Μικρό νησί χωρίς αυτοκίνητο

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.413
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Για δες και για Τζιά! Κοιτάω και εγώ! Μονο 1 ώρα από Λαύριο...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.004
Likes
40.908
Για δες και για Τζιά! Κοιτάω και εγώ! Μονο 1 ώρα από Λαύριο...
Καθολου τακτικες συγκοινωνιες. Πολυ συχνα καταφευγα σε ταξι.
Τα καλυτερα νησια που εχω βολευτει χωρις αυτοκινητο ειναι η Σιφνος, η Ιος, η Συρος και ο Πορος. Πολυ οργανωμενες συγκοινωνιες.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Εγώ δεν θέλω αυτοκίνητο, μακάρι με καΐκια ακόμα καλύτερα. Προφανώς δεν ξέρω πολλά από την στιγμή που δεν έχω πάει.
Όπως είπε κ η paefstra μελέτησε πρώτα καλά τα δρομολόγια των πλοίων για τις συνδέσεις των νησιων. Στη Συμη κ στη Χάλκη πάς άνετα με τα καΐκια στις παραλίες, στη δε Χάλκη ειδικα κ με τα πόδια (η Συμη για ποδαρατο είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά με τα καΐκια στις λίγες παραλιες που έχει πηγαίνεις άνετα). Στη Χάλκη μπορείς με καΐκι να πας κ στο γειτονικό νησί της Αλιμιας που έχει απίστευτα νερά για μπάνιο. Και τα 2 αυτά νησιά έχουν πανεμορφες χώρες (οι πλέον ωραιοτερες κ εντυπωσιακοτερες του Αιγαιου κατά τη γνώμη μου). Τέλος στην Τηλο μπορείς με το λεωφορείο να πας στην εξαιρετική παραλία της Εριστου και από μονοπάτια κ σε άλλες. Καλή είναι κ η παραλία στα Λιβαδια κοντά στο λιμάνι που ειναι ο κυριος οικισμος. Αν κ σίγουρα λιγότερη γραφική κ αρχοντική από τα προηγούμενα, και η Τήλος όμως αποπνέει γαλήνη.
Ως προς τη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους τσέκαρε καλύτερα τα δρομολόγια της εταιρίας dodekanissos seaways (www.12ne.gr), η οποια συνδέει τακτικά τα νησιά μεταξύ τους με ταχυπλοα. Μεταξύ Σύμης κ Τήλου υπάρχει κ σύνδεση με συμβατικό της bsf/hsw (τσέκαρε κ το site www.openseas.gr). Πάντως από Σύμη για Χάλκη ίσως χρειαστεί κάποια στάση κ στη Ρόδο. Από Χάλκη για Τήλο όμως υπάρχει απευθείας σύνδεση
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
537
Likes
2.746
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ενημερωτικά, τα σκάφη που σε πηγαίνουν στις παραλίες της Σύμης κοστίζουν από 6-12 ευρώ το άτομο ανάλογα την απόσταση.

Με την βοήθεια του πολύ καλού openseas μπορείς να δεις δρομολόγια όλων των εταιρειών για τα νησιά.
 

Thponer

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Τότε αεροπορικώς Ρόδο. Διανυκτερευση κοντά στο λιμάνι για να πάρω πλοίο για Σύμη την επομένη. 1 βδομάδα εκεί χωρίς αυτοκίνητο και βόλτα με καΐκια σε διάφορες παραλίες (πιο φτηνά από το να έπαιρνα αυτοκίνητο σε κάποιο νησί). ΑΝ βρεθεί και καμιά μονοήμερη σε Τήλο κτλ
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Να αναφέρω επίσης ότι και στη Σύμη υπάρχει ένα λεωφορειακι (νομίζω δημοτικό είναι) για κάποιες από τις κοντινές παραλίες κ οικισμούς. Επίσης κ στη Χάλκη υπάρχει δημοτικό λεωφορείο just in case
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Να αναφέρω κι εγώ στη συζήτηση ότι η Σύμη και η Χάλκη είναι δύο πολύ πολύ όμορφα νησάκια, τα οποία ωστόσο έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κόστος. Υπόψιν ότι και τα δύο τα επισκέφτηκα Σεπτέμβριο, οπότε δε θα θελα να ξέρω τι γίνεται εκεί τους μήνες αιχμής.
Αν θέλει ο φίλος να συνδυάσει με κάτι τη Τήλο, αυτή είναι η Νίσυρος. Υπέροχο νησακι με τρομερά ενδιαφέροντα στο οποίο όμως θα χρειαστεί έστω για μια μέρα ένα όχημα για να δει τα στάνταρ.

Συμφωνώ και με τις προτάσεις για Δονούσα, Σχοινούσα και μικρές Κυκλάδες γενικότερα. Ιδανική επιλογή για διακοπές χωρίς όχημα σε μικρό νησί. Το μόνο αρνητικό το υψηλό πλέον κόστος των Κουφονησίων. Κάτι που θα συναντήσει κανείς και στη Φολέγανδρο, αλλά και στη Κίμωλο σε μικρότερο βαθμό, που είναι ακόμα δύο μικρα νησιά που μπορεί να δει κάποιος χωρίς μέσο.

Τα καλυτερα νησια που εχω βολευτει χωρις αυτοκινητο ειναι η Σιφνος, η Ιος, η Συρος και ο Πορος. Πολυ οργανωμενες συγκοινωνιες.
Συμφωνώ και επαυξάνω με το συγκεκριμένο ποστ για τα μεγαλύτερα νησιά, κυριότερα για τα δύο πρώτα που έχω προσωπική γνώμη σε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, αλλά και στα άλλα δύο καθώς το υποστηρίζει πολύς κόσμος.

Τέλος για τη Τζια αλλά και τη Κύθνο, είναι μεν κοντά στην Αττική, αλλά είναι μεγάλα και δύσκολα νησιά με κακές συγκοινωνίες και χρειάζονται απαραίτητα όχημα.
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.413
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Επειδή ψάχνω και εγώ νησάκι κοντά στην Αθήνα για τον Αύγουστο αυτό που παρατήρησα είναι πως ενώ τα ακτοπλοϊκά είναι φθηνά (60€ για Κέα 2 άτομα) και στην Σίφνο (67€) τα ξενοδοχεία έχουν τραγικές τιμές. Στην Σίφνο πήρα σ ένα και μου είπε ελάχιστα βράδια 5 κάτι που δεν το έχω ξανά ακούσει.

Τι άλλο έχετε να προτείνεται κοντά στα δικά μου θέλω?

1) Δεν θέλω πολλές ώρες καράβι άρα θα είναι και κοντά στην Αθήνα.
2) Για πρώτη φορά λέω να μην πάρω το αμάξι μαζί.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Δύσκολη περίπτωση. Και κοντά και Αύγουστο, και χωρίς αμάξι, και οικονομικό, δε ξέρω πραγματικά ποιος συνδυασμός τα έχει όλα αυτά. Ισως το Αγκίστρι αλλά δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω πάει.
Μία εκδοχή πάντως θα μπορούσε να ήταν η Σύρος, την οποία δε λες και τόσο μακριά..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.004
Likes
40.908
Αυτο που ζητας φετος ειναι ο,τι ζητουν ολοι σχεδον: και φθηνα ακτοπλοικα και οικονομικη διαμονη, ενω τα πραγματα εχουν ως εξης. Ο,τι ειναι κοντα και πας γρηγορα απο Πειραια αποτελει και προορισμο σαββατοκυριακου οποτε η διαμονη ειναι στον θεο.
Δεν μπορω να βοηθησω πλεον αφου τις τελευταιες φορες που πηγα σε νησι προτιμησα Μαλτα και Σικελια οπου βολευτηκα πολυ με τις συγκοινωνιες και οι τιμες στα δωματια ηταν value for money σε σχεση με Ελλαδα. Αν ξαναεπελεγα θαλασσα το καλοκαιρι θα προτιμουσα παραλια Τουρκιας μεχρι να διορθωθουν οι τιμες στο Αιγαιο που δεν απευθυνονται στα ελληνικα πορτοφολια (αν διορθωθουν).
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Αν ξαναεπελεγα θαλασσα το καλοκαιρι θα προτιμουσα παραλια Τουρκιας μεχρι να διορθωθουν οι τιμες στο Αιγαιο που δεν απευθυνονται στα ελληνικα πορτοφολια (αν διορθωθουν).
Αυτή η αηδία (επίτρεψε μου τη φράση) με τις τιμές έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω της αύξησης του τουρισμού.
Αυτό και η νοοτροπία των επαγγελματιών με έκανε να μη θέλω να πατήσω στη Χαλκιδική εδω και χρόνια (εντάξει και η ασχήμια ορισμένων περιοχών ειδικά στο πρώτο πόδι).
Το ίδιο βλέπω δυστυχώς να αρχίζει να συμβαίνει και στα νησιά. Δε συζητάμε από τις παράλογες τιμές στα περισσότερα πλοία, που την έχουν δει αεροπλάνα, έχουμε και τα δωμάτια να παίρνουν την άνω βόλτα σε κόστος. Έτσι είναι όταν αυξάνει η ζήτηση.
Και δε μιλάμε ούτε για πολυτέλειες, ούτε για λούσα. Ακόμα και σε νησιά που υπήρχε φθηνή διαμονή, λόγω της πληθώρας των τουριστών αρχίσανε τις αυξήσεις. Ποιος τη πληρώνει πάντα βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις; Ο Έλληνας!
Και είναι κάτι που το βλέπω καθώς τελευταία χρόνια τυχαίνει να περάσω συχνά από ίδια νησιά.
Τι να κάνουμε, δυστυχώς δε γίνεται να πάμε διακοπές σαν ανθρωποι το Σεπτέμβρη και να πληρώσουμε τα πάντα φυσιολογικά. Είναι κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι που η άδεια κινείται στα στανταρ των γνωστών 25-30 ημερών μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.
Αυτο σημαίνει οτι πρέπει να πληρώσω δίκλινο στους Αρκιούς 80€ και 70€ στη Τέλενδο; Δε το λέω τυχαία, μιλάω με φετινά παραδείγματα.
Με το ίδιο μπάτζετ όχι Τουρκία -που δεν έχω άποψη για παράλια, τα θεωρώ πολύ τουριστικά με τις ξενοδοχειάρες, περα του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος- αλλά του χρόνου Ιαπωνία θα πάω.
Έχει παραγίνει το κακό...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.004
Likes
40.908
Εχω παει Bodrum στο παρελθον και δεν με χαλασαν τα απιστευτα ξενοδοχεια που ειδα ουτε η θαλασσα.
Μην πω καμια κουβεντα τωρα για τις τιμες των νησιων εδω... Και αντε Σικελια εδινα 40 ευρω δικλινο σε palazzo με πρωινο καρακεντρο (Ιουλιο) Στη Βαλεττα 100 το βραδυ δικλινο αλλα 4αστερο και θεα το Μεγαλο Λιμανι με πρωινο κλπ (15αυγουστο). Ελεος πια με τις 100ρες σε ενοικιαζομενα της κακιας ωρας που κανανε και το κοτετσι "μπιριμπι".
Καλη τυχη σε οποιον επιμενει Κυκλαδες. Εγω τα παρατησα πλεον.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.747
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom