Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο: Στη χώρα των έντιμων

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
αλήθεια, πολύ θα ήθελα να δω περισσότερες φωτογραφίες των κατοίκων ( ειδικά των παιδιών που αναφέρεις στην ιστορία σου)..... πάντως ποτέ δεν ένοιωθα την Αφρική πιο "κοντά" μου πριν διαβάσω την ιστορία σου!!! ευχαριστώ!!!!:)
Οι φωτογραφίες προστέθηκαν εκ των υστέρω οφείλω να αποκαλύψω καθώς τότε που πόσταρα την ιστορία δεν γνώριζα το τι και πως... το κείμενο ήταν μικρό και δεν ήθελα να το φορτώσω
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Ως πρώτη σου επαφή με την υποσαχάρια Αφρική, πολύ με συγκίνησε η τρυφερότητα της ματιάς σου Hydronetta, αλλά μ' εντυπωσίασε και η ευκολία της προσαρμογής σου. Δεν είναι ευκολοταξίδευτη η πρώην γαλλοαποικιοκρατούμενη Δυτική Αφρική, κακά τα ψέματα. Για την ακρίβεια την θεωρώ από τις σκληρότερες περιοχές της Γης. Και δεν το εννοώ από την πλευρά των πρακτικών δυσκολιών (έχω συναντήσει ανάλογες ή και χειρότερες αλλού), αλλά καθαρά από την άποψη των ανθρώπινων σχέσεων. Ίσως πάλι να διαφέρουν οι εμπειρίες μας. Η δική μου πρώτη επαφή με την περιοχή ξεκίνησε από το Μαλί, και η δυσπιστία που συνάντησα τότε καθώς και τα ρατσιστικά κρούσματα ήταν τόσα που στην αρχή ήθελα να το βάλω στα πόδια και να γυρίσω πίσω. Φαντάσου!

Εννοείται ότι άλλαξα γνώμη στην πορεία, βρίσκοντας σιγά σιγά δίαυλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους, χώρια που πήρα ένα αξέχαστο μάθημα βιώνοντας έστω και πρόσκαιρα από την πλευρά του θύματος τι σημαίνει φυλετική προκατάληψη. Και εννοείται ότι ως αμετανόητη έχω ξαναπάει από τότε στη Δυτική Αφρική για να επισκεφτώ άλλες χώρες της περιοχής (Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν). Όσο για την Μπουρκίνα Φάσο, η δική σου μαρτυρία, αλλά και άλλων ταξιδιωτών με τους οποίους έχω κουβεντιάσει, με προδιαθέτει ότι ως σύνολο οι κάτοικοι αυτής της χώρας κατέχουν μακράν τον υψηλότερο δείκτη γλυκύτητας, ανεκτικότητας και καλοσύνης σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Θα δείξει! (ε ναι, σκέφτομαι να την κάνω κατά κει μέσα στο χειμώνα με κάτι αεροπορικά μίλια που έχω για φάγωμα).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom