Γαλλία Μια μπανάλ ιστορια από το Παρίσι

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η ιστορία ιντριγκάρει και ο tripakias σολάρει...

Οι παρατηρήσεις του tripakias είναι το καλύτερο επιχείρημα γιατί ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο να σου προτείνει μέρη να δεις, ξενοδοχεία να μείνεις και φαγητό να φας, ακόμα κι ας είναι ντόπιος ή αν μένει μόνιμα σε ένα μέρος... μπορεί λοιπόν κάποιος να μένει π.χ στην Αθήνα για χρόνια αλλά να μην έχει ιδέα από τα hot spots της πόλης, να μην ξέρει καθόλου από ξενοδοχεία και το γούστο του στο φαγητό να περιορίζεται στα παϊδάκια και στις πίτσες... τον ρωτάει λοιπόν κάποιος, ο οποίος ψάχνεται να πάει κάπου περίεργα, να μείνει σε ένα στυλάτο ξενοδοχείο και γουστάρει ένα καλό τοπικό φαγητό που να πάει... φανταστείτε τις απαντήσεις που θα πάρει και τι απογοήτευση θα νοιώσει από την επίσκεψή του στην πόλη...
Μη μου συγχυζεσαι. Πλουσιους, νιοπαντρους και ψωνια που θελουν χλιδατα ξενοδοχεια και εστιατορια τους στελνω καρφι σε σενα για συμβουλες...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ενδιαφέρουσα άποψη... όποιος θέλει να φάει καλά στο Παρίσι, να μείνει σε ένα στυλάτο ξενοδοχείο και να δει και πέντε μυστήρια πράγματα παραπάνω, βαφτίζεται νεόνυμφος, πλούσιος και ψώνιο!!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ενδιαφέρουσα άποψη... όποιος θέλει να φάει καλά στο Παρίσι, να μείνει σε ένα στυλάτο ξενοδοχείο και να δει και πέντε μυστήρια πράγματα παραπάνω, βαφτίζεται νεόνυμφος, πλούσιος και ψώνιο!!
Δεν βαφτιζεται, ειναι... Τους υπολοιπους δεν μας φτανουν ή καποιοι δεν θελουν να σπαταλησουν χρηματα σε τετοιες (ανουσιες) παροχες.

Βασικα ειναι η τελευταια απαντηση που σου δινω εδω. Αν θες μετεφερε την κουβεντα σε αλλο τοπικ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νομίζω μπήκαμε στο νόημα, μπορείτε να τα πείτε μεταξύ σας από εδώ και πέρα, συνεχίζουμε on topic στην ιστορία.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Μετά την απογοήτευση της Μονμάρτρης, και επειδή ο καιρός το ευνοούσε, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με μια νέα περιοχή.. «Μαρέ». Ειδικά, είχα εκνευριστεί με τους Αμερικάνους τουρίστες που συμμετείχαν στο περιπατητικό τουρ στα σοκάκια κάτω από την «Αγία Καρδιά», οι οποίοι και μόνο που σκεφτόντουσαν ότι βρίσκονταν στο Παρίσι αυνανίζονταν. Όπως έκανε δηλαδή και ο Φαν Χοχ όταν ζωγράφιζε τους πίνακες του σε αυτά τα στενα (όταν δεν έκοβε τα αυτιά του για να τα στείλει στις ερωμένες). Αλλά το θέμα μας δεν είναι οι Αμερικανοί και η κατάντια της Μονμάρτρης, ούτε τα μπουρδέλα της Πιγκάλ και οι πορείες των φεμινιστριών έξω από αυτά. Το θέμα μας είναι το Μαρέ, το οποίο θεωρείται το new big thing στο Παρίσι.

Το Μαρέ λοιπόν αποτελείται από γκέι, Εβραίους και είναι πλημυρισμένο με γκαλερί έργων τέχνης. Σαν να λέμε το ιδανικό μέρος για να στήσει παράρτημα η Χρυσή Αυγή, που τα μέλη της διακατέχονται από τέτοιου είδους ανησυχίες. Ντάλα μεσημέρι και η θερμοκρασία έφτανε στους 25 βαθμούς. Κάποιοι αισθάνονταν πολύ απελευθερωμένοι και γι’ αυτό τον λόγο και χορεύανε στην μέση ενός στενού υπό τους ήχους μιας βαλκανικής μπάντας. Τα μπιστρό έχουν βγάλει τραπεζάκια παντού, όπου κόσμος έπινε αμέριμνος τον καφέ του, άλλοι κάναν καλιτεχνικά νταλαβέρια, άλλοι σημειώνανε στα laptop και κάποιοι, ονόματα δεν λέμε, γράφανε ταξιδιωτικές ιστορίες. Και μια κοπέλα είχε ξεχάσει το εσώρουχό της πάνω σε ένα παγκάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η Malu είναι από τις Φιλλιπίνες. Είναι μια νροπαλή κοπέλα που της αρέσει να ταξιδεύει, συνήθως μέσω της εταιρίας που δουλεύει. Αυτή την φορά η εταιρία τους έστειλε σε σεμινάριο στην Ολλανδία αλλά η Malu μόνη πήρε την γενναία απόφαση να ξεκλέψει τις τελευταίες μέρες για να δει το Παρίσι. Είναι πολύ περίφανη για την χώρα της, μιλάει συνέχεια γι΄αυτή και επιδεικνύει τις αμμουδιες του Bacolud και τους καταράχτες Mumbukal falls. Έντεκα μικροι καταράχτες γύρω από την ίδια λίμνη και στην μέση η μικρή Malu να κολυμπάει μαζί με τους φίλους της από την δουλεία. Βλέπετε και οι καλοκαίρινες διακοπές γίνονται μέσω στην εταιρίας. Όχι ότι την χαλάει. Και τον φίλο της μέσα στην δουλειά τον γνώρισε. Της έφερνε λέει πρωινό κάθε μέρα μυστικά και οι συνάδερφοι που βαρέθηκαν να περιμένουν τελικά τους τα φτάξανε. Ντροπαλή και η Malu ντροπαλός και ο φίλος της. Ίσως όμως όχι τόσο ντροπαλή όσο φαίνεται. Μετά από λίγο, αρχίζει να μου δείχνει φωτογραφίες της μικρότερης αδερφής (από την 11μελή συνολικά οικογένεια της) που μόλις τελείωσε την σχολή και ψάχνει για ένα καλό αγόρι. Όχι σαν την φίλη της που γνώρισε ένα αγόρι και τελικά κατέληξε να μεγαλώνει ένα παιδί μόνη της, αφού ο τυπάς την έκανε αλά Γαλλικά!! Δεν λέω, όμορφη η αδερφή της Malu, πολύ όμορφη μάλιστα, αλλά κι αυτές οι Φιλλιπίνες, πέφτουν και λίγο μακριά, άσε που τώρα θα κάνει και 40 βαθμούς... τι λετε... πάμε Μανίλα?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μετά την απογοήτευση της Μονμάρτρης, και επειδή ο καιρός το
ευνοούσε, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με μια νέα περιοχή.. «Μαρέ». Ειδικά, είχα εκνευριστεί με τους Αμερικάνους τουρίστες που συμμετείχαν στο περιπατητικό τουρ στα σοκάκια κάτω από την «Αγία Καρδιά», οι οποίοι και μόνο που σκεφτόντουσαν ότι βρίσκονταν στο Παρίσι αυνανίζονταν.
Εμενα μ' αρεσει πολυ η Μονμαρτη και οχι για τα στενα της, τα καφε και τους υπαιθριους ζωγραφους, αλλα μονο και μονο για την καταπληκτικη της θεα απο τη βαση της Sacre-Coeur, που στα ελληνικα μεταφραζεται οχι ως "Αγια Καρδια" (αν και δεν ειναι πολυ αστοχο) αλλα ως "Ιερη Καρδια". Και φυσικα το ονομα αναφερεται στην καρδια του Χριστου με την μεταφορικη εννοια της καρδιας, την αγαπη. Πως λεμε "αυτος εχει μεγαλη ή χρυση καρδια"; Χρυση λοιπον εμφανιζεται και στην τοιχογραφια εντος του ναου, να λαμπει πανω απο το χιτωνα του Ιησου σαν μεταγιον και να την περιτριγυριζει το αγκαθινο στεφανι, σε χρυσο κι αυτο.

Όπως έκανε δηλαδή και ο Φαν Χοχ όταν ζωγράφιζε τους πίνακες του σε αυτά τα στενα (όταν δεν έκοβε τα αυτιά του για να τα στείλει στις ερωμένες). Αλλά το θέμα μας δεν είναι οι Αμερικανοί και η κατάντια της Μονμάρτρης, ούτε τα μπουρδέλα της Πιγκάλ και οι πορείες των φεμινιστριών έξω από αυτά.
Μπουρδελα στο Παρισι ειναι παρανομα (οχι πως δεν υπαρχουν). Παρανομη ειναι επισης και προσπαθεια προσελκυσης πελατων. Δηλαδη δεν μπορεις να διαφημιζεσαι (αλλο που εφημεριδες και περιοδικα ειναι τιγκα στη διαφημιση), ουτε πιατσα επιτρεπεται να κανεις. Ακομα και καποιος που ντυθει προστυχα και σταθει για λιγη ωρα σε ενα μερος (παρκο, πλατεια, δρομο) που φημιζεται για πορνεια μπορει να συλληφθει για παρανομη πορνεια. Η πορνεια δεν ειναι παρανομη ομως κι ο καθενας μπορει να παρει και να δωσει χρηματα για σεξ. Δηλαδη πας εσυ στην πουτανα και τη ζητας. Δεν ψαχνει να σε βρει αυτη. Επισης απαγορευετονται οι μεσαζοντες. Οι μαστροποι δηλαδη. Εντυπωσιακο ειναι βεβαια πως η μαστροπεια
περασε επισημα στην παρανομια μολις το 1960!

Στη νομιμη μορφη πορνειας φυσικα, γιατι παρανομα και πορνες διχως χαρτια και ιατρικους ελεγχους υπαρχουν και διαφημισεις για συνοδους πολυτελειας (και οχι μονο) και πορνεια και μαστροποι και στουντιο και πιατσες και κωλομπαρα και ιδιοκτητες μπαρ ή μπαρμεν που κανουν τους διαμεσολαβητες (με σκοπο την καταναλωση φαγητου και ποτου στα μαγαζια τους αλλα πιθανοτατα και καποια αμοιβη) και swingers ή fetish clubs και φυσικα τα sex shops της Pigalle.

Διασημοτερη πιατσα ολων ειναι η rue St-Denis και ορισμενα παραπλησια στενα κυριως προς το Βορειο Παρισι και προς Gare du Nord. Αλλα και το Bois de Boulogne (Δασος της Βουλωνης) οπου πουτανες και υποψηφιοι πελατες δινουν rendez-vous και ο
αγοραιος ερωτας πραγματοποιειται μεσα στα πολλα σταθμευμενα βανακια.

Προσπαθειες για επαναλειτουργια των οικων ανοχης (οπως και προσπαθειες για πληρη καταργηση της πορνειας) εχουν γινει στο παρελθον αλλα συναντησαν την σθεναρη αντιδραση των ιεροδουλων που θεωρουν πως αν γινει κατι τετοιο θα πεσουν θυματα εκμεταλλευσης απο τους ιδιοκτητες των οικων.

Ασχετο με το Παρισι αλλα λογω της παρονομιας των μπουρδελων στη Γαλλια, εχω ακουσει πως στα συνορα Ισπανιας-Γαλλιας υπαρχουν παμπολοι οικοι στους οποιους σπευδουν καθημερινα χιλιαδες Γαλλοι (θα ηθελα και μια επιβεβαιωση ή διαψευση αν γνωριζει καποιος).

Ντάλα μεσημέρι και
η θερμοκρασία έφτανε στους 25 βαθμούς.
Στο θεμα καιρος, πετυχες τζακ ποτ! Και ειναι οι πρωτες μερες της χρονιας με παρατεταμενη ηλειοφανεια και οι θερμοκρασιες ειναι ασυνηθιστα υψηλες για την εποχη.

Η Malu είναι από τις Φιλλιπίνες.
Μ' αρεσει που ξεφευγεις απο το Παρισι και μας μεταφερεις και σε αλλα μερη του κοσμου με οχημα σχεδον αγνωστους -απ' οσο καταλαβαινω- ανθρωπους.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.422
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Βρε τριπακια που τα ξέρεις όλα αυτα :p
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κανω ξεναγησεις σε τουριστες και τα 'χω αποστηθισει για να χω κατι να λεω!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Ασχετο με το Παρισι αλλα λογω της παρονομιας των μπουρδελων στη Γαλλια, εχω ακουσει πως στα συνορα Ισπανιας-Γαλλιας υπαρχουν παμπολοι οικοι στους οποιους σπευδουν καθημερινα χιλιαδες Γαλλοι (θα ηθελα και μια επιβεβαιωση ή διαψευση αν γνωριζει καποιος).

Ισχύει. Ενδεχομένως μιλάμε και για τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, ορισμένοι με πολλές δεκάδες κοπέλες και παλαβό τζίρο. Τελευταία οι βόμβες που σκάνε σε ορισμένα από αυτά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας πως το πράγμα έχει ξεφύγει από τους απλούς "νονούς της νύχτας" και τους ξεπερασμένους μπράβους και πάει προς πολεμική σύγκρουση με βιομηχανίες βομβών και στρατιές από εισαγόμενους μισθοφόρους.

Από τις ελάχιστες ιστορίες που πραγματικά κάθομαι και διαβάζω, να συνεχιστεί το μπανάλ παρακαλώ...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
Μπουρδελα στο Παρισι ειναι παρανομα (οχι πως δεν υπαρχουν). Παρανομη ειναι επισης και προσπαθεια προσελκυσης πελατων. Δηλαδη δεν μπορεις να διαφημιζεσαι (αλλο που εφημεριδες και περιοδικα ειναι τιγκα στη διαφημιση), ουτε πιατσα επιτρεπεται να κανεις. Ακομα και καποιος που ντυθει προστυχα και σταθει για λιγη ωρα σε ενα μερος (παρκο, πλατεια, δρομο) που φημιζεται για πορνεια μπορει να συλληφθει για παρανομη πορνεια. Η πορνεια δεν ειναι παρανομη ομως κι ο καθενας μπορει να παρει και να δωσει χρηματα για σεξ. Δηλαδη πας εσυ στην πουτανα και τη ζητας. Δεν ψαχνει να σε βρει αυτη. Επισης απαγορευετονται οι μεσαζοντες. Οι μαστροποι δηλαδη. Εντυπωσιακο ειναι βεβαια πως η μαστροπεια
περασε επισημα στην παρανομια μολις το 1960!

.
Τι κρίμα, η Irma θα είναι πάντα η απόλυτη κινηματογραφική εικόνα της χαρωπής πορνείας και μαστροπείας στο Παρίσι ;) (συμβάλλω στο μπανάλ στοιχείο τώρα, λέμε..)

 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.523
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom