Νεκροταφεια του κοσμου

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σ ευχαριστω απο καρδιας,με ταξιδεψες παλι εκει..σχεδον μυρισα αυτη την ιδιαιτερη μυρωδια του.Να σαι καλα!
 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, με συγκινείτε! Νομίζω ότι σε συνδυασμό με την επίσκεψη του @giannismits http://www.travelstories.gr/communi...arisiens-photo-success-story.51586/?chapter=2
αποκτάτε μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το Pere Lachaise, αν δεν έχετε ήδη πάει.

@katkats, @giannismits Είχα καθήσει αρκετά, γύρω στο πεντάωρο, μέχρι την ώρα που έκλεινε! Σε μια ώρα και κάτι ψιλά, σχηματίζεις μια γενική εικόνα, χωρίς όμως πολλά πολλά επιμέρους. Καλό είναι όποιος θέλει να πάει στοχευμένα, να έχει ήδη τσεκάρει στον χάρτη τι θέλει να δει, για να μην χάσει χρόνο ψάχνοντας επί τόπου πού είναι ποιος.

Ευτυχώς είχα πάει μόνη μου κι έτσι είχα πλήρη άνεση χρόνου κι ευελιξία κινήσεων. Η θερμοκρασία κυμαινόταν ανάμεσα στους 5 με 10°C (αντεχόταν, το μόνο πρόβλημά μου ήταν ότι πάγωναν τα χέρια μου κι αυτό με δυσκόλευε στη φωτογράφιση και στο να σημειώνω πάνω στον χάρτη). Κάποιοι δυσκολεύονταν να βρουν τον τάφο του Jim Morrison, εμένα μου έφαγε πολύ χρόνο ο εντοπισμός της Μαρίας Κάλλας (που δεν ήταν κι εκεί)… Μπορεί το αρχικό κίνητρο για να πας να είναι οι τάφοι των διάσημων, αλλά όπως θα διαπιστώσατε, οι τάφοι των κοινών θνητών κλέβουν πολύ συχνά την παράσταση! Το ίδιο ισχύει και στο κοιμητήριο Montparnasse, που το επισκέφτηκα κι αυτό μετά από λίγες μέρες.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.630
Likes
12.448
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Έχω πάει 3 φορές Παρίσι και δεν έχω επισκεφθεί κανένα από τα δυο διάσημα νεκροταφεία :icon_redface:. Θεωρούσα την επίσκεψη έως και χάσιμο χρόνου και γι' αυτό πάντα έβαζα βέτο. Οι παρουσιάσεις σας @Ivanna Petrovna και @giannismits με έχουν φέρει στον σωστό δρόμο για την επόμενη φορά.
 

desbio

Member
Μηνύματα
50
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΑΓΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Είδα το θέμα εχθές για πρώτη φορά και νόμιζα ότι κοροϊδεύατε κάτι!!! Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσα να βάλω στο πρόγραμμά μου νεκροταφείο. Αλλά από αυτά που είδα στα μηνύματά σας, απορώ πώς δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μπράβο @Ivanna Petrovna, εξαιρετική δουλειά! Πολύ με γοητεύει η λόξα με τις ιδιότυπες, προσκυνηματικού χαρακτήρα, επισκέψεις σε ιδιαίτερα αξιοθέατα! (Με την καλή έννοια :))

Σε πιο λιτό κι απέριττο στυλ μικρά νεκροταφεία στην επαρχία της Πολωνίας.

Ένα παλιό, μέσα σε καταπληκτική φύση, που συναντήσαμε πριν το μοναστήρι της Kalwaria Zebrzydowka (μνημείο της Ουνέσκο, παρακαλώ)

Πολωνία 870.JPG

Πολωνία 871.JPG

Πολωνία 873.JPG

Πολωνία 874.JPG

Πολωνία 875.JPG

Πολωνία 876.JPG


Κι ένα ακόμα νεκροταφείο, πιο νότια στη χώρα στο Debno, το οποίο βρίσκεται σχεδόν δίπλα από τη γοτθική ξύλινη εκκλησία του 15ου αι., εξαιρετικό δείγμα της ιδιαίτερης τοπικής αρχιτεκτονικής (επίσης Ουνέσκο, πώς αλλιώς; :D)
Πολωνία 1060.JPG

Πολωνία 1062.JPG

Πολωνία 1064.JPG

Πολωνία 1065.JPG

Πολωνία 1066.JPG

Πολωνία 1068.JPG
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το καλοκαίρι πέρασα δύο εβδομάδες στα Δυτικά Βαλκάνια κάνοντας backpacking. Από τις χώρες που επισκέφτηκα σίγουρα περισσότερο με εντυπωσίασε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι λόγοι πολλοί. Ένας από τους σημαντικότερους ήταν η επαφή με τα αναρίθμητα απομεινάρια του Εμφυλίου.
Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος εγώ ήμουν μαθήτρια Δημοτικού. Κάπου στο background των αναμνήσεών μου έχω φευγαλέες εικόνες με εμένα να παίζω με τις κούκλες μου και στις Ειδήσεις να λένε για μια πόλη με το όνομα Σαράγεβο, όπου συνέβαιναν πολλά και φρικτά πράγματα. Ήξερα ότι ήταν κοντά, δεν είχα όμως συναίσθηση του πόσο κοντά ήταν αυτό. Δεν αντιλαμβανόμουν ουσιαστικά ότι την ώρα που εγώ διάβαζα τα μαθήματά μου συνομήλικά μου παιδιά σκοτώνονταν, σε μια χώρα λίγο βορειότερα από την δική μου.
Το ταξίδι αυτό μου άνοιξε τα μάτια. Πολλά συντέλεσαν σε αυτό-οι βόλτες που έκανα στους δρόμους με τα μισογκρεμισμένα κτίρια, οι αναρίθμητες τοιχογραφίες, τα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησα, τα μουσεία που είδα, οι άνθρωποι που μίλησα και φυσικά τα νεκροταφεία που επισκέφτηκα. Αυτό το 1993 πάνω στην πλειοψηφία των τάφων με ανατρίχιαζε κάθε φορά που το έβλεπα.
Οι παρακάτω φωτός είναι από το Μόσταρ. Θα ακολουθήσουν και από Σαράγεβο.


[url=https://flic.kr/p/zUKsQC]


[url=https://flic.kr/p/zXZLtx]


[/url][/url]
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Ένα παλιό, μέσα σε καταπληκτική φύση, που συναντήσαμε πριν το μοναστήρι της Kalwaria Zebrzydowka (μνημείο της Ουνέσκο, παρακαλώ)
Αυτό το νεκροταφείο είναι στρατιωτικό, από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όπως φαίνεται από την επιγραφή, το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη η Πολωνία δεν ήταν ανεξάρτητη και οι Πολωνοί πολέμησαν με διάφορους στρατούς, ακόμη και μεταξύ τους.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το μουσουλμανικό νεκροταφείο Alifakovac στο Σαράγεβο, σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο με υπέροχη θέα, είναι ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα της πόλης. Το επισκέφτηκα σούρουπο και η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική! Για να φτάσει κανείς χρειάζεται να ανηφορίσει κανά 20λεπτο με αφετηρία την Παλιά Πόλη, περπατώντας σε μια όμορφη γειτονιά με στενά δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια. Αξίζει.







 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.991
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom