Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO που έχουμε επισκεφθεί.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Τι εννοείς δεν βγάλατε άκρη; Ένα βιομηχανικό συγκρότημα είναι και αλίμονο αν δεν είχε τέτοια η Γερμανία! Εγώ μια χαρά θα πήγαινα πάντως. Μου αρέσουν πολύ οι διατηρημένες παλιές βιομηχανικές περιοχές.
Περίμενα κάποιο μουσείο ή κάτι διαδραστικό και δεν κατάφερα να το δω.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Περίμενα κάποιο μουσείο ή κάτι διαδραστικό και δεν κατάφερα να το δω.
Οκ, τώρα κατάλαβα τι εννοείς :) Δεν το έχω δει, ούτε το έχω μελετήσει το συγκεκριμένο, αλλά συνήθως αυτοί οι χώροι είναι το ίδιο το έκθεμα, όχι πάντα, αλλά συνήθως.

Τέτοιοι χώροι φιλοξενουν συνήθως καλλιτεχνικά δρώμενα, χώρους εστίασης και έχουν σε κάποια σημεία τους και επεξηγήσεις. Είναι όμορφα μέρη για βόλτα όταν είναι καλά συντηρημένα και αξιοποιημένα!

Alexandrosx

Member
Το Αργυροκαστρο μαζί με το Βερατιο (Μπερατ), ήταν από τις λίγες Αλβανικές πόλεις που διασώθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 από εκσυγχρονιστικά προγράμματα ανοικοδόμησης. Και οι δύο πόλεις απέκτησαν το καθεστώς της "πόλης-μουσείου" και είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η παλιά πόλη είναι εγγεγραμμένη (2005) στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ως «σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης, χτισμένης από μεγαλογαιοκτήμονες».
Wikipedia.com

Αργυροκαστρο, Αργυρουπολις, Gjirokaster

IMG_5832.jpeg
IMG_5825.jpeg
IMG_5823.jpeg
IMG_5816.jpeg
IMG_5827.jpeg
IMG_5831.jpeg
IMG_5833.jpeg

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις