Tsegis
Member
Περιεχόμενα
Μπραζίλια λοιπόν, η νεότερη πόλη της Βραζιλίας η οποία αν και στα αρχικά πλάνα χτίστηκε με στόχο να αντέξει περί τους 500.000 κατοίκους, έφτασε σήμερα να έχει πληθυσμό 2,5 εκατομμύρια κόσμο. Στην Μπραζίλια είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα από τα υπουργεία της Βραζιλίας, το κοινοβούλιο το οποίο και είναι ιδιαίτερα μοντέρνο και αποτελεί και πόλο έλξης πολλών τουριστών.
Το πιο διάσημο μνημείο - κτίριο της πρωτεύουσας είναι ο καθεδρικός ναός στο κέντρο της πόλης, που όπως και τα περισσότερα έργα στην Μπραζίλια έχουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, εμπνεύσεις του οποίου είναι και όλα τα περίεργα - ιδιαίτερα κτίρια που υπάρχουν στην πόλη.
Η πόλη έχει σχήμα αεροπλάνου, πράγμα που το καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα μόλις αντικρίζει την πόλη από το παράθυρο του αεροπλάνου πριν την προσγείωση. Αυτό το ιδιαίτερο σχήμα την κάνει και πολύ εύκολη στο να τη μάθει κάποιος ξένος που θα μείνει για λίγο διάστημα στην πόλη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην καθημερινότητα αλλά την περίοδο του Μουντιάλ όλα στην πόλη μου φαινόντουσαν μοναδικά. Ο κόσμος στους δρόμους, όλοι μαζεμένοι σε σπίτια και να το ζουν πραγματικά (είμαστε γατάκια, αν δεν έχεις δει αγώνα σε σπίτι Βραζιλιάνικης οικογένειας δεν έχεις δει τίποτα) παρέα πάντα με την cachaca ή την caipirinha στο χέρι. Απλά μαγεία. Το γήπεδο της Μπραζίλια δεν φιλοξένησε αρκετά παιχνίδια αλλά είχαμε την τύχη να αγωνιστεί εκεί η Βραζιλία στο ματς με το Καμερούν. Στο γήπεδο το έλα να δεις..Τρέλα παντού..
Είπαμε καλή η δουλεία αλλά και οι γνωριμίες γνωριμίες..Πολύ φιλόξενος λαός oi Βραζιλιάνοι..
Σίγουρα Ρίο μπορεί να μην είδα αλλά και μόνο η ευκαιρία που μου δόθηκε να μείνω σε μια χώρα που πάντα είχα όνειρο να επισκεφτώ και μάλιστα για ένα ολόκληρο μήνα είναι υπεραρκετό. Συνέχεια με τα πιο ενδιαφέροντα για μένα πράγματα που είδα, μέσα από την καθημερινή επαφή με τους ντόπιους και κυρίως τις εικόνες που αποκόμισα από την νυχτερινή ζωή στην Βραζιλία..To be continued..

Είπαμε καλή η δουλεία αλλά και οι γνωριμίες γνωριμίες..Πολύ φιλόξενος λαός oi Βραζιλιάνοι..

Σίγουρα Ρίο μπορεί να μην είδα αλλά και μόνο η ευκαιρία που μου δόθηκε να μείνω σε μια χώρα που πάντα είχα όνειρο να επισκεφτώ και μάλιστα για ένα ολόκληρο μήνα είναι υπεραρκετό. Συνέχεια με τα πιο ενδιαφέροντα για μένα πράγματα που είδα, μέσα από την καθημερινή επαφή με τους ντόπιους και κυρίως τις εικόνες που αποκόμισα από την νυχτερινή ζωή στην Βραζιλία..To be continued..