Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.389
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Περναμε το Γιβλαρταρ και πορεια νοτιο-δυτικα..που παμε αραγε? Καπετανιε προσω ολοταχως και σε ακολουθουμε ολοι οπου κι αν πηγαινεις!:pirates:
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Περναμε το Γιβλαρταρ και πορεια νοτιο-δυτικα..που παμε αραγε? Καπετανιε προσω ολοταχως και σε ακολουθουμε ολοι οπου κι αν πηγαινεις!:pirates:

χαχαχα...μπας και νομίζεις για καμιά Δομινικάνα;

αλλά αφού μπαίνεις στο βαπόρι θα δώσω διαταγή να σε δέσουν να μην τη κοπανήσεις
όταν θα πάμε εκεί στο στοιχείο σου!!!!!!!!!!!!!

εφχ για τους πειρατές.
μέχρι το βράδυ το επόμενο κομμάτι

είναι δύσκολο να μαντέψετε το λιμάνι εκφόρτωσης :):)
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Γίνεται πρώτη μου γνωριμία με τον Ατλαντικό ωκεανό. Ταξιδεύουμε στη γραμμή των ακτών της Αφρικής. Ένα βράδυ βλέπουμε στο βάθος τα φώτα της Καζανμπλάνκας. Περάσαμε το 30ο Βόρειο πλάτος. Ο καιρός είναι ήρεμος είτε είναι χειμώνας είτε καλλοκαίρι. Δεν υπάρχουν φουρτούνες από 30 Β. μέχρι 30 Ν. Αν εξαιρέσουμε βέβαια μερικές περιοχές που επικρατούν τυφώνες, αλλά αυτοί πιάνουν μικρή έκταση και εύκολα τις αποφεύγουν τα πλοία. Ένα μέτριο αεράκι έχει πάντα αυτή η περιοχή που ελαττώνει την πολύ ζέστη και κάνει το κλίμα των Καναρίων νησιών ευχάριστο και υγιεινό. Περνάμε δίπλα από τα καταπράσινα βουνά τους. Από την πλευρά της Αφρικής μια θολούρα από άμμο δεν αφήνει να φαίνονται οι ακτές. Ταξιδεύουμε τώρα νότια και κάθε μέρα είναι πιο ζεστή από την προηγούμενη. Η απόσταση που κάνουμε κάθε 24 ώρες είναι όσο η απόσταση Κρήτης – Θεσσαλονίκης περίπου. Όταν η πορεία είναι από Β προς Ν ή αντίστροφα, τότε έχουμε συνεχείς αλλαγές στο κλίμα. Η προσαρμογή είναι κάπως δύσκολη ιδίως στις ζέστες των τροπικών. Για να πάρω μια ιδέα από τις χώρες που βρίσκονται δίπλα μας, βάζω το ράδιο στα μεσαία, και ακούω τη μουσική τους.
Πράσινο Ακρωτήριο, Ντακάρ που είναι λιμάνι και πρωτεύουσα της Σενεγάλης.
Τα ψάρια της Σενεγάλης είτε σαν φρέσκα, είτε κατεψυγμένα, έρχονται στην Ελλάδα στο πιάτο μας. Δυτικά της Σενεγάλης ψαρεύουν πολλοί στόλοι της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και ελληνικοί.. Μεγάλα ψαράδικα με σύγχρονα μέσα, μόλις τραβήξουν τη ψαριά την ρίχνουν στα ψυγεία. Ακούμε τους Έλληνες ψαράδες στο ραδιοτηλέφωνο να μιλούν μεταξύ τους. Μπαίνουμε στη συχνότητα ανταλλάσουμε μια καλημέρα, ή κάποιο νέο. Το Ντακάρ είναι λιμάνι ανεφοδιασμού των πλοίων σε πετρέλαιο και τρόφιμα. Μετά από δέκα ημερών ταξίδι, μπαίνουμε στο λιμάνι για δωδεκάωρη παραμονή. Η Σενεγάλη μια πρώην γαλλική αποικία. Γαλλική γλώσσα, γαλλική κουλτούρα. Οι εργάτες του λιμανιού κρατούν ένα μικρό χαλί μαζί τους και κάθε τόσο το στρώνουν στο έδαφος και με το βλέμμα εστραμμένο στην Μέκκα και προσεύχονται. Οι πληροφορίες που είχα αλλά και πράγματι το διαπίστωσα, ήταν ότι οι Σενεγαλέζοι έχουν τα πιο όμορφα σώματα σε όλη την Αφρική. Καλοφτιαγμένα λεπτά άκρα, πλαστικά σώματα, χρώμα ούτε το πολύ μαύρο αλλά ούτε και το ανοικτό.
Λίγη ώρα πριν την αναχώρηση ανεβαίνω στο chart room, να βγάλω τη νέα μας πορεία. Τοποθετώ το διπαράλληλο χάρακα στο Ντακάρ και τραβώ μια ευθεία μέχρι το νέο σημείο προορισμού. Με προσοχή τον μεταφέρω στο κέντρο του ανεμολογίου και βρίσκω την πορεία. Τη γράφω με μεγάλα γράμματα σ ένα πίνακα στη γέφυρα να την βλέπει ο τιμονιέρης.. Το ανεμολόγιο είναι ένας κύκλος χαραγμένος πάνω στον χάρτη και διαιρεμένος με 360 μοίρες. Το 0 είναι στον Β. 90 στην Α, 180 στο Ν.,270 στη Δ. Το 360 συμπίπτει με το Β. Είναι σα μια πυξίδα. Το πλοίο βρίσκεται στο κέντρο και ακολουθεί μια μοίρα απ’ αυτόν τον κύκλο ανάλογα που θέλει να πάει. Όταν π.χ. λέμε η πορεία μας είναι 280, δεν χρειάζεται να πούμε και ποιο σημείο του ορίζοντα. Το δηλώνει μόνο του.
Η πορεία που έγραψα στον πίνακα είναι 150….Βγήκαμε από το λιμάνι και συνεχίζουμε.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
soudiane με ολο το θαρρος....... με τρελλανες!!:D:D
ενα μεγαλο respect απο μενα!!!:clap:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
το ρουφηξα!!!!!! ειναι που γραφεις για αγαπημενα μερη γιαυτο!!!:clap::clap:
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
τέτοιες ιστορίες πραγματικα λείπουν απο το forum

πολλα πολλα μπράβο soudiane

περιμενουμε την συνέχεια
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καπετάνιε μου, παραμένω δίπλα σου και μαθαίνω...:)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom