Νάξος Νάξος

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Πρόκειται να πάμε Νάξο μετά το 15αύγουστο για 8-9 μέρες. Θα υπάρχει αυτοκίνητο και θέλουμε να γυρίσουμε όλο το νησί. Μέρη που προτείνετε για διαμονή, φαγητό, βραδυνές εξόδους, αξιοθέατα και παραλίες. Επίσης κάποιο ξενοδοχείο με πισίνα, SPA κλπ. Ευχαριστώ.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
κι εγώ για νάξο με βλεπω φέτος.. η δική μου πρόταση για διαμονή είναι μία.. στην Παραλία της Πλάκας.
είναι η συνέχεια της Αγίας Αννας, μια παραλία 2 χλμ περίπου, με αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζομενα δωμάτια, εστιατόρια (και Ιταλικό-Μεξικάνικο), μινι μαρκετ κτλ (ότι δηλαδή χρειάζεσαι το βρίσκεις εκεί.
Εχω πάει δύο φορές Νάξο, την πρώτη έμενα στη Χώρα, τη δεύτερη στην Πλάκα, όπου μάλλον θα επιστρέψω και φέτος. Η Χώρα αν πας με αυτοκίνητο δε θα σε βολέψει, εκτός αν μένεις έξω από αυτή. Η Πλάκα απέχει από τη χώρα κανένα 10 λεπτο.Η Παραλία είναι τέλεια!
θα επανέλθω, διότι τώρα δεν έχω πολύ χρόνο, για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχω βρει
 

nana

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ καλή επιλογή το νησί της Νάξου!Πανέμορφες και απέραντες παραλίες!Να κολυμπήσετε στον Άγιο Προκόπιο μια απο της ωραιότερες παραλίες του νησιού!Απο τα ορεινά χωριά επισκευτείτε τον Απείρανθο και το Φιλότι!Στο χωριό Απόλλωνας θα δείτε τον Κούρο κι αξίζει για μπάνιο και φαγητό!Ο ναός της Δήμητρας σε μια πολύ ωραία τοποθεσία μετά το χωριό Βιβλος!Ο αρχαιολογικός χώρος Ύρια εύκολα προσβάσιμος απο την Χώρα!Στο χωριό Χαλκί θα δοκιμάσετε το τοπικό ποτό Κίτρο στο παραδοσιακό αποστακτήριο!Πολύ προσιτές τιμές διαμονής και φαγητού σε όλο το νησί,θα ευχαριστηθείτε φρέσκο ψάρι και γευστικό ντόπιο κρασί!Βόλτες στα στενά του Κάστρου στην Χώρα για φαγητό ή ποτό!
 

chrisanthemo

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
η ναξος ειναι το νησι με τις καθαροτερες παραλιες κ τα σημαντικα αξιοθεατα αν εχεις χρονο να επισκεφθεις το νησι εστω μια εβδομαδα ειναι σημαντικο για διακοπες.
 

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ναξο ειχα παει πριν δυο χρονια οικογενειακα και περασα καταπληκτικα
το νησι τα συνδιαζει ολα θαλασσα,φυση,διασκεδαση και πανω απ'ολα καλο φαγητο
θα συμφωνησω με την mary a για διαμονη στην Πλακα αλλα κοιτα και στον
Αγ. Προκοπιο που εχει περισσοτερες επιλογες σε ξενοδοχεια με πισινα.
φαγητο σου προτεινω στις εγκαρες οικογενοιακη ταβερνα χωρις μεγαλη ποικιλια
αλλα με προιοντα παραγωγης του κ πολυ φθηνα, δεν θυμαμαι το ονομα αλλα ειναι η μοναδικη του χωριου.
αξιωτισα στο δρομο για καστρακι
για ψαρι φθηνο και φρεσκο απο δικα τους καικια μετα το μπανιο στις 2 ταβερνες της απολλωνιας
κ για καλο ιταλικο με ιταλο ιδιοκτητη στην πλακα amore mio
μην παραληψεις να απολαυσεις φανταστικο παγωτο και βαφλα στο vafla's house στη χωρα αλλα επειδη τον αυγουστο δυσκολα θα βρεις να κατσεις το ιδιο μαγαζι εχει και υποκαταστημα στην πλακα διπλα απο το ιταλικο.
μπαρακι στην παραλια της Αγιας Αννας διπλα στο κυμα με ωραια μουσικη (δεν θυμαμαι το ονομα).
παραλιες Αγια Αννα αν σου αρεσει η πολυκοσμια, πλακα 2 χλμ παραλια, Απολλωνας για να δεις και τον κουρο, και μουτσουνα μετα απο επισκεψη και καφε στην απειρανθο
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο χρόνο
Ο DRIVER περιεκτικότατος.
Στις παραλίες να προσθέσω Μικρή Βίγλα μεταξύ Πλάκας και Καστράκι και την Αγιασό. Όλες τις παραλίες που έχεις διαβάσει μέχρι εδώ τις πιάνει ο βοριάς. Αν πέσεις στη περίπτωση δυνατών αέριδων πράγμα διόλου απίθανο, οι επιλογές σου περιορίζονται στην νοτιο-ανατολική πλευρά του νησιού, από τη Μουτσούνα και νότια. Σίγουρα ήσυχα νερά θα βρεις στο Πάνερμο αλλά πέφτει λίγο μακριά (και δεν είναι η καλύτερη του νησιού αλλά όταν φυσάνε μελτέμια δεν κουνιέται φύλλο εκεί). Η ψιλή (ή χρυσή?) άμμος στο ενδιάμεσο Μουτσούνας-Πάνερμου είναι πανέμορφη παραλία.
Γενικά από φαγητό θα σκάσετε! είναι το νο1 νησί γαστρονομικά κατά την άποψή μου πάντα. Και κρέατα καλά έχει, και τυριά και πατάτες ξακουστές, και ψάρι και καλές τιμές και και και... Από τα μαγαζάκια που έχει στο παραλιακό δρόμο στη χώρα, όλα καλά είναι αλλά εκείνο το Μεζές2 μου έχει μείνει ως πιο καλό. Το δε Vaflas House που λέει και ο DRIVER σοκόλαση!!! και τα δυο έχουν υποκαταστήματα στην Πλάκα. Στη Μουτσούνα έχει πολύ ωραίο ψάρι (και στις δυο ταβέρνες, ρίξε μια ματιά στα ψάρια και μετά διάλεξε που θα καθήσεις). Στη διαδρομή από Χώρα για Μουτσούνα πριν φτάσεις Απείρανθο που είναι καταπληκτικό χωριό, είναι και το Φιλότι. Και εκεί ένα ρακάκι, στη πλατεία πριν το καφέ στη Απείρανθο...
Ακόμα σπεσιαλιτέ τρελή, στις Μέλανες, κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια (στη ταβέρνα του Γιώργη όμως, όχι του άλλου, έτσι μας είπανε έτσι σας λέω). Τις Μέλανες θα τις συναντίσεις λίγο έξω από τη χώρα με πορεία προς το άγαλμα του Κούρου. Ενδιαφέρουσα πεζοπορία ξεκινάει κοντά από το χωριό και προς τους Μύλους. Αν το ΄χεις φτάνεις και στον Κούρο με τα πόδια.
Οι δε Χώρα είναι η μισή πανέμορφη (η παλιά) η δε άλλη μισή πολύ σύγχρονη σε ξενερώνει λίγο. Χωρίς να είναι δυνατόν να σου δώσω οδηγίες για το πως θα πας εκεί αφού τα στενάκια είναι λαβύρινθος στην παλιά πόλη, βρες το Naxos cafe και άραξε για ρακόμελο (ήσυχο μαγαζάκι). Για πιο night life καταστάσεις στο παραλιακό δρόμο (εκεί που τελειώνει συγκεκριμένα στην άλλη μεριά από εκεί που είναι το λιμάνι, έχει δυο τρια clubάκια και γενικότερα στην καινούρια πόλη έχεις επιλογές σε μπαρ και clubs (το Jamming και το απέναντί του π.χ.) Και φυσικά πολύ night life στον Άγιο Προκόπιο ο οποίος θεωρείται και πολύ ξακουστή παραλία αλλά αν σου αρέσει θα ήθελες να είσαι Μύκονο και απλά δεν τα κατάφερες...
πολύ κατατοπιστικό site το http://www.naxos.gr/
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Σας ευχαριστώ όλους για τις λεπτομερείς πληροφορίες. Μιά τελευταία ερώτηση. Επειδή θέλω να γυρίσω όλο το νησί, αν ήταν να μοιράσω την διαμονή σε δύο διαφορετικά μέρη για να αποφύγω τις μεγάλες μετακινήσεις καθημερινά (π.χ. 5 μέρες στο ένα μέρος και 4 στο άλλο) που αλλού εκτός από την Πλάκα θα προτείνατε ;
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις κάτι μοιράζοντας την διαμονή σου, γιατί οι αποστάσεις δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλες. Πιστεύω ότι είναι βατές.
Τώρα για ξενοδοχεία που έγραφες στο πρώτο ποστ σου, στη Πλάκα τουλάχιστον δεν υπάρχουν τόσο πολυτελή ξενοδοχεία, με spa κτλ..
τα καλύτερα νομίζω είναι τα
Naxos Hotel Aegean Palace on Naxos island, Plaka
και
http://www.plazabeachhotel.gr/plaza-beach-hotel-naxos-gr.htm
τα υπόλοιπα εκεί γύρω είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια.
 

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Και εγω εχω την γνωμη να μην σπασεις τις διανυκτερευσεις σε δυο μερη
απο την Πλακα μονο η Απολλωνια ειναι αρκετα μακρια αλλα για να μεινεις
4 μερες εκει δεν νομιζω οτι αξιζει .
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
στο χωριο χαλκη ειχα φαει στη πλατεια στη ταβερνα πεντανοστιμο φαγητο με τεραστιες μεριδες....το θυμαμαι ακομα....και στη παραλια στη χωρα υπαρχει ενα ουζερι που τον χουν 2 παππουδες...νομιζω δελφινια η κατι παρεμφερες λεγεται και ειχε ωραιο σαγανακι με γραβιερα ναξου... στο σερβιραν με το τηγανι να καιγεται και το σβηναν με λεμονια επιτοπου....!σιγουρα η ναξος ειναι απο τα μερη που χορτασα φαι...!
 

strouthi

Member
Μηνύματα
44
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ - Θιβέτ
φαγητό , φαγητό, αντε και καμιά παραλία στη Νάξο...!

Πραγματικά η Νάξος είναι ενα νησί που δεν εχει ακουστεί οσο ισως θα επρεπε, αν και αυτό δεν ειναι απαραίτητα κακό, αφου ετσι υπάρχει μια ηρεμία που δε βρίσκεις σε αλλα, περισσοτερο "κοσμοπολίτικα" νησιά.

Επίσης, ακριβώς επειδή οι κάτοικοί της ασχολούνται και με τη γεωργία, και με κτηνοτροφία κλπ, εχουν κι αλλους πόρους, πέρα από τον τουρισμό, και έτσι προσωπικά δεν ένιωσα στιγμή οτι με αντιμετωπίζουν σαν τουρίστα που θα του τα πάρουν για μια σεζόν, χωρις να τους νοιάζει αν ξαναπατήσει στο νησί.

Και τις 2 φορές που πηγα εμεινα 10 μέρες. Την πρώτη έμεινα στον Αγιο Προκόπιο, που έχει αρκετή κίνηση, η αγαπημένη μου όμως παραλία είναι αυτή της Πλάκας , που είναι η φυσική προέκταση της Αγίας Άννας. Τη θεωρώ μια απο τις καλύτερες παραλίες που εχω επισκεφτεί στην Ελλάδα.

Μέναμε μάλιστα σε ενα δωμάτιο χωρίς τηλεόραση (ηρέμησε το μυαλό μου) και κλιματιστικό, που ήταν όμως σε τέτοιο σημέιο, που όταν ανοιγες το παραθυρο και πόρτα , φυσούσε ένα αεράκι τρομερό! Τα ηλιοβασιλέματα σε εκείνη τη βεράντα μου εχουν μείνει αξεχαστα.

Φοτο απο την παραλία της Πλάκας

http://www.flickr.com/photos/31238853@N00/484867569/


Το καλύτερο κοκκινιστό που έχω φάει, (καλύτερο κι απο της μαμάς μου κι αυτό λέει πολλά!) και μοσχαράκι και κόκκορα με μακαρονάδα, γιαμ γιαμ, και κρέας στο πήλινο, στην ταβερνα στους Μέλανες, 2 είναι στο χωριό, εσύ όμως θα πας στον Γιώργο. Θα το βρεις ευκολα, είναι πανω στην πλατεία.

Πρωινό καλό τρώγαμε σε όλα τα ξενοδοχεία κατα μήκος της παραλίας της Αγίας Αννας, με ομελέτες ευγευστες, και φυσικά ναξιωτικο τυρί.
Στο ξενοδοχείο όμως που βγάζει τα τραπεζάκια κατω απο το μεγαλο δεντρο στην παραλία της Πλάκας ειναι χαρακτηριστικο Plaka - Naxos on Flickr - Photo Sharing!, ανακαλύψαμε την τελευταία μέρα πρωινό μπουφε με 5 ευρω αν 8υμαμαι καλα.

Το Vafla's House, βλέπω έχει τιμηθεί από όλους μας!

Τί να πώ, προσωπικά ακόμη και στο σουβλατζίδικο που είναι γωνία στο λιμάνι, μια χαρά ποιοτικό σουβλάκι φάγαμε...!
Έχουν καλά προιόντα ντόπια συνήθως όπου πας, κι ετσι ακόμη κι η πατάτα η τηγανιτή έχει μια άλλη νοστιμάδα.:)

Αντε, είπαμε πολλά για το φαγητό, να πούμε και για καμιά παραλία.

Πέρα απο τις γνωστές, μια οχι τόσο γνωστη, αλλα αρκετα ησυχη και με φοβερή θέα πλησιάζοντας, ειναι η παραλία του Λιώνα.
Και η πιο ωραία κατα τη γνώμη μου έιναι η παραλία της Πλάκας και η Μικρή Βίγλα.

Σου βρήκα κι ενα site φιερωμένο στις παραλίες της Ναξου, για να διαλέγεις κάθε μέρα κι απο μια!

www.naxosnet.com/greek/beaches/beaches.html -
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom