Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Μα ποιός πάει στις Βαλτικές Χώρες το καταχείμωνο;

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επίλογος

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει μετά την ιστορία αυτή, εφόσον πάρει το δρόμο της και ταξινομηθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες καλοκαιρινές (κυρίως) αφηγήσεις των συμφορουμιτών μας είναι:

Βαλτική Καλοκαίρι ή Χειμώνα;
  • 'Αν βρισκόμασταν ακόμη στο 2019 , προ κόβιντ, προ πολέμου, προ ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης και γενικότερα προ...(και προ ευρώ ακόμη καλύτερα) θα έλεγα ναι γιατί όχι;. Απόδραση στη Βαλτική καλοκαιράκι μακριά από την αφόρητη ζέστη και την κοσμοσυρροή στην Ελλάδα, να απολαύσεις δροσούλα και όμορφα τοπία σε οικονομικές τιμές. Με την κατάσταση όμως όπως έχει διαμορφωθεί και εφόσον η περιοχή έχει τουριστική αιχμή από το Μάιο και μετά θεωρώ πως με ένα αεροπορικό στην καλύτερη περίπτωση 250 ευρώ (και ίσως ούτε καν απευθείας) με τιμές σε καταλύματα και φαγητό εκεί που έχουν φτάσει, τα 800 - 1000 ευρώ που θα χρειαστούν για ένα 10μερο ανά άτομο, μπορώ να σκεφτώ πολλούς άλλους προορισμούς πολύ πιο value for money που φαντάζουν ελκυστικότεροι.
  • Ο Χειμώνας τους πάει πολύ! Είναι χειμωνιάτικες πόλεις πως να το κάνουμε. Δίχως το χιόνι είναι απλά τσιμέντα και πάρκα που μπορείς να συναντήσεις σε οποιοδήποτε μέρος στην Ευρώπη (και αλλού). Είναι σα να βλέπεις μια όμορφη μεν αλλά πρόχειρα ντυμένη γυναίκα το πρωί στο γραφείο. Φοράει τζιν και έχει πιασμένα τα μαλλιά της πρόχειρα. Το βράδι όμως έχει ραντεβού με τον ωραίο του γραφείου (άντε μέρα που είναι!) , θα φορέσει ένα όμορφο φόρεμα θα χτενιστεί, θα μακιγιαριστεί και κάθε της κίνηση θα αποπνέει ερωτισμό! Ομοίως και κει...Μόλις χιονίσει οι πόλεις γίνονται γοητευτικότερες, μυστηριακές. Αυτό δεν εξηγείται και δεν περιγράφεται. Βιώνεται μόνο.
  • Το κρύο. Πολύ αλλά όχι απάλευτο. Τουλάχιστον τις μέρες που τύχαμε εμείς. Με προσεγμένο ντύσιμο και απλά τιπς (ισοθερμικά & layering) δεν χρειάζεται καν ακριβός εξοπλισμός. Η Μαρία φορούσε ειδικό για πολύ βαρύ κρύο πανωφόρι, το δικό μου ήταν ένα απλό και σχετικά οικονομικό μπουφάν του σκι της Admiral , που όμως ανταποκρίθηκε πλήρως. Συνήθως ανά 2-3 ώρες μπαίναμε σε εσωτερικό χώρο για καφέ, φαγητό ή μουσείο και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο θέμα.
  • Οι Τιμές. Είναι ήδη ακριβές, όμως το αεροπορικό ήταν οικονομικό κι έτσι το ταξίδι κρατήθηκε σε επίπεδο budget friendly. Συνολικά για 9 μέρες με τα πάντα μέσα στοίχισε γύρω στα 500-530/άτομο.
  • Εγώ λοιπόν ψηφίζω ΧΕΙΜΩΝΑ δαγκωτό!
Να δω και τις τρείς χώρες μαζί ή σε ξεχωριστά ταξίδια;

Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα γιατί εξαρτάται από το ρυθμό του κάθε ταξιδιώτη και τι του αρέσει να κάνει σε κάθε προορισμό.
Εμείς δε νιώσαμε ότι κάπου θα υπήρχε λόγος να μείνουμε περισσότερο χρόνο. Περπατήσαμε όμως αρκετά, βγήκαμε και έξω από τις παλιές πόλεις, όμως πέρα από την εκδρομή στο Τρακάι δεν είδαμε περισσότερη επαρχία. Πιθανώς μια άλλη εποχή να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για βόλτες προς παραλίες και μικρές πόλεις.
Εγώ είμαι ευχαριστημένη που τα είδα όλα με τη μία-δε βρίσκω λόγο να ξοδέψω χρόνο και χρήμα για να ξαναδώ πράγματα σε αυτή την περιοχή.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποιά είναι η ομορφότερη, εγώ ή το Ταλίν;

Το Ταλίν βέβαια! (ρωτάς κιόλας!)
Δεν γίνεται να μη σου αρέσει, είναι βγαλμένο από παραμύθι κι από αυτά που έχω δει εγώ συγκρίνεται μόνο με τη Μπρυζ στο Βέλγιο.
Από την άλλη ως πόλη γενικά είναι υπερβολικά τακτοποιημένη για τα γούστα μου.
Το είδα, το φωτογράφησα, το περπάτησα, το χάζεψα, είπα ουάου, είπα ωωωωω και μετά...βαρέθηκα. Είναι υπερβολικά αψεγάδιαστο για τα γούστα μου.
Και.... με κέρδισε το Βίλνιους. Πως;;;
Επειδή έχει αυτή την πολυπλοκότητα που μ αρέσει. Την ποικιλία.
Παλιά πόλη αλλά λιγότερο επιτηδευμένη, έχει μείνει και κανένας τοίχος ασοβάντιστος.
'Εχει ένα υπέροχο πάρκο κολλητά με τον αστικό ιστό.
'Εχει και την αντισυμβατική Uzupia
Κι εν κατακλείδι έχει προσωπικότητα.

Και μετά από αυτό είδα τη Ρίγα...
Houston έχουμε πρόβλημα.
Μου άρεσε και αυτή! Μέχρι σήμερα μπαλατζάρω σε ποιά να δώσω τα σκήπτρα.
Βλέπω ξανά και ξανά τις φωτογραφίες, διαβάζω τα κείμενά μου. Το Var δε βοήθησε. Καταλήγω σε μια τίμια ισοπαλία.
'Eχει κι αυτή ωραία πόλη. Με ασοβάντιστους τείχους. Με ωραία μπαράκια κ ένδειξη ζωής.
Μου άρεσε όμως περισσότερο η νέα πόλη. 'Εχει άπλα και είναι φωτογενής. 'Εχει κ αυτή ποτάμι και μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος που συναντιέται με την πόλη.
Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Δεκτά όλα.

Το Ελσίνκι βγαίνει εύκολα τελευταίο-δεν αμφιβάλλω πως η Φινλανδία έχει πανέμορφα τοπία, η πρωτεύουσα όμως είναι άχρωμη και άνοστη. Είναι η μόνη που μπορώ να φανταστώ ότι ομορφαίνει το καλοκαίρι.

Φαγητό: Σούπες και ψαροφαγία, τίποτε το αλησμόνητο. Αλκοόλ: Περιμέναμε περισσότερο και
φθηνότερο. Απογοήτευση. Μόνο στις κάβες συμφέρει.

Ασφάλεια: Πραγματικά αστείο δεν νιώσαμε τον παραμικρό κίνδυνο πουθενά.


Τιμές: ΑΚΡΙΒΕΣ σε όλα, το λέω για τελευταία φορά και αιτιολογείται διότι εκτός από τους γνωστούς λόγους που βιώνουμε όλοι, επιπλέον η περιοχή βιώνει μια εκρηκτική ψηφιακή ανάπτυξη (με οδηγό την Εσθονία), προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών startups ενώ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικότατο νομικό και φορολογικό περιβάλλον για τις τράπεζες- έτσι προτιμήθηκε μαζικά από ψηφιακούς νομάδες, με αποτέλεσμα όλων την εκτίναξη της χρηματιστηριακής αξίας των ακινήτων συμπαρασύροντας τις τιμές των ενοικίων και κατά συνέπεια των τουριστικών καταλυμάτων.

Τελειώνοντας, αναφέρω ότι προσωπικά το ταξίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, το κρύο που φοβόμουν ήταν διαχειρίσιμο, απόλαυσα τα τοπία και την ποικιλία, η ταχύτητα των εναλλαγών ήταν μέσα στα γούστα μου, ενώ με τη Μαρία συντονιστήκαμε σε ρυθμό και το διασκεδάσαμε. Και τέλος τέλος, χάρηκα ιδιαίτερα και τη συγγραφή της συγκεκριμένης ιστορίας μοιραζόμενη μαζί σας τις μικρές και μεγάλες στιγμές των διαδρομών μας.

@katkats παρακαλώ για τις δικές σου ενέργειες ;)
 
Last edited:

MarieAries

Member
Μηνύματα
214
Likes
1.467
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική
Ας συμπληρώσω κι εγώ μια δεύτερη γνώμη, αφού ολοκλήρωσε η συνταξιδιώτισσα μου, γιατί μέχρι τώρα δε μ'άφηνε να κάνω σπόιλερ :bleh:

Βαλτική Καλοκαίρι ή Χειμώνα;
Χειμώνα δαγκωτό για όσους έχουν έστω και λίγη αντοχή στο κρύο.
Θεωρώ ότι το χιονισμένο τοπίο μιας παλιάς πόλης που μόνο τσιμέντα έχει να προσφέρει, είναι αυτό που αξίζει περισσότερο σε αυτές τις χώρες. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω και όσους δεν αντέχουν τις αρνητικές θερμοκρασίες και προτιμούν άλλες εποχές. Προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον στο να τριγυρνάω στα πάρκα τους και στις πλατείες με φουλ τουρισμό το καλοκαίρι, οπότε είμαι 100% ικανοποιημένη από όλα αυτά που είδα και έκανα.

Να δω και τις τρείς χώρες μαζί ή σε ξεχωριστά ταξίδια;
Συμφωνώ με την Εύα, κι εγώ έχω κλείσει με αυτές τις χώρες, δε νομίζω ότι έχουν να μου προσφέρουν κάτι περισσότερο. 2 μέρες ήταν αρκετές για κάθε πόλη, οι 9 ημέρες ήταν ότι έπρεπε και για τις 4 και να πω την αλήθεια, προς το τέλος λίγο ψιλοβαρέθηκα, οπότε δε θα άντεχα να μείνω παραπάνω. :suicide:


Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποιά είναι η ομορφότερη, εγώ ή το Ταλίν;
Ε, το έχω δηλώσει ήδη και το ξαναδηλώνω ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.
Και δεν έφταιγαν μόνο τα όμορφα μεσαιωνικά κτήρια, αλλά και όλες οι γοτθικές λεπτομέρειες που εμένα με τρελαίνουν σε μια πόλη.
* Πράγα, Εδιμβούργο και τώρα Ταλίν, συμπληρώνουν πλέον την 3άδα των αγαπημένων μου πόλεων στην Ευρώπη.
Επίσης στο Ταλίν βρήκα και τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τους πύργους με τα υπόγεια περάσματα, τα μπαλκόνια του γειτονικού λόφου Τoompea, τα μεσαιωνικά ταβερνάκια, την παραέξω γειτονιά Telliskivi, και όλα όσα ανέφερε ήδη η Εύα στην ιστορία της.

Μετά θα τοποθετούσα τη Ρίγα μάλλον, και 3ο το Βίλνιους, που να πω την αλήθεια δεν το χώνεψα ιδιαίτερα στην αρχή, ενώ μου τράβηξε λίγο το ενδιαφέρον με το χιόνι και τη βόλτα μας στους γειτονικούς λόφους. Μάλλον το μοναδικό σημείο του ταξιδιού στο οποίο δε συμφωνούμε με την Εύα. Εγώ δεν βρήκα να έχει καμία προσωπικότητα, το αντίθετο μάλιστα. Ίσως επειδή έχω δει το 99% της Βαυαρίας και άπειρες παρόμοιες πόλεις, με ψιλοκούρασε.
Τέλος, το Ελσίνκι μου φάνηκε εντελώς αδιάφορο. :lol:

Σε γενικές γραμμές το ταξίδι το απόλαυσα στο μάξιμουμ, δε νομίζω ότι θα μπορούσε να βγει καλύτερο.

Για το τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την συνταξιδιώτισσα/οπερατερ/καμεραγούμαν/μάνατζερ μου που έκανε υπομονή στις-κατά καιρούς-υπερβολικές αντοχές και απαιτήσεις μου, και δεν τόλμησε να βγάλει άχνα για το ψοφόκρυο που φάγαμε όλες τις μέρες και το περπάτημα που ρίξαμε.... :haha::haha::haha:
Άντε, και του χρόνου μας περιμένει η Πολωνία! :clap::clap::clap::clap::clap:

(253) -01.jpeg
(365) -01.jpeg
(277) -01-01.jpeg
 
Last edited:

Hayate

Member
Μηνύματα
841
Likes
5.114
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Όμορφη Ιστορία.. Κρίμα που τελείωσε.
Ευτυχώς άρχισε να γράφει ο @travelbreak τη δικιά του και θα έχουμε να διαβάζουμε κάτι με τον καφέ😁😁..
Όπως και να εχει πάντως ακριβές -ξεακριβες χώρες αφού τη βγαλατε με 500 + ευρώ μόνο για 9 μέρες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λύσεις ακόμα και τώρα για να κινηθείς στην περιοχή.Οσο για το χιόνι ζήλεψα πολυ, μακάρι με καποιο τροπο να μπορούσε να σου εγγυηθεί κάποιος οτι θα χιονίζει όταν πας..
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.251
Likes
6.725
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Να είστε καλά βρε κορίτσια που μας δείξατε αυτές τις χώρες στα άσπρα καθώς εγώ σίγουρα δεν θα τις δω ποτέ έτσι (Με το κρύο δεν το έχω. Καλύτερα Σεβίλλη Αύγουστο με 50 βαθμούς).
Όπως κι αν έχει εγώ την ευχαριστήθηκα την ιστορία.
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.563
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ευτυχώς άρχισε να γράφει ο @travelbreak τη δικιά του και θα έχουμε να διαβάζουμε κάτι με τον καφέ😁😁..
Τι ώρα πίνεις καφέ να σου την έχω έτοιμη το πρωί; Ο, τι ώρα θες. Ξυπνάω από τις εφτά.
Δεν αστειεύομαι (πλήρως). Χαίρομαι που συνεχίζεις να διαβάζεις τα ταξίδια μου.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για το τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την συνταξιδιώτισσα/οπερατερ/καμεραγούμαν/μάνατζερ μου που έκανε υπομονή στις-κατά καιρούς-υπερβολικές αντοχές και απαιτήσεις μου, και δεν τόλμησε να βγάλει άχνα για το ψοφόκρυο που φάγαμε όλες τις μέρες και το περπάτημα που ρίξαμε.
Ο βηματομετρητής στο τηλέφωνο μου έστειλε όλα τα βραβεία της χρονιάς μαζεμένα για τις επιδόσεις μου :clap:
Αλλά αλήθεια το ευχαριστήθηκα-εγώ αντίθετα από πολλούς με την πολύ ζέστη τα φτύνω και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Στο κρύο είμαι non-stop.
Ως ταξιδιώτισα δεν ξέρω αν εκπληρώνω τις προσδοκίες των γύρω μου, ως μάνατζερ είμαι αμείλικτη :haha:

Όμορφη Ιστορία.. Κρίμα που τελείωσε.
Ευτυχώς άρχισε να γράφει ο @travelbreak τη δικιά του και θα έχουμε να διαβάζουμε κάτι με τον καφέ
Τον διαβάζω και γω. Ευτυχώς τελείωσα εγώ να πάρει σειρά αυτός και να έχω να ασχολούμαι...

Ξυπνάω από τις εφτά.
Εμένα με βολεύει. 07,30 πάω στο γραφείο και μου κάνεις παρέα με τον καφέ!

Καλύτερα Σεβίλλη Αύγουστο με 50 βαθμούς
Λιποθυμάω μόνο που το σκέφτομαι. Ψηφίζω άνοιξη, Ευχαριστώ με "διάβαζες" συστηματικά.
 
Last edited:

vangelis69

Member
Μηνύματα
155
Likes
193
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Ευχαριστώ!
Ριγανιώτες (όπως Γιαννιώτες κλπ)
Καλημέρα!

Επίλογος

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει μετά την ιστορία αυτή, εφόσον πάρει το δρόμο της και ταξινομηθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες καλοκαιρινές (κυρίως) αφηγήσεις των συμφορουμιτών μας είναι:

Βαλτική Καλοκαίρι ή Χειμώνα;
  • 'Αν βρισκόμασταν ακόμη στο 2019 , προ κόβιντ, προ πολέμου, προ ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης και γενικότερα προ...(και προ ευρώ ακόμη καλύτερα) θα έλεγα ναι γιατί όχι;. Απόδραση στη Βαλτική καλοκαιράκι μακριά από την αφόρητη ζέστη και την κοσμοσυρροή στην Ελλάδα, να απολαύσεις δροσούλα και όμορφα τοπία σε οικονομικές τιμές. Με την κατάσταση όμως όπως έχει διαμορφωθεί και εφόσον η περιοχή έχει τουριστική αιχμή από το Μάιο και μετά θεωρώ πως με ένα αεροπορικό στην καλύτερη περίπτωση 250 ευρώ (και ίσως ούτε καν απευθείας) με τιμές σε καταλύματα και φαγητό εκεί που έχουν φτάσει, τα 800 - 1000 ευρώ που θα χρειαστούν για ένα 10μερο ανά άτομο, μπορώ να σκεφτώ πολλούς άλλους προορισμούς πολύ πιο value for money που φαντάζουν ελκυστικότεροι.
  • Ο Χειμώνας τους πάει πολύ! Είναι χειμωνιάτικες πόλεις πως να το κάνουμε. Δίχως το χιόνι είναι απλά τσιμέντα και πάρκα που μπορείς να συναντήσεις σε οποιοδήποτε μέρος στην Ευρώπη (και αλλού). Είναι σα να βλέπεις μια όμορφη μεν αλλά πρόχειρα ντυμένη γυναίκα το πρωί στο γραφείο. Φοράει τζιν και έχει πιασμένα τα μαλλιά της πρόχειρα. Το βράδι όμως έχει ραντεβού με τον ωραίο του γραφείου (άντε μέρα που είναι!) , θα φορέσει ένα όμορφο φόρεμα θα χτενιστεί, θα μακιγιαριστεί και κάθε της κίνηση θα αποπνέει ερωτισμό! Ομοίως και κει...Μόλις χιονίσει οι πόλεις γίνονται γοητευτικότερες, μυστηριακές. Αυτό δεν εξηγείται και δεν περιγράφεται. Βιώνεται μόνο.
  • Το κρύο. Πολύ αλλά όχι απάλευτο. Τουλάχιστον τις μέρες που τύχαμε εμείς. Με προσεγμένο ντύσιμο και απλά τιπς (ισοθερμικά & layering) δεν χρειάζεται καν ακριβός εξοπλισμός. Η Μαρία φορούσε ειδικό για πολύ βαρύ κρύο πανωφόρι, το δικό μου ήταν ένα απλό και σχετικά οικονομικό μπουφάν του σκι της Admiral , που όμως ανταποκρίθηκε πλήρως. Συνήθως ανά 2-3 ώρες μπαίναμε σε εσωτερικό χώρο για καφέ, φαγητό ή μουσείο και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο θέμα.
  • Οι Τιμές. Είναι ήδη ακριβές, όμως το αεροπορικό ήταν οικονομικό κι έτσι το ταξίδι κρατήθηκε σε επίπεδο budget friendly. Συνολικά για 9 μέρες με τα πάντα μέσα στοίχισε γύρω στα 500-530/άτομο.
  • Εγώ λοιπόν ψηφίζω ΧΕΙΜΩΝΑ δαγκωτό!
Να δω και τις τρείς χώρες μαζί ή σε ξεχωριστά ταξίδια;

Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα γιατί εξαρτάται από το ρυθμό του κάθε ταξιδιώτη και τι του αρέσει να κάνει σε κάθε προορισμό.
Εμείς δε νιώσαμε ότι κάπου θα υπήρχε λόγος να μείνουμε περισσότερο χρόνο. Περπατήσαμε όμως αρκετά, βγήκαμε και έξω από τις παλιές πόλεις, όμως πέρα από την εκδρομή στο Τρακάι δεν είδαμε περισσότερη επαρχία. Πιθανώς μια άλλη εποχή να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για βόλτες προς παραλίες και μικρές πόλεις.
Εγώ είμαι ευχαριστημένη που τα είδα όλα με τη μία-δε βρίσκω λόγο να ξοδέψω χρόνο και χρήμα για να ξαναδώ πράγματα σε αυτή την περιοχή.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποιά είναι η ομορφότερη, εγώ ή το Ταλίν;

Το Ταλίν βέβαια! (ρωτάς κιόλας!)
Δεν γίνεται να μη σου αρέσει, είναι βγαλμένο από παραμύθι κι από αυτά που έχω δει εγώ συγκρίνεται μόνο με τη Μπρυζ στο Βέλγιο.
Από την άλλη ως πόλη γενικά είναι υπερβολικά τακτοποιημένη για τα γούστα μου.
Το είδα, το φωτογράφησα, το περπάτησα, το χάζεψα, είπα ουάου, είπα ωωωωω και μετά...βαρέθηκα. Είναι υπερβολικά αψεγάδιαστο για τα γούστα μου.
Και.... με κέρδισε το Βίλνιους. Πως;;;
Επειδή έχει αυτή την πολυπλοκότητα που μ αρέσει. Την ποικιλία.
Παλιά πόλη αλλά λιγότερο επιτηδευμένη, έχει μείνει και κανένας τοίχος ασοβάντιστος.
'Εχει ένα υπέροχο πάρκο κολλητά με τον αστικό ιστό.
'Εχει και την αντισυμβατική Uzupia
Κι εν κατακλείδι έχει προσωπικότητα.

Και μετά από αυτό είδα τη Ρίγα...
Houston έχουμε πρόβλημα.
Μου άρεσε και αυτή! Μέχρι σήμερα μπαλατζάρω σε ποιά να δώσω τα σκήπτρα.
Βλέπω ξανά και ξανά τις φωτογραφίες, διαβάζω τα κείμενά μου. Το Var δε βοήθησε. Καταλήγω σε μια τίμια ισοπαλία.
'Eχει κι αυτή ωραία πόλη. Με ασοβάντιστους τείχους. Με ωραία μπαράκια κ ένδειξη ζωής.
Μου άρεσε όμως περισσότερο η νέα πόλη. 'Εχει άπλα και είναι φωτογενής. 'Εχει κ αυτή ποτάμι και μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος που συναντιέται με την πόλη.
Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Δεκτά όλα.

Το Ελσίνκι βγαίνει εύκολα τελευταίο-δεν αμφιβάλλω πως η Φινλανδία έχει πανέμορφα τοπία, η πρωτεύουσα όμως είναι άχρωμη και άνοστη. Είναι η μόνη που μπορώ να φανταστώ ότι ομορφαίνει το καλοκαίρι.

Φαγητό: Σούπες και ψαροφαγία, τίποτε το αλησμόνητο. Αλκοόλ: Περιμέναμε περισσότερο και
φθηνότερο. Απογοήτευση. Μόνο στις κάβες συμφέρει.

Ασφάλεια: Πραγματικά αστείο δεν νιώσαμε τον παραμικρό κίνδυνο πουθενά.


Τιμές: ΑΚΡΙΒΕΣ σε όλα, το λέω για τελευταία φορά και αιτιολογείται διότι εκτός από τους γνωστούς λόγους που βιώνουμε όλοι, επιπλέον η περιοχή βιώνει μια εκρηκτική ψηφιακή ανάπτυξη (με οδηγό την Εσθονία), προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών startups ενώ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικότατο νομικό και φορολογικό περιβάλλον για τις τράπεζες και η περιοχή προτιμήθηκε μαζικά από ψηφιακούς νομάδες, με αποτέλεσμα όλων την εκτίναξη της χρηματιστηριακής αξίας των ακινήτων συμπαρασύροντας τις τιμές των ενοικίων και κατά συνέπεια των τουριστικών καταλυμάτων.

Τελειώνοντας, αναφέρω ότι προσωπικά το ταξίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, το κρύο που φοβόμουν ήταν διαχειρίσιμο, απόλαυσα τα τοπία και την ποικιλία, η ταχύτητα των εναλλαγών ήταν μέσα στα γούστα μου και με τη Μαρία συντονιστήκαμε σε ρυθμό και το διασκεδάσαμε, ενώ χάρηκα ιδιαίτερα και τη συγγραφή της συγκεκριμένης ιστορίας μοιραζόμενη μαζί σας τις μικρές και μεγάλες στιγμές των διαδρομών μας.

@katkats παρακαλώ για τις δικές σου ενέργειες ;)
Συγχαρητήρια! Υπέροχη ιστορία, πολύ όμορφες φωτογραφίες, χιούμορ!!! Τα έχει όλα και συμφέρει ! Μπράβο στη συγγραφέα evaT και στη συνταξιδιώτισσα της MarieAries για τον χρόνο και την εμπειρία που μοιραστήκατε μαζί μας!!!
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα!


Συγχαρητήρια! Υπέροχη ιστορία, πολύ όμορφες φωτογραφίες, χιούμορ!!! Τα έχει όλα και συμφέρει ! Μπράβο στη συγγραφέα evaT και στη συνταξιδιώτισσα της MarieAries για τον χρόνο και την εμπειρία που μοιραστήκατε μαζί μας!!!
Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε και στα δικά σας!
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
868
Likes
1.929
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Τρομερό δίδυμο και ατρόμητο στα χιόνια!
Μπράβο! Ευχαριστούμε!
Εύχομαι πολλά ταξίδια και ανάλογες ιστορίες!
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
9 ημέρες μόνο 500-530 ευρώ/άτομο;!;!;!;!;!
Δεν διάβασες πόσα χόστελ φάγαμε στη μάπα; αν πηγαίναμε στα airbnb με 70/80 τη βραδιά το νούμερο θα ήταν πολύ διαφορετικό....
Δέχομαι παραγγελίες να σου βγάλω ταξίδι budget αν θέλεις :cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom