Ουγκάντα ΟΥΓΚΑΝΤΑ 2018-Ενα διαφορετικο ταξιδι...

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Εμένα η μόνη μου ένσταση σε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι θα μπορουσες να προσφέρεις πολύ μεγαλύτερη βοηθεια μην κάνοντας ένα τέτοιο ταξίδι (το κόστος για να μεταβείτε όλοι εκει ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ) και δίνοντας τα χρήματα σε κάποιον οργανισμό που εμπιστεύεσαι. Απλώς αν επικαλείσαι ότι το κάνεις για να βοηθήσεις θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο να γίνει με αυτό τον τρόπο, αν υπάρχει μέσα και ο τουρισμός ,και για αυτό το κάνεις στο μεγαλύτερο ποσοστό, τότε πάω πάσο. Και εμένα οι φωτογραφίες και οι σέλφι με τα παιδιά δεν μου αρεσουν και το γεγονός ότι σε αντίστοιχες ιστορίες απο ευρωπαικές χώρες δεν υπάρχουν τέτοιες μόνο να σε προβληματίσει μπορεί.
Αρχικά να σου πω ότι ήθελα να συνδυάσουμε το φιλανθρωπικό ταξίδι μας με κάποιες μέρες που θα βλέπαμε τις ομορφιές της χώρας , όλα τα προσωπικά μας έξοδα ήταν με δικά μας χρήματα ασφαλώς, και όσον αφορά για την ιδέα σου να δίναμε τα χρήματα σε κάποια οργάνωση δεν την συζητάω καν, αν ασχοληθείς λίγο καλύτερα θα καταλάβεις τι εννοώ ,επίσης θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία που πίστεψε με δεν συγκρίνεται με τίποτα,είναι αλλιώς να βλέπεις φωτογραφίες, βίντεο,και αλλιώς να βιώνεις τα προβλήματα,να αισθανθείς να σε αγκαλιάζει ένα μικρό παιδί, να τρέχουν όλα γύρω σου φωνάζοντας από χαρά, να μπαίνεις στην διαδικασία να τους δείξεις πώς να πλένουν τα δοντάκια τους,να παίξεις μαζί τους, κυρίως να δώσεις στο καθένα από αυτά μια αγκαλιά, κάτι που έχουν στερηθεί και όλα τους προσπαθούσαν να σου τραβήξουν την προσοχή για να τους δώσεις λίγη παραπάνω σημασία,να βλέπεις την χαρά του που δεν θα κοιμάται πλέον στις ξύλινες τάβλες αλλά σε ένα μαλακό στρώμα.
Είχαμε την ευλογία να βαπτίσουμε και κάποια παιδιά κάτι που μας έδεσε ακόμα περισσότερο με το μέρος και σίγουρα δεν ήταν απλά ένα ταξίδι και πάει. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να καταλάβεις από τις περιγραφές και τα λόγια γιατί αυτά τα συναισθήματα δύσκολα τα περιγράφεις με λέξεις.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.406
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Έχω σοβαρές ενστάσεις, παρά τις καλές προθέσεις που μπορεί να υπάρχουν, αν φιλανθρωπία είναι να διατυμπανίζουμε τη βοήθειά που παρέχουμε, με χαμογελαστές selfie με τους εξαθλιωμένους. Όχι, για εμένα τίθεται ένα ζήτημα ηθικής εδώ.
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Αλλά στην συγεκριμένη περίπτωση δεν συμφωνώ. Μια χαρα εικονες εχουν τα παιδια απο το ταξιδι.Εφόσον πήγαν με δικά τους έξοδα και χωρίς να έχουν σκοπό να βγάλουν χρήματα. Ούτε οι φωτογραφίες με πειράζουν.
Πρόβλημα έχω με κάποιους άλλους "φιλάνθρωπους" πολυ γνωστούς (δεν αναφέρω όνομα) που κάναν τον γύρω της Αφρικής με χορηγίες της cosmote, airtickets κλπ κλπ. Εκεί θα ήμουν μαζί σου. Και οταν αναφερω χορηγιες δεν εννοω για να καλυψουν τα εξοδα τους αλλα προφανως βγαζουν και χρηματα.
 
Last edited:

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Λοιπον,επειδη παλι βλεπω εντασεις κ διαφωνιες θα γραψω μια φορα την απαντηση μου κ δεν θα ξαναασχοληθω με το θεμα,παρα μονο με τη συγραφη της ιστοριας μου! Το ταξιδι αυτο ηταν αποφαση μιας παρεας φιλων που εγινε με πολυ κοπο κ δουλεια γιατι οπως ανεφερα ΔΕΝ πηραμε καμια χρηματικη χορηγια,τα εξοδα καλυφθηκαν απο εμας κ τα χρηματα που συγκεντρωσαμε για τα παιδια απο δικη μας δουλεια.Οταν πηραμε την αποφαση να παμε στην Ουγκαντα,δεν σκεφτηκαμε ''αααα ωραια θα γινουμε γνωστοι,θα παρουμε δημοσιοτητα που παμε να βοηθησουμε τα φτωχα''...ποτε δεν το εχω κανει στη ζωη μου κ ουτε προκειτε,ποτε δεν ειδαμε τα παιδια ως ειδος εκμεταλλευσης.Οποιος εχει κανει αναλογο ταξιδι καταλαβαινει πως νοιωθει καποιος οταν ερχεται σε επαφη με τα παιδια,οποιος δεν το εχει κανει,ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσει γιατι ειναι ευλογια! Το θεμα των φωτογραφιων που καποιοι αναφερουν με τα παιδια,αν θελαμε να προκαλεσουμε την λυπηση θα μπορουσαμε κ καλυτερα! τα ματια μας ειδαν περισσοτερα.Τα χρηματα που ειχαμε τα διαχειριστηκαμε αποκλειστικα εμεις κ δεν τα δωσαμε σε καποια οργανωση γιατι θελαμε να ειμαστε σιγουροι 100% οτι θα πηγαιναν για το σκοπο μας.Αρκετα εχουμε ακουσει για οργανωσεις...Ηδη αρκετος κοσμος ενδιαφερετε να κανει ενα αναλογο ταξιδι κ σιγουρα μπορει να ζητησει πληροφοριες απο εμας!Θα παρακαλεσω αν καποιος εχει αντιρρησεις κ διαφωνιες να στελνει προσωπικο μηνυμα κ μην συνεχιζει το θεμα εδω... Ευχαριστω, η συνεχεια της ιστοριας συντομα...
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι σαν εσας.....συγχαρητηρια καλα ταξιδια και εμπειριες.
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
παρακαλω να μεταφερθει στις ταξιδιωτικες ιστοριες! ευχαριστω!!!
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
είστε φοβεροί, είστε τρομεροί, είστε πάρα πολύ ωραίοι πολλά συγχαρητήρια και όπως έχω ξαναγράψει
«Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν» (Παρ. ιθ´ 17)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.450
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom