Μοναδικές γέφυρες

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά δεκατρείς είναι οι γέφυρες που μπορείτε να διασχίσετε αν βρεθείτε στην πόλη των γεφυρών όπως την αποκαλούν, την πόλη Constantin στα βορειοανατολικό τμήμα της Αλγερίας. Ανάμεσά τους και η κρεμαστή πεζογέφυρα Mellah-Slimane που κόβει την ανάσα.

335.jpg


Η Constantin είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Βόρειας Αφρικής όπου έχει αναπτυχθεί σε ένα οροπέδιο 650 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και ανάμεσα στις δύο πλευρές ενός φαραγγιού σχεδόν 200 μέτρων που χωρίζει την πόλη στα δύο.

constantine algeria city of bridges 5.jpg


Με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 600 π.Χ. όπου με το όνομα Citra ήταν η πρωτεύουσα της βερβέρικης βασιλείας της Νουμίδιας. Αργότερα το 46π.Χ έγινε ρωμαϊκή πόλη. Παρόλο που μέσα στην πόλη υπάρχουν μόνο μερικά μικρά ρωμαϊκά ερείπια σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων μπορείτε να θαυμάσετε τα ρωμαϊκά ερείπια της Τζεμίλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, έναν από τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου σύμφωνα με το LONELY PLANET.

Το σημερινό της όνομα το οφείλει στον Κωνσταντίνο τον Μέγα προς τιμή του οποίου το 313μ.Χ μετονομάστηκε σε Constantine. Σήμερα η πόλη με πληθυσμό πάνω από μισό εκατομμύριο κατοίκους είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά το Αλγέρι και το Οράν. Έχει τέσσερις γέφυρες που διασχίζουν τη χαράδρα, στη βάση της οποίας διατρέχει ο ποταμός Rhumel και υπάρχει επίσης μια οδογέφυρα που φέρνει γλυκό νερό στα σπάνια, συχνά επισφαλή σπίτια στην άκρη του ρέματος.
Η κρεμαστή γέφυρα και η οδογέφυρα, που χτίστηκαν πριν από 100 χρόνια από τους Γάλλους, μεταφέρουν αυτοκίνητα από και προς την παλιά πόλη. Ωστόσο, οι γέφυρες που συναρπάζουν περισσότερο είναι αυτές οι λεπτές, απότομες πεζογέφυρες .

Η πιο διάσημη γέφυρα της πόλης είναι η γέφυρα Gantaret El Hibal που ονομάζεται επίσης Γέφυρα Sidi M'Cid. Αυτή η γέφυρα άνοιξε για κυκλοφορία τον Απρίλιο του 1912. Και ήταν για 17 χρόνια έως το 1929 η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο στα 175m / 574 πόδια.

Pont_de_Sidi_Msid_-_constantine_جسر_سيدي_مسيد_-_قسنطينة.jpg


Και η φημισμένη πεζογέφυρα Mellah-Slimane που τόλμησα να περάσω μια φορά στη ζωή μου αλλά ως ακροφοβική δεν νομίζω ποτέ να την ξαναπεράσω.

2018-07-04-20.19.42.jpg


Για όσους ενδιαφέρονται παρακάτω δύο μικρά κατατοπιστικά βίντεο το πρώτο με αγγλικούς υπότιτλους.

Χωρίς λόγια....
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Λίγες είναι οι γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο που εκτός της βασικής λειτουργίας τους που είναι η … «γεφύρωση», διευκολύνουν και εμπορικές λειτουργίες ή και οικιστικές. Το να χτίζονται σπίτια και μαγαζιά πάνω στις γέφυρες ήταν μια κοινή πρακτική κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα στις μεγάλες πόλεις.
Μαζί με τις διάσημες “Ponte Vecchio” της Φλωρεντίας και “Rialto” της Βενετίας και η “Pulteney bridge” συγκαταλέγεται σε αυτήν την σπάνια κατηγορία γεφυρών.

IMG_0487.JPG


Διασχίζει τον ποταμό Avon στην πόλη Bath της Βρετανίας και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1773.
Είναι μια πανέμορφη πετρόχτιστη γέφυρα στο κέντρο της πόλης, που δένει αρμονικά με το όλο το γεωργιανής αρχιτεκτονικής οικιστικό τοπίο. Κατά μήκος της συναντάμε ανθοπωλεία και αντικερί και μαζί με αυτά και … μέρος του ιστορικού παρελθόντος της πόλης.

IMG_0495.jpg
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.363
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Νομός Αρκαδίας
Νυμφασία
Γεφύρι της Τζαβάραινας


Η Νυμφασία είναι ένα όμορφο χωριό της Αρκαδίας. Σε κοντινή απόσταση ρέει ο Μυλάοντας ποταμός, ο οποίος το καλοκαίρι στερεύει από νερά, γι' αυτό ονομάζεται και Ξεριάς. Στην κοίτη του ποταμού κάναμε πεζοπορία ενός (1) χιλιομέτρου με σκοπό να συναντήσουμε το γεφύρι της Τζαβάραινας.

IMG_20200917_141139.jpg

Βαδίζοντας στην κοίτη του ποταμού.

IMG_20200917_144058.jpg

Βαδίζοντας στην κοίτη του Μυλάοντα.


Το μονότοξο γεφύρι χτίστηκε το 1868 στη θέση παλαιότερου, που γκρέμισαν τα ορμητικά νερά του Μυλάοντα, ενώ ο μάστορας που δούλεψε στην κατασκευή του, καταγόταν από τα Μαζέϊκα ή Κλειτορία του Νομού Αχαΐας. Πήρε το όνομά του από κάποια Βυτινιώτισσα Τζαβάραινα για κάποιο γεγονός, για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες.

IMG_20200917_142424.jpg



IMG_20200917_142603.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom