταν το Tivoli για να δούμε τη Villa d’ Este που είχε απωθημένο να δει η φίλη μου. Επιστρέψαμε λοιπόν στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα.

Πήραμε τη μπλε γραμμή του μετρό και φτάσαμε μέχρι τη στάση Ponte Mammolo. Βγήκαμε έξω από το σταθμό του μετρό και αγοράσαμε εισιτήρια με Cotral bus για Tivoli (€4 το ένα). Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά πίνακας ή ανακοινώσεις για τις στάσεις και το λεωφορείο έκανε πολλές στάσεις πριν το Tivoli. Ρωτήσαμε μία κυρία στο λεωφορείο ευτυχώς που μας ενημέρωσε όταν φτάσαμε στη στάση μας. Η διαδρομή κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Κατεβήκαμε στη κεντρική πλατεία και περπατήσαμε περίπου ένα 5λεπτο για να φτάσουμε στη Villa d’ Este. Πληρώσαμε το εισιτήριο των €11 στην είσοδο (δεν είχε καθόλου ουρά) και μπήκαμε. Όσες φωτογραφίες και να είχαμε δει από πριν δεν μας είχε προετοιμάσει για το τι θα ακολουθούσε.. Πραγματικά η Villa d’ Este είναι από τα ομορφότερα μέρη που έχουμε δει μέχρι τώρα στην ζωή μας. Το τοπίο ήταν φανταστικό, καταπράσινο και τα απίστευτα σιντριβάνια μαζί με την πανέμορφη θέα συνέθεταν ένα εκπληκτικό τοπίο.

VILLA D'ESTE (57).jpg
VILLA D'ESTE (34).jpg VILLA D'ESTE (35).jpg VILLA D'ESTE (3).jpg VILLA D'ESTE (30).jpg
VILLA D'ESTE (48).jpg


Η επίσκεψη μας στην Villa d’ Este κράτησε περίπου 1,5 ώρα. Πριν πάρουμε το λεωφορείο της επιστροφής αποφασίσαμε να καθίσουμε για ένα εσπρεσάκι σε μια χαριτωμένη καφετέρια στο κέντρο της πλατείας και να δοκιμάσουμε τα πασίγνωστα τιραμισού Pompi! Όντως τα τιραμισού δικαιολογούν την φήμη που έχουν αποκτήσει. Φύγαμε από το Tivoli γεμάτοι με απίστευτα όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Θέλαμε να επισκεφθούμε και τη Villa Adriana, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου το αφήσαμε για κάποια άλλη φορά. Ήταν εξάλλου αργά κι εκτός του ότι δεν προλαβαίναμε, ήμασταν κουρασμένοι, πεινασμένοι και είχαμε και το δρόμο της επιστροφής στη Ρώμη

Το βράδυ βγήκαμε για φαγητό. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να πάμε προς το Πάνθεον για φαγητό και με την ευκαιρία να δούμε την Piazza della Rotonda φωτισμένη το βράδυ. Το εστιατόριο που διαλέξαμε ήταν και πάλι εισήγηση από το forum! Διαλέξαμε το El Faciolaro (δεν θυμάμαι ποιος το είχε προτείνει) . Η πίτσα ήταν πολύ καλή, χορταστική και η εξυπηρέτηση που δεχτήκαμε ήταν εξαιρετική. Ωστόσο σε γεύση σίγουρα δεν συγκρίνεται με Pizza Re, ούτε με Popi Popi (σε μετέπειτα κεφάλαιο :bleh:)!

PANTHEON (2).jpg
PIAZZA DELLA ROTONDA (1).jpg


Μετά το φαγητό περπατήσαμε για λίγο προς την Piazza della Rotonda. Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμος (νεαρόκοσμο και πάλι). Το Πάνθεον ήταν επιβλητικό και το σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας πάρα πολύ όμορφο. Δεν καθίσαμε ωστόσο για πολύ, αφού ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι.. Προχωρήσαμε στο δρομάκι πάνω από την πλατεία και φτάσαμε στο πασίγνωστο Della Palma με τις 150 (!!) γεύσεις παγωτό..! Τεράστια ποικιλία από παγωτά τόσο με βάση σοκολάτα, όσο και με βάση φρούτα! Καταλήξαμε τελικά μετά από αρκετή προσπάθεια, απολαύσαμε το υπέροχο μας παγωτό και σύντομα ήμασταν πίσω στο ξενοδοχείο. Νομίζω ούτε καληνύχτα δεν ανταλλάξαμε.. Απλά πέσαμε σε λήθαργο…!!
 
Last edited:

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εγω ειχα προτεινει το er faciolaro.μια καλη κ τιμια λυση (απο το συρφετο των τουριστομαγαζων εννοειται) αν εισαι στην περιοχη που κατακλυζεται απο τουριστες. Αλλα δεν πας στον "φασουλα" για πιτσα!!οκ τις εχει στο μενου λογω τουριστων αλλα για πιτσα παμε σε πιτσερια. Χωρια που στη Ρωμη με τοσο πλουσια κουζινα ουτε απεξω δεν αξιζει να περασεις απο πιτσερια..αντε καμμια φορά στο χερι μεσημερι..
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Εγω ειχα προτεινει το er faciolaro.μια καλη κ τιμια λυση (απο το συρφετο των τουριστομαγαζων εννοειται) αν εισαι στην περιοχη που κατακλυζεται απο τουριστες. Αλλα δεν πας στον "φασουλα" για πιτσα!!οκ τις εχει στο μενου λογω τουριστων αλλα για πιτσα παμε σε πιτσερια. Χωρια που στη Ρωμη με τοσο πλουσια κουζινα ουτε απεξω δεν αξιζει να περασεις απο πιτσερια..αντε καμμια φορά στο χερι μεσημερι..
Την πρώτη φορά που πήγα Ρώμη είχα απογοητευτεί πολύ με το φαγητό. Αυτή την φορά ήταν εντελώς το αντίθετο. Όλα τα εστιατόρια που πήγαμε τα βρήκα εδώ στο forum και ήταν σχεδόν όλα εξαιρετικά! Όντως το μετανιώσαμε που πήραμε πίτσα στο er faciolaro, αλλά και πάλι καλή ήτανε και όντως οι τιμές ήταν πολύ καλές! Σε ευχαριστούμε γενικά για τις προτάσεις και σε εστιατόρια αλλά και γενικά για τις πληροφορίες για τη Ρώμη! Αποδείχτηκαν υπερπολύτιμες!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Έμαθα και για την θέα από Capitoline Hill που δεν το ήξερα:)
Όσο για την Ryanair δεν έχει καθυστερήσεις περισσότερο από τις άλλες εταιρίες.

Από την μεριά του circo massimo αν περπατήσει κάποιος έχει καλή θέα προς την αρχαία αγορά;
Το ρωτάω γιατί κάθε φορά κάνω με τα πόδια την διαδρομή από την άλλη μεριά της αγοράς που είναι το κολοσσαίο και αυτή την φορά σκέφτομαι να πάω από την πίσω μεριά που είναι το circo massimo.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Έμαθα και για την θέα από Capitoline Hill που δεν το ήξερα:)
Όσο για την Ryanair δεν έχει καθυστερήσεις περισσότερο από τις άλλες εταιρίες.

Από την μεριά του circo massimo αν περπατήσει κάποιος έχει καλή θέα προς την αρχαία αγορά;
Το ρωτάω γιατί κάθε φορά κάνω με τα πόδια την διαδρομή από την άλλη μεριά της αγοράς που είναι το κολοσσαίο και αυτή την φορά σκέφτομαι να πάω από την πίσω μεριά που είναι το circo massimo.
Αν πας απο το circo massimo δεν θα έχεις θέα της αρχαίας αγοράς γιατί είναι μπροστά το Palatine hill, έχω βάλει κάποιες φωτος απο το circo massimo στο πρώτο κεφάλαιο. Ωστόσο η θέα της αγοράς απο το Palatine hill είναι υπέροχη!
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York

Κυριακή 26 Ιουλίου: Ημέρα τρίτη – Ρώμη


Ξημέρωσε και η Κυριακή λοιπόν και είπαμε να το πάμε λίγο πιο χαλαρά σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος της μέρας θα το περνάγαμε στο πάρκο Borghese. Η μέρα ήταν πάρα πολύ καλή και η ζέστη δεν ήταν τόσο ανυπόφορη όσο την προηγούμενη μέρα.

Αφού πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο πήραμε το μετρό για Piazza Barberini. Πολύ όμορφη πλατεία, ενώ ξεχωρίζει φυσικά το πανέμορφο σιντριβάνι του Bernini “Fontana del Tritone”.

PIAZZA BARBERINI (2).jpg


Προχωρήσαμε λίγο πιο πάνω και φτάσαμε στην Κρύπτη των Καπουτσίνων. Το μουσείο και η κρύπτη βρίσκονται κάτω από την εκκλησία Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Η είσοδος ήταν €8, ενώ να σημειώσω ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες μέσα στην κρύπτη για ευνόητους λόγους. Το μικρό μουσείο πριν την κρύπτη ήταν πολύ ενδιαφέρον, περιλαμβάνει διάφορα αντικείμενα , καθώς και γραπτά, από την εποχή των μοναχών. Η κρύπτη δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακή. Ένα διαφορετικό και εναλλακτικό είδος τέχνης με χιλιάδες κρανία και σκελετούς των μοναχών, στημένα σε διάφορες στάσεις. Δίπλα μας υπήρχε ένα μικρό group που είχαν Αγγλόφωνο ξεναγό και εξηγούσε τι συμβόλιζε η κάθε στάση και το συνολικό νόημα κάθε δωματίου. Η κρύπτη περιλαμβάνει έξι δωμάτια και 3,700 σώματα – κρανία μοναχών και αποτελεί μια περίεργη, διαφορετική αλλά και μοναδική εμπειρία για όσους θελήσουν να τη δοκιμάσουν.

Από την κρύπτη περπατήσαμε κανένα δεκάλεπτο σε ένα ιδιαίτερα ανηφορικό δρόμο :rolleyes-80: και με τη βοήθεια και του χάρτη μας φτάσαμε στην είσοδο του πάρκου. Η ώρα ήτανε 11:00 και εμείς είχαμε κλείσει εισιτήρια από το internet για η ώρα 13:00 στη Villa Borghese. Είχαμε πολλή ώρα ελεύθερη μπροστά μας και την περάσαμε βολτάροντας στο πολύ όμορφο αυτό πάρκο. Το πάρκο είναι όμορφο, πράσινο με αρκετά δέντρα και λουλούδια. Υπήρχε αρκετός κόσμος στο πάρκο, ντόπιοι κυρίως που περνάγανε την Κυριακή τους στο πάρκο. Καθίσαμε σε μία καφετέρια στο πάρκο για καφέ και σιγά σιγά αρχίσαμε να κατηφορίζουμε προς τη Villa Borghese.

BORGHESE (4).jpg
BORGHESE (20).jpg BORGHESE (16).jpg BORGHESE (19).jpg

Φτάσαμε κατά τις 12:00 και πήγα μέσα για να κόψω τα εισιτήρια, για να αντιληφθώ ότι κάπου είχα χάσει το χαρτί που είχα τυπώσει με την κράτηση μας. Κάπου στο πάρκο πρέπει να μου έπεσε γιατί το είχα ελέγξει όταν καθίσαμε στην καφετέρια του πάρκου. Αγχώθηκα γιατί στο χαρτί έλεγε ότι πρέπει να το δώσουμε στην είσοδο. Πήγα λοιπόν στην κυρία στα εισιτήρια, σκάω κι ένα χαμόγελο :bleh: και της δίνω το όνομα μου, λέγοντας πως κάπου μου έπεσε το χαρτί με την κράτηση. Ήθελε να της δώσω την ταυτότητα μου για να μας δώσει τα εισιτήρια αφού δεν είχα την κράτηση. Έλα όμως που δεν την έφερα μαζί μου, την ξέχασα στο ξενοδοχείο… :( Δεν γινότανε τίποτα, όσο κι αν την παρακάλεσα, μέχρι που της είπα να με αφήσει να μπω στο mail μου απ’ τον υπολογιστή της να το τυπώσουμε.. Τίποτα, οι κανονισμοί αυτοί είναι μου είπε, λυπάμαι πολύ, γεια σας… Απελπισία.. :shock:. Ξεκινήσαμε ένα τεράστιο αγώνα, τρέξιμο και ψάξιμο απο τα σημεία που περάσαμε μήπως και βρούμε το χαρτί της κράτησης. 45 λεπτά τρέχαμε, αλλά τίποτα…:(

12:45, επιστρέψαμε στη Villa Borghese για μια τελευταία προσπάθεια. Η κυρία στην είσοδο είχε αντικατασταθεί από ένα νεαρό παιδί. Αναθαρρήσαμε και πήγαμε να του μιλήσουμε, αυτή την φορά ήταν η σειρά της φίλης μου να σκάσει ένα χαμόγελο ;). Προφανώς ο νεαρός δεν ήξερε τους τόσο αυστηρούς κανονισμούς ή απλά είχε ξυπνήσει από την αντίθετη πλευρά του κρεβατιού σε σχέση με την προηγούμενη κυρία :bleh:. Σημασία έχει ότι έψαξε στις λίστες του, βρήκε την κράτηση μας και μας έδωσε τα εισιτήρια, ούτε καν μας ζήτησε ταυτότητα! :clap:

13:00 η ώρα και επιτέλους καταφέραμε να μπούμε στην υπέροχη αυτή γκαλερί με τα αγάλματα! Από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα στη μεγάλη κεντρική αίθουσα εντυπωσιαστήκαμε. Δεν είχαμε γενικά σκοπό να μπούμε σε μουσεία, εκτός του Βατικανού, αλλά είχα διαβάσει ότι η Villa Borghese είναι must για όσους επισκέπτονται τη Ρώμη. Εκθέτονται στη γκαλερί κάποια εντυπωσιακά αγάλματα, αρκετά εμπνευσμένα από την Ελληνική μυθολογία. Θαυμάσαμε τα υπέροχα αυτά έργα τέχνης , τον Απόλλωνα και τη Δάφνη του Bernini, τη Δανάη του Correggio, τον Πλούτο και την Προσερπίνα του Bernini, τον Δαυίδ του Bernini και πολλά άλλα εκπληκτικά γλυπτά, αγάλματα και πίνακες. Το εισιτήριο για τη γκαλερί κοστίζει €13 και η προκράτηση μέσω internet ή τηλεφώνου είναι υποχρεωτική.

VILLA BORGHESE (1).jpg
VILLA BORGHESE (30).jpg VILLA BORGHESE (37).jpg VILLA BORGHESE (22).jpg
VILLA BORGHESE (20).jpg


Τέλος καλό, όλα καλά με τη Galleria Borghese και συνεχίσαμε τη βόλτα μας και στο υπόλοιπο πάρκο! Κάθε τόσο κοίταζα και λίγο δεξιά κι αριστερά μπας και βρω το χαμένο χαρτί της κράτησης. Μπα.. Ίσως κάποιος το πήρε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει.. Φτάσαμε στη μεγάλη λίμνη που υπάρχει στο κέντρο του πάρκο με τον υπέροχο ναό του Ασκληπιού στο κέντρο της. Αποφασίσαμε να κάνουμε βαρκάδα, αν θυμάμαι καλά κόστιζε €5 τα είκοσι λεπτά χωρίς να είμαι και σίγουρος. Βολτάραμε, λοιπόν με τη βάρκα, φτάσαμε κοντά και στον υπέροχο αυτό ναό και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες. Πολλές πάπιες στα νερά της λίμνης και αρκετός κόσμος γύρω από αυτήν. Ωραία περάσαμε, χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε!

BORGHESE (36).jpg
BORGHESE (40).jpg BORGHESE (41).jpg
BORGHESE (32).jpg


Κατά της 16:00 αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε προς το ζωολογικό κήπο Bioparco zoo που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Borghese. Γενικά και οι δύο μας λατρεύουμε τα ζώα και παρόλο που δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε φυλακισμένα επισκεπτόμαστε ζωολογικούς κήπους σχεδόν σε κάθε ταξίδι μας.

Το εισιτήριο κοστίζει €15 και το πάρκο κλείνει στις 18:00 καθημερινές και στις 19:00 τις Κυριακές. Να πω την αλήθεια δεν είχα πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο πάρκο γιατί δεν είχα καταφέρει να βρω ιδιαίτερα σχόλια στο internet. Τελικά το πάρκο αποδείχτηκε εξαιρετικό. Τεράστιο με πολύ μεγάλη ποικιλία από ζώα, μας πήρε σχεδόν 3 ώρες να το γυρίσουμε, φύγαμε στο κλείσιμο! Πάντως είναι πολύ καλά περιποιημένα τα ζώα, φαίνεται να τα φροντίζουν πολύ και αυτό είναι ευχάριστο. Σίγουρα θα ήθελα πολύ να δω τα άγρια ζώα ελεύθερα στο δικό τους περιβάλλον και πολύ πιθανόν στο μέλλον να το επιχειρήσω! Πάντως για όσους αρέσουν οι ζωολογικοί κήποι και έχουν χρόνο στη διάθεση τους, το Bioparco zoo είναι από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους ζωολογικούς κήπους που έχω επισκεφθεί!

BIOPARCO ZOO (24).jpg
BIOPARCO ZOO (39).jpg BIOPARCO ZOO (68).jpg BIOPARCO ZOO (73).jpg BIOPARCO ZOO (96).jpg BIOPARCO ZOO (36).jpg BIOPARCO ZOO (50).jpg

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε λίγο γιατί είχαμε περπατήσει και πάλι αρκετά χιλιόμετρα. Το βραδάκι αποφασίσαμε να πάμε για πάστα στο Maccheroni, το οποίο επίσης πρότειναν αρκετά παιδιά στο forum. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και οι τιμές και πάλι ήτανε σε πολύ λογικά πλαίσια! Εγώ πάντως άλλα θυμόμουνα από την πρώτη μου εμπειρία στη Ρώμη.. Τεράστια διαφορά από όταν πας σε μία πόλη οργανωμένος και διαβασμένος. Ειδικά όσον αφορά το φαγητό και τη Ρώμη, η άποψη μου άλλαξε απ’ τη γη στον ουρανό! :haha:

Απολαύσαμε το φαγητό μας, ήπιαμε και το κρασάκι μας και συνεχίσαμε το βραδινό μας περίπατο. Περάσαμε και πάλι από Piazza della Rotonda και από το Πάνθεον και συνεχίσαμε προς Piazza Navona. Πανέμορφη πλατεία, ίσως η ομορφότερη στη Ρώμη! Φυσικά ξεχωρίζει το πασίγνωστο σιντριβάνι του Bernini “Fontana dei Quatro Fiumi”, όπως και η “Fontana del Nettuno” στην άλλη πλευρά της πλατείας. Πολυπληθέστατη πλατεία πάντως, αρκετός κόσμος ανεβοκατέβαινε στην πλατεία, ενώ οι καφετέριες και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα. Μια ματιά πάντως που έριξα στους τιμοκατάλογους μαγαζιών στην πλατεία, οι τιμές ήταν εξωφρενικές..

Ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο, θα ξαναρχόμασταν στην πλατεία το επόμενο απόγευμα με την υπόλοιπη παρέα που έφτανε στη Ρώμη Δευτέρα μεσημέρι. Καθώς περπατούσαμε πέφτουμε (τυχαία;;;; ;)) στο Della Palma..! Ναι, ήτανε ώρα για gelato! Αν δεν κάνω λάθος περάσαμε το επόμενο μισάωρο προσπαθώντας να επιλέξουμε τι γεύσεις θέλαμε! Εεε μα συγνώμη.. 3 μπάλες από τις 150 γεύσεις δεν είναι και το πιο εύκολο :confused:.. Κατέληξα σε σύκο, πεπόνι και μπανάνα, απολαμβάνοντας και πάλι το απίθανο αυτό Ιταλικό παγωτό!

Η νύχτα είχε προχωρήσει αρκετά, η κούραση της μέρας άρχισε να κτυπάει κόκκινο, είχαμε και πρωινό ξύπνημα για να προλάβουμε όσα μας έμειναν πριν έρθει κι η υπόλοιπη παρέα... Πίσω στο ξενοδοχείο και ύπνος βαθύς! Είχα ήδη αλλάξει γνώμη για τη Ρώμη και ακόμα τα καλύτερα δεν τα είχαμε επισκεφθεί! :lol::lol::lol:
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Βγήκαμε από την εκκλησία και με την βοήθεια του χάρτη κατευθυνθήκαμε προς την εκκλησία San Pietro in Vincoli. Εξωτερικά η εκκλησία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλή εκκλησία με αρκετό κόσμο ωστόσο καθισμένο στα σκαλιά. Το εσωτερικό της όμως ήταν πάρα πολύ όμορφο, αν και δεν συγκρινόταν με τη Santa Maria Maggiore. Δεν μείναμε πολύ, εξάλλου ο λόγος που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη εκκλησία για να δούμε τις αλυσίδες του Αγίου Πέτρου.
Είδατε όμως και τον Μωυσή του Michelangelo, εκτός από τις αλυσίδες.;)
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Πρωτη φορα βλεπω να αναφερεται αυτη η εκκλησια που παω να δω παλι και παλι και ειναι η αγαπημενη ολων.Λεπτομερια,στη γενιαδα του Μωυση υπαρχει σκαλισμενη μια μικρη αυτοπροσωπογραφια του Μικελαντζελο.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Πρωτη φορα βλεπω να αναφερεται αυτη η εκκλησια που παω να δω παλι και παλι και ειναι η αγαπημενη ολων.Λεπτομερια,στη γενιαδα του Μωυση υπαρχει σκαλισμενη μια μικρη αυτοπροσωπογραφια του Μικελαντζελο.
Προσπάθησα να την δω αλλά δεν μπόρεσα. καμιά διαφωτιστική φωτογραφία;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.832
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom