Μαλδίβες Μαλδίβες

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Εγω περισυ ειμουν στο olhuveli island ειναι 45 λεπτα απο Μαλλε με ταχυπλοω ειναι πεντακαθαρω ,δυο φορες την ημερα μας στρωνανε τα κρεβατια ... και καλο φαι
εγώ λέω να παω σε αυτά τα μέρη όταν γεράσω ....:rolleyes:
 
Μηνύματα
28
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Thailand...
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα μπόρα
Γειά σας και πάλι απο εμένα παιδιά...

Σήμερα έμαθα απο την κοπέλα μου δυο αρνητικά πράγματα για το ταξίδι μας στις μαλδίβες που όμως ακόμη δεν με πτοούν και μάλλον θα το κάνω τελικά αν και μπορώ να πω ότι εκνευρίστηκα κάπως με το ταξιδιωτικό πραχτορείο.

Το ένα είναι ότι δεν υπάρχει Super Deluxe δωμάτιο (που όμως άφησε ενα παραθυράκι ανοιχτό μέχρι την μέρα που θα πάμε....) ενώ στην αρχή μας διαβεβαίωναν ότι υπάρχει...

Το άλλο έχει να κάνει με τους φόρους αεροδρομίου, ενώ στην αρχή μας είπε ότι είναι 230? ξαφνικά χθές μας είπε ότι ανέβηκαν στα 300 κάτι ευρώ !!!! Έμεινα άγαλμα...

Έλεος δεν είμαι και εκατομμυριούχος....Ένα ταξίδι είπα να κάνω, οκ, στον ινδικό αλλά όλο και νέα έξοδα βγαίνουν μπροστά..Ας ελπίσω να μην ανέβουν άλλο οι φόροι...στο τέλος με βλέπω να φεύγω κολυμπώντας απο τις μαλδίβες...χααχααχα.. Τέλος πάντων, οκ...τα είπα και ηρέμησα.....Άντε θα τα πούμε και πάλι...
 

athensgenia

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
Όταν είχαμε πάει εμείς είχαμε πληρώσει στους φόρους καμιά 200ρια ευρώ και μας είχαν φανεί πολύ! Αλλά καλύτερα να πάς τώρα, γιατί έτσι όπως πάει το πετρέλαιο ότι ταξίδι κάναμε κάναμε από δω και στο εξής ... με τα πόδια!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Καλησπερα σας παιδια και απο εμενα....κι εγω μετραω τις μερες αντιστροφα μεχρι να πραγματοποιηθει το ταξιδι των ονειρων μου στις Μαλδιβες!
Μηπως εχετε την ευγενη καλοσυνη να μου δωσετε περαιτερω πληροφοριες πχ τι να εχουμε μαζι μας στις αποσκευες,αμα χρειαζεται να κανουμε συναλλαγμα πριν φυγουμε και ποσα περιπου λεφτα να εχουμε μαζι μας λαμβανοντας υποψιν οτι εχουμε κλεισει το all inclusive πακετο!
Ευχαριστω εκ των προτερων
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.429
Likes
4.414
Καλημέρα!
Οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με κάρτα (επίσης, πολλές φορές τα χρεώνουν στο δωμάτιο και πληρώνεις μια φορά στο τέλος). Αν θέλεις μπορείς να έχεις λίγα δολλάρια μαζί σου για μικροέξοδα, αλλά συνήθως δέχονται και ευρώ, δε θα έχεις θέμα.
Όσον αφορά τις αποσκευές να μην έχεις μαζί σου αλκοόλ, καθώς γίνεται έλεγχος και κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο και λόγω θρησκείας το κατάσχουν (και το πίνουν μετά κρυφά οι υπάλληλοι του αεροδρομίου :bleh:).
Καλά να περάσετε!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
χιλια ευχαριστω για τις συμβουλες σου!Να υποθεσω οτι εχεις επισκεφτει και εσυ τις Μαλδιβες..αν δεν γινομαι αδιακριτη σε ποιο ξενοδοχειο ειχες φιλοξενηθει?
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.429
Likes
4.414
χιλια ευχαριστω για τις συμβουλες σου!Να υποθεσω οτι εχεις επισκεφτει και εσυ τις Μαλδιβες..αν δεν γινομαι αδιακριτη σε ποιο ξενοδοχειο ειχες φιλοξενηθει?
Νομίζω λεγόταν Holiday island ή κάπως έτσι...
Όχι κάτι το εξαιρετικό, αλλά οι Μαλδίβες είναι υπέροχες ούτως ή άλλως και δεν ήταν στις προτεραιότητές μας να μείνουμε σε κάποιο πολυτελές resort...
 

jupiter

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
καλησπερα, σε 10 μερες περιπου φευγουμε για μαλδιβες για 4 διανυκτερευσεις και εχουμε καποιες ερωτησεις..
κατ' αρχην σκεφτομαστε να μεινουμε στο royal το οποιο δεν ειναι και πολυ γκλαμουρους αλλα φαινεται συμπαθητικο και σχετικα οικονομικο. τι μας προτεινετε να επιλεξουμε, ημιδιατροφη ή all inclusive? η διαφορα στην τιμη ειναι 260€ ανα ατομο. ειναι τοσο ακριβα ωστε να ξοδεψουμε για σνακ και ποτα 520€ και οι δυο μας σε 4 μερες; περιπου σε τι τιμες κυμαινονται τα ποτα?
ακομα, ειναι προτιμοτερο να εχουμε δολλαρια μαζι μας, ευρω ή πιστωτικη;
αυτα, αν εχετε καποια αλλη συμβουλη δεκτη!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Καλησπερα!
λοιπον εμεις επιστρεψαμε αρχες Μαιου απο Μαλδιβες και εχω να σου προτεινω τα εξης...
να ψαξεις καλα το θεμα του ξενοδοχειου. Εμεις μειναμε στο meeru island resort & spa και ειμαστε πανευτυχεις για την επιλογη μας.
οι τιμες συνηθως ειναι τσουχτερες οποτε γνωμη μου να επιλεξεις το all inclusive.
μπορεις να κανεις ολες σου τις συναλλαγες μς ευρω αλλα με το δολαριο σε συμφερει περισσοτερο οσον αφορα τα φιλοδωρηματα αλλα και τα διαφορα αναμνηστικα δωρακια...
Για οποιαδηποτε αλλη απορια ειμαι διαθεσιμη!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.971
Δεν εχω ιδεα για το συγκεκριμενο hotel... Απο ματια που εριξα στον χαρτη, ευτυχως, δεν ειναι κοντα στο Μαλε.
Ειναι all inclusive περιεχονται ολα? Και ποτα? Αν ναι, καλυτερα να παρετε AI λοιπον γιατι μεσα στα ξενοδοχεια ειναι πανακριβα ολα... απο ενα σνακ που θα θες να τσιμπησεις το μεσημερι μεχρι τα ποτα, ακομα και το νερο ειναι πανακριβο!!
 

jupiter

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
Δηλαδη οταν λέμε ακριβά περίπου σε τι τιμή κυμαίνεται ενα ποτο; 15€; 20€; Και ρωτάω για τα ποτά γιατι νομίζω οτι στο φαγητο με ημιδιατροφη θα ειμαστε καλυμμένοι..
 

Kostas78

Member
Μηνύματα
44
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Οι τιμές στα φαγητά και ποτά έχουν άμεση συνάρτηση με το επίπεδο του ξενοδοχείου, όσο καλύτερο είναι το resort τόσο ακριβότερα είναι και αυτά. Γενικά το all inclusive συμφέρει γιατί ξέρεις ότι δεν θα ξεφύγεις. Πριν μερικά χρόνια στο Paradise resort τα ποτά είχαν γύρω στα 10-12 δολλάρια. Το εμφιαλωμένο evian (τα άλλα είχαν χάλια γεύση) είχε 7-8 δολλάρια το 1,5 λίτρο, επειδή όμως έχει ζέστη και πολύ υγρασία χρειάζεσαι αρκετά μπουκάλια. Με ημιδιατροφή είσαι καλυμμένος στο κομμάτι του φαγητού αφού έχει πλούσιους μπουφέδες, ενώ και το βραδινό ξεκινάει νωρίς. Μπορείς να φέρεις μαζί σου σνακ αλλά όχι αλκοόλ (μουσουλμανική χώρα). Χρειάζεσαι λίγα δολλάρια ή ευρώ για φιλοδωρήματα, κάτι που εκτιμούν σερβιτόροι και λοιποί υπάλληλοι καθώς οι μισθοί τους είναι τραγικοί. Να έχεις μαζί σου πολύ καλό αντηλιακό (τουλάχιστον 30άρι) και να το ανανεώνεις συνέχεια, ακόμα και όταν έχει συννεφιά (πολλοί κάνουν το λάθος και δεν χρησιμοποιούν όταν έχει συννεφιά και μετά το μετανιώνουν). Στις Μαλβίδες υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια, στα resort ψεκάζουν συχνά αλλά αν έχεις μαζί σου σπρέι για το σώμα και μηχάνημα για το δωμάτιο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Το Μάλε είναι πολύ άσχημο και δεν αξίζει η επίσκεψη. Ανάλογα με την εποχή μπορεί να συναντήσεις λίγες έως πολλές βροχές, καλό είναι να έχεις μαζί σου ομπρέλα αν και τα περισσότερα resort διαθέτουν δωρεάν για τον κόσμο τους. Φεύγοντας από τα εστιατόρια να παίρνεις μαζί σου φέτες ψωμιού για να ταΐζεις τα ψάρια. Αξίζει να κάνεις snorkelling αλλά μην το αφήσεις για την τελευταία μέρα (σου συνιστούν λόγω της πίεσης να γίνει σε διάστημα 1-2 ημερών πριν την πτήση επιστροφής). Να έχεις μαζί σου μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδηλα, να βουτάς συχνά και να μην φοβάσαι σαλάχια και μικρά καρχαριάκια. Αν το resort είναι σε μεγάλη απόσταση από το αεροδρόμιο να προτιμήσεις υδροπλάνο και όχι ταχύπλοο. Να επιλέξεις στο αεροπλάνο προς/από Μαλδίβες παράθυρο, γιατί η θέα των Μαλβίδων από ψηλά είναι φανταστική. Τέλος αξίζει να κάνεις stop over στο Dubai για 4-5 ημέρες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom