Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ντουμπάι - Κανένας μα κανένας λόγος να πας

Μηνύματα
116
Likes
980
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαγαδασκάρη
Από όλα τα ταξίδια που έχα κάνει, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ ένα προορισμό πιο επιφανειακο και κενού περιεχομένου από το Ντουμπάι. Επισκέφτηκα την πρωτεύουσα των Εμιράτων το Σεπτέμβριο του 2017. Το αρχικό ταξίδι μου ήταν ένας τρίτος προορισμός στην Ανατολική Ασία μα η Emirates που χρησιμοποίησα για να φτάσω ως εκεί μου πρόσφερε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω ολιγοήμερη στάση στην πόλη χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Δύο χρόνια πιο πριν είχε μετακομίσει στην πόλη ένας κοντινός μου φίλος για δουλειά οπότε το θεώρησα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να τα πούμε μετά από καιρό και ταυτοχρόνως να δω ένα καινούργιο μέρος.

Στην τριήμερη επίσκεψη μου είχα την ευκαιρία να δώ όλα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Αρχικά να πω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που το Εμιράτο κάνει εξαιρετικά καλά. Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με τις τουριστικές υπηρεσίες: το υπέργειο μετρό της πόλης είναι καταπληκτικό, κάθε σταθμός πεντακάθαρος με συχνή άφιξη και αναχώρηση τραίνων. Στα ξενοδοχεία ο επαγγελματισμός εντυπωσιάζει (το πρωινό που εφαγα στη Villa Rotana- ένα ξενοδοχείο μέσου βελινεκούς όπου έμεινα, ήταν πιθανότατα το πιο γευστικό που έχω απολαύσει σε ξενοδοχείο στη ζωή μου). Η πόλη είναι ασφαλέστατη και η χλιδή είναι παντού.

Μόλις όμως περιηγηθεί κανείς για λίγες ώρες στη πόλη, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν και πολλά να δεις. Το Ντουμπάι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό ως προορισμός για shopping όμως αμφισβητώ την σωφροσύνη του να πετάξει κάποιος 4,5 ώρες με το αεροπλάνο ( πολλές περισσότερες απο την Αγγλία όπου μένω) για να κάνει ατέλειωτες βόλτες σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα.

Τα βασικά αξιοθέατα επίσης χωλαίνουν. To ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Halida είναι μεν ένα σημαντικό κατόρθωμα απο πλευράς κατασκεύης και ανθρώπινης φιλοδοξίας, αλλά εμένα προσωπικά μου φάνηκε άσχημο αρχιτεκτονικά και αταίριαστο με τον περιβάλλοντα χώρο. Πολύ πιο όμρρφο είναι το παραθαλλάσιο Burj Al Arab που αποτελεί ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθεν της πρωτεύουσας. Τις παραλίες του δύσκολα να τις απολαύσει κανείς με τις θερμοκρασίες βρασμού που επικρατούν στη χώρα.

To Ain Dubai Observation Wheel (μία τεράστια ρόδα λούνα πάρκ στα νότια του κέντρου - "μεγαλύτερο και απο το London Eye του Λονδίνου!.." σου λένε όλο περηφάνεια οι ντόπιοι ) το οποίο αναμένεται να ανοίξει για το κοινό φέτος, δείχνει που χωλαίνει η όλη προσέγγιση των Αράβων ως προς το τι αποτελεί αξιοθέατο. Προφανώς το Εμιράτο έχει τα λεφτά για να χτίσει ένα σωρο ματαιόδοξα projects (ακριβοπληρωμένοι διεθνής αρχιτέκτονες από όλο το κόσμο συναγωνίζονται διαρκώς για να αφήσουν κάτι με την υπογραφή τους στο επόμενο άχτιστο οικόπεδο του) αλλά τι ουσιαστικά δικό της έχει να επιδείξει η πόλη, κάτι που να έχει να κάνει με την πορεία, ιστορία, δημιουργικότητα και κουλτούρα του ίδιου του λαού του ? Μετά από μία προσεκτική ματιά ένιωσα ότι όχι και πολλά. Από ένα σημείο και μετά η έλλειψη κουλτούρας και ταυτότητας αρχίζει και ενοχλεί. Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα ας πούμε αποτελεί το Dubai Fountain Light Show που λαμβάνει χώρα στις 6μμ στα συντριβάνια δίπλα απο το Burj Halifa. Σχεδιασμένο από τους δημιουργούς του αντίστοιχου show στο ξενοδοχείο Bellagio του Λας Βέγκας ( άλλος υπερτιμημένος τουριστικός προορισμος αλλά τουλάχιστον εκεί υπάρχει αυτή η αμαρτωλη αίσθηση στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν εδώ ) αποτελεί σίγουρα επίτευμα μηχανικής και υδραυλικής όχι όμως και κάτι το τόσο αξιομνημόνευτο που να δικαιολογεί ένα τόσο μακρινό ταξίδι. Αν θέλετε μπορείτε να στηθείτε το βραδάκι με μία κάμερα ή ένα κινητό για να πάρετε την απαραίτητη selfie ή να ανεβάσετε ένα βιντεο στο instagram, εμένα πάντως κάτι τέτοια με άφησαν ασυγκίνητο.

Oι προσφερόμενες δραστηριότητες στα περίχωρα της πόλης έχουν θα έλεγα περισσότερο ενδιαφέρον. Ίσως η ποιο σοφή επιλογή να είναι "Desert Safari" γύρω στη μία ώρα από την πόλη. Η έρημος ειδικά το ηλιοβασίλεμα έχει μία δική της μαγεία. Γιατί τώρα οι ντόπιοι τουριστικοί πράκτορες επιμένουν να την συνδυάζουν με ένα εμετικό ( κυριολετικά, όχι μεταφορικά ) ράλυ με τζιπ αυτοκίνητα πάνω στους αμμόλοφους, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Με το tour, προσφέρεται μετέπειτα και δείπνο μπάρμπεκιου σε κοντινό καταυλισμό.




Αν θέλεις πάντως κάποιος να το πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και ενημερωθεί για τα κοινωνικοπολιτικά του Εμιράτου, εκεί είναι που ανακαλύπτει ένα μέρος που του αξίζει πραγματικά τουριστικό μποικοτάζ. Ανύπαρκτες πολιτικές ελευθερίες όπως και μηδενικός τύπος, απόλυτη προσωπολατρεία γύρω από τον εμίρη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ πορτραιτα του οποόυ κοσμούν διάφορα σημεία της πόλη, , εξαφανίσεις αντιφρονόντων και βασανιστήρια συμφωνα με εκθέσεις της Human Rights Watch. Οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και να σκεφτεί κανείς, είναι παρούσα εδώ. Καταρχάς μισογυνισμός. Κάποια παραδείγματα : στην χώρα επικρατεί ένα σύστημα "κηδεμονίας" οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να χρειάζονται την άδεια αντρών συγγενών τους για μια σειρά απο πράγματα, από το να παντρευτεί μέχρι να δουλέψει ή να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι άντρες πολίτες μπορούν να παντρευτούν μέχρι και 4 γυναίκες ενώ οι γυναίκες οφείλουν να "υπακούουν" τους άντρες τους, ο άντρας μπορεί να ασκεί βία πάνω στη γυναίκα αρκεί να μην "αφήσει ορατά σημάδια", ο βιασμός εντός γάμου δεν αποτελεί αδίκημα. Επίσης ακραία ομοφοβία ( μία από τις έντεκα χώρες στο κόσμο που τιμωρούνε τον σεξουαλικό αυτό προσανατολισμό με τη θανατική ποινή ) , ξενοφοβία ( απάνθρωπες συνθήκες για τους ξένους εργάτες ) αλλά και διακρίσεις εντός των επίσημων πολιτών της χώρες με βάση την καταγωγή τους. Ένας πολίτης παλαιστινιακής ή αιγυπτιακής καταγωγής για παράδειγμα, που έχει γεννηθει, μορφωθεί και ζήσει όλη του τη ζωή στο Εμιράτο, έχει να ξεπεράσει μία σειρά από περιορισμούς και νομικά εμπόδια προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε διαβατήριο, σύνταξη ή αλλα βασικά δικαιώματα. Τέλος παγκοσμίως γνωστή είναι η κακομεταχείρηση που έχουν υποστεί στα χέρια των αφεντικών τους σε χώρες του κόλπου οικιακές βοηθοί από χώρες τις Αφρικής ή τις Φιλιππίνες. Η κακομεταχείρηση αυτή περιλαμβάνει συχνά ωμή βία ενώ έχουν σημειωθεί ακόμη και ανθρωποκτονείες . Αίσθηση είχε προκαλέσει η εκτός πραγματικότητας "αντίδραση" μιας Κουβειτιανής youtube influencer σε θέμματα ομορφιάς, όταν η κυβερνηση της χώρας παρείχε στις Φιλιπιννέζες οικονόμους το δικαίωμα να κρατάνε οι ίδιες την κυριότητα του διαβατηρλιου τους και να έχουν αργία μία μέρα την εβδομάδα.


Εν κατακλείδι μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο πως το Ντουμπάι είναι σταθερά ανάμεσα στις δέκα πιο τουριστικές πόλης τα τελευταία χρόνια, πιο μπροστά από μέρη όπως η Ρώμη, η Μαδρίτη , οποιαδήποτε Αφρικάνικη ή Λατινοαμερικάνικη πρωτεύουσα ή ακόμα και από την ίδια την Αθήνα. Η δημοφιλής ιστοσελίδα slate σε ανάρτηση της αναφώνησε "Το ναι ζει κανείς στο ντουμπάι είναι σαν να ζει χωρίς παρελθόν!"

https://slate.com/news-and-politics/2011/06/living-in-dubai-is-like-living-without-a-past.html
Δεν υπάρχει λόγως να συνεισφέρει ο μέσος τουρίστας στην οικονομία ενός μέρους που διακρίνεται μόνο για τον άκρατο υλισμό του και την οπισθοδρομικότητα από επιλογή. Καλύτερα κάποιος να βιώσει ( και να ενισχύσει μέσω του ταξιδιού του ) ταλαιπωρημένες μα πανέμορφες χώρες όπως η Ιορδανία, η Τυνησία ή ο Λίβανος που προσφέρουν παρόμοιες εμπειρίες μα με πολύ πιο πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο.

Link για το blog μου
https://yanisgoestothemoon.travel.blog/
 
Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
...ένα προορισμό πιο επιφανειακο και κενού περιεχομένου από το Ντουμπάι. Επισκέφτηκα την πρωτεύουσα των Εμιράτων το Σεπτέμβριο του 2017.
Δεν είναι η πρωτεύουσα.

...το υπέργειο μετρό της πόλης είναι καταπληκτικό.
Είναι και υπόγειο.

...κάθε σταθμός πεντακάθαρος με συχνή άφιξη και αναχώρηση τραίνων. Στα ξενοδοχεία ο επαγγελματισμός εντυπωσιάζει...
...Η πόλη είναι ασφαλέστατη και η χλιδή είναι παντού...
...Το Ντουμπάι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό ως προορισμός για shopping όμως αμφισβητώ την σωφροσύνη του να πετάξει κάποιος 4,5 ώρες με το αεροπλάνο ( πολλές περισσότερες απο την Αγγλία όπου μένω) για να κάνει ατέλειωτες βόλτες σε κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα...
...Εν κατακλείδι μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο πως το Ντουμπάι είναι σταθερά ανάμεσα στις δέκα πιο τουριστικές πόλης τα τελευταία χρόνια...
Καθαριότητα, ασφάλεια, χλιδή, shopping. Μόλις περιέγραψες τους λόγους γιατί το Ντουμπάι βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις.

Τα βασικά αξιοθέατα επίσης χωλαίνουν. To ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Halida είναι μεν ένα σημαντικό κατόρθωμα απο πλευράς κατασκεύης και ανθρώπινης φιλοδοξίας, αλλά εμένα προσωπικά μου φάνηκε άσχημο αρχιτεκτονικά και αταίριαστο με τον περιβάλλοντα χώρο.
Ένας ουρανοξύστης δυόμιση φορές το ύψος του πύργου του Άιφελ, ο ψηλότερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσο άσχημος και να είναι (που δεν είναι) δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι αξιοθέατο.

...αλλά τι ουσιαστικά δικό της έχει να επιδείξει η πόλη, κάτι που να έχει να κάνει με την πορεία, ιστορία, δημιουργικότητα και κουλτούρα του ίδιου του λαού του ? Μετά από μία προσεκτική ματιά ένιωσα ότι όχι και πολλά. Από ένα σημείο και μετά η έλλειψη κουλτούρας και ταυτότητας αρχίζει και ενοχλεί. Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα ας πούμε αποτελεί το Dubai Fountain Light Show που λαμβάνει χώρα στις 6μμ στα συντριβάνια δίπλα απο το Burj Halifa.
Απ' την περιγραφή της ιστορίας κατάλαβα ότι σου άρεσε αρκετά η περιοχή του Downtown με τον Burj Khalifa, τα συντριβάνια και τα εμπορικά και δεν πήγες καθόλου στο Bur Dubai, την Bastakiya και τη Deira εκεί δηλ. που ξεκίνησε η πόλη του Ντουμπάι πριν κτιστεί προς τα δυτικά και εκεί που θα μπορούσες να μάθεις για την ιστορία της περιοχής στο Al Fahidi Fort ή στο Heritage House και να κάνεις βόλτα στα σουκς, στις τοπικές αγορές των διαφόρων Ασιατών που ζουν στο Ντουμπάι ή να διασχίσεις το κανάλι με μια άμπρα όπως κάνουν οι ντόπιοι.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.553
Likes
12.607
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Δεν ταξιδεύουν όλοι με ολοι με σκοπό να γνωρίσουν κουλτούρες,ιστορική ταυτότητα κλπ. Προφανώς κ το Ντουμπάι εκφράζει τους επισκέπτες που ψάχνουν ακριβώς αυτό που είναι κ το ίδιο! Την αίσθηση μιας χλιδατης (και κιτς) υπερβολής και μια ψευδαίσθηση από.τος χίλιες κ μια νύχτες! Προσωπικά δεν έχω πάει αλλά συμφωνώ με ότι γράφεις μόνο κ μόνο.απο αυτά που έχω στο μυαλό μου για το εμιράτο
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Πάντως όταν πάει κάποιος στο Ντουμπάι και επιστρέφοντας παραπονιέται ότι δεν είχε κάποιο ιστορικό αξιοθέατο είναι σαν να πηγαίνει κάποιος στο Siem Reap και επιστρέφοντας να παραπονιέται ότι δεν είχε ουρανοξύστες.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Δεν είναι η πρωτεύουσα.


Είναι και υπόγειο.


Καθαριότητα, ασφάλεια, χλιδή, shopping. Μόλις περιέγραψες τους λόγους γιατί το Ντουμπάι βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις.


Ένας ουρανοξύστης δυόμιση φορές το ύψος του πύργου του Άιφελ, ο ψηλότερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσο άσχημος και να είναι (που δεν είναι) δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι αξιοθέατο.


Απ' την περιγραφή της ιστορίας κατάλαβα ότι σου άρεσε αρκετά η περιοχή του Downtown με τον Burj Khalifa, τα συντριβάνια και τα εμπορικά και δεν πήγες καθόλου στο Bur Dubai, την Bastakiya και τη Deira εκεί δηλ. που ξεκίνησε η πόλη του Ντουμπάι πριν κτιστεί προς τα δυτικά και εκεί που θα μπορούσες να μάθεις για την ιστορία της περιοχής στο Al Fahidi Fort ή στο Heritage House και να κάνεις βόλτα στα σουκς, στις τοπικές αγορές των διαφόρων Ασιατών που ζουν στο Ντουμπάι ή να διασχίσεις το κανάλι με μια άμπρα όπως κάνουν οι ντόπιοι.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ακριβώς αυτά είχα κάνει κ εγώ το μακρινό 2004 όταν πήγα. Είναι πραγματικά πολύ όμορφη η αίσθηση του να περπατας ανάμεσα στα πυργοσπιτα της bastakiya...ενω υπάρχει κ το εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό μουσείο εκεί κοντά. Όμορφη κ η βόλτα με την αμπρα στο creek (ποταμοκολπο) του Ντουμπάι, αλλά κ οι βόλτες στα παραδοσιακά σουκ. Έχει αρκετά πρόσωπα κ εκπλήξεις αυτη η πόλη, κ πιστεύω θα μου φαινόταν πολύ διαφορετική αν πήγαινα τωρα. Όσο για φιλελεύθερες πολιτικές, ας μην ξεχνάμε εν τέλει σε ποιο κομμάτι του κόσμου είμαστε. Δηλαδή το Κατάρ, το Ομάν, κ η Σαουδική Αραβία παραδίπλα είναι πιο φιλελεύθερα; Δυστυχώς όλες αυτές οι χώρες έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν σε αυτά τα ζητήματα. Πάντως κ το Ντουμπάι μου έβγαλε μια αίσθηση "όλα επιτρέπονται undercover" (αφού μπορείς κ έχεις πετρελαιοδολλαρα);)
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iceland
Νομίζω ότι στο Ντουμπάϊ, κυρίως γι’αυτο τον λόγο πηγαίνει κανεις...δηλαδή, για να δει όλες αυτές τις κατασκευές και τα τεράστια έργα που έχουν κάνει, και το πως συνυπάρχουν, είτε με επιτυχία, είτε χωρίς (κυρίως χωρίς, απ’ο,τι έχω καταλάβει) με παλαιότερα κτίσματα και το ευρύτερο τοπίο της περιοχής. Εξαρτάται βέβαια πως το βλέπει κανεις. Δεν έχω πάει αλλά μόνο και μόνο για τους παραπάνω λόγους, θα ήθελα να το επισκεφτώ.
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
ΕΣΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΑΛΛΑ......ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ....
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ΄ΣΕΝΑ..
ΦΙΛΙΚΑ.............
 

makzax

Member
Μηνύματα
78
Likes
188
Εντάξει, δεν θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας, αλλά σίγουρα είναι πολύ υπερτιμημένος προορισμός. Το είχα επισκεφτεί για λίγες μέρες πριν αρκετά χρόνια γυρίζοντας από Μαλδίβες και θυμάμαι ότι λέγαμε ότι πήγαμε από τον παράδεισο στην κόλαση! Οι θερμοκρασίες τραγικές, και είχαμε και το μικρόβιο να γυρίζουμε με τα πόδια την πόλη μέσα στο λιοπύρι. Για παραλία ούτε λόγος. Φαντάζομαι βέβαια ότι το χειμώνα τα πράγματα θα είναι πιο ανεκτά. Γενικά τα εμπορικά κέντρα και οι ουρανοξύστες δεν λένε κάτι ιδιαίτερο έτσι από μόνα τους...
 
Μηνύματα
116
Likes
980
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαγαδασκάρη
Δεν είναι η πρωτεύουσα.


Είναι και υπόγειο.


Καθαριότητα, ασφάλεια, χλιδή, shopping. Μόλις περιέγραψες τους λόγους γιατί το Ντουμπάι βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις.


Ένας ουρανοξύστης δυόμιση φορές το ύψος του πύργου του Άιφελ, ο ψηλότερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσο άσχημος και να είναι (που δεν είναι) δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι αξιοθέατο.


Απ' την περιγραφή της ιστορίας κατάλαβα ότι σου άρεσε αρκετά η περιοχή του Downtown με τον Burj Khalifa, τα συντριβάνια και τα εμπορικά και δεν πήγες καθόλου στο Bur Dubai, την Bastakiya και τη Deira εκεί δηλ. που ξεκίνησε η πόλη του Ντουμπάι πριν κτιστεί προς τα δυτικά και εκεί που θα μπορούσες να μάθεις για την ιστορία της περιοχής στο Al Fahidi Fort ή στο Heritage House και να κάνεις βόλτα στα σουκς, στις τοπικές αγορές των διαφόρων Ασιατών που ζουν στο Ντουμπάι ή να διασχίσεις το κανάλι με μια άμπρα όπως κάνουν οι ντόπιοι.

Δεν είναι η πρωτεύουσα.


Είναι και υπόγειο.


Καθαριότητα, ασφάλεια, χλιδή, shopping. Μόλις περιέγραψες τους λόγους γιατί το Ντουμπάι βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις.


Ένας ουρανοξύστης δυόμιση φορές το ύψος του πύργου του Άιφελ, ο ψηλότερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσο άσχημος και να είναι (που δεν είναι) δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι αξιοθέατο.


Απ' την περιγραφή της ιστορίας κατάλαβα ότι σου άρεσε αρκετά η περιοχή του Downtown με τον Burj Khalifa, τα συντριβάνια και τα εμπορικά και δεν πήγες καθόλου στο Bur Dubai, την Bastakiya και τη Deira εκεί δηλ. που ξεκίνησε η πόλη του Ντουμπάι πριν κτιστεί προς τα δυτικά και εκεί που θα μπορούσες να μάθεις για την ιστορία της περιοχής στο Al Fahidi Fort ή στο Heritage House και να κάνεις βόλτα στα σουκς, στις τοπικές αγορές των διαφόρων Ασιατών που ζουν στο Ντουμπάι ή να διασχίσεις το κανάλι με μια άμπρα όπως κάνουν οι ντόπιοι.
Γειά σου North66
Έχεις δίκιο, πρωτεύουσα είναι το Αμπου Νταμπι, θα το διορθωσω.

Το μετρό σε όσες στάσεις το χρησιμοποίησα ήταν υπέργειο. Προφανως το χρησιμοποίησες για εκτενέστερα ταξιδια από ότι εγώ και καλά κανεις και το επισημαίνεις

Το οτι το Burj Khalifa είναι δυο φορές το ύψος του πύργου του Αιφελ δεν σημαίνει ότιείναι και καλαισθητό. Δική μου γνώμη, καθαρά υποκειμενική

Για εμένα ένα μέρος που παρέχει ασφάλεια, χλιδή και shopping δεν αποτελεί απαραιτήτως και ενδιαφέρον τουριστικό προορισμό . Γραφώ προφανώς προσωπικές απόψεις αλλα κατα τη γνώμη μου άλλοι προορισμοι αξίζουν τη στήριξη του τουρίστα πολύ μα πολύ περισσότερο

Δεν έκανα την βόλτα με μια άμπρα γιατί δεν με ενδιέφερε. Προφανώς και όλοι οι τουρίστες δεν μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα ούτε και να κυνηγήσουμε τις ίδιες εμπειρίες. Για τις τρεις μέρες που έμεινα εκεί πιστεύω ότι κατάλαβα αρκετά

Καλή συνέχεια
 
Μηνύματα
116
Likes
980
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαγαδασκάρη
Πάντως όταν πάει κάποιος στο Ντουμπάι και επιστρέφοντας παραπονιέται ότι δεν είχε κάποιο ιστορικό αξιοθέατο είναι σαν να πηγαίνει κάποιος στο Siem Reap και επιστρέφοντας να παραπονιέται ότι δεν είχε ουρανοξύστες.
Εντάξει δεν υπάρχει καμιά συγκριση των δύο. Ο κόσμος που ταξιδεύει μέχρι τη Καμπότζη προφανώς και ξέρει τι πάει να δει. Αυτό που εγώ επισημαίνω είναι αν λάβει κανείς την λαοθάλασσα που παγκοσμίως επιλέγουν να ταξιδέψουν στο Ντουμπάι αντι κάποιου άλλου προορισμού, η πόλη δεν έχει να επιδειξει κάτι πέρα της μοντερνοσύνης
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.578
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom