Γαλλία Μια μπανάλ ιστορια από το Παρίσι

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τι μαθαίνει κανείς σ'αυτό το φόρουμ.....!!!!!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ο κόκκινος Roy, ο συγκάτοικος στο δωμάτιο, έχει ένα και μοναδικό moto: Culture and food. Χτές κατάφερε να φάει ένα γεύμα που κόστισε 55 euro και να δει τον αγαπημένο του πίνακα του Caravaggio. Σήμερα η αποστολή μας είναι να βούμε το καλύτερο σάντουιτς στο Παρίσι. Ως φανατικός του street food δεν μπόρεσα ασφαλώς να πω όχι. Ειδικά όταν πρόκεται για ένα αυθεντικό Βιετναμέζικο ultra spicy sandwitch όπως στην προκειμένη!


Πήραμε τους δρόμους λοιπόν με αφετηρία την φασαριώζικη Rue de Temple. Προσπαθώντας να αποφύγουμε τα βαρετά μαγαζιά, πήραμε κάτι στενά και χωρίς να το καταλάβουμε βρεθήκαμε μπροστά σε ένα εντυπωσιακό μοντέρνο κτίριο: Centre Georges Pompidou. “Μοντέρνα τέχνη” λέει ο Roy! “Μπλιαχ!”. Δεν είναι καθόλου οπαδός του οτιδήποτε λιγότερο από 2 αιώνες απαρχαιωμένο, αλλά τελικά τον ψήνω να ρίξουμε μια ματιά. Ο Roy είναι ας πούμε ευτυχισμένος στο Λούβρο, με τις αρχαιότητες από την Βαβυλώνα, την Αρχαία Ελλάδα, την Αναγέννηση, άλλωσε πέρασε όλη την χθεσινή μέρα εκεί με εξαίρεση ένα lunch break. Αρχιζουμε λοιπόν να ανεβαίνουμε στο Pompidou και παράλληλα να χαζεύουμε την θέα: από την μία ο πύργος (ο γνωστός ντε), από την άλλη η “Ιερή Καρδία” :) και στην μέση νησίδες από “έξυπνους” ουρανοξύστες, συνθέτουν μια καλή πανοραμική εικόνα αυτής της πόλης. Ηλιόλουστης για ακόμα μια μέρα, περιέργως. Τα εκθέματα είναι ότι περιμένει κανείς σε γκαλερί μοντέρνας τέχνης, δηλαδή μερικά περιέργα, μερικά πολύ περίεργα και μερικά χαζά αλλά ενδιαφέροντα (δεν πρόκεται να σχολιάσω τέχνη εδώ), αλλά δυστυχώς η έκθεση με τα 2000 χιλιάδες έργα του Νταλί έχει κλείσει εδώ και λίγες εβδομάδες (damn!). Τελικά πέρνουμε πάλι τους δρόμους και τα στενά. Τα οποία έχουν ότι περιμένει κανεις, δηλαδή γκαλερί, κρυφές γκαλερί, αυτοσχέδιες γκαλερί, γκαλερί που φτιάχνονται επι τόπου, και μαγαζία με τσάντες. Πολλά μαγαζιά με τσάντες. Ακολουθεί μια μίνι chinatown και τελικά φτάνουμε στην περιβόητη rue volta (βασικά καθόλου περιβόητη, απλά περιέχει το πολυπόθητο Βιετναμέζικο!). Ένα μικρό μαγαζάκι, τόσο μικρό μάλιστα που κάναμε 3 φορές το στενό πάνω κάτω για να το διακρίνουμε. Το δυσάρεστο όμως γεγονός της ιστορίας είναι ότι αργήσαμε και το μαγαζί μόλις έχει κλείσει (7:00)! Τι κάνουμε τώρα λοιπόν αγαπητέ Roy?


Η λύση ήρθε ως από μηχανής θεός, και μάλιστα αυθεντικός, ορίτζιναλ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ απο μηχανής θεός. Ο ναός αυτόυ: “La maison de Gyros”! Στο latin quarter φυσικά. Δίπλα σε έναν αφρικανό που έκανε ζογκλερικά έχοντας στο κεφάλι του μια γυάλα, δίπλα στις έθνικ ντυμένες ισπανίδες γκόμενες και τους έξυπνα ντυμένους μπίζνεσμαν, απολαμβάναμε τον ενυσχυμένο γύρο μας και νοσταλγούσαμε την πατρίδα (τουλάχιστον ένας από μας). Ο Roy θα γυρίσει αύριο στην Ολλανδία, να απαντάει τηλέφωνα και να ζητάει φόρους (ή να παραιτήθεί και να δουλέψει σε μουσείο!), και εγώ στο sweet home Edinburgh. Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν επίσημα απο το forum πλήν κλείσω την μπανάλ ιστορία είναι: 1. Να έρθει κάποιος Χριστιανός να ανοίξει ένα καταραμένο γυράδικο στο Εδιμβούργο και 2. Αν τελικά κάποιος πάει εδω: Banh Mi - Marais Nord - Paris θα το εκτιμούσα να μου πει πως ήταν! (ακούς tripakias;)


À bientôt.
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
παντα το ειχα απωθημενο και ονειρο να παω στο Παρισι και να φαω γυρο!
Απ'όλη την ιστορία αυτό σου έμεινε εσένα;;; Ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα που έμαθες και που θα το βρεις καιρός να εκπληρώσεις το όνειρο.
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Απ'όλη την ιστορία αυτό σου έμεινε εσένα;;; Ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα που έμαθες και που θα το βρεις καιρός να εκπληρώσεις το όνειρο.
θα ήθελα να πάω με τον Σπύρο να κάνω έναν γύρο να φάω και ένα γύρο...Σειρα Απαραδεκτοι.1990 χαχα
 

taver

Member
Μηνύματα
12.485
Likes
28.949
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
2. Αν τελικά κάποιος πάει εδω: Banh Mi - Marais Nord - Paris θα το εκτιμούσα να μου πει πως ήταν!
Παραδόξως, έχω πάει, αλλά δεν έχω φάει. Στην παρέα μου που δοκίμασε σάντουιτς, τους άρεσαν πολύ. Έχω όμως τις αμφιβολίες μου για το γούστο της συγκεκριμένης παρέας...
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πρέπει να βάλω και μια φωτό για να είναι ολοκληρωμένο τα άρθρο, σωστά; Θα προτιμήσω τον Παρισινό Άγιο που ευλογεί το στυλ :cool:
 

Attachments

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Εμενα μ' αρεσει πολυ η Μονμαρτη και οχι για τα στενα της, τα καφε και τους υπαιθριους ζωγραφους, αλλα μονο και μονο για την καταπληκτικη της θεα απο τη βαση της Sacre-Coeur, που στα ελληνικα μεταφραζεται οχι ως "Αγια Καρδια" (αν και δεν ειναι πολυ αστοχο) αλλα ως "Ιερη Καρδια". Και φυσικα το ονομα αναφερεται στην καρδια του Χριστου με την μεταφορικη εννοια της καρδιας, την αγαπη. Πως λεμε "αυτος εχει μεγαλη ή χρυση καρδια"; Χρυση λοιπον εμφανιζεται και στην τοιχογραφια εντος του ναου, να λαμπει πανω απο το χιτωνα του Ιησου σαν μεταγιον και να την περιτριγυριζει το αγκαθινο στεφανι, σε χρυσο κι αυτο.

Μπουρδελα στο Παρισι ειναι παρανομα (οχι πως δεν υπαρχουν). Παρανομη ειναι επισης και προσπαθεια προσελκυσης πελατων. Δηλαδη δεν μπορεις να διαφημιζεσαι (αλλο που εφημεριδες και περιοδικα ειναι τιγκα στη διαφημιση), ουτε πιατσα επιτρεπεται να κανεις. Ακομα και καποιος που ντυθει προστυχα και σταθει για λιγη ωρα σε ενα μερος (παρκο, πλατεια, δρομο) που φημιζεται για πορνεια μπορει να συλληφθει για παρανομη πορνεια. Η πορνεια δεν ειναι παρανομη ομως κι ο καθενας μπορει να παρει και να δωσει χρηματα για σεξ. Δηλαδη πας εσυ στην πουτανα και τη ζητας. Δεν ψαχνει να σε βρει αυτη. Επισης απαγορευετονται οι μεσαζοντες. Οι μαστροποι δηλαδη. Εντυπωσιακο ειναι βεβαια πως η μαστροπεια
περασε επισημα στην παρανομια μολις το 1960!

Στη νομιμη μορφη πορνειας φυσικα, γιατι παρανομα και πορνες διχως χαρτια και ιατρικους ελεγχους υπαρχουν και διαφημισεις για συνοδους πολυτελειας (και οχι μονο) και πορνεια και μαστροποι και στουντιο και πιατσες και κωλομπαρα και ιδιοκτητες μπαρ ή μπαρμεν που κανουν τους διαμεσολαβητες (με σκοπο την καταναλωση φαγητου και ποτου στα μαγαζια τους αλλα πιθανοτατα και καποια αμοιβη) και swingers ή fetish clubs και φυσικα τα sex shops της Pigalle.

Διασημοτερη πιατσα ολων ειναι η rue St-Denis και ορισμενα παραπλησια στενα κυριως προς το Βορειο Παρισι και προς Gare du Nord. Αλλα και το Bois de Boulogne (Δασος της Βουλωνης) οπου πουτανες και υποψηφιοι πελατες δινουν rendez-vous και ο
αγοραιος ερωτας πραγματοποιειται μεσα στα πολλα σταθμευμενα βανακια.

Προσπαθειες για επαναλειτουργια των οικων ανοχης (οπως και προσπαθειες για πληρη καταργηση της πορνειας) εχουν γινει στο παρελθον αλλα συναντησαν την σθεναρη αντιδραση των ιεροδουλων που θεωρουν πως αν γινει κατι τετοιο θα πεσουν θυματα εκμεταλλευσης απο τους ιδιοκτητες των οικων.

Ασχετο με το Παρισι αλλα λογω της παρονομιας των μπουρδελων στη Γαλλια, εχω ακουσει πως στα συνορα Ισπανιας-Γαλλιας υπαρχουν παμπολοι οικοι στους οποιους σπευδουν καθημερινα χιλιαδες Γαλλοι (θα ηθελα και μια επιβεβαιωση ή διαψευση αν γνωριζει καποιος).



Στο θεμα καιρος, πετυχες τζακ ποτ! Και ειναι οι πρωτες μερες της χρονιας με παρατεταμενη ηλειοφανεια και οι θερμοκρασιες ειναι ασυνηθιστα υψηλες για την εποχη.



Μ' αρεσει που ξεφευγεις απο το Παρισι και μας μεταφερεις και σε αλλα μερη του κοσμου με οχημα σχεδον αγνωστους -απ' οσο καταλαβαινω- ανθρωπους.
Ενδιαφέρον. Ακούγεται αρκετά δίκαιο το σύστημα, στην τελική αν θέλει κανείς να πάει σε πόρνες χωρίς χαρτιά και ιατρικούς ελέγχους είναι άξιος της μοίρας του. Από ότι θυμάμαι και στα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ έβρισκες κατευθείαν την κοπέλα χωρίς κάποιον μεσάζοντα (βέβαια πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι για την ασφάλεια, δεν γνωρίζω). Η πορεία που παραβρέθηκα στο Παρίσι ήταν υπέρ της πλήρους κατάργησης της πορνείας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να σου απαγορεύσουν να προσφέρεις κάποια υπηρεσία από την στιγμη που δεν κάνεις "κακό" σε κάποιον άλλον (δεν είναι πχ. ανήλικος).

Tripakia ξέρεις τα πάντα για τους αγίους και τις πόρνες του Παρισιου, οι ξεναγήσεις σου πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσες! :lol:

θα ήθελα να πάω με τον Σπύρο να κάνω έναν γύρο να φάω και ένα γύρο...Σειρα Απαραδεκτοι.1990 χαχα
Απλή κοπέλα η Δήμητρα :D Το θυμάμαι αυτό το επεισόδιο, είναι cult!

Όπως και το επεισόδιο με τον Ζεράρ που ήταν ζωντανή δηαφήμιση για την Γαλλική κουλτούρα!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.023
Likes
12.112
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
2. Αν τελικά κάποιος πάει εδω: Banh Mi - Marais Nord - Paris θα το εκτιμούσα να μου πει πως ήταν! (ακούς tripakias;)
Και να παω δεν υπαρχει περιπτωση να φαω τετοιο πραγμα. Παντα το ειχα απορια ποιοι αγοραζουν απο αυτα τα μαγαζια. Αν και το συγκεκριμενο φαινεται καπως καθαρο απο τις φωτογραφιες.

Η πορεία που παραβρέθηκα στο Παρίσι ήταν υπέρ της πλήρους κατάργησης της πορνείας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να σου απαγορεύσουν να προσφέρεις κάποια υπηρεσία από την στιγμη που δεν κάνεις "κακό" σε κάποιον άλλον (δεν είναι πχ. ανήλικος).
Η πληρης καταργηση κολλαει στη χαρτα των ανθρωπινων δικαιωματων.


Tripakia ξέρεις τα πάντα για τους αγίους και τις πόρνες του Παρισιου, οι ξεναγήσεις σου πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσες! :lol:
Τα οπλα, τα ναρκωτικα, το σεξ, η θρησκειες και ο τζογος ειναι οι 5 μεγαλυτερες βιομηχανιες κερδους. Κι επειδη τα πρωτα δυο ειναι παρανομα ειπα να ασχοληθω με τα υπολοιπα...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.485
Likes
28.949
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα οπλα, τα ναρκωτικα, το σεξ, η θρησκειες και ο τζογος ειναι οι 5 μεγαλυτερες βιομηχανιες κερδους. Κι επειδη τα πρωτα δυο ειναι παρανομα ειπα να ασχοληθω με τα υπολοιπα...
Επειδή, ως γνωστόν το κέρδος είναι το μισητότερο πράγμα σ' αυτόν τον πλανήτη, και το χειρότερο μίασμα που υπάρχει. Τι άλλο θα διαβάσουμε πια σ' αυτό το forum...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom