Ισπανία Μαδρίτη- Τολέδο- Σεγκόβια

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4

Ένα ταξίδι 7 ημερών στη πρωτεύουσα της Ισπανιας και γύρω από αυτή ήταν ο προορισμό μας για το καλοκαίρι του 2011. Έχω ταξιδέψει Βαρκελώνη και Σεβίλη τα προηγούμενα χρόνια για τα οποία επιφυλάσομαι να γραψω αναλυτικά κάποια στιγμή, και σκοπός μου είναι λίγο λίγο να ταξιδέψω σε όλη την χώρα. Προσωπικά προτιμώ τα πολλά και μικρά ταξίδια, δίνοντας το χρόνο που πρέπει σε κάθε πόλη, από ένα μεγαλο και ίσως βιαστικό γύρο της Ισπανίας. Από ότι έχω καταλάβει από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στην Ισπανία αλλά και από άλλα ταξίδια, καλό είναι να ταξιδεύεις μόνος και όχι με οργανωμένο γκρουπ, και ειδικά για την Ισπανία να ξέρεις την γλώσσα. Δυστυχώς οι Ισπανοί που θα συναντήσεις στο δρόμο και στα χωριά δε γνωρίζουν αγγλικά. Πάντως οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουρισμό σε αεροδρόμιο, ξενοδοχείο μιλάν αρκετά καλά τη γλώσσα. Αν θες όμως να περιπλανηθείς λίγο πιο μακριά από τα τουριστικά και να ακολουθήσεις τους ντόπιους.... πρέπει να μιλας έστω και λίγο....προσπαθούν να σε καταλάβουν.....και φρεναρουν και λίγο αυτή την τρομερή ταχύτητα με την οποία μιλάν.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τελικά μόνο εμείς έχουμε μαθεί ακόμη και τις γιαγιάδες να μιλούν αγγλικά. Σε άλλες ευρωπαικές χώρες έχω συναντήσει ακόμη και νέους που δε μιλάνε γρι...Καλή συνέχεια στην ιστορία σου...
 

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Μαδρίτη- Τολέδο- Σεγκόβια....συνέχεια

1η Μέρα. Φτάσαμε στο Barajas το αεροδρόμιο της Μαδρίτης στις 10 το πρωί και αμέσως νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Όσες φορές έχω νοικιάσει αυτοκίνητο στην Ισπανία έχω νοικιάσει από την ATESA. Τοπική εταιρία και κατά την γνώμη μου αρκετά οικονομική. Βάλαμε στο GPS τον προορισμό Τολέδο και ξεκινήσαμε! Πρέπει να ομολογήσω ότι τα διόδια της Ισπανίας μου φάνηκαν αρκετά τσιμπημένα πάνω από 5-6 ευρώ, αλλά οι δρόμοι πολύ καλοί σε ανταπώδοση της τιμής. Σε 1 ώρα και κάτι είχαμε φτάσει. Το τολέδο είναι μια πόλη που περιβάλεται από τον ποταμό Tajo δημιουργώντας ένα φυσικό φρούριο! Τα στενακια της πόλης είναι πλακώστρωτα και ενδυκνείται για περπάτημα. Αφήστε το αμαξί έξω από τις πύλες της παλιάς πόλης και περπατήστε τα! Προορισμό σας η πλατεία zocodover, η κεντρική πλατεία της πόλης που βρίσκεται και το κέντρο τουριστικών πληροφοριών της πόλης. Είναι στο ψηλότερο σημείο της πόλης αλλά αν θέλετε να ξεκουραστείτε μέχρι να φτάσετε εκεί κάντε στάση στα καφέ που θα βρέιτε στο δρόμο σας και όλοι θα σας δώσουν ένα χάρτη της πόλης ακόμα κι αν δεν έχετε αγοράσει. Προσοχή!!! Οι ισπανοί δεν έχουν κρύο καφέ! Μια καλή λύση που βρίκαμε ήταν να ζητάμε διπλό εσπρέσο με πάγο!Ειδικά όταν κάνει και ζέστη και θέλετε καφέ είναι μια λύση! Την προσοχή μου τράβηξε ένα ζαχαροπλαστείο- καφέ με το όνομα Monjas Cafe! H βιτρίνα του είναι πανέμορφη και νόστιμη!!!! Δοκιμάστε Mazapan είναι τοπικά γλυκίσματα και μπορώ να πω ότι μοιάζουν λίγο με τους δικούς μας αστρολάβους. Φτάνοντας στη κεντρική πλατεία υπάρχει ένα τρενάκι που αναχωρεί κάθε 1 ώρα και κάνει το γύρω της πόλης.Είναι χαριτωμένο αν και πολύ τουριστικό με τελευταίο δρομολόγιο στις 8 το βράδυ. Αξίζει να δείτε το σπίτι του El Greco, τον καθεδρικό που υπάρχουν πίνακές του και το Alcazar. Όλη η πόλη είναι σα σκηνικό ταινίας μεσαιωνικής και μόλις πέσει το βράδυ γίνεται ακόμα πιο όμορφο! Μιά διανυχτέρευση στο τολέδο αξίζει. Για όσους διαθέτουν αυτοκίνητο προτείνω διαμονή έξω από την παλιά πόλη που έχει ωραία ξενοδοχεία γιατί το βράδυ από τις βεράντες τους μπορείς να βρείς πανοραμική θέα τησ φωτισμένης πόλης. Το ξενοδοχείο που έμενα λεγόταν Cigarral el Bosgue πεντάστερο με βεράντα που έβλεπε την πόλη και μόνο 80 ευρώ την βραδιά από το booking.com!
 

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
2η μέρα. Προορισμός Μαδρίτη! Αφήσαμε το αμάξι στο σταθμό των τρένων Atocha και χρησιμοποιήσαμε το μετρό για να βρούμε το ξενοδοχείο. Το hostel ήταν 5 λεπτά περπάτημα με τα πόδια από τη στάση μετρό Λατίνα. Στην πρώτη διαδρομή μας με το μετρό βγάλαμε και το εισητήριο Μetrobus, εισητήριο 10 διαδρομών αλλά προσοχή! φυλάχτε το κάπου ειδικά οι αφηρημένοι! Είναι σε μέγεθος σα το χαρτάκι της τσιχλας!!! Πολλές φορές με τρόμαξε το άτιμο! Στο τέλος το έβαλα στο πορτοφολάκι με τα ψιλά και τα πήγαμε καλύτερα οι δυο μας!
Το hostel THC Latina Hostel είναι καινούριο, άνοιξε μόλις το Μάιο του 2011, καθαρότατο, το προσωπικό εξυπηρετικό και νεαρής ηλικίας και όμορφο. Δεν αναφέρεται σε κυριλέ , ρομαντικούς ή απαιτητικούς ταξιδιώτες σίγουρα! Είναι γι αυτούς που είναι όλη μέρα εξω και θέλουν ένα δωμάτιο καθαρό και όμορφο και οικονομικό για να ξεκουραστούν το βράδυ. Η τοποθεσία του είναι ιδανική.Είναι στην περιοχή La Latina, περιοχή κοντά στην Πλάθα Μαγιορ αλλά και περιοχή που το βράδυ θυμίζει το Γκάζι ή την Πλατεία Καρύτσι της Αθήνας.Κυκλοφορούν και περίεργοι τύποι, μετανάστες, καθώς η περιοχή θεωρείται το παλιό κέντρο της πόλης. Λίγο τουριστικό, λίγο στέκι ντόπιων, προσωπικά το θεώρησα ιδανικό!
Το πρωινό το παίρναμε απέναντι σε ένα μικρό καφέ που συνεργαζόταν με το ξενοδοχείο ιδιοκτησία κάποιου κουλτουροχτυπημένου ισπανού με έργα προς πώληση στους τοίχους και ωραία διακόσμηση. Έτσι κάθε πρωί πίναμε εκεί καφέ, διαβάζαμε εφημεριδούλες και ξεκινούσαμε.
 

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
3η μέρα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να σαρώνουμε το χάρτη της πόλης και κατευθυνθήκαμε δυτικά προς το παλάτι και την περιοχή γύρω από αυτό. Το Palacio Real έιναι ένα επιβλητικό παλάτι με 3000 δωμάτια! Η τραπεζαρία του, ακόμα λειτουργική, ανοίγει σε όλες τις επίσημες δεξιώσεις. Δωμάτιο παραδωμάτιο, κολλήσαμε δίπλα σε γκρουπ αγγλώφωνα για να ακούσουμε λίγο από την ιστορία του παλατιού.Προσωπικά με γοήτευσανηι αίθουσα με τα βιολιά Στρατιβάριους, η αίθουσα μπιλιάρδου και το δωμάτιο καπνίσματος! Βγαίνοντας από το παλάτι επισκεφτήκαμε τον καθεδρικό απέναντι από το παλάτι και μετά κάναμε μια στάση απένατι στο ομώνυμο καφέ της Plaza de Oriende. Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι το πάρκο Oeste θαυμάζοντας την Plaza de Espana και το Templo de Debod μέχρι που φτάσαμε στο Τελεφερικ της πόλης. Είναι μια δεκάλεπτη διαδρομή που συνδέει τα 2 πάρκα της πόλης και πανοραμική θέα του δυτικού τμήματος της πόλης. Το Casa de Cambo είναι άλλο ένα μεγάλο πάρκο της πόλης που ειδικά για όσους έχουν παιδιά ή θέλουν να αισθανθούν παιδιά μπορούν να περάσουν τέλεια καθώς διαθέτει ένα τεράστιο λούνα παρκ και ζωολογικό κήπο! Και αφού ξαναγίναμε παιδιά μετά θέλαμε το μαμ μας!!!! Παίρνοντας το μετρό από το σταθμό Batan επιστρέψαμε πίσω προς και κάναμε στάση στην Plaza de San Miguel! Μιλάμε για το ναό της γαστρονομία! Είναι μια αγορά τροφίμων στεγασμένη σε ένα κτήριο από γυαλί και μέταλλο όπου υπάρχουν πάγκοι με ότι μπορείς να φανταστείς! Το τρομερό είναι ότι οι πάγκοι προσφέρουν και μαγειρεμένα φαγητά από το εμπόρευμά τους! Ο πάγκος με τα θαλασσινά σερβίρει τηγανιτές γαρίδες, όστρακα αχνιστά, μαγειρεμένα ψάρια..... και δε μπορώ να περιγράψω άλλο.Το ίδιο γίνεται με τα κρέατα, τα ζυμαρικά, ακόμα και ψωμί πουλάνε. Στη μέση έχει πάγκους που μπορείς να κάτσεις να φας, περιτριγυρισμένος από αυτή την απόλυτη γαστριμαγία! Επιασα το ευτό μου να έχει πάθει αμόκ. Τέσσερα άτομα διασκορπιστήκαμε στους πάγκους και επιστρέψαμε στο τραπέζι με μια ποικιλία πραγμάτων εντελώς ασυνδίαστα μεταξύ τους! Απίστευτη εμπειρία. Βέβαια προσοχή γιατί φεύγουν αρκετά χρήμα χωρίς να το συνειδητοποιείσετε αλλά...............Vale de pena (αξίζει τον κόπο που λένε) όπως λένε και οι Ισπανοί!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δωσε και αλλες πληροφοριες γιατι συντομα θα ειμαι σε εκεινα τα μερη.
Πολυ ωραια η ιδεα για το γυρο του Τολεδο με τρενακι ...δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο κ θα το κανω σιγουρα.
 

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ότι πριν πάω δεν ήξερα από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς....αλλά έμαθα στην πορεία και βγήκαν πολύ επιτυχημένα!
 

mariasis

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Η τέταρτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Τέχνη. Ξεκινήσαμε από το Reina Sofia γνωστό παγκοσμίως για την Guernica του Picaso. Όλο το μουσείο είναι πολύ ωραίο με πολύ όμορφα και πρωτότυπα εκθέματα γι αυτό αν έχετε χρόνο προτείνω να το δείτε όλο. Το κτήριο είναι ένα μοντέρνο κτήριο με χαρακτηριστικούς γυάλινους ανεκλυστήρες εξωτερικά του κτιρίου ενώ στον τελευταίο όροφο μπορείτε να κάνετε μια στάση για καφέ σε ένα υπέροχο αίθριο και πολύ όμορφη θέα από την κορυφή του κτιρίου. Η επίσκεψη σας θα πάρει περιπου 2-3 ώρες αναλώγος τις αντοχές σας ή πόσα θέλετε να δείτε! Εμείς το φάγαμε όλο, βγάλαμε υπέροχες φωτογραφίες σε κάποια τμήματα του μουσείου που επιτρέπεται και ψωνίσαμε από το μαγαζί, το οποίο κατά την άποψή μου διαθέτει τα καλύτερα αναμνηστικά ανάμεσα στα 3 μουσεία. Επιπλέον εκεί μπορείται να βγάλεται και το κοινό εισητήριο για τα τρία μεγάλα μουσεία της Μαδρίτης το οποίο στοιχίζει 20 ευρώ και συμφέρει.
Η επόμενή μας στάση ήταν το Prado, οπότε μια στάση για φαί ήταν απαραίτητη. Έξω από το μουσείο σύγχρονης τέχνης υπάρχει μια πλατεία που δοκιμάσαμε ωραία ισπανικά bocadillos. Σάντουιτσς σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος τα οποία μπορείς να παραγγείλεις έιτε να τα πάρεις στο χέρι και μπορείς να βάλεις ότι θέλεις μέσα. Το παραδοσιακό είναι με γαρίδες (gambas) ή καλαμαράκια ( calamares). Δοκιμάστε τα! Αν και πιστεύω ότι τα θαλασσινά είναι λίγο άψητα για τα ελληνικά γούστα! Πολύ ωραίο είναι και το σαντουιτς με τσορίθο για τους λιγότερο τολμηρούς! Εγγυημένη και σίγουρη γεύση για τα Ελληνικά γούστα.
Το Prado είναι ένα άλλο μουσείο άξιο προσοχής το οποίο θέλει πάνω από 3 ώρες να το δει κανείς. Βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά ειδικά αν θέλετε να κερδίσετε λίγο χρόνο ανεβείτε κατευθείαν στον όροφο που έχει Valasquez, Gogia, El Greco.
Επόμενη στάση το Thyssen. Μουσείο ιδιωτικής συλλογής επίσης σημαντικό. Αν θα μπορούσα να κάνω μια προσωπική ψηφοφορία θα διάλεγα το Reina Sofia. Παρόλα αυτά κάθε επισκέπτης της Μαδρίτης πρέπει να επισκευτεί το λεγώμενο τρίγωνο της τέχνης να θαυμάσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αξίζει πάντως ένα μεγάλο μπράβο στη πόλη που συντηρεί και προωθεί αυτά τα 3 υπέροχα μουσεία με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πολύ ωραία!Σύντομα και περιεκτικά!Εγώ είμαι παρλαπίπα στις ιστορίες μου!Άσε που μας άνοιξες και την όρεξη με τα τόσο όμορφα πράγματα που φάγατε!
Από μουσεία ψηφίζω Prado. Το μόνο μου πρόβλημα με τα μουσεία είναι οτι επειδή είμαι ψόφια από τον ποδαρόδρομο, πονάνε τα πόδια μου και δε μπορώ να απολαύσω την περιήγηση στους χώρους του μουσείου. Φροντίζω λοιπόν να πηγαίνω στην αρχή της μέρας, για να είμαι πιο ξεκούραστη!Πες μας λίγο για το κόστος του αυτοκινήτου.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Συγνωμη βρε παιδια 20 ευρω κανει το ενιαιο εισητηριο Paseo Del Arte ή καπως ετσι το λενε?
Εγω γιατι διαβασα σε οδηγο 12 ευρω ...δε νομιζω οτι ο οδηγος ηταν πολυ παλιος .
Επιπλεον το Πραδο ειναι φρι Τρ-Σαβ απο 6-8 μμ και Κυρ 5-8μμ
Το Ρεινα ελευθερη εισοδος Σαβ 2.30-9μμ Κυρ 10πμ-2.30μμ
Και τα 3 εισητηρια ειναι 6 ευρω ..αρα 18 συνολο ακομα κι αν τα κλεισεις ξεχωριστα ...αυτο το 20 πως προκυπτει?
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.761
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.065
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom