Γενικά Με ποσες αεροπορικες εταιρειες εχουμε πεταξει και ποια ηταν η καλυτερη??

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
4:Aegean, Easyjet, Ryanair, Lufthansa

Γενικά έχω τύχει σε καλές πτήσεις(δεν έχω κάνει και τόσες δα!) και δεν αντιμετωπίζω και πρόβλημα με τις θέσεις όσο μικρές και να είναι(δεν το παρατηρώ καν).

Το σέρβις ήταν καλύτερο με τη Lufthansa προφανώς και είχε και κάτι ωραιότατα σουτζουκάκια. Παρολαυτά θα χαρίσω το στέμμα στην Easyjet και ο λόγος είναι η μαγική φράση value for money. In other words,με την Easyjet πήγα και ήρθα Θεσσαλονίκη-Βερολίνο με 110 ευρώ(και Θεσσαλονίκη-Στρασβούργο με 60), η πτήση ήταν στην ώρα της και ήταν ευχάριστη και νεράκι πήρα αφού πέρασα τον έλεγχο. Στις 2μιση ώρες που ήμουν μέσα δε χρειάστηκα κάτι άλλο. Στη Lufthansa έδωσα 180 μόνο για το δρομολόγιο Μόναχο-Θεσσαλονίκη, η πτήση ήταν επίσης στην ώρα της και ευχάριστη αλλά δεν τρώω κιμάδες απέξω + το ότι ήμουν φαγωμένη οπότε δεν τα άγγιξα. Αλλά φαινόταν ωραιότατα.

Τουλάχιστον στη Lufthansa γνώρισα κάτι παίχτες από μια ποδοσφαιρική ομάδα των Σερρών κι επίσης αντάλλαξα σοκολάτες με κάτι κοπέλες από την Ελβετία(milka for toblerone).Στην Easyjet η ευγενέστατη αεροσυνοδός προθυμοποιήθηκε να μας βγάλει και φωτογραφίες όταν είδε πώς μόνοι μας δεεν...

Μακράν χειρότερη θεωρώ την ryanair. Όχι λόγω της (εν τέλει εκπληκτικής) εμπειρίας μου με την αλλαγή του δρομολογίου και την αναγκαστική παραμονή στη Ρώμη αλλά λόγω της ανοργανωσιάς σε απλά θέματα τύπου χειραποσκευών κλπ και σε άθλια ποιότητα συνεπιβατών. Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να έχει 3(!) χειραποσκευές πάνω κι εγώ να αναγκάζομαι να πάρω την τσαντούλα μου αγκαλιά ή ο διπλανός μου να έχει βαλίτσα κανονικότατη για χειραποσκευή και να την βάζει να κάθεται στη διπλανή του θέση και να δυσφορεί όταν έρχεται συνεπιβάτης να κάτσει δίπλα του και πρέπει να τη μαζέψει(και τελικά δεν τη μαζεύει). Και οι αεροσυνοδοί να μην κάνουν τίποτα.(ουφ, τα θυμήθηκα και συγχύστηκα πάλι!).

Από αεροσυνοδούς δεν έχω παράπονο. Δε με νοιάζει η εμφάνιση αλλά δεν μπορώ να μη μου αντιχαμογελάει κάποιος/α. Και έχω πετύχει σε ευγενέστατες και ευγενέστατους.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
δε ξέρω ποια ομάδα ήταν
έχει τίποτα με αστέρια εκεί στας Σέρρας;
γιατί κάτι με αστέρια μου ρχεται
πάντως ήταν κάτι σε εφηβικό τμήμα της μάλλον
δηλαδή εγώ ήμουν 15 αυτοί γύρω στα 17
και το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν Μόναχο-Θεσσαλονίκη:p
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Προσωπικά, είμαι μάλλον τυχερός και δε μου έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερα επιλήψιμο ώστε να κακοχαρακτηρίσω κάποια εταιρία. ΟΚ, η Ryanair έχει κυρίως μη ελληνόφωνο προσωπικό αλλά προσωπικά μου αρέσει που σου προσφέρει το μίνιμουμ και πληρώνεις επιπλέον ό,τι άλλο θες. Τίμιο και λογικό γιατί κάποιοι μπορεί να θέλουν μόνο το μίνιμουμ, δηλαδή ούτε να έχουν αποσκευές ούτε να πιουν μια γκαζόζα! Όσοι διαβάλλουν κατ' εμέ αυτή τη λογική, ας πληρώσουν τα πολλαπλάσια κι ας πάνε με άλλη εταιρία. Κι επειδή στην πόλη μου (Χανιά) η ryan έχει μεγάλη βάση και δεκάδες δρομολόγια πολύ μας έχει βολέψει. Μακάρι να αρθούν οι ηλίθιοι περιορισμοί του ελληνικού κράτους που αυξάνει τις χρεώσεις τους χειμερινούς μήνες και να έχει πτήσεις όλο το χρόνο προς το εξωτερικό (τώρα έχει Απρίλη-Οκτώβρη).
Η Aegean είναι εξαιρετική επιλογή και αποτελεί ένα από τα θετικότερα παραδείγματα υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής εταιρίας. Οι τιμές πλέον ευτυχώς είναι πολύ καλές, ειδικά εάν κλείσεις πολύ νωρίτερα (πχ τον Ιούλιο οι τιμές για Χριστούγεννα προς Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Πόλη κλπ ήταν μόλις 120-130 ευρώ μετ' επιστροφής από Χανιά). Έκλεισα για Λονδίνο κι ένιωσα ότι τους έκλεψα! :bleh:
Πολύ καλή και η Austrian Airlines, άνετη κι εξυπηρετική με ωραίο κέρασμα, ενώ ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στις Sky Express και Minoan που συνδέουν την Κρήτη με τα νησιά της Δωδεκανήσου σε συμφέρουσες τιμές. Μεγάλο πράγμα να κάνεις το Κως-Ηράκλειο σε 35 λεπτά, ειδικά εάν είσαι φαντάρος!
Τέλος, θα επισημάνω ότι ο ανταγωνισμός μόνο ΚΑΛΟ κάνει. Όσο πιο πολλές εταιρίες, ελληνικές και ξένες, τόσο το καλύτερο. Παλιότερα είχα πληρώσει ουκ ολίγες φορές 200αρια για το Χανιά-Θεσσαλονίκη μόνο πήγαινε στο μονοπώλιο της Ολυμπιακής, τώρα η Ryan τα έχει κατά κανόνα 20 ευρώ! Κι έτσι σου προσφέρει καλή τιμή και η Aegean βεβαια!
 

trompi

Member
Μηνύματα
28
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Καλησπέρα κι από μένα.
Το 2004 ταξίδεψα με easyjet για Λονδίνο. Αρνητική εντύπωση από το αγγλόφωνο,μόνο, προσωπικό το οποίο με΄τα βίας ήταν 20 ετών! Μάλιστα πηγαίνοντας να ζητήσω ένα μπουκαλάκι νερό, ΄΄έπιασα΄΄ τον αεροσυνοδό να έχει κάνει ένα επαγγελματικό στρίμωγμα σε μία συνάδελφό του!!! Στην επιστροφή με την ίδια εταιρία, έλειπε τελείως το διπλανό κάθισμα!!!
Με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα από μία αεροσυνοδό που σε πτήση για Μάντσεστερ, δεν έκρυβε τον εκνευρισμό της κάθε φορά που την καλούσε επιβάτης.
Αυτή που θεωρώ μακράν καταπληκτική εταιρία είναι η Aegean,τόσο στο εναέριο όσο και στο επίγειο service. Και το λέω από γεγονότα που μου έτυχαν και με βοήθησαν σημαντικά, τα οποία θα σας τα αναφέρω κάποια άλλη φορά για να μη σας κουράζω.
Ήδη με την οικογένειά μου έχουμε κλείσει τα Χριστούγεννα να πάμε Μάντσεστερ, με την εν λόγω εταιρία κι ευελπιστώ με την επιστροφή να έχω την ίδια άποψη...!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.471
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ομοίως aegean & turkish οι καλύτερες. Απογοήτευση η singapore, πολύ κακη η ΝΖ. Μέτρια η lufthansa σε όλα, κακές σταθερά alitalia και Iberia. Οι αμερικανικές Γενικά για τα μπάζα.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.408
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Δυστυχώς οί ωραιες αεροπορικές εμπειρίες της ζωής μου γίνονται όλο κ πιο μακρινό παρελθόν (ειδικά εαν δεν έχεις την πολυτέλεια να ταξιδεύεις συχνά εκτός Ευρώπης). Υπέροχη εμπειρία η πτήση μου με την Emirates για Ντουμπάι το 2004, όπως επίσης κ η πτήση μου με την Virgin Atlantic τον παλιό καλό καιρό που πέταγε κ Αθήνα-Λονδίνο (πέταξα το 2000 κ απείχε παρασάγγας σε ποιοτητα υπηρεσιων από την τότε ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κ την British Airways). Τα τελευταία 10 χρόνια νοιώθω ότι στις ευρωπαϊκές τουλάχιστον εταιρίες υπάρχει τάση εξομοίωσης προς τα κάτω, αντιγράφοντας πολλές φορές τα τερτίπια των low cost (με τις οποίες προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα -με αυτούς που τις μιμουνται παρέχοντας ακριβότερες υπηρεσίες εχω). Θέλω πάντως σύντομα να ταξιδέψω για Νέα Υόρκη με το Α380 της Emirates!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αντε, καιρός για ενημερωμένη λίστα.

Adria (1)
Aegean (267)
Aeroflot (soviet) (3)
Aeroflot (Russian) (2)
Aerolineas Argentinas (AUSTRAL) (1)
Air Asia (3)
Air Baltic (1)
Air China (9)
Air France (6)
Air explore (Aegean) (1)
Air India (2)
Air Italy (1)
Air Koryo (3)
Air Malta (2)
Air One (4)
Air Serbia (2)
Alitalia (5)
Aseman Airlines (Iran) (1)
Austrian (2)
Avianca Brazil (2)
AZAL Azerbaijan Airlines (2)
Bangkok airways (1)
Belle Air (1)
bmi (1)
British airways (4)
Bulgaria air (1)
Cebu pacific (1)
China Eastern (2)
CityJet (SAS) (1)
Continental (US) (2)
Cronus airlines (?)
DrukAir (2)
Easyjet (3)
Egyptair (2)
Etihad Airways (4)
Eurolot (2)
Eurowings (1)
Garuda Indonesia (2)
Gulf Air (4)
Helvetic airways (1)
Iberia (6)
Iberia Express (2)
Iran Air (2)
Jet airways (1)
Jetstar Australia (1)
KLM (4)
LAN Chile (4)
Lao airlines (2)
Lufthansa (183)
Lufthansa cityline (9)
Luxair (1)
Macedonian Airlines (Olympic) (?)
Mahan Air (1)
Meridiana (1)
Norwegian (2)
Olympic air (12)
Olympic airlines (17)
Olympic airways (?)
Pegasus airlines (8)
PLUNA (1)
Qatar (8)
Ryanair (4)
SAS (5)
Scenic Airlines (2)
Shenzhen Airlines (1)
Silk air (1)
Singapore airlines (1)
Sky Express (checked in for first flight)
Swiss (73)
Swiss European (13)
TAM (3)
TAROM (3)
Thai airways (1)
Tigerair (1)
Tiger Airways Australia (1)
Turkish airlines (23)
Turkmenistan Airlines (3)
Tyrolean (7)
United Airlines (1)
Uzbekistan airways (4)
VietJet (1)
Vietnam airlines (3)
Virgin Australia (1)
Volotea (5)
Zest air (2)

Φυσικά η καλύτερη είναι η Air Koryo :)

Edit: Προσέθεσα και αριθμό πτήσεων με κάθε εταιρία.
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ολυμπιακή
Olympic Air
Aegean (πάρα πολλές φορές)
Cyprus Airways
Astra Airlines
Ryanair (επίσης πολλές φορές εντός κι εκτός Ελλάδας)
Air Serbia
Ellinair
Wizz Air
Sky express
TAROM
Wamos Air
Air France
Transavia
KLM
Scoot Airlines
VietJet

Παραδόξως δε μπορώ να πω ότι μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση.
Καθυστερήσεις εντός λογικού πλαισίου (με εξαίρεση την Astra που είναι σχεδόν κανόνας τελευταία) υπήρξαν σε όλες.
Ακυρώσεις ευτυχώς έγκαιρα, είχα και με τη Ryan και με την Ellinair πολύ πρόσφατα.
Δεν έχω κάτι να θυμάμαι με αρνητικές σκέψεις. Εντάξει είναι και λίγο κανόνας ότι όσο πιο συχνά ταξιδεύεις τόσο περισσότερες φορές θα τύχει αναποδιά, όπως πχ πριν 12 χρόνια που είχε αλλάξει η ώρα πτήσης της ολυμπιακής και δε το ξέραμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε, και προλάβαμε από τύχη.
Το θέμα χώρου που με προβληματίζει σε κάθε πτήση λόγω ύψους, είναι πολλές φορές θέμα τύχης και φυσικά αεροσκάφους. Ενώ προτιμούσα καθίσματα στις πίσω σειρές, τελευταία διαπιστώνω ότι τα μπροστά είναι σχεδόν πάντα ανετότερα.
Είναι τι θα σου τύχει καμιά φορά, με την ίδια εταιρεία και το ίδιο αεροσκάφος μπορεί να χεις διαφορετικές εμπειρίες.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.514
Μιας και το τοπικ ανασυρθηκε απο παλια ας κανουμε ενα update:

Aegean
Air Greece
American Airlines
Astra airlines
British Airways
Easyjet
Finnair
Frontier
Iceland Air
KLM
Lufthansa (A380)
Minoan Air
Northwest
Norwegian
Olympic Airways
Ryanair
Sky Europe
Sky Express
Spirit
Transavia

Συμφωνώ με το Yorgos, οι αμερικανικές είναι μαυρα χαλια. Για μένα η Aegean ειναι μια απο τις κορυφαιες...Μονο η Lufthansa συγκρινεται ισαξια, αν και οπως ειπωθηκε ήδη πολλες φορες τυχαια γεγονοτα μας αφηνουν καλες ή κακες αναμνησεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.703
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom