• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Γουατεμάλα Μπελίζ Μπελίζ-Γουατεμάλα

Taksidiwtis

Member
13 νύχτες Γουατεμάλα - Μπελίζ είναι εφικτό σενάριο; Από Γουατεμάλα σαν πρώτο πλάνο έχουμε σκεφτεί Antigua, Atitlan, Semuc Champey, Tikal και ίσως Livingston
Για μενα υπολογιζε 2 νυχτες Αντιγουα το μινιμουμ,Την γουσταρα τρελα και επεσα στο 3 μερο της εθνικης εορτης γεματο απο ντοπιο κοσμο απο ολη τη χωρα παρελαση σε ολα τα δρομακια με τις μουσικες τους εγω εκατσα 3 βραδυα.και 3 Ατιτλαν (μπορεις να μενεις μια νυχτα σε καθε χωριο)δεν παιζετε..Εγω εμεινα Panajachel San Marcos San pedro.

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
13 νύχτες Γουατεμάλα - Μπελίζ είναι εφικτό σενάριο; Από Γουατεμάλα σαν πρώτο πλάνο έχουμε σκεφτεί Antigua, Atitlan, Semuc Champey, Tikal και ίσως Livingston
Από Μπελίζ δεν έχω εικόνα. Antigua μίνιμουμ 2, πας στις 3 αν ανέβεις Ακατενάνγκο. Ατιτλάν επίσης μίνιμουμ 2, ιδανικά 3, έχει πόσα χωριά και φοβερά μιραδόρ για μικρές πεζοπορίες, καγιάκ στη λίμνη άχαστο.

Από Panajachel με βανάκι θες 5ωρο για Semuc Champey. Για βραδινό λεωφορείο πρέπει να πας από Antigua αν θυμάμαι καλά. Αντίστοιχα από Semuc/Lanquin για Santa Elena/Flores/Tikal θες βραδινό λεωφορείο.

Livingston πώς μπορεί να χωρέσει; Γεωγραφικά σε άλλη πλευρά τελείως. Δηλαδή μετά από Semuc να κινηθείς προς Καραϊβική και να ανέβεις μετά πάνω Τικάλ;

Γίνεται θεωρώ με μίνιμουμ 9 βράδια Γουατεμάλα, αλλά θα πιάσει ο κώλος σας φωτιά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το Μπελίζ οριακά γίνεται σε 15 μέρες με πάρα πολύ τρέξιμο. Συνολικά το θεωρώ ανώτερο προορισμό της πολύ δυνατής Γουατεμάλας. Και ο συνδυασμός τους ειναι ανώτερος οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού στην Κεντρική Αμερική. Ανάμεσα σε Semuc Champey και ΑΤΜ προτιμώ το δεύτερο ξεκάθαρα.

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Το Μπελίζ οριακά γίνεται σε 15 μέρες με πάρα πολύ τρέξιμο. Συνολικά το θεωρώ ανώτερο προορισμό της πολύ δυνατής Γουατεμάλας. Και ο συνδυασμός τους ειναι ανώτερος οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού στην Κεντρική Αμερική.
Γιώργο εμείς τα χαμε βάλει κάτω και είδαμε ότι δεν προλαβαίνουμε το βόρειο κομμάτι της Γουατεμάλας και το αφήσαμε για μελλοντικό οδοιπορικό μαζί με Μπελίζ συνδυασμό όπως λες.

Από τις περιοχές που αναφέρθηκαν Γουατεμάλα δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορείς να τις γυρίσεις χωρίς να αφιερώσεις 9-10 μέρες και να δεις πράγματα. Δηλαδή να φτάσω μέχρι Αντίγουα και να μην ανέβω το Ακατενάνγκο που είναι υπερθέαμα; Να πάω Ατιτλάν να κάνω μόνο ένα χωριόhopping 4-5 ωρών στα γρήγορα με τη βάρκα; Να πάω Τικάλ και να αφιερώσω μόνο ένα μεσημέρι (αν υποθέσουμε ότι φτάνεις πρωί);

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιώργο εμείς τα χαμε βάλει κάτω και είδαμε ότι δεν προλαβαίνουμε το βόρειο κομμάτι της Γουατεμάλας και το αφήσαμε για μελλοντικό οδοιπορικό μαζί με Μπελίζ συνδυασμό όπως λες.

Από τις περιοχές που αναφέρθηκαν Γουατεμάλα δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορείς να τις γυρίσεις χωρίς να αφιερώσεις 9-10 μέρες και να δεις πράγματα. Δηλαδή να φτάσω μέχρι Αντίγουα και να μην ανέβω το Ακατενάνγκο που είναι υπερθέαμα; Να πάω Ατιτλάν να κάνω μόνο ένα χωριόhopping 4-5 ωρών στα γρήγορα με τη βάρκα; Να πάω Τικάλ και να αφιερώσω μόνο ένα μεσημέρι (αν υποθέσουμε ότι φτάνεις πρωί);
Θέμα προτεραιοτητων ειναι. Εμενα αν μου έβαζαν το πιστόλι στο κεφάλι θα προτιμούσα τα αρχαία, τη φυση, τους Μενονιτες και τους Ινδιάνους, τις παραλίες του Μπελίζ απο τα αντίστοιχα της Γουατεμαλας. Ευτυχώς δε μου το έβαλε κανένας.

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Θέμα προτεραιοτητων ειναι. Εμενα αν μου έβαζαν το πιστόλι στο κεφάλι θα προτιμούσα τα αρχαία, τη φυση, τους Μενονιτες και τους Ινδιάνους, τις παραλίες του Μπελίζ απο τα αντίστοιχα της Γουατεμαλας. Ευτυχώς δε μου το έβαλε κανένας.
Σεβαστό απόλυτα προφανώς. Και ένας άλλος θα μπορούσε να πει αφήστε ρε τρελοί τα αρχαία και τα ηφαίστεια, κατεβαίνω Ελ Σαλβαδόρ να κάνω σερφ.

Ερώτηση: Σε 15-20 ημέρες Μπελίζ, τι πρόγραμμα θα έκανες; Με αρκετά αρχαία μέσα καραπροφανώς και προτεραιότητα φύση/πρασινάδα. Ιδανικά και κάποια κατάδυση και ένα άραγμα διήμερο σε παραλία. Χωρίς περιορισμό budget, δηλαδή αν έχει κάτι βαρβάτο που κοστίζει το κάνουμε.

traveller@86

Member
Από αυτά που διαβάζω μάλλον θα πάμε μόνο Γουατεμάλα. Για το Λίβινγκστον από πού είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε; Επίσης το Σαλβαδόρ λέει τίποτα;

traveller@86

Member
Είναι καλύτερα να μείνουμε Semuc Champey ή Coban για να πάμε και σε κάποιο πάρκο εκεί κοντά; Γενικά τα πάρκα κοντά στο Coban αξίζουν;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.359
Μέλη
40.007
Νεότερο μέλος
johnsfik

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom