Ναύπλιο πληροφορίες

gkTraveler

Member
Μηνύματα
30
Likes
22
Καλημέρα στην παρέα.

Έχουμε κλείσει 3ήμερο (3 διανυκτερεύσεις βασικά) Ναύπλιο για τις ημέρες του Πάσχα. Έχει κανείς να προτείνει μέρη μέσα και ίσως κοντινά γύρω που "πρέπει" να επισκεφτούμε; Κανένα αξιοθέατο, μέρη για βόλτα; Για φαγητό έχω δει αρκετές προτάσεις στο τόπικ. Αν έχει τύχει να βρεθεί κανείς εκεί μέρες του Πάσχα και ξέρει αν γίνονται τίποτα τοπικές εκδηλώσεις/έθιμα ακόμα καλύτερα.

Επίσης, λίγο που είδα στον χάρτη, γενικά ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης κλπ δεν παίζουν εκεί, αλλά από ότι είδα υπάρχει δημόσιος χώρος στάθμευσης αρκετά μεγάλος. Λίγο με ανησυχεί αν λόγω των ημερών πλακώνει κόσμος και δεν βρίσκεις που να αφήσεις το αυτοκίνητο.

Κάπως σχετικό με το παραπάνω, έχουμε κάνει 2 κρατήσεις, η μία σε ξενοδοχειο μέσα στο κέντρο ανάμεσα στα σοκάκια (επί της Φωτομαρά) και η άλλη σε ξενοδοχείο (που από τις φωτογραφίες και τα σχόλια στο booking φαίνεται καλύτερο) λίγο έξω πάνω στον επαρχιακό δρόμο, με δικό του χώρο στάθμευσης, σύμφωνα με το Google maps 5 λεπτά με το αμάξι αλλά καμία 20αρια με τα πόδια (ενδεικτικά, το google maps μου το βγάζει 1μιση χιλιόμετρο από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη). Και είμαστε σε δίλημμα ποια από τις 2 να ακυρώσουμε. Παίζει εκείνες τις μέρες η μετακίνηση να είναι μετ' εμποδίων γενικά; Γιατί τότε ίσως βόλευε να παρκάρουμε το αμάξι στο δημόσιο πάρκινγκ στο κέντρο και μετά να μετακινουμαστε μέσα στην πόλη με τα πόδια. Βέβαια ένας φίλος σε ένα άλλο φόρουμ (νομίζω ότι ανέφερε πως είναι ντόπιος) γενικά μου ανέφερε για πιθανές μικροζημιές/μικροκλοπές στο πάρκινγκ στο λιμάνι. Είναι και καινούριο το αμάξι, οπότε με προβλημάτισε κάπως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Γενικά το θέμα πάρκινγκ είναι ένα θέμα.Βεβαια στο τεράστιο χώρο θα βρεις,χώρις αντίρρηση.Για να στο ενοχλήσουν είναι δύσκολο,πότε δεν είχα θέμα εκτός από μια φορά από τις χιλιάδες που έχω παρκαρει που κάποια το εφτυσε(!).Θελει λίγο περπάτημα με τις βαλίτσες αλλά οκ.
Προτείνω Μεγάλη Παρασκευή στη πλατεία Συντάγματος καιΑνάσταση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Οσο για τις μέρες που έχεις στη διάθεσή σου,αν δεν έχεις ξαναπάει να μείνεις εκεί και να χαλαρώσεις σε ήρεμες βόλτες στη παλιά πόλη.
Αν θέλεις και επιτρέπεται γράψε και και τα ξενοδοχεία,μήπως σου δώσουμε μια έξτρα βοήθεια.Προκαταβολικα να σου πω πως για 3 διανυκτερεύσεις δεν θα άλλαζα δωμάτιο
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.954
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Έχει κανείς να προτείνει μέρη μέσα και ίσως κοντινά γύρω που "πρέπει" να επισκεφτούμε;
Είναι η πρώτη φορά στη πόλη; Αν ναι, οφείλετε να τη γυρίσετε αρκετά, είναι πανέμορφη, θα είναι σίγουρα γεμάτη κόσμο τις ημέρες του Πάσχα και θα ναι κρίμα να φύγετε πολύ εκτός. Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και το θέατρο της Επιδαύρου που είναι σε κοντινή απόσταση, τα οποία μπορείτε να προγραμματίσετε.
Σε ότι αφορά το αμάξι, τη δεύτερη φορά είχα μείνει σε ξενοδοχείο εκτός κέντρου, 1 περίπου χιλιόμετρο απόσταση, χωρίς κανένα πρόβλημα στο παρκινγκ. Τη πρώτη μόνο λίγα μέτρα από το άγαλμα που αναφέρεις, αλλά πάνε πολλά χρόνια από τότε και δε θα το σύστηνα με τη πολυκοσμία, μιλώντας πάντα για το παρκινγκ.
 

gkTraveler

Member
Μηνύματα
30
Likes
22
Ναι πρώτη μας φορά είναι στην πόλη. Για την ακρίβεια δική μου πρώτη φορά, της γυναίκας δεύτερη αλλά είχε πάει πριν πολλά χρόνια με τους γονείς της, οπότε "δεν πιάνεται" :), δεν θυμάται και πολλά πράγματα.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, αυτό στο κέντρο είναι το Amfitriti Palazzo, βολικό σαν τοποθεσία με την έννοια ότι είναι μέσα στο κέντρο (οπότε μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο μια φορά πηγαίνοντας και μέσα στην πόλη να κινούμαστε με τα πόδια), το δεύτερο είναι το Nafplia Terra που είναι λίγο πιο 1,5-2 χιλιόμετρα πιο έξω, και τα σχόλια στο Booking είναι αποθεωτικά. Όπως και στις φωτογραφίες δηλαδή που φαίνεται πολύ όμορφο. Η διαφορά στην τιμή είναι 5€/βραδιά, οπότε δεν είναι αυτό κριτήριο για την επιλογή.

Περισσότερο με απασχολεί το πήγαινε/έλα από το ξενοδοχείο στο κέντρο, δηλαδή αν λόγω των ημερών οι δημόσιοι χώροι είναι γεμάτοι και κατεβαίνοντας στο κέντρο κάνεις πόση ώρα να βρεις να παρκάρεις. Γιατί να το κόψουμε με τα πόδια το κόβω λίγο δύσκολο, πόσο μάλλον να πρέπει να γυρίσουμε πχ την νύχτα μετά από φαγητό κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι κυρίως προσανατολιζόμαστε για να κινηθούμε εντός της πόλης, απλά οκ αν μας παίρνει ή αν έχουμε όρεξη μπορεί να κάνουμε πχ μια μίνι βόλτα προς τα έξω κάπου κοντινά. Ή ίσως να το αφήσουμε για την τελευταία μέρα φεύγοντας και αφού έχουμε αφήσει το δωμάτιο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.954
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Γιατί να το κόψουμε με τα πόδια το κόβω λίγο δύσκολο
Σεβαστό, αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι πολύ δύσκολο, η πόλη είναι φλατ και σηκώνει περπάτημα. Άκου τον @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ και δε θα χάσεις!
Ή ίσως να το αφήσουμε για την τελευταία μέρα φεύγοντας και αφού έχουμε αφήσει το δωμάτιο.
Σοφή κίνηση, μιας και μιλάμε για ημέρες Πάσχα, τους αρχαιολογικούς χώρους μπορείτε να τους δείτε φεύγοντας τη Δευτέρα.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Τα ξενοδοχεία που σκέφτεσαι είναι διαφορετικού ύφους και... πρόσβασης.

Το Αμφιτρίτη βρίσκεται στο κέντρο, στην παλιά πόλη. Δεν έχω μείνει προς τα εκεί, αλλά η περιοχή αυτή είναι γραφική και ρομαντική γενικά για να μείνεις. Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο δεν ξέρω αν είναι εύκολη με αυτοκίνητο. Γενικά προς τα εκεί ανεβαίνεις από σκαλοπάτια από τους "κάτω" δρόμους, ενώ και οι δρόμοι τριγύρω είναι αρκετά στενοί. Δηλαδή τις βαλίτσες είναι πιθανό να πρέπει να τις ανεβάσετε με τα χέρια.

Το πλεονέκτημα της Αμφιτρίτης είναι ότι πρακτικά δεν θα χρειαστείτε καθόλου το αυτοκίνητο, θα βρίσκεστε καρακέντρο και σε όμορφη περιοχή.

Το Nafplia βρίσκεται πάνω από την καινούρια πόλη, στον δρόμο που ανεβαίνει Παλαμήδι και πάει Καραθώνα (έχει χωματερή δίπλα, επιμελώς καμουφλαρισμένη από τον δήμο εδώ και χρόνια :suicide:). Η 25ης Μαρτίου είναι αδιάφορη ανηφόρα, την οποία αξίζει να την κάνεις με αυτοκίνητο, όχι να την ανέβεις με τα πόδια.

Εν συντομία, όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, εγώ θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη την Αμφιτρίτη, απλά και μόνο λόγο τοποθεσίας. :)

Το πάρκινγκ δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα στην πόλη. Στα στενά γύρω από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό βρίσκω να παρκάρω σχεδόν πάντα. :cool: Έχω αφήσει το αμάξι ακίνητο και 3ήμερο χωρίς πρόβλημα. Δεν είναι όπως πριν 10ετία, αλλά και πάλι καμία σχέση με την Αθήνα. Max 5 λεπτά να κάνω γύρους. Ακόμη και Πάσχα / Απόκριες / Δεκαπενταύγουστο.

Από μονοήμερες έχεις Μυκήνες / Επίδαυρο κοντά, όπως λέει και ο ψηλός. Έχω κάνει και Μονεμβασιά και Αρχαία Ολυμπία με βάση το Ναύπλιο, που επίσης και αυτά μπορούν να γίνουν αν ξεκινήσεις πρωί. Παρόλαυτά, για τριήμερο, εγώ θα προτιμούσα να έμενα στην πόλη, αλλά γούστα είναι αυτά...
 

Gioref

Member
Μηνύματα
163
Likes
133
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Εγώ που έχω κλείσει στο Rex Hotel για Μεγάλο Σάββατο θα ζοριστώ στο παρκάρισμα λέτε;
 

gkTraveler

Member
Μηνύματα
30
Likes
22
Σεβαστό, αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι πολύ δύσκολο, η πόλη είναι φλατ και σηκώνει περπάτημα. Άκου τον @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ και δε θα χάσεις!
Εννοούσα ότι επειδή και οι 2 είμαστε με μέτρια (επιεικώς) φυσική κατάσταση δεν το βλέπω εύκολο να πηγαινοερχόμασταν από το ξενοδοχείο στο κέντρο με τα πόδια. Που από ό,τι έμαθα κιόλας, ο δρόμος για το Nafplia Terra είναι σε μεγάλο μέρος του χωρίς πεζοδρόμιο και χωρίς επαρκή φωτισμό, δηλαδή για το βράδυ δεν το λες και ιδανικό περίπατο :)

Κι εγώ θεωρώ πιο βολικό το Αμφιτρίτη λόγω τοποθεσίας, λίγο με "τρόμαξε" ο άλλος φίλος στο άλλο φόρουμ για το αμάξι (ότι παίζουν μικροζημιές και μικροκλοπές από Ρομά). Αν είχα κανένα παλιό δεν θα το είχα τόσο έγνοια, αλλά 6 μηνών αυτοκίνητο, όσο να πεις, με αυτά που μου είπε θορυβήθηκα λίγο. Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί η στραβή οπουδήποτε, αλλά οκ.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια, θα κάνω λίστα με τα φαγάδικα από την αρχή του τόπικ και αν χρειαστώ τίποτα επιπλέον θα επανέλθω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom