Ιταλία Μία δεύτερη ευκαιρία στη Ρώμη..με πινελιές απο Φλωρεντία και Βενετία!

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η τιμη του καφε στην πλατεια εχει συζητηθει κι εδω παλαιοτερα. Αν σκεφθει καποιος οτι μιλαμε για μια απο τις ωραιοτερες πλατειες του κοσμου, με μουσικη απο ορχηστρα σε μια ελευθερη αγορα, με τις τιμες παντα σε ευκρινες σημειο, το ενοικιο της πλατειας (>300.000Ε/ετος,καταστημα) και κυριως την τιμη στο μπαρ (1,10Ε) τοτε ναι η τιμη που ανεφερες ειναι λογικη.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Παρασκευή 31 Ιουλίου – Βενετία

Βενετία λοιπόν, πιο χαλαρά χωρίς τρέξιμο..! Ξύπνημα κατά τις 9:30 (απολαύσαμε ύπνο στα υπέροχα κρεβάτια του ξενοδοχείου)! Πρόγευμα στο τεράστιο μπουφέ, χαλαρά χωρίς βιασύνη, καφές και τσιγάρο! Ωραία περνάγαμε.. Απ την μία βέβαια δεν είχαμε την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό που είχαμε στη Ρώμη για να δούμε τα πολλά αξιοθέατα της, αλλά από την άλλη μπορέσαμε να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τη σπάνια ομορφιά της Βενετίας.

Πήραμε το βαπορέτο μας κατά τις 11:00 με κατεύθυνση το νησάκι Μουράνο. Η βόλτα με το βαπορέτο κράτησε κανένα μισάωρο, στο οποίο χαζεύαμε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τα όμορφα μικρά (ακατοίκητα) νησάκια που προσπερνάγαμε. Αγκυροβολήσαμε λοιπόν στο Μουράνο, κατεβήκαμε μαζί με τον υπόλοιπο τουρισμό στο νησάκι και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας.

VENICE (97).jpg VENICE (98).jpg
VENICE (94).jpg


Το Μουράνο, γνωστό φυσικά για τα υπέροχα γυαλιά Murano, είναι βασικά ένα μικρό νησάκι γεμάτο καταστήματα. Περπατήσαμε αρκετή ώρα μέσα από τα καταστήματα, τα οποία φυσικά πουλούσαν διάφορες δημιουργίες από γυαλί Murano. Κάναμε κι εμείς τις διάφορες απαραίτητες αγορές μας σε διάφορα γυαλικά είδη Murano και απλά κάναμε το γύρο του νησιού. Φυσικά στο νησί υπάρχουν αρκετές άλλες ατραξιόν τις οποίες ωστόσο δεν επισκεφθήκαμε. Αρκετά εκκλησάκια, το Murano Glass Museum, καθώς και εργοστάσιο παραγωγής γυαλιού που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί. Εμείς αρκεστήκαμε στο να περπατήσουμε το νησάκι και να το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε.

MURANO (9).jpg MURANO (5).jpg
MURANO (12).jpg


Επιστρέψαμε στα βαπορέτο και ξεκινήσαμε με κατεύθυνση το νησάκι Burano. Το Burano αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς τουρίστες, ενώ για μένα το νησάκι αυτό ήταν η ομορφότερη εμπειρία του ταξιδιού. Ο λόγος είναι η μοναδικότητα που προσφέρει το νησάκι σε χρώματα και εικόνες, τέτοια ώστε είναι αδύνατον να περιγραφούν με λέξεις. Σίγουρα η κάθε πλατεία και η κάθε εκκλησία που μπορείς να επισκεφτείς σε άλλες πόλεις είναι ξεχωριστή, αλλά το θέαμα που αντικρίσαμε στο Burano είναι τέτοιο που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο!

BURANO (34).jpg
BURANO (22).jpg BURANO (8).jpg
BURANO (17).jpg


Περιπλανηθήκαμε στο νησάκι αρκετή ώρα, βγάλαμε πάρα πολλές φωτογραφίες μπροστά από τα πανέμορφα χρωματιστά σπιτάκια, στις γραφικές μικρές γεφυρούλες και στα μικρά στενά σοκάκια. Απίστευτο πραγματικά μέρος, πανέμορφο, ωστόσο αναρωτήθηκα πώς μπορούνε να μένουν σε εκείνα τα σπιτάκια οι ντόπιοι. Σκεφτείτε να μένετε σε ένα σπιτάκι το οποίο τραβάει χιλιάδες τουρίστες καθημερινά και τόσος κόσμος να μαζεύεται έξω από το σπίτι σου να το τραβάει φωτογραφίες :bleh:.

BURANO (16).jpg
BURANO (12).jpg BURANO.jpg
BURANO (27).jpg


Επιστροφή μεσημεράκι στην κεντρική πόλη και καθίσαμε για φαγητό στην μικρή πιτσαρία που είχαμε βρει την προηγούμενη μέρα. Μετά το κάζο με το ψαρικό, αποφασίσαμε να τρώμε απλά για να μην τραβάμε τα μαλλιά μας ξανά :bleh:.

Το υπόλοιπο της μέρας κύλησε όμορφα, απλά και χαλαρά. Βολτάραμε στα στενά της Βενετίας, τα οποία πραγματικά είχαμε λατρέψει και περάσαμε και πάλι από την πανέμορφη πλατεία San Marco. Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι και την πασίγνωστη γέφυρα Ριάλτο και περπατήσαμε μέχρι και το Ca d’oro. Δεν επισκεφθήκαμε μουσεία και παλάτια στη Βενετία, εκτός από το Doge’s Palace, το οποίο επισκεφθήκαμε την τελευταία μας μέρα στη Βενετία.

RIALTO BRIDGE (1).jpg
RIALTO BRIDGE (4).jpg RIALTO BRIDGE (2).jpg
CA D'ORO.jpg


Για το υπόλοιπο της μέρας, τα κορίτσια της παρέας επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ (shopping therapy), ενώ εμείς καθίσαμε για καφεδάκι στην περιοχή του Ριάλτο, με θέα το Grand Canal! Έτσι απλά και χαλαρά πέρασε το υπόλοιπο της δεύτερης μας μέρας στη Βενετία.

Το βράδυ αποφασίσαμε να βγούμε για ποτό. Όσο κι αν ψάξαμε στο internet δεν βρήκαμε κάτι γι αυτό αποφασίσαμε να βγούμε, να περπατήσουμε και θα βρούμε κάτι! Κατά τις 11:00, λοιπόν ξεκινήσαμε απ’ το ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε το ψάξιμο για ποτάκι. Κατά τις 12:00, το είχαμε πλέον πάρει απόφαση… Ο λόγος για τον οποίο δεν βρήκαμε τίποτα στο internet, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ανοικτό στην κεντρική παλιά Βενετία. Από ένα σημείο και μετά περπατούσαμε μόνοι στους δρόμους, το μόνο ζωντανό πλάσμα που συναντήσαμε ήταν ένας μεγάλος ποντικός που διέσχιζε τα στενά της Βενετίας όπως κι εμείς! Αντιλαμβάνεστε ότι τα κορίτσια της παρέας ακόμα τρέχουνε..! Αργότερα στο ξενοδοχείο, μάθαμε από το παιδί στη ρεσέψιον πως όλα είναι κλειστά μετά τις 11:30-12:00 στην παλιά Βενετία και πως αν θέλαμε να βρούμε νυχτερινή ζωή, έπρεπε να πάρουμε τα νυχτερινά βαπορέτο (τα οποία περνάνε περίπου κάθε μία ώρα) και να πάμε στην περιοχή Mestre ή στην περιοχή Lido.

Η ώρα ωστόσο είχε ήδη πάει 1:00 και αποφασίσαμε να πάμε για ύπνο και ξεκούραση. Εξάλλου το άλλο ζευγάρι της παρέας μας θα έφευγε την επομένη το μεσημέρι από Βενετία και προτίμησαν τα ξεκουραστούν. Πήγαμε κι εμείς για ύπνο χορτασμένοι από τις πανέμορφες εικόνες που αποτυπώθηκαν στις μνήμες μας την ημέρα εκείνη.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Σάββατο 1 Αυγούστου – Βενετία

Η σημερινή μέρα πέρασε ακόμα πιο χαλαρά. Το άλλο ζευγάρι θα έφευγε σήμερα, ενώ εμείς θα μέναμε άλλη μία μέρα στη Βενετία. Είχαμε μπροστά μας λίγες ώρες μέχρι το μεσημέρι. Οι γυναίκες θεώρησαν πως ο καλύτερος τρόπος να περάσουνε τις τελευταίες τους ώρες στη Βενετία ήταν να συνεχίσουν το shopping therapy, ενώ εμείς βολτάραμε στα σοκάκια της Βενετίας και απολαύσαμε τον καφέ μας σε μια μικρή καφετέρια στο Ριάλτο, με θέα το Grand canal.

Το μεσημέρι λοιπόν αποχαιρετίσαμε τα παιδιά, απολαύσαμε από ένα καλτσόνε στο χέρι και προγραμματίσαμε τον υπόλοιπο χρόνο που μας απέμεινε στην όμορφη Βενετία.

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το νησάκι που βλέπαμε καθημερινά από το roof garden του ξενοδοχείου μας το S. Giorgio Maggiore, με την ομώνυμη εκκλησία να είναι φυσικά ο κύριος προορισμός μας. Πήραμε το βαπορέτο που μας μετέφερε απέναντι στο νησάκι και μας άφησε ακριβώς έξω από την εκκλησία.

ST. GIORGIO (8).jpg
ST. GIORGIO (15).jpg ST. GIORGIO (13).jpg

Πολύ όμορφη εκκλησία και στο εσωτερικό του, εντύπωση μας έκαναν οι εντυπωσιακοί πυλώνες και κολόνες της εκκλησίας που της έδιναν ένα πολύ επιβλητικό ύφος. Αφού περιπλανηθήκαμε για λίγο στην εκκλησία, προχωρήσαμε προς το καμπαναριό. Η είσοδος είναι €6, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ανεβούμε πάνω αφού είχαμε διαβάσει για την εκπληκτική θέα που προσφέρει.

ST. GIORGIO (24).jpg
ST. GIORGIO (20).jpg ST. GIORGIO (65).jpg ST. GIORGIO (23).jpg

Ανεβήκαμε λοιπόν στο καμπαναριό και το θέαμα που απολαύσαμε ήταν μοναδικό. Όντως, η θέα είναι εκπληκτική αφού προσφέρει θέα στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας. Ο ναός του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, καθώς και η επιβλητική Santa Maria della Salute περιλαμβάνονταν στη μοναδική θέα που προσφέρει το καμπαναριό της εκκλησίας.

ST. GIORGIO (63).jpg
ST. GIORGIO (53).jpg
ST. GIORGIO (60).jpg ST. GIORGIO (29).jpg
ST. GIORGIO (39).jpg


Βγήκαμε από την εκκλησία και περιπλανηθήκαμε λίγο στο νησάκι, περάσαμε και μία παρουσίαση μοντέρνας τέχνης και πήραμε το βαπορέτο με κατεύθυνση την περιοχή Dorsoduro, την οποία δεν είχαμε επισκεφθεί ακόμη. Πρώτη μας στάση στην περιοχή ήταν ο πανέμορφος ναός Santa Maria della Salute, ο οποίος ξεχώριζε από μακριά. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να μπούμε μέσα καθώς κλείνει νωρίς και έτσι αρκεστήκαμε στο να τον φωτογραφίσουμε εξωτερικά.

ST. GIORGIO (14).jpg
SANTA MARIA SALUTE.jpg
SANTA MARIA SALUTE (8).jpg


Το υπόλοιπο απόγευμα μας πέρασε με χαλαρό περίπατο στις πανέμορφες γειτονιές του Dorsoduro. Μέσα από όμορφα στενά, σοκάκια και περνώντας τα κανάλια της περιοχής, απολαύσαμε τη βόλτα μας και παραδεχτήκαμε πως η περιοχή αυτή είναι η πιο όμορφη στη Βενετία (με εξαίρεση βέβαια το Burano!), χωρίς πολλούς τουρίστες και με περισσότερους ντόπιους.

Περάσαμε από το Dorsoduro στην περιοχή San Polo, περνώντας και από ακόμα έναν πολύ όμορφο ναό την Basilica dei Frari και καταλήξαμε και πάλι πίσω στο κέντρο της Βενετίας. Περνώντας έξω από την εκκλησία St Salvador, ανακαλύψαμε ότι στο εσωτερικό γινόταν έκθεση με θέμα την κλασσική μουσική και τον Vivaldi. Μπήκαμε για λίγο και περιπλανηθήκαμε στην έκθεση, όπου παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον πως φτιάχνετε ένα βιολί!

Η βόλτα μας κατέληξε στην πλατεία San Marco, όπου γίναμε ένα και πάλι με τις ορδές των τουριστών που είχαν κατακλίσει την πλατεία. Καταλήξαμε σε ένα εστιατόριο κοντά στην πλατεία για να δειπνήσουμε, όπου καταλήξαμε αηδιασμένοι με τις καρμπονάρες που μας σερβίρανε και που χρυσοπληρώσαμε.

Το βράδυ το περάσαμε στο roof garden του ξενοδοχείου. Ο λόγος ήταν ότι από την μία ήμασταν αρκετά κουρασμένοι για οτιδήποτε άλλο (δεν είχαμε και πολλές επιλογές εξάλλου) και από την άλλη έβρεχε όλο το βράδυ. Περάσαμε λοιπόν το τελευταίο μας βράδυ στη ρομαντική Βενετία, παρακολουθώντας τη βροχή από την ταράτσα του ξενοδοχείου, με μια ρομαντική αλλά και λίγο μελαγχολική διάθεση. Η επόμενη μας μέρα θα ήταν η τελευταία μας στο ταξίδι μας στην Ιταλία….
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Κυριακή 2 Αυγούστου – Βενετία

Μελαγχολικό το πρωινό μας ξύπνημα αυτήν την φορά. Λογικό, μιας και είχε φθάσει η στιγμή να αποχαιρετίσουμε την Ιταλία και να γραφτεί ο επίλογος του όμορφου αυτού ταξιδιού. Από τη μία βέβαια νιώθαμε απόλυτα ικανοποιημένοι και χορτασμένοι με όσα ζήσαμε και όσα είδαμε, από την άλλη όμως επιστροφή στην πραγματικότητα, τη ρουτίνα και την καθημερινότητα.

Φτιάξαμε στα γρήγορα βαλίτσες και κατεβήκαμε για ένα γρήγορο πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πτήση μας ήταν απογευματινή και είχαμε σκοπό να εκμεταλλευτούμε όσες ώρες μας απέμειναν στην μαγευτική Βενετία. Αφήσαμε λοιπόν τις βαλίτσες μας στο λόμπι του ξενοδοχείου και ξεκινήσαμε την τελευταία μας βόλτα.

Περπατήσαμε μέσα στο πλήθος , περάσαμε τις γέφυρες, χαζέψαμε για άλλη μια φορά τη Γέφυρα των στεναγμών και φτάσαμε στην γεμάτη από κόσμο πλατεία του Αγίου Μάρκου. Σταθήκαμε στην αρκετά μεγάλη σειρά για να μπούμε και να θαυμάσουμε τον επιβλητικό αυτό ναό στο εσωτερικό του. Αφού περιμέναμε κανένα 20λεπτο στην ουρά, μπήκαμε στο ναό για να αντιληφτούμε ότι λόγω του ότι ήταν Κυριακή και υπήρχε λειτουργία, δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε μέσα στο ναό παρά μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του. Από εκεί που βρισκόμασταν δεν μπορούσαμε να δούμε πολλά πράγματα κι έτσι βγήκαμε έξω απογοητευμένοι που δεν μπορέσαμε να θαυμάσουμε τον ναό. Απόλυτα λογικό φυσικά και απόλυτα κατανοητό και αν το γνωρίζαμε από πριν θα τον επισκεπτόμασταν το προηγούμενο απόγευμα…

ST. MARK (23).jpg
ST. MARK.jpg ST. MARK (9).jpg

Βγήκαμε και πάλι στην πλατεία και αποφασίσαμε για το τελευταίο τρίωρο που μας απέμενε να επισκεφτούμε το ξακουστό Παλάτι των Δόγηδων (Doge’s Palace). Η τιμή του εισιτηρίου ήταν αρκετά τσιμπημένη (€16), ωστόσο η εμπειρία ήταν μοναδική. Ξοδέψαμε σχεδόν τρείς ώρες στο παλάτι για να το θαυμάσουμε ολόκληρο. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ιστορία της Βενετίας, που είναι αποτυπωμένη σε κάθε δωμάτιο του παλατιού.

DOGE'S PALACE (3).jpg


Το πρώτο πράγμα που θαυμάσαμε ήταν η εσωτερική αυλή του παλατιού, που προσθέτει επιβλητικότητα στο παλάτι. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε το περπάτημα μέσα στο παλάτι. Περάσαμε από τα δωμάτια των Δόγηδων μέχρι και μεγάλες αίθουσες που παίρνονταν διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις. Είδαμε εικόνες του παλατιού πριν την καταστροφική πυρκαγιά του 1483 και διαβάσαμε με ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η δικαστική εξουσία της Βενετίας εκείνη την εποχή.

DOGE'S PALACE (12).jpg
DOGE'S PALACE (14).jpg DOGE'S PALACE (27).jpg

Στη συνέχεια, περάσαμε μέσα από το τεράστιο οπλοστάσιο που υπάρχει στο παλάτι. Θαυμάσουμε όλων των ειδών όπλα, από σπαθιά και ντουφέκια μέχρι πανοπλίες και ασπίδες. Κατευθυνθήκαμε στα υπόγεια του παλατιού, περάσαμε μέσα από τη Γέφυρα των στεναγμών που ενώνει το παλάτι με τις φυλακές και φτάσαμε στα υπόγεια κρατητήρια. Γενικά το Παλάτι των Δόγηδων είναι πάρα πολύ καλά δομημένο, εξιστορεί τα σημαντικά γεγονότα της τότε εποχής και βοηθά τους επισκέπτες του να σχηματίσουν εικόνες στην φαντασία τους και να ταξιδέψουν στην εποχή των περίφημων Δόγηδων της Βενετίας!

DOGE'S PALACE (38).jpg
DOGE'S PALACE (47).jpg DOGE'S PALACE (49).jpg
BRIDGE OF SIGHS - INSIDE (1).jpg


Βγήκαμε ευχαριστημένοι από το παλάτι και πήραμε για τελευταία φορά το δρόμο της επιστροφής από την πλατεία στο ξενοδοχείο μας. Δυστυχώς το ταξίδι μας είχε φτάσει στο τέλος του.. Πήραμε τις βαλίτσες μας και επιβιβαστήκαμε στο βαπορέτο που οδηγεί στο αεροδρόμιο…

Τα υπόλοιπα μέχρι και την επιστροφή δεν υπάρχει λόγος να τα διηγηθώ. Στο κάτω κάτω δεν θυμάμαι και πολλά… Το μυαλό μου ταξίδευε πίσω στα ιστορικά δρομάκια και τις υπέροχες πλατείες της Ρώμης. Περνούσα δίπλα από το Πάνθεον και το Κολοσσαίο, χάζευε το Βατικανό και το Κάστρο των Αγγέλων. Μαγεμένος μπροστά στο ηλιοβασίλεμα στη Piazzale Michelangelo στην Φλωρεντία, και έκθαμβος μπροστά στα απίθανα σπιτάκια στο Burano και τα όμορφα κανάλια της Βενετίας.

Και τώρα η απάντηση στην πιο κρίσιμη ερώτηση του ταξιδιού…. Αδίκησα ή δεν αδίκησα τη Ρώμη πριν από 7 χρόνια; Άξιζε ή όχι να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία; Η απάντηση είναι φυσικά απλή… Η Ρώμη είναι φανταστική, πανέμορφη και γεμάτη ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα. Κάθε της δρομάκι και κάθε της πλατεία, έχει τη δική της μοναδική ιστορία. Αλλά, όπως και σε κάθε ταξίδι, για να είναι πετυχημένο χρειάζεται οργάνωση και σωστή προετοιμασία. Χωρίς αυτά και στον παράδεισο να πας, δύσκολο να περάσεις καλά! Η Ρώμη λοιπόν αποδείχτηκε εξαιρετικός προορισμός, μία πόλη που σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά στο μέλλον και σίγουρα θα προτείνω κι εγώ σε μελλοντικούς συνταξιδιώτες!
 

sangouini

Member
Μηνύματα
26
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη, Ιταλία
Εξαιρετική η αφήγησή σου για το ταξίδι σου στη Ρώμη. Ένιωσα πραγματικά σα να ζω την περιπλάνησή σου στη χώρα! :clap:Θα επισκεφθώ τη Ρώμη τον επόμενο μήνα και διαβάζω διάφορες πληροφορίες εδώ (φυσικά) και σε διάφορα sites. Kαι θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
Θα πάω για 6 μερες. Αξίζει να βγάλω Roma Pass? ( επειδή ισχύει μόνο για 3 μερες το λέω..) Κι αν βγάλω τελικά τι έκπτωση ισχύει σε εισόδους μουσείων? (πέραν των 2 πρώτων μουσείων που δίνει δωρεάν επίσκεψη). Είναι τοσα πολλά τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ, όμως και τόσο ακριβά..:rolleyes-80:
Επίσης, επειδή είναι αρκετές οι μέρες σκεφτόμουν και μια εκδρομή στο Τivoli. Αξίζει ή να προτιμήσω κάποιο άλλο μέρος?
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Εξαιρετική η αφήγησή σου για το ταξίδι σου στη Ρώμη. Ένιωσα πραγματικά σα να ζω την περιπλάνησή σου στη χώρα! :clap:Θα επισκεφθώ τη Ρώμη τον επόμενο μήνα και διαβάζω διάφορες πληροφορίες εδώ (φυσικά) και σε διάφορα sites. Kαι θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
Θα πάω για 6 μερες. Αξίζει να βγάλω Roma Pass? ( επειδή ισχύει μόνο για 3 μερες το λέω..) Κι αν βγάλω τελικά τι έκπτωση ισχύει σε εισόδους μουσείων? (πέραν των 2 πρώτων μουσείων που δίνει δωρεάν επίσκεψη). Είναι τοσα πολλά τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ, όμως και τόσο ακριβά..:rolleyes-80:
Επίσης, επειδή είναι αρκετές οι μέρες σκεφτόμουν και μια εκδρομή στο Τivoli. Αξίζει ή να προτιμήσω κάποιο άλλο μέρος?
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Για τη Roma Pass, εξαρτάται και απο το πού θα μείνεις και κατα πόσο θα χρησιμοποιείτε το μετρό. Γενικά πιστεύω συμφέρει γιατί αν την χρησιμοποιήσεις στα ακριβά αξιοθέατα π.χ. Κολοσσαίο-Παλατίνο-Αγορά (12 ευρώ) και κάποιο μουσείο όπως το Capitoline museum (14 ευρώ) και προσθέσεις και το κόστος του μετρό για 3 μέρες τα βγάζεις τα 36 ευρώ που κοστίζει. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τις εκπτώσεις γιατί δεν την αγοράσαμε εμείς. Σου στέλνω link το website τους να το μελετήσεις:

http://www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=2

Όσο για το Tivoli, αξίζει και με το παραπάνω. Στη Villa d'este είναι πραγματικά πανέμορφα και μπορείς να επισκεφτείς και τη Villa Adriana που εμείς δεν προλάβαμε να πάμε.

Άλλες επιλογές για μονοήμερη είναι φυσικά η Φλωρεντία που είναι πανέμορφη ή ακόμη μπορείς να πάς Πομπηία, να δείς και το Βεζούβιο. Θέλαμε πολύ να πάμε αλλά δεν προλαβαίναμε δυστυχώς... Οι αποστάσεις είναι για Τίβολι 45 λεπτά με 1 ώρα με λεωφορείο, Φλωρεντία περίπου 2 ώρες με τρένο και για Πομπηία 3 - 3:30 ώρες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom