Με αφετηρία τη Νέα Υόρκη....

Maria241

Member
Μηνύματα
19
Likes
10
Άρα σε εποχή που δεν έχει κυκλώνες στην Καραιβική, το yucatan κλπ. Σεπτέμβριο αυτά τα μέρη είναι υψηλού ρίσκου.
Το Σεπτεμβριο, το δίλλημα βουνό ή θάλασα έχει άλλη απάντηση: Βουνό. Γι αυτό (και λόγω καιρού) και οι τιμές στους ορεινούς προορισμούς είναι οι υψηλότερες της χρονιάς. Και τα βουνά στη Βόρεια Αμερική είναι απίθανα...
Δεν είμαστε το βουνού... Δεν μας αρέσει ιδιαίτερα! Εγώ προσωπικά θα ήθελα θάλασσα αλλά μάλλον για Σεπτεμβριο δεν το βλέπω
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Δεν είμαστε το βουνού... Δεν μας αρέσει ιδιαίτερα! Εγώ προσωπικά θα ήθελα θάλασσα αλλά μάλλον για Σεπτεμβριο δεν το βλέπω
Πηγαμε yuctan τελος σεπτεμβριου του 16.Ειχε πολυ καλη θερμοκρασια τοσο αερα οσο και θαλασσας μας εβρεξε τις μισες μερες απο 10-15’ την ημερα.Οι τυφωνες ειναι προβλημα εκεινη την περιοδο.Ειχαμε κανονισει να πανε τζαμαικα και δεν τα καταφεραμε.Μειναμε αλλες 4 μερες playa del carmen και δεν το μετανιωσαμε.
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
Απο το 2007, 5 φορες εχω επισκευθει την χερσονησο τελη Οκτωβρη, απο 25 και μετα, και δεν ειχα προβλημα με τον καιρο. Μια βροχη με επιασε στην Merida περυσι, αλλα αυτες ειναι 'τσακ-μπαμ', δλδ τροπικη βροχη, καταρακτωδη & συντομη. Η περιοδος των ανεμοστροβιλων/τυφωνων ληγει στα τελη του Νοεμβρη (γκουγλαρε το: hurricane season in Mexico) αλλα οπως σου ανεφερα, εγω δεν ειχα ποτε προβλημα. Εισητηρια απο ΝΥ για CUN θα βρεις φτηνα, Cancun ειναι φτηνοτερος προορισμος (απο πλευρας εισητηριων) απο καθε αλλο στο Μεξικο, τωρα που πεθανε το Puerto Vallarta & το Acapulco με τον πολεμο των ναρκωτικων. Και μια συμβουλη, εγω θα πηγαινα πρωτα αλλου & μετα ΝΥ, στον γυρισμο δλδ.
 
Last edited:

Maria241

Member
Μηνύματα
19
Likes
10
Τα ταξίδιωτικα τονίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως προς Καραϊβική... Ακόμη δεν έχουμε αποφάσισει... Υπάρχει και πρόταση για χαβαι που ο καιρός είναι πάντα καλός;; !!! Είναι όντως έτσι; ;
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Νομίζω το πρόβλημα στην Καραϊβική με τους τυφώνες κλπ επηρρεάζει κυρίως τα βόρεια νησιά. Trinidad, Aruba κλπ νομίζω δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όσον αφορά τη Χαβάη ο καιρός δεν εξαρτάται τόσο από την εποχή αλλά από το μέρος του νησιού. Η συννεφιά και οι πιθανές βροχές είναι στα βορειοανατολικά, ενώ στα νοτιοδυτικά έχει ήλιο. Αυτό ισχύει για όλα τα νησιά. Παρόλαυτά και οι βροχές δεν είναι απαγορευτικές. Είχαμε πάει Μάρτιο-Απρίλιο και γυρνούσες τα νησιά άνετα. Στα αντολικά τα πρωινά συνήθως είχε σύννεφα και μερικές φορές ψιχάλιζε. Καταιγίδα αν θυμάμαι καλά μας έπιασε 1 μόνο φορά (μείναμε 22 μέρες). Όσες μέρες είμασταν στο Μπιγκ Άιλαντ στην δυτική ακτή είχε όλη μέρα, όλες τις μέρες, ήλιο.
 

Maria241

Member
Μηνύματα
19
Likes
10
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά εσύ που βλέπω έχεις μια εμπειρία που θα πήγαινες προς Καραϊβική 3 Σεπτεμβρίου;;; ;έχουμε μια εβδομάδα περιπου.. .Άλλη μια θα πάμε Νέα Υόρκη
 

Stellal

Member
Μηνύματα
19
Likes
9
Καλησπέρα! Φέτος το καλοκαίρι επισκευφθηκαμε την Νέα Υόρκη, θέλαμε πολύ να το συνδυάζουμε και να πάμε Μεξικό ή Κούβα. Δυστυχώς όμως λόγω του ότι υπάρχει ο ιός Ζικα κ το κελπνοο έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες χώρες, τις απορριψαμε! Επειδή ο κουμπάρος μας μένει Ν. Υόρκη μας πρότειναν ο ίδιος κ φίλοι του ως καλύτερο κ διαφορετικό προορισμό εντός ΗΠΑ, την Νέα Ορλεάνη,οπου κ την επιλέξαμε! Μας άρεσε αρκετα!Έχει όντως διαφορετική κουλτούρα κ ατμόσφαιρα, απλα 4 μέρες είναι αρκετές! Επίσης έχει εκδρομές από Ν. Υόρκη προς Ουάσινγκτον, Φιλαδέλφεια Νιαγάρα, Τορόντο σχεδόν καθημερινά (ημερήσιες έως 4ημερες).
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Διαλέγοντας αναγκαστικά τον Σεπτέμβρη, πιστεύω περιορίζεσαι είτε σε Trinidad & Tobago είτε στα νησιά πάνω από τη Βενεζουέλα (Aruba - Curacao - Bonaire).

Καραϊβική δεν έχω πάει καθόλου. Γενικά μιλώντας, με βάση τα δικά μου γούστα, πιστεύω θα μου άρεσαν περισσότερο η St Lucia, η Martinique, η Guadeloupe και το Montserrat. Το μόνο άτομο που γνωρίζω προσωπικά που έχει πάει Καραϊβική, είναι μια φίλη που μένει μόνιμα στις ΗΠΑ, η οποία έχει επισκεφθεί το Σεν Μαρτέν και της άρεσε.

Ρίξε μια ματιά στο site εδώ για τον καιρό. Πάντως, γενικά, νομίζω πως η Καραϊβική τον Σεπτέμβρη ειδικά είναι ρίσκο. :rolleyes-80:
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Καλησπέρα και από μένα. Παντρεύομαι με το καλό τον Αύγουστο και θέλω γνώμες που θα μπορούσα να πάω μετά τη Νέα Υόρκη για ξεκούραση.... Για μένα η Νέα Υόρκη είναι όνειρο ζωής. Ο σύζυγος όμως θεωρεί ότι θα τον ταλαιπωρήσω έτσι αποφασίσαμε να πάμε 7 μέρες Νέα Υόρκη και άλλη μια εβδομάδα κάπου αλλού... Το δεύτερο μέρος δεν μπορώ να το αποφασίσω λόγω καιρού... Ο Σεπτέμβριος δεν είναι καλός μήνας.
Πριν ένα μήνα γυρίσαμε από ένα μαγευτικό ταξίδι στο Μπαλί.
Καταρχάς με το καλό ο γάμος σας! Λοιπόν... Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Αν θέλετε τη δεύτερη βδομάδα ψιλοάραγμα, θα πρότεινα από Νέα Υόρκη να κατεβείτε Λας Βέγκας 3 μέρες (αν προλαβαίνετε πάτε και Grand Canyon) και μετά Λος Άντζελες να δείτε και θάλασσα! Το Λος Άντζελες γενικά δεν έχει πολύ "τρεχαλητό" να δεις αξιοθέατα, είναι πιο χαλαρή και κυριλέ κατάσταση. Και γυρνάτε από εκεί. Το πακέτο Νέα Υόρκη-Λας Βέγκας-Λος Άντζελες είναι super και all time classic. Αααχ το έκανα κ εγώ τον Αύγουστο του 2016, δεν έχω ξαναπεράσει τόσο τέλεια σε ταξίδι, μοναδική εμπειρία! Εγώ είχα πάει και Σαν Φρανσίσκο όμως αλλά είχα 2 βδομάδες περιθώριο.
 
Last edited:

MariaOrfa35

Member
Μηνύματα
19
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη-Κούβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή
Μόλις γυρίσαμε από Κούβα για δεύτερη φορά!Στο συστήνω μη το σκεφτείς...Καβάλα την πτήση από ΝΥ κ φύγατε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.783
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom