Να μαι και γωωωωωωωωωωω

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Katkat σε καποια συζητηση που εχουμε κανει εδω για μονιμη κατοικια στο εξωτερικο , ειχα πει οτι ευχαριστωs θα εμενα στο Cairns! Μαλιστα ειχα απορησει που κανεναs δεν το ειχε αναφερει οχι για κατοικια:lol: , αλλα εστω για ταξιδι! Πιστευω οτι η Αυστραλια ειναι η πιο περιεργη - εντυπωσιακη - αξιολογη ηπειροs του κοσμου οσον αφορα στη φυση.Χαιρομαι που το επελεξεs για ταξιδι , θα περασειs ομορφα , το Κουηνσλαντ ειναι φανταστικο και ελπιζω να τιμησειs το μεγαλο κοραλλιογενεs φραγμα με το απαραιτητο σνορκελιν ε?
Θα εχειs το Cairns ωs βαση για εξορμησειs στα δαση και στον υφαλο?Ποσεs μερεs θα μεινειs?
Ειναι ενα ταξιδι που σκεφτομαι κι εγω να κανω..
 

katkat

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια
Η Αυστραλια ειναι το παθος μου εδω και 7 χρονια περιπου.Γνωριζω παρα πολλα πραγματα για αυτη τη χωρα διοτι ψαχνω συνεχεια.Εχω φτασει σε σημειο να γνωριζω και παρα πολλους δρομους στο Συδνευ.
Οποτε μιλαω με καποιο Αυστραλο η ελληνα που ζει εκει και τους λεω διαφορα, παντα η ερωτηση που μου κανουν ειναι "Σιγουρα δεν εχεις παει ποτε, μα εσυ ξερεις περισσοτερα απο μας" χεχεχε.

Επειδη το κοστος ενος τετοιου ταξιδιου ειναι αρκετα ως πολυ μεγαλο δεν θα μπορεσω να μεινω πανω απο 15 μερες.
Στο προχειρο πλανο που εχω κανει για το ταξιδι σχεδιαζω να μεινω 9 νυχτες στο Συδνευ και 5 στο Κερνς.
To ταξιδι θα γινει τον Οκτωβριο μιας και ειναι η καλυτερη εποχη ειδικα για το Κερνς. ( η βροχερες μερες ειναι σε 8 τον Οκτωβριο ενω αλλους μηνες φτανουν τις 26!!!!)
Ενω ειμαι στο Συδνευ θα επισκευτω και τα μπλε βουνα σαν ημερισια εκδρομη μιας και απεχουν μονο 2 ωρες απο την πολη.
Το Συδνευ εχει παρα πολλα πραγματα να δει κανεις.....να πω μερικα...
Ηarbour Bridge, AMP Tower, Bondi Beach, Manly, Taronga Zoo, Sydney Aquarium, Parammatta, Oceanworld, Royal Botanic Gardens, Opera House, Chinese Gardens και πολλα αλλα...

Στο Κενρς σχεδιαζω να παω στο Green Island (εχει καποια πολυ καλα πακετα με εταιριες που κανουν tours), στην Kuranda (ειναι μια μικρη πολη εξω απο το Κερνς) με το θρυλικο Κuranda Railway, οπου εκει θα μπορεσω να δω την τροπικη φυση, πεταλουδες, κροκοδειλους κτλ. και τελος ισως παω στο Cape Tribulation. Αυτο ειναι ενα μερος βορεια του Κερνς οπου εκει βρησκεται το τροπικο δασος Daintree.
Ειναι ενας δασος προστατευομενο απο την UNESCO. Εκει θα μπορεσω να κανω μια μικρη βολτα 1,5 ωρας μεσα στο ποταμι με βαρκουλα.
Τωρα για το scorkeling...δεν ξερω.. το σκεφτομαι διοτι δεν αισθανομαι και πολυ ανετα στην θαλασσα οταν δεν παταω.....δεν ξερω...
παντως το guided snorkeling με βαρκουλα στο green Island κοστιζει $32.
Αυτα πανω κατω.
go2beach to Caιrns δεν ειναι μερος που μπορει να μεινει κανεις ευκολα...εχει τροπικο αστατο κλιμα, ειναι πολυ μικρη πολη παρα πολυ μακρια απο την κοντινοτερη μεγαλη (Brisbane) για να καταλαβεις... απεχει 2 ωρες με αεροπλανο και 2 μερες με τρενο.

ουφφφ πολλα ειπα...και δεν ειπα ουτε μισα :p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κατ αρχην ευχαριστω για τιs πληροφοριεs που δινειs για το ταξιδι που προκειται να κανειs.
Η Αυστραλια ηταν το πρωτο μεροs που ειχα παθιαστει απο μικρη και συγκεκριμενα το Κουηνσλαντ. Ο θειοs Φρανκ μου εστελνε καθε χρονο ημερολογια με φωτογραφιεs απο την Αυστραλια και ειχα παθει πλακα με τα τοπια. Δεν ξερω γιατι μου ειχε κολλησει το Κερνs , μαλλον για τα απιθανα τροπικα δαση βροχηs που εχει ωs background και τον υφαλο απεναντι , αν και ολη η ακτογραμμη περιπου στο ιδιο στυλ ειναι.
Με τον καιρο στραφηκα σε αλλα μερη αλλα η Αυστραλια παραμενει ενα ονειρο για μενα..το σκεφτομαι για επομενο ταξιδι και βοηθαει και η ξαδερφη που μενει στην Σανσαιν κοαστ που επιμενει να την επισκεφτω...αs το συζητησουμε Katkat αν θελειs..εσυ θα μου δινειs πληροφοριεs αφου μαλλον ξερειs αρκετα παραπανω απο μενα και ισωs τελικα το αποφασισω..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Χμ..διαβασα το δρομολογιο που θα ακολουθησειs.Να υποθεσω οτι θα παs αεροπορικωs απο το Σιδνευ στο Κερνs?
Εγω σκεφτομουνα (χωριs να το εχω ψαξει καλα οπωs εσυ) να παω Brisbane (δε με πολυενδιαφερουν οι πολειs οπωs το Σιδνευ) και απο κει να ακολουθουσα τον pacific highway βορεια προs Κερνs , τιμωνταs την Γκολντ και Σανσαιν κοαστ. Καθ οδον θα επισκεπτομουνα διαφορα νησακια (το Green island που λεs εσυ δεν το ξερω) οπωs το Φρειζερ , το Ντανκ και φυσικα τα Γουαιτσαντειs.Εγω ειμαι πολυ του σνορκελινγκ και φυσικα εδω ειναι ο παραδεισοs του σνορκελερ :clap:.

Για τελοs θα αφηνα κι εγω το ακρωτηριο Τριμπουλεισον με το καταπληκτικο Εθνικο παρκο και τα γυρω τροπικα δαση.
Αγαπημενοs μου θαλασσοποροs ο καπταιν Κουκ και εδω υπαρχει το περασμα Κουκ στον υφαλο , η πολη Κουκταουν (που τρελαινομαι να παω αφου περασε κι εκεινοs απο δω) ο captain Cook highway -ο αυτοκινητοδρομοs τηs περιοχηs.
Ισωs γνωριζειs οτι το ακρωτηριο Τριμπουλεισον (που σημαινει δυστυχια) και το πισω βουνο Σορoου (που σημαινει θλιψη) τα ονομασε ετσι ο Κουκ. Εγω λεω γιατι ειχε φυγει απο τα νησια που εχουν το ονομα του και ηταν στενοχωρημενοs που αφησε τον παραδεισο. Αλλοι πιο ειδικοι λενε οτι ειχε πεσει το σκαφοs του σε εναν υφαλο και ειχε στενοχωρηθει που θα καθυστερουσε για τιs επισκευεs..
 

katkat

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια
Nα σου δωσω οτι πληροφορια θελεις, με ευχαριστηση!!
Να ξερεις οτι εισαι παρα πολυ τυχερη που εχεις καποιον εκει κατω...αλλαζουν πολυ τα δεδομενα για visa....
Εγω δεν εχω κανεναν :(
Οι αποστασεις ειναι τεραστιες στην Αυστραλια..Να φανταστεις brisbane- Cairns ειναι 2 ωρες με αεροπλανο.
Απ οσο ξερω δεν μπορει καποιος να οδηγησει στην Αυστραλια εκτος απο αυτους που οδηγουν απο αριστερα.Πρεπει να δωσεις εξετασεις.
Ειναι παρα πολυ ωραια τα εξωτικα μετρη της Αυστραλιας αλλα επειδη θα ηθελα παρα πολυ να μεινω εκει κατω και γενικα ψαχνομαι θελω να δω τις πολεις και τον τροπο ζωης.

Αυτο για το cape tribulation που λες δεν το ηξερα. :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εννοειs οτι δινειs εξετασειs εκει για να μπορεσειs να νοικιασειs αυτοκινητο?Πρωτη φορα το ακουω..δεν ηξερα κατι τετοιο και θα με ενδιεφερε να νοικιασω αυτοκινητο και να γυρισω την περιοχη..
 

katkat

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια
Ναι. Απ οσο ξερω (που το ειπε ενας ελληνοαυστραλος) επειδη εχουν αλλα σηματα και οδηγουν αναποδα πρεπει να δωσεις εξετασεις στα σηματα.
Το σιγουρο ειναι οτι για να οδηγησεις πρεπει να εχεις "International driver license" και επισης καθε πολιτεια της Αυστραλιας εχει διαφορετικους κανονες για τους οδηγους εξωτερικου.
Για παραδειγμα ακομα και οι κατοικοι Νεας Ζηλανδιας πρεπει να εχουν αδεια εξωτερικου για να οδηγησουν στην Αυστραλια.!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.403
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom