Μεξικό Μεξικό - Πληροφορίες για Yucatan

Garyfallia

Member
Μηνύματα
19
Likes
3
Το σίγουρο είναι οτι δε χρειάζεται να μείνετε σε all inclusive, ούτε και να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Εγώ βέβαια το προτιμώ για να έχω ελευθερία κινήσεων και χρόνου, αλλά και με λεωφορεία ή τοπικά colectivos μια χαρά θα τα καταφερετε.
Οι μέρες που έχετε είναι πολύ λίγες δυστυχώς...με μια στη Μέριδα και μια στο Κανκούν μένουν 5 που εγώ θα μοίραζα σε playa και tulum. Δύο ή και τρεις νύχτες σε Τουλούμ θάναι ωραία και εκτός από εκδρομές σε Coba και κανένα θενότε, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα και να κάνετε beach bar hopping ή και να πάτε στα ερείπια της Τουλούμ. Μετά στην playa del carmen που είναι πιο τουριστική σαφώς, μη χάσετε μια μέρα στο πάρκο xcaret, και να μείνετε και στο βραδινό σόου.
Τέλος σκέψου την τελευταία βραδιά αντί για Κανκούν, μήπως τη διαθέσετε σε isla mujeres, απέναντι από το αεροδρόμιο είναι με σύνδεση πολύ συχνή και για μένα αξίζει πολύ περισσότερο από Cancun ( στο οποίο όπως λεω παραπάνω, μια βουτιά να την κάνετε). Νοικιάστε golf cart και γυρίστε το νησί ή κάντε σνορκελ τριπ στο υποβρύχιο μουσείο και θα κλείσει τέλεια το ταξίδι σας! ΖΗΛΕΥΩ!!

Αυτά τα ολίγα από μένα, υπόψιν οτι έχει περάσει μια δεκαετία από το ταξίδι μου, ρίξε μια ματιά στις πιο πρόσφατες ιστορίες του φόρουμ και ελπίζω κάποιος να σε βοηθήσει
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
αν κ πηγα το 2009 κ δεν ξερω πως ειναι σημερα τα πραγματα θα πω την αποψη μου
ειχα παει δυο βδομαδα με βαση Playa Del Carmen
μια μερα καθομουνα στο ξενοδοχειο, κ μια μερα εκδρομη εναλλαξ...
η πιο ανουσια εκδρομη που εκανα κ εκλαιγα την μερα που εχασα ηταν στο Κανκουν...
εχει τοσα πολλα να δεις η περιοχη που το Κανκουν ειανι παντελως ανουσιο...ακομα κ σε all Incl. εχει πολυ καλυτερα σε αλλα μερη
cenotes (καταπληκτικα ! !), isla mujeres, cozumel (γυρος του νησιου με μηχανακι...τι τελεια φαση), πυραμιδα της Coba, Chitchen Itza (η οπως λεγεται), Tulum , και φυσικα το φανταστικο El Paraiso Beach Club (υπαρχει αραγε ακομα???), Αkumal...τοσα πραγματα να κανεις...υπαρχει κ μια εκδρομη που κατεβαινεις απο μια τρυπα σε cenotes κ ραπελ κ βουτας στο νερο...αλλα δεν το καναμε...η περιοχη ειναι απιστευτη ! !
καπου στο ιντερνετ ειχα βρει ενα φορουμ αποκλειστικα για Playa Del Carmen κ την γυρω περιοχη...ειχα βρει παρα πολλα tips...εκτος εκδρομες κλπ εδιναν κ tips για το που θα φας κ θα πιεις
ακομα θυμαμαι ενα μπαρακι στην Playa Del Carmen που στο μπαρ ειχε κουνιες αντι για τα σκαμπο..το τελειοτερο caiprinja στην ζωη μου ως τωρα...κ ενα αλλο που λεγανε οτι εκανε τα καλυτερα Daiquri....αλλα που να τα βρω τωρα....
το μερος ειναι φανταστικο...μακαρι να εβρισκα παλι τετοιες προσφορες (αν κ με παιδια δεν γινεται προς το παρον αλλα τελος παντων)
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Eπειδη δεν ειμαι του γραψιματος, και επειδη εχω φαει το Μεξικομε το κουταλακι του γλυκου (πιο μικρο απο της ζαχαρης) και θα συνεχισω να το επισκεπτομαι, μιας που ολος μου ο κοσμος, ο χαρτης, η υδρογειος σφαιρα, ειναι το Μεξικο, DrG, εσυ δεν εχεις αποφασισει που θα πας! Κυκλους κανεις στην Q. Roo (η οποια ειναι μια Αμερικανια) & μου'χεις πεταζει ενα κατεβατο ονοματων τρελο! Στο Palenque πως θα πας μ'αλεξιπτωτο; Θα πας Campeche απο πχ Merida, 1/2 μερα το'δες και το Palenque & το Campeche αλλη μιση! Κατα τα αλλα πας πανω κατω! Αποφασισε που θα πας, πως θα πας & που θα κατεβεις! Με ενα μηνα Μεξικο, μπορεις να κανεις καλιτερα, αρχιζοντας απο την πολη & κατηφοριζεις κατω. Απο την πολη μεχρι κατω/νοτια η εταιρεια λεωρειων ADO παιζει & εχει φτηνα αερ. εισητηρια εαν αποφασισεις απο την πολη να κατεβεις στο Cancun η Volaris & Interjet. Απο αλλες πολεις κατα πασα πιθανοτητα να πας μεσω π.Μεξικου αν δεν ειναι μεγαλες! Το Cancun εχει συνδεσεις με ολο τον κοσμο & ολο το Μεξικο! Απο πχ Veracruz για Merida η μονη φτηνη κατ'ευθειαν ειναι η Viva Aerobus με κρυφες & εξτρα χρεωσεις (τους χρησιμοποιησα προ 2μηνου) αλλα Ryan! Εγκληματικοτητα εχει παντου, Γουατεμαλα & Μπελιζε ποιο πολυ, αλλα ειναι να'ναι και τυχερο σου. Μηπως σε συμφερει/ενδιαφερει να δεις & Κουβα απο Μεξικο; $200 το εισητηριο round trip & κατι ψιλα η βιζα τσακ μπαμ στην Αβανα! Καλο σου ψαξιμο!
Merci για την απάντηση. Αμερικανιά ξεαμερικανιά, ξεκαθάρισα ότι το 90% του ταξιδιού γίνεται για τις παραλίες της Καραϊβικής, με μία γεύση αρχαίων και αποικιακών πόλεων. Σαφώς και θα με ενδιέφερε να κάνω όλη τη διαδρομή από Mexico city ως το Cancun και να δω ότι υπάρχει στη διαδρομή, αλλά δυσκολεύομαι να κυκλοφορώ μέσα στη ζέστη χωρίς να υπάρχει μια θάλασσα της προκοπής δίπλα μου. Έτσι είπα να περιοριστώ στο Yucatan. Όσο για την "αμερικανιά" έχω τον τρόπο μου. Εκεί που τελειώνει η "αμερικανιά" έχει ένα σωρό παρθένα μέρη. Διάθεση να έχεις να περπατάς παραλιακά και θα τη βρεις την ερημιά σου.

Σχετικά με το Palenque, αν κατάλαβα καλά προτείνεις να πάω αυθημερόν από Campeche?

Ως προς τα πάνω κάνω, δεν νομίζω ότι κάνω πάνω κάτω. Με δεδομένο ότι θα φτάσω και θα γυρίσω από Cancun, έβαλα τις διαδρομές σε έναν κύκλο. Από Cancun για Isla Holbox, μετά Playa del Carmen (που έχει τη συντομότερη διαδρομή), μετά Tulum και Bacalar, από εκεί απέναντι στο Campeche και μετά πίσω προς Cancun, περνώντας από Merida, Valladolid και Chitcen Inza. Μπήκαν με αυτή τη λογική, ώστε να κινηθώ τις 3 πρώτες βδομάδες παραλιακά, πριν πιάσουν βροχές και να αφήσω την τελευταία βδομάδα για να κινηθώ εκτός παραλιών. Και στο τέλος 2-3 μέρες πάλι κάπου παραλιακά, για να πάρω την τελευταία δόση μου πριν επιστρέψω. Έχεις να προτείνεις μια άλλη διαδρομή με λιγότερα πάνω κάτω;

Κούβα πήγα πρόπερσι 3 βδομάδες.
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
985
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Έχει όμως ωραίες παραλίες έτσι δεν είναι? Εμείς θα φθάσουμε Κανκουν από Τορόντο και σκεφτόμαστε να πάμε Μεριδά με διανυκτέρευση, ( ώστε να υπάρχει χρόνος για επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων ) έπειτα Τουλούμ, προβληματίζομαι αν θα πρέπει να μείνουμε Τουλούμ ή Πλάγιαντελ Καρμεν , και τέλος μια διανυκτέρευση Κανκουν.'Θα έχουμε στην διαθεσή μας 7 διανυκτερεύσεις. Πως φαίνεται το πρόγραμμα. Μας ενδιαφέρει ο συνδυασμός ιστορίας και παραλίας. Ευχαριστώ! Παρεπιμπτόντως η Αβάνα είναι καταπληκτική 8 διανυκτερεύσεις στην πόλη με ημερήσιες εκδρομές πέρσι το καλοκαίρι και δεν την χορτάσαμε !!!!
Από το ψάξιμο που έχω κάνει, για τόσες λίγες ημέρες, θα σου πρότεινα να έχεις ως βάση την Tulum. Είναι το ωραιότερο παραλιακό μέρος και δεν είναι περισσότερο μακριά από την Chichen Inza από ότι η Merida. Στη θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν Tulum από το αεροδρόμιο του Cancun, θα πήγαινα ημερήσιες σε Playa del Carmen, Coba και Chichen Inza\Valladolid\Cenote Ik Kill και θα επέστρεφα Cancun για 2 μέρες, μία για την παραλία με τα ξενοδοχεία και μία για ημερίσια στο Isla Mujeres

Προφανώς και δεν έχει αποφασίσει που θα πάει....για αυτό μπήκε να ρωτήσει ο άνθρωπος, άτομα που υποτίθεται έχουν φαει με το κουταλάκι τη χώρα. Μένει να έχουν και διάθεση να βοηθήσουν από το να ειρωνεύονται.
Το κατεβατό των ονομάτων δεν είναι τρελό αφού όλα βρίσκονται στο Yucatan...τρελό είναι να προσθεσει και την πόλη του μεξικού και να πάρει αεροπλάνα και βαπορια από άλλες πόλεις που του προτείνεις.

Drg όσο μπορώ να βοηθήσω, ναι δε χρειάζεται να πας στην πρωτεύουσα αφού σε ενδιαφέρει μόνο το γιουκατάν, πας και φεύγεις από Κανκούν.
Για το δρομολόγιό σου δεν έχω άποψη αφού δεν πήγα στα περισσότερα, έμεινα παραλιακά, αλλά μου φαίνεται λίγο φορτωμένο, αν και κάτι τέτοιο έκανες και στις Φιλιππίνες...μάλλον σου αρέσει το τρέξιμο.
Αερόστατο δε θα χρειαστείς, υπάρχουν τα λεωφορεία, πιθανόν να πρέπει να πας από Bacalar στο Palenque μέσω Chetumal. Ψάξε τα ωράρια της ado και βγάλε το πρόγραμμα σου όπως σε βολεύει. Κάποιος έγραψε ιστορία πριν λίγο καιρό και κινήθηκε με λεωφορεία και όλα μια χαρά.

Όσο για το Κανκούν να πας οπωσδήποτε! Η παραλία τα σπάει και το αρχιτεκτονικό παραλήρημα είναι αξιοθέατο από μόνο του. Είπα οτι η παραλία είναι χάρμα οφθαλμών? Το να μη μείνεις μέρες εδώ ναι, αλλά να το προσπεράσεις τελείως θα είναι λάθος.
@go2dbeach μόνο εσύ με καταλαβαίνεις!
Όντως πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα και όχι δεν μου αρέσει το τρέξιμο, αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι αν πας στην άλλη άκρη του κόσμου, πρέπει να το εκμεταλλευτείς και να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Άπαξ και σηκωθώ νωρίς το πρωί με τη δροσιά, πάω στον επόμενο προορισμό μου ή στο εκτός παραλίας αξιοθέατο της ημέρας (πόλη - αρχαιολογικός χώρος) και καταλήξω μεσημέρι ή απόγευμα στην παραλία, εκεί φεύγει όλη η κούραση. Αν γυρίζω 2-3 μέρες μέσα στη ζέστη εκτός παραλιών, όπως λ.χ. στο Angkor Wat, εκεί δεν παλεύεται.
Από Chetumal για Campeche λογικά πρέπει να έχει δρομολόγιο. Για Palenque ίσως πάω από Campeche, αν και πρέπει να είναι 5 ώρες και νομίζω είναι αδύνατον να γίνει αυθημερόν. Αν πάω απευθείας από Chetumal δεν ξέρω που να μείνω εκεί κοντά στο Palenque.
Ως προς το Cancun τώρα. Καταρχήν πού μένω; Στην πόλη ή σε κάποιο ξενοδοχείο με νορμάλ τιμές πίσω από τα all inclusive της παραλιακής ζώνης; Και το πιο κρίσιμο: Πώς βγαίνω στην παραλία αν δεν μένω στα παραλιακά ξενοδοχεία; Έχω δει πρόσβαση στην Playa Delfines τέρμα νότια. Έχει άλλη πρόσβαση στα βόρεια; Εκεί που είναι το Coco Bongo? Βασικά μου αρκεί να βρω μια είσοδο να τρουπώσω στην παραλία. Μετά το παίρνω παραλιακά όλη μέρα, όσο πάει.

η πιο ανουσια εκδρομη που εκανα κ εκλαιγα την μερα που εχασα ηταν στο Κανκουν...
εχει τοσα πολλα να δεις η περιοχη που το Κανκουν ειανι παντελως ανουσιο...ακομα κ σε all Incl. εχει πολυ καλυτερα σε αλλα μερη
Έχω κατά νου τί είναι το Cancun. Έχω περάσει από Punta Cana και Varadero. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Η παραλία είναι φανταστική και ορισμένα ξενοδοχεία είναι έργα τέχνης, έστω και κιτς τέχνης. Θα είχα πρόβλημα αν έμενα εκεί για μια βδομάδα και δεν πήγαινα πουθενά αλλού. Αλλά για 3-4 μέρες σε σύνολο 30 ημερών νομίζω αξίζει. Άλλωστε και η "αμερικανιά" έχει κι αυτή τη φάση της. Δεν τη βλέπεις κάθε μέρα. Και επίσης, επέλεξα Απρίλιο, να έχει τελειώσει το Spring break και να έχουν γυρίσει και τα αμερικανάκια πίσω στα πανεπιστήμιά τους!
 
Last edited by a moderator:

Garyfallia

Member
Μηνύματα
19
Likes
3
DrG ρωτάς εσύ ρωτώ κι εγώ κάτι θα μάθουμε!!! Θα ήθελα να βάλω μια διανυκτέρευση Μεριδά αλλά θα πρέπει να νοικιάσω αυτοκίνητο και δεν ξέρω τι παίζει στο Μεξικό. Αβάνα ούτε που διανοηθήκαμε να νοικιάσουμε....!!Μεξικό ? επίσης άν κάποιος έχει υπόψι κάποια καταλύματα ας τα παραθέσει εδώ. Το ίδιο και για τις μετακινήσεις. ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!
 
  • Like
Reactions: DrG

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Kαλημέρα. Παιδιά μην τα φοβάστε τα αυτοκίνητα. Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί, πάρκινγκ βρίσκεις παντού είτε ελεύθερο είτε επι πληρωμή και η αυτονομία που σου δίνει το όχημα δεν παίζεται. Μην φοβάστε τους δρόμους, τους οδηγούς ή την αστυνομία. 8 μέρες εκεί δεν μας σταμάτησε άνθρωπος. Όταν ρωτήσαμε για τις ιστορίες που ακούγαμε για λαδώματα όλοι μας είπαν ότι τους έβαλε χέρι ο περιφεριάρχης για να κοπούν αυτά και να είναι η περιοχή πιο tourist friendly. Ρίξτε μια ματιά εδώ μιας και είναι από το 2016 και είναι κάπως updated: https://www.travelstories.gr/community/threads/mexico-2016-riviera-maya.56005/
@Garyfallia καμία σχέση οι δρόμοι Κούβας με Μεξικό.
Τέλος το Κανκούν σαν πόλη είναι απαράδεκτη. Εκτός αν θες να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο all inclusive στη ζώνη ξενοδοχείων και να μην βγεις από εκεί μέχρι την ημέρα αναχώρησης.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ok, ωραία παραλια στο Κανκούν...αλλα τίποτα το ιδιαίτερο...η παραλια κάτω από τα αρχαία τις tulum είναι κλάσεις ανώτερη , για να μην μιλήσω για λίγο πιο πέρα στο el paraiso (μπορεί να λέγεται αλλιώς αλλα η παραλια ίδια θα είναι)
αν πας κιόλας όταν τελειώσει το spring break, k δεν παίζει party, shows κλπ δεν βλέπω τον λόγο να πας...το μέρος προς tulum είναι φανταστικό...απίστευτες παραλιες κλπ
ακόμα k στο Cozumel έχει τέλειες παραλιες...

PS είχα πάει 2009...πιθανwς εκεί που ήταν τότε παραλια + ζούγκλα σήμερα να υπάρχει ένα "Iberostar ****s"...οποτε έχω επιφυλάξεις...

παρόλα αυτά ίσος ένα από τα καλύτερα ταξίδια τις ζωής μου...μακάρι να μπορούσα να ξαναπάω


http://www.playa.info/playa-del-carmen-forum/
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.228
Likes
26.018
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Έχει άλλη πρόσβαση στα βόρεια; Εκεί που είναι το Coco Bongo?
Τον Απρίλιο του 2016 που πήγα στο Cancun μπορούσες να βγεις στην παραλία ακριβώς εκεί που βρίσκεται το Coco Bongo. Το σημείο εκείνο δεν ήταν και πολύ ωραίο, αλλά απ' ότι λες, εσένα σε ενδιαφέρει η πρόσβαση στην παραλία και μετά θέλεις να περπατήσεις, οπότε μάλλον μπορείς να το κάνεις με αυτό τον τρόπο. Ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι από τότε.
Τα καλύτερα σημεία για μένα είναι η Playa Ballenas και η Playa Delfines.
Ένα άλλο ελεύθερο σημείο είναι στην Playa Tortugas, εκεί απ' όπου φεύγουν τα ferries για Isla Mujeres. Δες στον χάρτη αν σε βολεύει.
Με τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν είχαμε κανένα μα κανένα πρόβλημα.
Επίσης τα ταξί είναι οικονομικά και ασφαλή αρκεί να συμφωνήσεις από πριν την τιμή.

Εγώ δεν πήγα σε όλα αυτά τα μέρη που αναφέρεις γιατί διέθετα λιγότερο χρόνο αλλά μπορώ σίγουρα να σου πω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι, γεμάτο με φοβερές εικόνες, λευκές παραλίες και φύση.

Αν νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις έστω και μία μικρή γεύση του τόπου από τις φωτογραφίες μου ή κάποιες πληροφορίες που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες, ρίξε μία ματιά στην ιστορία μου και ευχαρίστως να απαντήσω σε ό,τι άλλο γνωρίζω για να βοηθήσω.

https://www.travelstories.gr/community/threads/hola-mexico-vamos-να-ανακαλύψουμε-όσες-περισσότερες-γωνιές-μπορούμε-από-αυτόν-τον-εξωτικό-τόπο.55100/
 
Last edited:

Garyfallia

Member
Μηνύματα
19
Likes
3
Έχετε να προτείνετε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων? Κάποια καταλύματα στην Τουλούμ ? Οι δρόμοι είναι ασφαλείς ? Και τι πρέπει να προσέχουμε ?
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Noμίζω καμιά φόρα δεν διαβάζετε ούτε τι απαντάμε ούτε τις ιστορίες που καθόμαστε και γράφουμε. Λοιπόν εταίρια για αυτοκίνητο προτείνω την Αmerica car rental https://www.america-carrental.com/en/mexico-aeropuerto/car-rental/our-vehicles.html έχει Shuttle bus που σε παίρνει από το αεροδρόμιο του Κανκούν και σε πάει στα γραφεία. Είναι αρκετά οικονομική είχε φουλ ασφάλεια μέσα στην τιμή, απεριόριστα χιλιόμετρα και δωρεάν δεύτερο οδηγό. Έχουν γραφεία σίγουρα και στην Πλάγια ντελ Κάρμεν.Την έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι στο φόρουμ και νομίζω έμειναν ευχαριστημένοι.Δίπλωμα αν έχεις παλιού τύπου(ροζ) καλό θα ήταν να το αλλάξεις ή αν δεν προλαβαίνεις τότε να βγάλεις μια άδεια από την ΕΛΠΑ(φωτό+50ευρώ). Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί, να προσέχετε όμως ιδιαίτερα τα σαμαράκια που υπάρχουν στις εισόδους πόλεων και σε κομμάτια του επαρχιακού δικτύου.
 

soopaman

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Καλησπερα! Μεταξυ Isla Mujeres, Cozumel, Holbox, ποια 2 θα διαλεγατε; Κριτηρια ειναι η φυσικη ομορφια και πλουτος, αρχαια(αν υπαρχουν), υποθαλλασιες δραστηριοτητες, και λιγοτερη δυνατη τουριστικοτητα.
Ευχαριστω!
 

turms

Member
Μηνύματα
2.074
Likes
2.838
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για όσους πάνε πλαγια del carmen βρήκα το μπαράκι με το τέλειο daquiri...
Babe's Noodles and Bar

PS πω πω καλοκαίρι 2008 ήταν τελευταία φορα εκεί...πέρασαν 10 ! ! ! ! ολόκληρα χρονια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.078
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom