Μπανγκόκ - Κουάλα Λουμπούρ - Κούτσινγκ - Κουάλα Λουμπούρ - Σιγκαπούρη

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ταξίδι-Όνειρο
Route Transcanadienne
Το Sentosa island ήταν οκ αν πας με την λογική ότι επισκέπτεσαι θεματικό πάρκο. Εκεί είναι η Universal αν σου αρέσουν τα τρενάκια, πολύ καλό ήταν και το ενυδρείο,πλάκα είχε και το trick eye museum.Χωρίς την Universal μια μέρα είναι καλά. Επειδή εμείς είμαστε μεγάλοι funs των θεματικών πάρκων πήγαμε δυο μέρες ,μια για την Universal και μια για τα υπόλοιπα.
Εκτός από το Sentosa τσέκαρε το nigth safari και river safari που είναι βορειότερα. Το nigth safari που επισκέφτηκα ήταν φανταστικό και πολύ ατμοσφαιρικό.

Κουάλα Λουμπούρ 3 μέρες πιθανόν να είναι οκ. Μπορείς να μείνεις σε πεντάστερο ξενοδοχείο με πραγματικά φθηνές τιμές για πεντάστερο. Εμείς επειδή είχαμε 1,5 έτους παιδί μαζί μας περάσαμε πολλές ώρες στα malls.Πήγαμε επίσης στα Batu Caves και βόλτα με βάρκα για να δούμε πυγολαμπίδες πιο έξω από την πόλη.
ότι θέλεις ρώτα,
Σ' ευχαριστώ και πάλι, AERAS.
Το 2-DAY FUN Pass με USD 100 είναι, λες, too much;
Προλαβαίνεις σε μια μέρα να δεις τα 20 attractions ή είναι πολύ αγχωτικό να τα προλάβεις όλα και οι ουρές τεράστιες;
Εσείς κάτι τέτοιο είχατε αγοράσει;
Και, αν θυμάσαι, ποια attractions δεν πρέπει να χάσει κάποιος (άσχετα με γούστα);
(Μόνο EuroDisney έχω πάει πριν από αρκετά χρόνια και μου είχε αρέσει, ενώ ήμουν αρκετά αρνητικός αρχικά)
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ταξίδι-Όνειρο
Route Transcanadienne
Για το Kuching, αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να κάνεις, οι 5 μέρες νομίζω ότι είναι πολλές...
Με επηρέασε ο @babaduma μάλλον για το Kuching και άρχισε να μου αρέσει...
(Ελπίζω να μην έχει πρακτορείο τουρισμού στο Sarawak)
Επίσης, παιδί είχα μια penfriend (λίγο μετά που τα στιλό αντικατέστησαν τις πένες :p) από το Sarawak, και μου πέρασε απ' το μυαλό πως ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί το κάρμα μου. (Βέβαια, ούτε που ξέρω πού βρίσκεται πλέον, αν και την έχω αναζητήσει στο FB)

Με το αστικό+ ( αφετηρία στην κεντρική αγορά, εισιτήριο 0.4€ ) και μετά από 45λεπτη διαδρομή φτάνεις στην υδάτινη είσοδο του πάρκου.

Είσοδος 2 € και επιβίβαση σε βάρκες 6 ατόμων ( περιμένετε αν θέλετε να γεμίσουν ) , που οδηγούν στο HQ ( head quarter ), από όπου ξεκινούν όλα τα μονοπάτια.

Συμφωνείτε με το βαρκάρη για την ώρα επιστροφής σας.

Το πάρκο δίνει τη δυνατότητα επιλογής πολλών διαδρομών με διαφορετικό ενδιαφέρον , δυσκολία και τελείως διαφορετική χλωρίδα .

Στο HQ υπήρχε ένα κοπάδι με πίθηκους με προβοσκίδες που τρέφονταν στα δέντρα.

Διαλέξαμε ένα εύκολο μονοπάτι ( δε θυμάμαι το όνομα του), που οδηγούσε σε παραλία. Εκεί υπήρχαν βάρκες που σε πήγαιναν στην επόμενη παραλία , οπότε και θα έχετε επιστροφή από άλλο μονοπάτι ( όλα τα μονοπάτια είχαν τέλεια σήμανση) .

Προσοχή στα κοπάδια μακάκων που επιτίθενται στις τσάντες.

Να έχετε νεροοοοό , μαγιό και αντηλιακό μαζί σας , αντικουνουπικό δε χρειαστήκαμε( ίσως να παίζει η εποχή).

Αν σας αρέσει η φύση η εκδρομή θα σας γοητεύσει.

+ Ήμασταν πριν από κάμποσα χρόνια, οπότε ίσως και κάτι να έχει αλλάξει.
Για το Kuching, αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να κάνεις, οι 5 μέρες νομίζω ότι είναι πολλές...
Οπότε, @el de abajo , πόσες μέρες νομίζεις ότι θα ήταν αρκετές;

Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, @croce, και για την πολύ κατατοπιστική απάντηση.
Εσύ πόσες μέρες λες για πρώτη επίσκεψη με όλα τα απαραίτητα στο Kuching;
 
Last edited by a moderator:

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
νομίζω 3 είναι αρκετές...στο Βόρνεο βέβαια έχει και αλλού να πας (Kota Kinabalu πχ) αλλά με εσωτερικές πτήσεις καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες...
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Το 2-DAY FUN Pass με USD 100 είναι, λες, too much;
Ακριβώς αυτό είχαμε αγοράσει, την μια μέρα πήγαμε αποκλειστικά στην Universal και την άλλη στις υπόλοιπες attractions.
Τα 4D εκτυλίσονται σε κινηματογραφική αίθουσα και δεν είναι ride όπως τα τρενάκια της universal που νόμιζα εγώ
  • 4D AdventureLand: Desperados in 4D, κάθεσαι πάνω σε ένα αλογάκι και πυροβολείς,έχει πλάκα γιατί βγάζει βαθμολογία όλων όσων παίζουν
  • 4D AdventureLand: Extreme Log Ride , παρακολουθείς την διαδρομή ενός κορμού δέντρου που με το 4D έχει ενδιαφέρον
  • 4D AdventureLand: Journey 2: The Mysterious Island , απλά χαμένος χρόνος για μένα.Είναι σκηνές της ταινίας σε 4D
  • Butterfly Park & Insect Kingdom τίποτα παραπάνω από αυτό που λέει ο τίτλος, επειδή όμως είχαμε μαζί μας μωράκι 1,5 έτους χαζέψαμε αρκετή ώρα εκεί μέσα.
  • S.E.A. Aquarium μην το χάσεις, εντυπωσιακό,επιβλητικό ,τεράστιο,γαλήνιο αρμονικό. Μιας και θα πας και kuala lumpur το ενυδρείο που είναι στους petronas tower είναι μικρότερο από αυτό αλλά πολύ πιο γουστόζικο.
  • Sentosa Merlion απλά σου παρέχει την δυνατότητα να ανέβεις στο άγαλμα και να δεις την θέα από το σημείο εκείνο, δεν μπήκαμε στον κόπο να πάμε
  • Trick Eye Museum έχει πολλή πλάκα ,διασκεδάζεις και σου μένουν φωτογραφίες.
  • Madame Tussauds νομίζω έχεις την δική σου άποψη για αυτό και ξέρεις τι θα συναντήσεις εκεί. Εγώ πάντως δεν έχω μπει ποτέ σε κανέναν εκθεσιακό χώρο με κέρινα ομοιώματα, το βρίσκω παντελώς ανούσιο . Επειδή όμως ήταν στην τιμή του πακέτου είπα να μπω,το άφησα για το τέλος και ευτυχώς είχε κλείσει.Οπότε τσέκαρε το ωράριο αν θέλεις να το επισκεφτείς.
  • Wings of Time είναι πάρα πολλή καλή παράσταση στην παραλία με προβολή σε νερά.
  • Tiger Sky Tower αξίζει να δεις από ύψος το νησί της Sentosa και όχι μόνο.
  • Skyline Luge Sentosa , και αυτό έχει γούστο, κατεβαίνεις στην παραλία με το Luge,κάτι σαν καρτ σε τσουλήθρα (δεν ξέρω πως λέγεται αυτό το πράγμα, το έχω συναντήσει ξανά στο Σινικό Τείχος που το χρησιμοποίησα για να κατέβω) κάθεσαι όσο θέλεις εκεί που καταλήγει και ανεβαίνεις ξανά με το lift.
Εκτός universal δεν θυμάμαι να είχε πουθενά ουρές,Γενικά άξιζε και δεν το μετάνιωσα.Προλάβαμε όλα αυτά έχοντας την μικρή και με τεράστια άνεση χρόνου, όμως εκτός από τις attractions έχει και παραλίες με μπαράκια,σε μια από αυτές καταλήγει το luge. Από τιμές να είσαι προετοιμασμένος επειδή δεν είναι φθηνά στο νησί.
Αξίζει επίσης να κάνεις και μια διαδρομή με το τελεφερίκ που σε πάει στο νησί.Είχαμε αγοράσει μαζί με το πάσο που αναφέρεις και απεριόριστες διαδρομές για μια μέρα αλλά τελικά το χρησιμοποιήσαμε μόνο μια φορά καθώς πηγαίναμε.
 

croce

Member
Μηνύματα
226
Likes
404
Στο Μπάκο μπορείτε να έχετε και πρόγραμμα 2 ημερών. Aν θα συμπεριλάβετε το Μπατόνγκ Άι , να υπολογίζετε ακόμη 2 μέρες ( συνδυάζεται με το ορφανοτροφείο ουρακοτάγκων).
Από εστιατόρια φάγαμε πολύ καλά στο λαικό Top Spot Food Court ,
( κοντά στο Hilton) . Διαλέξαμε από τα ενυδρεία αστακό και τεράστιες καραβίδες . Προτιμήστε τις καραβίδες πανέ με την υπόγλυκη κρούστα ( 12€ για 2 άτομα).
Τέλος αν σας ενδιαφέρουν οι αγορές , πολλά από τα καλοκαιρινά Camel , είναι made in Malaysia .
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ταξίδι-Όνειρο
Route Transcanadienne
Διάφορες υποχρεώσεις, αλλά και αρκετό, ψάξιμο καθυστέρησαν την απάντησή μου.
Άλλαξαν κάπως και τα σχέδια.

Στεναχωρήθηκα λιγάκι που δε θα δω (αυτή τη φορά) το Angkor Wat (σ' ευχαριστώ για την πρόταση, @Hugin ). Για πολλές μέρες έπαιζε το Siem Reap στον προγραμματισμό. Όμως, απ' τη μια η απαράμιλλη ομορφιά του μεγαλύτερου θρησκευτικού κέντρου του κόσμου, απ' την άλλη οι χιλιάδες τουρίστες ήδη από πριν το ξημέρωμα... Κι άντε ξυπνάς από τις 4... Αν βρέχει; (όπως λέει ο @babaduma κι αυτοί) Απ' την άλλη, Ιούλιο μήνα μπορεί να μην έχει τόσο κόσμο. Κι αν βρέχει όλες τις μέρες; Άλλη φορά... Όταν και αν θελήσω να ξαναπάω Ασία...
Τότε, την άλλη φορά, ελπίζω να έχει μείνει και κα'νας πίθηκος με προβοσκίδα και λίγο Μπάκο, που δεν έχει γίνει ακόμη χαρτοπολτός και φοινικέλαιο, και κα'νας αστακός ή καμιά καραβίδα απ' αυτές με την υπόγλυκη κρούστα του @croce (χίλια ευχαριστώ για τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και το χρόνο σου). Ούτε τα Laksa του @babaduma και όλων, λίγο πολύ, όσοι ταξίδεψαν στην Πόλη της Γάτας θα γευτώ αυτή τη φορά... Δε θα 'ρθει τελικά και ο φίλος που ήθελε να πάει Βόρνεο.

Οπότε, για πρώτη φορά Ασία, σκέφτηκα καλύτερα να μείνω σε πιο mainstream επιλογές κι έτσι ξανάβαλα την Μπανγκόκ στο παιχνίδι. Έκλεισα και τα ενδιάμεσα εισιτήρια, οπότε πλέον δεν αλλάζει.

Από 4 νύχτες σε: Μπανγκόκ - Κουάλα Λουμπούρ - Σιγκαπούρη.

Συνεχίζω να ψάχνω κι εγώ, άλλωστε καμιά φορά -για να μην πω συνήθως- η προετοιμασία και η προσμονή δεν είναι που μπορεί να αξίζουν περισσότερο κι απ' το ταξίδι;
Αν έχετε κι εσείς άλλες προτάσεις και τίποτα Don't miss είναι πολύ καλοδεχούμενα όλα.
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είναι πολύ ωραίες επιλογές για πρώτο ταξίδι στην Ασία. Το μονο σίγουρο οτι θα θέλεις να ξαναπάς.
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ταξίδι-Όνειρο
Route Transcanadienne
Ακριβώς αυτό είχαμε αγοράσει, την μια μέρα πήγαμε αποκλειστικά στην Universal και την άλλη στις υπόλοιπες attractions.
Πραγματικά σ' ευχαριστώ πάρα πολύ @AERAS για την εμπεριστατωμένη και κατατοπιστικότατη απάντηση και για όλο το χρόνο που αφιέρωσες!

Η Σιγκαπούρη έπαιζε από την αρχή σταθερά κι έτσι με βοηθάς πολύ με τις συγκεκριμένες προτάσεις σου. Το μήνυμά σου το έκανα ήδη copy paste στο keep της google, για να το έχω μαζί μου, επειδή είμαι σίγουρος πως θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Να συμπληρώσω για την Universal Studios υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις το Universal Express ticket . Δεν είμαι σίγουρος πόσο ακριβώς κοστίζει. Περίπου 50$ επιπλέον του κανονικού εισιτηρίου. Σου δίνει όμως την δυνατότητα να παρακάμψεις τις τεράστιες ουρές που στις καλές attractions (Return of the Mummy / Battlestar Galactica) μπορεί να είναι και 2 ώρες!!!!!
Σε όλα τα θεματικά πάρκα που έχω πάει και υπάρχει τέτοιου είδους εισιτήριο πάντα το επιλέγω.Ειδικά στις περιπτώσεις που μπορείς να παρακάμψεις τις ουρές απεριόριστες φορές. Δώσε προσοχή σε αυτό γιατί πιθανόν να έχουν και ένα λίγο φθηνότερο εισιτήριο αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο μια φορά σε κάθε ride χωρίς να περιμένεις σε ουρά.Πιστεύω πως αν θέλεις να διαθέσεις χρήματα αξίζει και με το παραπάνω.Ο χρόνος που κερδίζεις είναι πολύτιμος και μπορείς να τον αφιερώσεις μέσα στο πάρκο είτε κάνοντας ξανά και ξανά τα ίδια rides είτε χαζεύοντας τα κινηματογραφικά τοπία.
Στην Universal της Οσάκα δυστυχώς, όταν πήγα είχε μόνο την μεσαία επιλογή και δεν μπορούσα να κάνω απεριόριστα ride χωρίς να περιμένω στην ουρά.
Το μόνο αρνητικό στο πάρκο που θα πας είναι το κλείνει σχετικά νωρίς, ίσως επειδή θέλουν να διοχετεύσουν τον κόσμο ξανά στο Sentosa Island και να συνεχιστεί η αφαίμαξή του..
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.808
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Από 4 νύχτες σε: Μπανγκόκ - Κουάλα Λουμπούρ - Σιγκαπούρη.
"Μεγάλες" πρωτεύουσες της περιοχής (την άλλη φορά, μην παραλείψεις Ανόι και Σαϊγκόν) - λοιπόν - και ευκαιρία για συγκρίσεις όχι μόνο πολιτιστικές (περιλαμβανομένων και των γαστριμαργικών - βεβαίως, βεβαίως) αλλά και οικονομικές. Καλά να περάσεις!
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Norge
Ταξίδι-Όνειρο
Route Transcanadienne
Να συμπληρώσω για την Universal Studios υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις το Universal Express ticket.
Πόσο πολύτιμη είναι η απάντηση που προέρχεται από έναν γνώστη!
Θα το ψάξω. Ευχαριστώ.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Για την Κουάλα Λουμπούρ, μην παραλείψετε, ειδικά αφού θα έχετε τόσες μέρες να κάνετε κάποια από τα δωρεάν τουρ του δήμου. Εξαιρετικοί ξεναγοί, με πάθος και γνώσεις θα σας διαφωτίσουν για την ιστορία, τις ιδιομορφίες και ετερότητες της πόλης.

http://www.visitkl.gov.my/visitklv2/index.php?r=column/walk
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom