Γενικά Νησιά που γεμίζουν την κοιλιά - Σε ποιο ελληνικό νησί φάγατε καλύτερα;

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Καλησπέρα Δευτέρα φεύγω για Λέσβο. Για πες μου μερικά φαγάδικα / τοπικά φαγητά και Μυτιλήνη αλλά και στα τουριστικά χωριά. Δεν θέλω κάθε βράδυ το κλασικό πυτόγυρο. Τοπική κουζίνα σχετικά οικονομικά όχι όμως ακριβά γκουρμε.
Φαγητο εφαγα πολυ καλο στην Κρητη φυσικά και στη Λημνο.
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

--Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδες)
2254 061349*θελει κρατηση, εξαιρετικα μαγειρευτα, μεγαλες μεριδες, *Κόκκορα με Φλωμάρια και Αγριοκούνελο στιφάδο

-Γιανακαρος στο χωριό (Κοτσινας) για ψαρι, *ωραια τοποθεσια. +30 698 233 4133 Οι μερίδες μεγάλες. Παρότι το στυλ του μαγαζιού σε παραπέμπει σε ένα lux εστιατόριο που πιστεύεις ότι θα τέλος θα...σε 'ξυρίσει' στο λογαριασμό, δεν είναι καθόλου έτσι,

-Γλυκάνησος πανω στη λιμνη της (Κουταλης) με ωραια θεα προς το κολπο του Μουδρου. Καλυτερα βραδυ γιατι εχει μυγες –Νέα Κούταλη +30 2254 092092

- «Ανδρέας» (κ)στο χωριό (Καμίνια), 2254 091245 ποικιλία φαγητού με έμφαση στις τοπικές λιχουδιές κατσικάκι Κασπακινό +.παστουρμαδόπιτα

-Στο παλιο λιμάνι της Μύρινας , με πολυ ωραια θεα στο καστρο. Δεν θυμαμαι το ονομα οχι το "Μεταξυ μας αλλα διπλα σε αυτό. " Πεντανόστιμοι μεζέδες και εδέσματα στο λιμάνι με θεα τα Κάστρα΄’

-Έννοια Πο' χς στο χωριο (Λυχνα) +30 697 666 9856 ολίγον "τσιμπημένες" τιμές

-Σαν αλλοτε χωριο (Κοντιας) στην πλατεία

-'Οπως Παλιά στην πλατεία του χωριου (Θάνος) 2254 026619
-στο χωριο Τσιμαντρια για κοψιδια

annoula

Member
Επανέρχομαι κ εγώ να πω την αποψάρα μου με συγκεκριμένες προτάσεις :
Κουφονήσι :
Καπετάν Νικόλας, για την γαριδόπιτα που επέμενε να πάρω και που όταν ήθελα και δεύτερη είχε τελειώσει.
Βενετσάνος στο κάτω Κουφονήσι, για την όλη φάση και γιατί έτσι κ αλλιώς δεν έχει τίποτα άλλο να φας😄

Κρήτη :
Θα επανέλθω με τη νησάρα που αγαπώ αλλά θα το κάνω πιο εύκολο με συγκεκριμένα μαγαζιά ανά νομό :

Χανιά :
Παλλάς, σαλάτα σολωμός με σταμναγκάθι και σουφλέ γαρίδας συνοδεία μαλβάζια Ντουράκη, θέα στο φάρο και τι άλλο να ζητήσεις.
Χρυσόστομος, εμένα το κρέας δεν μ αρέσει αλλα δυσκολα να μην φας καλά στον Χρυσόστομο. Στα συν το καλύτερο ζυμωτό ψωμί έβερ αν και οφείλω να πω ότι έφαγα πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη στο Voukakrato και ήταν συγκρίσιμο.
Στάχυ, vegan μόνο, κάστανα στιφάδο κ χανιώτικο μπουρέκι που τα σπάει.
Πατριδογευσία, μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, τεράστιες μερίδες.
Μαριδάκι, ψαρόσουπα που ξεχνάς και τ όνομα σου.
Θέρισσος, η ταβέρνα πάνω στην πλατεία για την καλύτερη στάκα με αυγά.
Ταμάμ, ανατολίτικο με φοβερό χουνκιάρ.
Θαλασσινό αγέρι, θαλασσινά με θέα στα Ταμπακαριά.
Κυρ Μάνος στη νέα Χώρα, αθερίνα με λεμονάκι, σαλάτα μισή σταμναγκάθι μισή ασκολύμπρους κ απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες.
Αρμυρίκι στον Σταυρό, για γαρίδα κανταίφι και φοβερά ντολμαδάκια.
Rockos στο Μαράθι, για πεντανόστινο χταποδάκι και θαλασσινά πάνω στο κύμα.
Εκανα νομιζω σαφές ότι τα Χανιά για μένα είναι γαστρονομικός παράδεισος😁

Ρέθυμνο :
Πρίμα Πλώρα, για γκουρμεδιές.
Γαλέρα, για αυθεντική ψαροταβέρνα με φοβερά θαλασσινά.

Άγιος :
Μπλέ κατσαρολάκια, πολύ νόστιμο φαγητό μες την πόλη.
Όστρια, τα καλύτερα μύδια στην Πλάκα.

Σαντορίνη :
Το ψαράκι στην Βλυχάδα, για χταποδάκι που λιώνει.

Λήμνος :
Μάντελα στις Σαρδές, για κόκκορα με φλομάρια.

Φολέγανδρος :
Συνάντηση στην άνω Μεριά, κλασικό πια για τα ματσάτα με κόκορα.

Τελείως αδιάφορα νησιά για φαγητό για μένα η Πάτμος, η Μήλος, η Σίφνος, τα Επτάνησα.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Επανέρχομαι κ εγώ να πω την αποψάρα μου με συγκεκριμένες προτάσεις :
Κουφονήσι :
Καπετάν Νικόλας, για την γαριδόπιτα που επέμενε να πάρω και που όταν ήθελα και δεύτερη είχε τελειώσει.
Βενετσάνος στο κάτω Κουφονήσι, για την όλη φάση και γιατί έτσι κ αλλιώς δεν έχει τίποτα άλλο να φας😄

Κρήτη :
Θα επανέλθω με τη νησάρα που αγαπώ αλλά θα το κάνω πιο εύκολο με συγκεκριμένα μαγαζιά ανά νομό :

Χανιά :
Παλλάς, σαλάτα σολωμός με σταμναγκάθι και σουφλέ γαρίδας συνοδεία μαλβάζια Ντουράκη, θέα στο φάρο και τι άλλο να ζητήσεις.
Χρυσόστομος, εμένα το κρέας δεν μ αρέσει αλλα δυσκολα να μην φας καλά στον Χρυσόστομο. Στα συν το καλύτερο ζυμωτό ψωμί έβερ αν και οφείλω να πω ότι έφαγα πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη στο Voukakrato και ήταν συγκρίσιμο.
Στάχυ, vegan μόνο, κάστανα στιφάδο κ χανιώτικο μπουρέκι που τα σπάει.
Πατριδογευσία, μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, τεράστιες μερίδες.
Μαριδάκι, ψαρόσουπα που ξεχνάς και τ όνομα σου.
Θέρισσος, η ταβέρνα πάνω στην πλατεία για την καλύτερη στάκα με αυγά.
Ταμάμ, ανατολίτικο με φοβερό χουνκιάρ.
Θαλασσινό αγέρι, θαλασσινά με θέα στα Ταμπακαριά.
Κυρ Μάνος στη νέα Χώρα, αθερίνα με λεμονάκι, σαλάτα μισή σταμναγκάθι μισή ασκολύμπρους κ απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες.
Αρμυρίκι στον Σταυρό, για γαρίδα κανταίφι και φοβερά ντολμαδάκια.
Rockos στο Μαράθι, για πεντανόστινο χταποδάκι και θαλασσινά πάνω στο κύμα.
Εκανα νομιζω σαφές ότι τα Χανιά για μένα είναι γαστρονομικός παράδεισος😁

Ρέθυμνο :
Πρίμα Πλώρα, για γκουρμεδιές.
Γαλέρα, για αυθεντική ψαροταβέρνα με φοβερά θαλασσινά.

Άγιος :
Μπλέ κατσαρολάκια, πολύ νόστιμο φαγητό μες την πόλη.
Όστρια, τα καλύτερα μύδια στην Πλάκα.

Σαντορίνη :
Το ψαράκι στην Βλυχάδα, για χταποδάκι που λιώνει.

Λήμνος :
Μάντελα στις Σαρδές, για κόκκορα με φλομάρια.

Φολέγανδρος :
Συνάντηση στην άνω Μεριά, κλασικό πια για τα ματσάτα με κόκορα.

Τελείως αδιάφορα νησιά για φαγητό για μένα η Πάτμος, η Μήλος, η Σίφνος, τα Επτάνησα.
Μας τρέλανες με τα κρητικά φαγια!!! Γκλουπ!
Λες για Σιφνο, έχω να πάω 20 χρόνια, σημειωτέον πήγαινα συνέχεια για χρόνια πολλά.
Χάλασε το τρομερό φαγητό της Σίφνου? Υπερτουρισμος παντού...

paefstra

Member
Απορω που δεν βλεπω Δωδεκανησα. Εκτος Ροδου, το φαι ειναι ανωτερο απο Κυκλαδες, σε νορμαλ τιμες.
Ποτε χαλασε η Σιφνος δεν ξερω. Την προλαβα με φοβερο φαγητο.
Απο Επτανησα αριστες εντυπωσεις απο Λευκαδα αλλα στα κρεατικα, οχι τα ψαρικα. Γιατι παντα θα ειναι θαλασσινοι ηπειρωτες.

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Υπάρχει ακόμη το Θαλασσινό Αγέρι? Εμπειρία, νομίζω από τις πιο όμορφες στιγμές σε ένα ούτως ή άλλως εκπληκτικό προορισμό. Δε θα μπω στον πειρασμό να αναφέρω κι εγώ μαγαζιά και γεύσεις για το νησί, γιατί θα γράψω κατεβατά ολόκληρα. Σε άλλη φάση.
Επίσης για Λήμνο, θα συμφωνήσω και θα προσθέσω το Φλωμάρι στο Γομάτι, που όταν είχα πάει είχα φάει εξαιρετικά. Το ίδιο και στη Μάρθα στην Κούταλη, όπου όμως φίλοι που πήγαν προ 2 ετών, δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Για αυτό και σε μέρη που έχουν περάσει χρόνια, έχω την επιφύλαξή μου για το σήμερα, όμως τότε ναι άξιζαν.
Μου κάνει κι εμένα εντύπωση η αρνητική γνωμη για τη Σίφνο, Την είχα πάντα μέσα στους γαστρονομικούς επιθυμητούς προορισμούς, μαζί με Μυτιλήνη, Χίο και Λέρο (για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα και σαν νησί και σαν φαγητό).

ser_kav

Member
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!
Αν μου επιτρέπεις να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες στην εξαιρετική ανάρτηση σου

--Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδες) 2254 061349*θελει κρατηση, εξαιρετικα μαγειρευτα, μεγαλες μεριδες, *Κόκκορα με Φλωμάρια και Αγριοκούνελο στιφάδο
Πολύ ωραίο φαγητό αλλά πολύ βαρύ για καλοκαίρι.

-Γιανακαρος στο χωριό (Κοτσινας) για ψαρι, *ωραια τοποθεσια. +30 698 233 4133 Οι μερίδες μεγάλες. Παρότι το στυλ του μαγαζιού σε παραπέμπει σε ένα lux εστιατόριο που πιστεύεις ότι θα τέλος θα...σε 'ξυρίσει' στο λογαριασμό, δεν είναι καθόλου έτσι,
Ωραία τοποθεσία , μπροστά στη θάλασσα, στο λιμανάκι του Κότσινα . ΜΕΓΑΛΕΣ μερίδες , δίκαιες τιμές , κυρίως για ψάρι και θαλασσινά .
Της ιδίας οικογενείας και το ''Μπαρμπουνάκι'' στον Αη Γιάννη , με πολύ καλό φαγητό , φοβερό ηλιοβασίλεμα (μπορείς να δειπνήσεις πάνω σε βάρκα ή μέσα σε σπηλιά!!!)

''Πειραγμένη '' κουζίνα με ντόπια υλικά. Εάν πάτε με παιδιά , πιθανώς δεν θα το ευχαριστηθούν . Ακριβό σε σχέση με το υπόλοιπο νησί .

Προσωπικά το επισκέπτομαι σε κάθε ταξίδι στη Λήμνο (και πάνω από μία φορά) . Η ταβέρνα-ψητοπωλείο λέγεται ''Μερακλής'', βρίσκεται στην πλατεία του χωριού , σε ένα πολύ ωραίο σκηνικό (ειδικά το βράδυ) . Σούβλες(όλα τα κρέατα ντόπια από κοντινές φάρμες) μόνο από το απόγευμα και μετά.

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Φαγητο εφαγα πολυ καλο στην Κρητη φυσικά και στη Λημνο.
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

--Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδες)
2254 061349*θελει κρατηση, εξαιρετικα μαγειρευτα, μεγαλες μεριδες, *Κόκκορα με Φλωμάρια και Αγριοκούνελο στιφάδο

-Γλυκάνησος πανω στη λιμνη της (Κουταλης) με ωραια θεα προς το κολπο του Μουδρου. Καλυτερα βραδυ γιατι εχει μυγες –Νέα Κούταλη +30 2254 092092

- «Ανδρέας» (κ)στο χωριό (Καμίνια), 2254 091245 ποικιλία φαγητού με έμφαση στις τοπικές λιχουδιές κατσικάκι Κασπακινό +.παστουρμαδόπιτα

-Στο παλιο λιμάνι της Μύρινας , με πολυ ωραια θεα στο καστρο. Δεν θυμαμαι το ονομα οχι το "Μεταξυ μας αλλα διπλα σε αυτό. " Πεντανόστιμοι μεζέδες και εδέσματα στο λιμάνι με θεα τα Κάστρα΄’

-Σαν αλλοτε χωριο (Κοντιας) στην πλατεία

-'Οπως Παλιά στην πλατεία του χωριου (Θάνος) 2254 026619
και φεύγω για Λήμνο!! Τι καλα!!!

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
πολύ καλο θέμα για εμας τους λιγούριδες!
Τι μου έχει μείνει:
Πάτμος στη Σκάλα στο τσιπουράδικο μας, κάτι μύδια... σου μιλάγανε!
Τήνος και Ρόδος παίζουν δυνατά.
Δεν μου άρεσε η Αλόννησος στο φαγητό και η Αστυπάλαια.
Μύκονος.... εξαρτάται, ας μιλήσουμε για την κλασσική κουζίνα της και όχι για τα πανάκριβα μαγαζιά που σίγουρα είναι προσεγμένα. Άνω Μερά είναι οκ αλλά για την ταβέρνα της Κικής δεν έχω λόγια στον Άγιο Σώστη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.065
Μέλη
39.813
Νεότερο μέλος
mats__

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom