Μωρά παιδιά έχουμε.. τι ταξίδια μου λέτε τώρα!!;;

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Ξεκινήσαμε τα ταξίδια όταν ήταν 3 ο μικρός και 6 η μεγάλη. Δεν ξερω για πιο μικρές ηλικίες. Εμείς όμως τα καταφέραμε μια χαρά (πιο πολύ εγώ αρρωσταίνα παρα αυτα!). Οι χώρες που επισκεφθηκαμε ήταν όλες εντός Ευρώπης, εκτός από φέτος που πήγαμε Κένυα (αλλά πλέον δεν είναι μικρά τα δικά μου, έφτασαν 12 και 15). Δεν ένιωσα ανασφάλεια ποτέ. Νομίζω ότι όπου πας αν πληρώσεις βρίσκεις περίθαλψη, ακόμα και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Αυτό μου έχει πει φίλη μου που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη με 2 μικρά παιδιά, 3 και 7 ετών. Υπάρχει ιδιωτική ιατρική περίθαλψη σε ότι χρειαστούν.
Υ.γ. για τις πολυτεκνες οικογένειές θα συμφωνήσω με την Paefstra, νομίζω ότι πάνε στον αυτόματο είτε είναι στο σπίτι είτε σε διακοπές!

alma

Member
Ξεκινήσαμε τα ταξίδια όταν ήταν 3 ο μικρός και 6 η μεγάλη. Δεν ξερω για πιο μικρές ηλικίες. Εμείς όμως τα καταφέραμε μια χαρά (πιο πολύ εγώ αρρωσταίνα παρα αυτα!). Οι χώρες που επισκεφθηκαμε ήταν όλες εντός Ευρώπης
Εννοείς εξωτερικό; Δεν πήγατε διακοπές ούτε Ελλάδα πριν;

paefstra

Member
Υ.γ. για τις πολυτεκνες οικογένειές θα συμφωνήσω με την Paefstra, νομίζω ότι πάνε στον αυτόματο είτε είναι στο σπίτι είτε σε διακοπές!
Η πιο σοκαριστικη στιγμη που εχω δει ηταν στο πλοιο Ντοβερ Καλαι. Πολυτεκνοι ορθοδοξοι Ισραηλιτες με 6 παιδια. Η μανα εστρωσε τον πωπο σε μια πολυθρονα και δεν κουνηθηκε για ωρες. Αφησε το βρεφος μπρουμυτα να γλυφει με το στομα του το χαλι, αυτο που πατουσαν ολοι με τα παπουτσια, τα υπολοιπα παιδια αμολυτα, τα μεγαλα φυλαγαν τα μικρα. Ζηλεψα τη μακαριοτητα της.
Εννοειται οτι το ιδιο βλεπω και στα σχολεια. Τα μεγαλα μεγαλωνουν τα μικρα, οι μανες ζεν.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Εννοείς εξωτερικό; Δεν πήγατε διακοπές ούτε Ελλάδα πριν;
Ναι μιλάω για ταξίδι στο εξωτερικό! Πριν κάναμε ταξίδια στο εσωτερικό και όχι μόνο αναψυχής, λόγω δουλειάς ο μικρός ταξίδευε μαζί μου στο μαρσιπο από 1 έτους Θεσσαλονίκη-Ρόδο αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς σε Δωδεκάνησα και Σποράδες.
Αλλά εντός Ελλάδας όπου και να είμαι μου φαίνεται το ίδιο (από θέμα ασφαλειας).

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Κι εμένα. Με εξαίρεση τα πιο απομονωμένα μέρη που είναι πολύ μακριά από την κοντινότερη πόλη.
Ναι η αλήθεια είναι ότι κ εγώ το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω όταν επισκεπτομασταν μακρινά νησιά όπως πχ Καστελόριζο. Αλλά δεν με πτοουσε, πιστεύω πως ότι και να προκύψει οι γιατροί που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές είναι ικανοί να το αντιμετωπίσουν (για το πόσο εξοπλισμένα είναι τα κέντρα υγείας βέβαια αμφιβάλλω, αλλά δεν ήθελα να σκέφτομαι τόσο απαισιόδοξα!)
Μια φορά στην Σκιάθο είχα αγχωθεί λίγο παραπάνω επειδή είχε έναν πονοκοιλο ο μικρός που μας ξημέρωσε, αλλά επειδή υπάρχει και το θαλασσιο ταξί που σε περνάει στον Κατηγιωργη και από εκεί στον Βόλο, παρεμεινα ψυχραιμη (και ευτυχώς υποχώρησε και ο πόνος, που είχε προέλθει από χαλασμενο παγωτό που έφαγε το μωρο). Γενικά πάντως,όταν ταξιδεύεις με μικρά παιδιά, σκέφτεσαι και καμία 100αρια πράγματα παραπάνω που μπορεί να μην πάνε καλά :haha: (αν θέλεις δηλαδή μπορείς και να ΜΗΝ κάνεις αυτό που λέμε χαλαρές διακοπές! Θέλει λίγο αυτοέλεγχο και ψυχραιμία για να περάσουν όλοι καλά στο τέλος, μικροι-μεγαλοι).

chrisbd

Member
Στη κοσμαρα τους ειναι οσοι δεν ασχολουνται με τα παιδια τους... πολύτεκνοι η οχι δεν εχει σημασία.. οσο ημουν Γαλλία μια χαρα πηγαινα εκδρομες με κρυο και χιονια και ζεστες με 3 τοτε παιδια (10, 8 και 3 ετων) αλλά και δω Ελλάδα μετά με 4.. παντα νοικιαζα μεγαλα οσο μπορουσα σπιτια η σουιτες.. μια βασικη οργανωση θελει και ολα γινονται μια χαρα ... ασφαλως και ειναι διαφορετικά απο το να ειναι μονο του το ζευγαρι και φυσικά πρεπει να σκεφτεσαι και για τα παιδια τι θελουν και ποσο μπορουν.. αλλα ναι μπορεις να κανεις ταξιδι και με παιδια ακομα και μωρα..

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Λάθος, έτσι είναι και αυτοί που έχουν 1. Έρχονται με νεογέννητο ασαράντιστο σε τέτοιες περιοχές. Επίσης γυναίκες σχεδόν ετοιμογεννες σε περιοχές όπου ζήτημα να υπάρχει αγροτικός γιατρός. Οι βορειοευρωπαίοι -και πολλοί άλλοι λαοί-είναι πιο χαλαροί από εμάς.
Η άποψη που έχω σχηματίσει είναι ότι πρόκειται για μια πιο αφελή προσέγγιση. Πολλοί πιστεύουν ότι χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία ή η Γερμανία εκπροσωπούν το πρότυπο της Ευρώπης ή της Ε.Ε., και συνεπώς, θεωρούν πως οπουδήποτε εντός της Ε.Ε. (π.χ. και στην Ελλάδα) ισχύουν τα ίδια επίπεδα οργάνωσης, γραφειοκρατίας, περίθαλψης κτλ.

Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι αν συμβεί κάτι στο βουνό, όπως στον Όλυμπο, θα έρθει κάποιο ελικόπτερο διάσωσης όπως της Air Zermatt. Ή ότι σε οποιαδήποτε παραλία θα υπάρχει ναυαγοσώστης, γιατρός, ή ακόμα και ακτινολογικό σε ένα μικρό νοσοκομείο αν πέσεις και σπάσεις το χέρι σου.

annoula

Member
Η άποψη που έχω σχηματίσει είναι ότι πρόκειται για μια πιο αφελή προσέγγιση. Πολλοί πιστεύουν ότι χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία ή η Γερμανία εκπροσωπούν το πρότυπο της Ευρώπης ή της Ε.Ε., και συνεπώς, θεωρούν πως οπουδήποτε εντός της Ε.Ε. (π.χ. και στην Ελλάδα) ισχύουν τα ίδια επίπεδα οργάνωσης, γραφειοκρατίας, περίθαλψης κτλ.

Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι αν συμβεί κάτι στο βουνό, όπως στον Όλυμπο, θα έρθει κάποιο ελικόπτερο διάσωσης όπως της Air Zermatt. Ή ότι σε οποιαδήποτε παραλία θα υπάρχει ναυαγοσώστης, γιατρός, ή ακόμα και ακτινολογικό σε ένα μικρό νοσοκομείο αν πέσεις και σπάσεις το χέρι σου.
Καλα, αυτό ισχύει και για εμάς που είμαστε 40. Αλλά δεν θα σταματήσω να πηγαίνω στα τοπ σημεία του πλανήτη, που πολλά απ αυτά είναι απομονωμένα, επειδή δεν έχει ακτινολογικό ή ελικόπτερο.

alma

Member
Ή ότι σε οποιαδήποτε παραλία θα υπάρχει ναυαγοσώστης, γιατρός, ή ακόμα και ακτινολογικό σε ένα μικρό νοσοκομείο αν πέσεις και σπάσεις το χέρι σου.
Αν πας σε νησάκι μικρό με ελάχιστους κατοίκους ξέρεις πως δεν έχει νοσοκομείο είτε είναι το Foula island της Σκωτίας,όπου δεν υπήρχε για 2 χρόνια ούτε η νοσοκόμα και φεύγουν ακόμα κι οι ντόπιες έγκυες για να γεννήσουν αλλού, είτε είναι η Ηρακλειά.
Όσο για τη μεταφορά λόγω καιρικών συνθηκών είναι δυσκολότερη συνήθως από ό,τι να φέρεις κάποιον με πλοίο ή ελικόπτερο από ελληνικό νησί.
Οπότε δεν νομίζω πως μια έγκυος Σκανδιναβή είναι τόσο αφελής να έχει την αίσθηση πως θα γεννήσει εκεί εύκολα...

https://www.thescottishsun.co.uk/travel/14087513/scotland-most-remote-island-foula-shetland/

We live on Britain’s most remote island... there's no pub but we're not lonely

Να μην πούμε καν σε τι κατάσταση είναι τα συστήματα υγείας πια ακόμα κ σε χώρες της Ευρώπης.

Θέμα νοοτροπίας είναι,ειδικά αν είσαι άτομο που ταξιδεύει και ανησυχεί για αυτά, δεν είσαι τόσο αφελής να μην το ψάξεις.Είναι όπως το είπε η @varioAthens ,ακόμα και ασιατικά φτωχά κράτη πάνε με βρέφη (και δεν είναι χαζοί να νομίζουν πως είναι σαν τη Σουηδία).

paefstra

Member
Θέμα νοοτροπίας είναι,ειδικά αν είσαι άτομο που ταξιδεύει και ανησυχεί για αυτά, δεν είσαι τόσο αφελής να μην το ψάξεις.Είναι όπως το είπε η @varioAthens ,ακόμα και ασιατικά φτωχά κράτη πάνε με βρέφη (και δεν είναι χαζοί να νομίζουν πως είναι σαν τη Σουηδία).
Εχουμε δει τοσους βορειευρωπαιους να ψοφανε γιατι πηγαν με καυσωνα πεζοπορια, σκαρφαλωνουν με σαγιοναρες σε βραχια, διασχιζουν φαραγγια με 40 βαθμους, που πιστευω οτι καποιοι ειτε ειναι χαζοι ειτε νιωθουν υπερανω οτι δεν θα παθουν τιποτε.

alma

Member
Εχουμε δει τοσους βορειευρωπαιους να ψοφανε γιατι πηγαν με καυσωνα πεζοπορια, σκαρφαλωνουν με σαγιοναρες σε βραχια, διασχιζουν φαραγγια με 40 βαθμους, που πιστευω οτι καποιοι ειτε ειναι χαζοι ειτε νιωθουν υπερανω οτι δεν θα παθουν τιποτε.
Σε αυτό δεν έχεις άδικο...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.102
Μέλη
39.854
Νεότερο μέλος
Κρητικος64

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom