Δανία Να ζει κανείς ή να μη ζει?

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
πολυ όμορφη εμπειρία! και κατα τη γνώμη μου, η δανία πολύ καλή επιλογή! είχα πάει με το πρόγραμμα comenius όταν ήμουν στο γυμνάσιο, για να δούμε ένα σχολείο τους! -ίδια με τα δικά μας, δεν βρήκα καμμία διαφορά!:bleh::haha::haha:
θα το κοιτάξω για του χρόνου! σ΄ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! :D:clap:
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Μια επισκεψη απο τα ξενα.

Ενα απο τα καλα που ειχε το κολεγιο, ηταν οτι μπορουσαμε να φιλοξενησουμε κοσμο. Δηλωναμε απο πριν ποιος θα ερθει και ποσο θα μεινει, πληρωναμε ενα ευτελες ποσο για τις μερες της φιλοξενιας και μας μετεφεραν και σε δικλινο δωματιο. Εννοειται οτι μεσα στην τιμη ηταν και το φαγητο, οποτε ηταν μια καλη ευκαιρια για δωρεαν σχεδον διακοπες στη Δανια.
Παρολα αυτα, μονο ο φιλος μου αξιωθηκε να ερθει. Πηρε το αεροπλανακι απο την Αγγλια που σπουδαζε τοτε και τσουπ-προσγειωθηκε στο αεροδρομιο της Κοπεγχαγης. Καναμε τη βολτιτσα μας στην πρωτευουσα και γυρισαμε το Helsingor με ποδηλατα (ναι, το κολεγιο διεθετε και ποδηλατα!).
Την επομενη μερα ξεκινησαμε για το Roskilde (διαβαζεται Ροσκιλε!). Ειναι η πολη που αρχικα με ειχαν καταταξει να παω, γιατι θεωρουσαν (ενας Θεος ξερει πως) οτι ημουν προχωρημενη στα δανεζικα! Παλι καλα που δεν με εστειλαν εκει, γιατι ουτε θα τα εβγαζα περα, αλλα ουτε και η πολη με ενθουσιασε. Το μονο καλο ηταν οτι ειχε ενα υπεροχο μουσειο με πλοια των Βικιγκς Vikingeskibsmuseet Roskilde: The Viking Ship Museum in Roskilde, Denmark και υπεροχα τεραστια παρκα για περπατημα.
Η καλυτερη μας εκδρομουλα ηταν στη Σουηδια (αφου δεν πηγα με τον Ισπανο, ας παω τουλαχιστον με τον Ελληνα). Το Helsinborg βρισκεται ακριβως απεναντι απο το Helsingor και εχει συνεχεια δρομολογια με τα πλοια. Ανεβαινεις, πινεις το καφεδακι σου, κανεις και τα ψωνια σου και εισαι σε μια αλλη χωρα σε λιγοτερο απο μιση ωρα! Η πολη δεν εχει τιποτε ιδιαιτερο, ενα ωραιο μουσειο για την ιστορια της μονο και μερικες καλες εκθεσεις (αν τις πετυχει κανεις). Α, και ενα ωραιο κεντρο με πεζοδρομο και πολυ γλυκα μαγαζακια για ψωνια (δυστυχως με απαγορευτικες τιμες...).
Ετσι περασαν οι μερες και εφυγε και ο επισκεπτης. Πισω στο σεμιναριο...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ομορφη ιστορια! Μου θυμιζεις μια αναλογη εμπειρια που ειχα πριν απο απειρα χρονια στη Βαυαρια λογω μιας διμηνης υποτροφιας απο τη DAAD. Οποια γερμανικα εμαθα τα εχω απο καιρο ξεχασει, αλλα οι αναμνησεις ειναι ανεξιτηλες.
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Βραδιες κινηματογραφου

Στα πλαισια του σεμιναριου υποχρεωτικα (λεμε τωρα) παρακολουθουσαμε τα μαθηματα γλωσσας το πρωι. Το απογευμα ειχε μαθηματα πολιτισμου. Αυτα περιελαμβαναν απο διαλεξεις για την εξελιξη της προφορας στη Δανια, ηθη και εθιμα και φυσικα ταινιες (που εισαι Ταβερ να το ακουσεις?). Αφου παρακολουθησαμε το σχετικο μαθημα για το Dogma 95 και τις αρχες του και αφου ειδαμε καποια αποσπασματα απο χαρακτηριστικες ταινιες του Δογματος, μεταφερθηκαμε στην αιθουσα προβολων του κολεγιου, ενα μινι αμφιθεατρο, οπου θα βλεπαμε την πρωτη μας ολοκληρωμενη ταινια, στα δανεζικα εννοειται με αγγλικους υποτιτλους, το Festen. Καθομαστε, αρχιζουμε να μιλαμε και να χασκογελαμε και ξαφνικα σκαει μυτη ο Κριστοφ και μας λεει: "Η ταινια ειναι σοκαριστικη. Εγω οταν τελειωσε εμεινα καθισμενος στη θεση μου και δεν μπορουσα να κουνηθω". Πλακα μας κανει, σκεφτηκαμε, δεν ειναι δα και η πρωτη σοκαριστικη ταινια που βλεπουμε. Και ομως ηταν! Δεν με εχει αγγιξει καμια ταινια τοσο, με εξαιρεση το "Δαμαζοντας τα κυματα" και το "Απ΄το χιονι". Απο τοτε και μεχρι σημερα ειμαι τρελη φαν των δανων σκηνοθετων. Εχουν μια καθαρη ματια για τα πραγματα. Αφηστε που μου αρεσει να ακουω και τη γλωσσα (και ας γκρινιαζω για την προφορα της!). Απο τις ταινιες που ξεχωρισα ειναι το Idioteme (Οι ηλιθιοι), το Italiensk for begyndere (Ιταλικα για αρχαριους) και το Brodre (Αδερφια), το οποιο ειδα σργοτερα στην Ελλαδα.
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Φλαουτο, Αμλετ και καλαματιανος

Ολα τα ομορφα πραγματα στη ζωη καποια στιγμη τελειωνουν. Ετσι περασαν οι μερες και φτασαμε λιγο πριν τη ληξη των μαθηματων. Βγαλαμε την αναμενομενη φωτογραφια ολοι μαζι στην αυλη (μας ειχαν ειδοποιησει να φορεσουμε τα καλα μας!) και δωσαμε διευθυνσεις και τηλεφωνα για να τυπωθουν και να μπορουμε να βρουμε οποιον θελουμε στο μελλον. Επιπλεον η καθε ταξη επρεπε να παρουσιασει κατι στην αποχαιρετιστηρια γιορτη του κολεγιου. Η ισραηλινη Μιχαλ προσφερθηκε να τραγουδησει με συνοδεια φλαουτου απο εναν Φινλανδο αλλης ταξης (που παρεπιπτοντως μιλουσε εκατον πενηντα γλωσσες). Ωραια ηταν, αλλα νυσταξαμε λιγο. Η μεγαλυτερη ταξη εκανε μια διασκευη του Αμλετ, με συγχρονα σκηνικα, μεσαιωνικα κοστουμια και ταιριαστη μουσικη. Ακουσαμε το "At være eller ikke være" (να ζει κανεις ή να μη ζει) στα δανεζικα (ειχαμε και τα σκονακαι μας, την υποθεση του εγου δηλαδη στα αγγλικα, για να μη χαθουμε εντελως!) και εφτασε η στιγμη της ταξης μας...
Τι παρουσιαζει κανεις σε ενα πληθος νεων ξενων ανθρωπων, για α διασκεδασουν, να μη βαρεθουν ή κοιμηθουν και να το θυμουνται? Χορο! Καναμε διαφορες σκεωεις για τι χορο να επιλεξουμε. Συρτακι ηταν αδυνατο να μαθει ολη η ταξη, εδω πολλοι Ελληνες δεν τα καταφερνουν, τσιφτετελι μαλλον δεν ταιριαζε στη περισταση (δεν κολλουσε μετα το φλαουτο), οποτε επιλεξαμε το κλαρινο και συγκεκριμενα ενα καλαματιανο! Πηραμε το cd απο τον Aymard, καναμε μερικες προβες να μαθουνε και οι αλλοι τα βηματα και οταν εφτασε η ωρα ανεβηκαμε στη σκηνη και τα δωσαμε ολα! Χειροκροτηθηκαμε τρελα, το θελει ο κοσμος το φολκλορ του, απο ο,τι καταλαβα και συνεχισαμε μεχρι το πρωι το παρτυ με μπυρες, χορο και γελια!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μια επισκεψη απο τα ξενα.
Το Helsinborg βρισκεται ακριβως απεναντι απο το Helsingor και εχει συνεχεια δρομολογια με τα πλοια. Ανεβαινεις, πινεις το καφεδακι σου, κανεις και τα ψωνια σου και εισαι σε μια αλλη χωρα σε λιγοτερο απο μιση ωρα!
Mπορει να αλλαξες χωρα μεσα σε μιση ωρα αλλα σχεδον δεν αλλαξες το ονομα της πολης!!
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Παραλειπόμενα...

Καπως ετσι περασε εκεινο το καλοκαιρι, με πολλους νεους φιλους, νεες εικονες και υπεροχες εμπειριες. Ας πουμε ομως και τα παραλειπομενα του σεμιναριου...
1. Ο Ισπανος Jacobo τελικα ειχε γκομενα (οχι που δεν θα ειχε!). Μου το ειπε οταν ειδε τον δικο μου γκομενο να φτανει στο σεμιναριο!
2. Ο μεξικανος τα εφτιαξε τελικα με μια γερμανιδα, η οποια στο τελος του σεμιναριου κατεληξε με εναν πολωνο, τουλαχιστον 10 χρονια μικροτερο της!
3. Απο το σεμιναριο κρατησα καλες σχεσεις με τη Μιχαλ απο το Ισραηλ, η οποια με επισκεφτηκε το καλοκαιρι που ημουν εγκυος και παρεβρεθηκε και στο γαμο της Αννας, της αλλης ελληνιδας. Επισης με την Αννα ταξιδεψαμε στο Βουκουρεστι για να παραστουμε στο γαμο της Γκαμπριελας, η οποια ερχεται σχεδον καθε χρονο στην Ελλαδα.
4. Μεσω του Facebook βρηκα τουλαχιστον αλλα 5-6 ατομα απο εκεινο το καλοκαιρι.
5. κατα καιρους κανω προσπαθειες να θυμηθω τα δανεζικα που εμαθα. Και τα ξεχναω αμεσως μετα!
6. Ο ετερος πριγκηπας της χωρας χωρισε και πριν το παρω χαμπαρι (για να ξαναπαω σε σεμιναριο) ξαναπαντρευτηκε! Ατιμη κοινωνια (και ατιμη γαλλιδα που τον καπαρωσε!).
7. Εχω στειλει (τις εχω προτρεψει να πανε δηλαδη!) ηδη 2 φιλες μου σε αναλογα σεμιναρια, μια στο Βελγιο και μια στην Ουγγαρια. Εχουν να διηγηθουν επισης πολυ ωραιες εμπειριες.
Ποιος απο εσας θα ειναι αραγε ο επομενος? :) Καλα μας ταξιδια και να ειναι καλα η Ευρωπη που μας πληρωνει!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Axxx ωραία η ιστορία σου!φαντάζομαι τα θυμάσαι όλ΄αυτά με νοσταλγία...
Πάντως διατήρησες και μια φιλία με την Ισραηλινή ,πολύ σημαντικό γιατί μετά από τέτοιες περιστάσεις συνήθως ...σκορπίζουμε ο καθένας πίσω στον τόπο του και στα δικά του και χανόμαστε...
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Οχι μονο με την Ισραηλινη, αλλα και με τη Ρουμανα εχουμε βρεθει 2-3 φορες απο τοτε και μιλαμε και με μηνυματα και στο τηλεφωνο. Μακαρι και οι φιλιες που εκανα φετος στην Κολωνια να κρατησουν τοσο...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
αχινε με εχεις ξεσηκωσει να ακολουθησω τα χναρια σου και να γινω κυνηγος υποτροφιων....για αρχη βεβαια χρειαζομαι πτυχιο, κατι που αμελω συστηματικα εδω και 2-3 χρονια...Οταν γινει το θαυμα σιγουρα θα χρειαστει να βαλεις ενα χερακι να παω καπου καλα.......!!!
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Υπαρχουν υποτροφιες και για προπτυχιακους φοιτητες. Δες και αυτο:

Tο Youthnet Hellas εχει εξασφαλίσει συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στη Τουρκία στην πόλη Akhisar από 11 έως και 19 Οκτωβρίου. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν 4 άτομα ηλικίας 13-25 και 1 άτομα ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. Το 70% των εισιτηρίων και 100% της διαμονής - διατροφής καλύπτονται από τους διοργανωτές. Αν ενδιαφερεσαι μπορεις να επικοινωνησεις με το youthnet.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom