• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

navis

Member
Παιδια καλησπέρα απο ενα νιούμπι στο travelstories!!! Διαβαζω εδω και ώρα τα μηνυματα εδω αλλα ειναι πάρα πολλά!! Πάω Λονδίνο την Τριτη και γυρνάω Δευτερα!! 6 νύχτες δηλαδή! Έχω σκοπό να παω σε: Madame Tussaud's, London eye, London Aquarium, Dungeons, St Paul's cathedral, Μουσειο επιστημών, Ζωολογικό κήπο και ένα θέατρο! Εκτός απο αυτά, θέλω να παω Oxford κτλ για ψώνια,Camden, Hyde park και γενικά για περπάτημα!! Κι άμα τα προλάβω όλα αυτα να σας γράψω ε΄;;; :))) Εχει κανεις κατι πιο ιδιαιτερο απο αυτα να προτεινει για να δω που δεν πρεπει να χασω;;

Επίσης θέλω βοήθεια για φαγητο! Δε θέλουμε να χαλασουμε πολλα λεφτα σε φαγητο! Απλά και οικονομικα!! Εχετε καμια προταση για συγκεκριμενα μαγαζια;;
Και τέλος θέλω να κανω και ενα τρενακι...απο τα μεγαλα...ξερετε...οχι σαν και του allou fun park!! :) Ξέρετε αν υπάρχει κανένα τέτοιο;;

Ευχαριστώ πολύ και συγγνωμη αν σας ζάλισα ακόμα δε γραφτηκα εδώ!! ;)))

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Παιδια καλησπέρα απο ενα νιούμπι στο travelstories!!! Διαβαζω εδω και ώρα τα μηνυματα εδω αλλα ειναι πάρα πολλά!! Πάω Λονδίνο την Τριτη και γυρνάω Δευτερα!! 6 νύχτες δηλαδή! Έχω σκοπό να παω σε: Madame Tussaud's, London eye, London Aquarium, Dungeons, St Paul's cathedral, Μουσειο επιστημών, Ζωολογικό κήπο και ένα θέατρο! Εκτός απο αυτά, θέλω να παω Oxford κτλ για ψώνια,Camden, Hyde park και γενικά για περπάτημα!! Κι άμα τα προλάβω όλα αυτα να σας γράψω ε΄;;; :))) Εχει κανεις κατι πιο ιδιαιτερο απο αυτα να προτεινει για να δω που δεν πρεπει να χασω;;

Επίσης θέλω βοήθεια για φαγητο! Δε θέλουμε να χαλασουμε πολλα λεφτα σε φαγητο! Απλά και οικονομικα!! Εχετε καμια προταση για συγκεκριμενα μαγαζια;;
Και τέλος θέλω να κανω και ενα τρενακι...απο τα μεγαλα...ξερετε...οχι σαν και του allou fun park!! :) Ξέρετε αν υπάρχει κανένα τέτοιο;;

να σου πω την γνώμη μου για τα παραπάνω:

1. madame t. για μέχρι 10λίρες καλά είναι μα το πουλάνε 25,00, απίστευτα κακό value for money.. δε στο προτείνω με τιποτα εκτός αν έχεις το 1+1 από το τρένο (δες το μνμ μου αριθμό 299)
  2. london eye ότι κι αν σου πω εγώ θα ανέβεις εσύ τιμή 17.50 λίρες επίσης πολλά λεφτα για αυτό που προσφέρει αλλά τέλοσπάντων
  3. το ενυδρείο δεν το επισκέφτηκα μιάς και έχω παέι σε άλλα οπότε μου φάνηκε περιττό, αν δεν έχεις πάει ποτέ σε ενυδρείο ίσως να είναι καλή πρόταση (16 λίρες)
  4. το dungeon ούτε που το σκέφτηκα γιατί μου είπαν ότι πρόκειται για μεγάλη φόλα προσοχή λοιπόν (21,95 λίρες)
  5. στην εκκλησία μπήκαμε μέχρι εκεί που έπρεπε να πληρώσουμε μιάς και το θεωρούμε λίγο κοροιδία... πάντως είναι πανέμορφη και από έξω, τιμή 11,00
  6. μουσείο επιστημών δε πρόλαβα μου χουν πει τα καλύτερα όμως, είσοδος ελεύθερη, τιμή για το imax 3d cinema 8.00 pounds
  7. για τον ζωολογικό δεν ενδιαφέρομαι γιατί από ότι βλέπεις κι εγώ είμαι....:D
  8. για ψώνια regent street (κάθετη στην oxford)
  9. το θέατρο δεν είναι πρόταση, είναι η απόλυτη εμπειρία, δεν έχω ξαναδει στη ζωή μου τέτοια θέαμα, μιλάω για την παράσταση the phantom of the opera πολύ κοντά στην πλατεία τραφαλγκαρ (her majesty theatre) τιμές εισητηρίων σε λίρες πάντα από 20(τέρμα θεού) μέχρι 60 λίρες εμείς πήραμε τις καλύτερες θέσεις των 35,75 λιρών (έχει σημασία να είναι οι καλύτερες) δεύτερο διάζωμα μα βλέπαμε μιά χαρά.
  10. μη παραλείψεις το tower of london 17.00 pounds
με μία περίληψη ναι στα ψώνια, σίγουρα να πας και στα harrods, πάση θυσία στο θέατρο και μη παραλείψεις το νο 10 όλα τα υπόλοιπα it 's up to u.....
υ.γ. όλα τα παραπάνω (εκτός του ματιού) κι άλλα πολλά 1+1 με τα κουπόνια 2for1
έχει και για φαγητό πολλές επιλογές...

navis

Member
Στην ουσία μάλλον δε μου προτείνεις τίποτα απο αυτα που θέλω να δω! :))) Πλάκα κάνω..!! Θα βγάλω πάσο για Madam Tussaud's,Aquarium,London Eye,Dungeons με 56 λίρες σύνολο! Όπως και να το κάνεις ειναι οι τουριστικες παγιδες που πρεπει να τις δεις! Ισως για να κλάψεις τα λεφτα σου μετα! :) Αυτο με το 1+1 δώρο δεν το κατάλαβα αν πω την αληθεια! Καταλαβα δηλ τι εννοεις αλλα δεν καταλαβα λεπτομερειες...

Εγω θα φτασω Gatwick με easyjet!! Υπάρχει αυτη η προσφορα και για τρενο που να φευγει απο εκεί; Και αν ναι τι τιμη εχει και που μπορω να βρω περισσοτερες πληροφοριες; Και τέλος πείτε μου και καμια καλή προταση για οικονομικο φαγητο στο κέντρο!! Πιο χαλαρα μαγαζια κατα βαση αλλα και κανενα νορμαλ για 1-2 φορες!!! Ευχαριστω και πάλι

XRISTOS71

Member

λοιπον σε 6 μερες μπορεις να κάνεις πολλα πράγματα και να πας θεατρο και να κανεις shopping στην oxford και στις κάθετες και πολύ περπάτημα και να πας και στα αξιοθέατα
madame Tussaud και LONDON EYE ειναι ''τουριστικές παγίδες '' αλλά για πρώτη φορά λονδίνο μπορείς να πας ,ειδικα απο το EYE βγάζεις και ωραίες φωτογραφίες
μπορεις να συνδιάσεις εισιτήριο και για τα 2 μαζι για να έχεις και έκπτωση
The London Eye and Madame Tussauds Saver

στο aquarium είναι στην βαση του LONDON EYE δεν μπήκα γιατι δεν πήγα με μικρά παιδιά

στο Dungeons μαπα το καρπούζι !!!!!

St Paul's η επίσκεψη επιββαλεται !! ο καλυτερος ?? ναός του λονδίνου
μεχρι εκει που μπαίνεις δωρεαν δεν βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ .

Big Ben και Westminister cathedral ( διπλα στο ποταμι και απέναντι απο london eye )

Mουσειο επιστημών και μουσειο φυσικής ιστορίας θα πάω σε 3 βδομάδες
ειδικά το δεύτερο μην το χάσεις με τιποτα .

θεατρο : επιλογή κλασική άπαιχτη αυτη που προτείνει και ο Λευτέρης
Her Majestys Theatre London, - Phantom of the Opera - tickets, information, reviews

tips : tickets μην κλείσεις απο το site , οταν θα εισαι εκει πας Leιsester square και αγοράζεις η για την ιδια μερα η την επομένη σε τιμή χαμηλότερη απο οτι στο site .
εγω απο το site τα ειχα πληρώσει πιο ακριβά !!!!

london zoo να πάς και να κάνεις και την βόλτα σου στο regent park και να πάς και little venice
( london zoo--madame tussaud ειναι κοντα συνδίασε μαζί )

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΨΩΝΙΑ

επιλογές άπειρες
κοιτας το πορτοφόλι σου και βαδίζεις ανάλογα
oxford street ,Bond street ,Regent street ,
μην χάσεις το NIKE SHOP oxford & regent γωνία ..εμπειρία αν εισαι του αθλητισμού
na πας στο national Geographic store πανω στην Regent street άπαιχτο !!!!
National Geographic London Store

tips στην πλάτη του καταστηματος είναι η πρόταση επιτομη στην κρεατοφαγεία επιλογή του traveller το gaucho
Gaucho Piccadilly, 25 Swallow Street, W1B 4QR

προσοχή δεν ειναι φθηνο!!!! ειναι όμως απο τα κορυφαία στο είδος του

να πας οπωσδηποτε soho carnaby street ,liberty πολυκατάστημα , στην αγορα του Covent Garden που στο υπόγειο θα βρεις ωραία μαγαζια για αναμνηστικά και ενα άπαιχτο με γλυκα ( δεν θυμαμαι ονομα )

ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΒΟΛΤΑ : o oρισμός του επιβάλλεται
Hyde Park και κηποι του Kensington ,
Green park

για τρενακι style allou fan park δεν ξέρω .... αλλά θα σου πρότεινα να πάρεις το αυτόματο ηλεκτρικό τρενάκι χωρις οδηγό και να πας μια βόλτα μεχρι τα DOCKLANDS KAI TO GREENWICH. να δεις και ενα διαφορετικό Λονδίνο

DLR | Transport for London
docklands - Εικόνες Google
Greenwich Guide - Greenwich

για φαγητο :
μόμο επιλογή δοκιμασμένη
http://www.urbanpath.com/london/middle-eastern/momo.htm

ιταλικο οικονομικό αλυσίδα
http://www.zizzi.co.uk/restaurants

ιταλικο οικονομικό για καθηστο η στο πόδι
http://www.yelp.co.uk/biz/princi-london

ιταλικο normal αλυσίδα
http://www.spaghettihouse.co.uk/

για steak house αλυσίδα
http://www.angussteakhouse.co.uk/

αν σας αρέσουν οι σοκολάτες !!!
http://www.lamaisonduchocolat.co.uk/uk/en/commerce
οτι πιο νόστιμο σε σοκολάτα

ΥΓ. αν ολα αυτα δεν σε καλύπτουν διάβασε και την travelpedia για Λονδίνο και εισαι ΟΚ.:D

Traveller

Member

Ρε μπαγάσα τίναξες την μπάνκα στον αέρα!! Σαβούρα για σαβούρα δεν αφήνεις... αυτά που θες να πας είναι η επιτομή αυτών που δεν πρέπει να πας... για φαγητό τι να σου πούμε... τράβα σε καμιά πιτσαρία στη Λέστερ που έχει ότι φας 5 λίρες... άντε πήγαινε και για ψώνια στην Oxford και έκλεισες... αμα βρεις και το τρενάκι θα κάνεις το τέλειο ταξίδι!! και η πλάκα είναι οτι θα γυρίσεις και ενθουσιασμένος...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Να συμπληρώσω για το ενυδρείο ότι δεν είναι το καλύτερο ή το διασημότερο στην Ευρώπη, αλλά αν έχεις χρόνο και γουστάρεις τα ενυδρεία, τότε πήγαινε.

navis

Member
ΧRISTOS71 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!! Τέλεια!!
Όσο για τη σαβούρα τι να κάνω ρε παιδιά;; Δεν εχω ξαναπάει στο Λονδίνο και η μονη μου πηγη για πληροφοριες ειναι το ιντερνετ! Όπου κοιταω βλέπω για αυτα τα μέρη! Πως μπορω να διαλεξω λοιπον να παω σε κατι αλλο που δεν ξερω οτι υπάρχει; Οποιοσδηποτε ξέρει κατι καλυτερο που πρεπει να δω(που σιγουρα υπαρχουν καλυτερα)...εννοειται οτι θελω τη βοηθεια του!! :)

GTS

Member
Για το Westminster Abbey, βγάζουμε μόνο επιτόπου τα εισιτήρια? Και καθόμαστε στην ουρά μαζί με το πλήθος?

Traveller

Member
Δηλαδή φίλε navis δεν είδες τίποτε στο internet για το Βρετανικό Μουσείο? Δεν άκουσες τίποτε για την National Gallery? Ούτε καν για την Tate Modern? και να φανταστείς όλα αυτά είναι δωρεάν... για τα Spitalfields και την αγορά τους χαμπάρι δεν πήρες? Tην Βorough market? Το Chelsea ? Τα DOCKLANDS?

Διάβασε λίγο την travelpedia και θα πάρεις απαντήσεις για το πως να περάσεις ένα super πενθήμερο στο Λονδίνο και μην με ξενερώνεις με σαχλαμάρες...

alexstef2

Member
Για το Westminster Abbey, βγάζουμε μόνο επιτόπου τα εισιτήρια? Και καθόμαστε στην ουρά μαζί με το πλήθος?
Νομίζω ναι αλλά να ξέρεις είναι αρκετά ακριβό γύρω στις 15 νομίζω. Αν πας μια λογική ώρα δε θα έχει τόσο μεγάλη ουρά.

Νavis για το spagghettihouse που προτεινει ο Χρήστος έχω φάει και είναι τέλεια. Το φαγητό σούπερ και οι τιμές λογικές. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία αλλά οτι εχει είναι καλό. Σε αυτό που είναι κοντά στο πικαντίλι πήγα (όπου απέναντι ανοίγει Burberry's με τρελές εκπτώσεις. Μη το χάσεις! Συμβαίνει τώρα. Γενικά έχουν αρχίσει αρκετά μαγαζιά να έχουν εκπτώσεις οπότε αφού ενδιαφέρεσαι για ψώνια ψάξε για αυτές πριν βιαστείς να αγοράσεις. Βρήκα μέχρι και 70%!(ζεις ακόμα?ή έχεις παρει την επόμενη πτήση?) Απ'οσα αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω συμφωνώ σε όλα αν κ δεν έχω κάνει όλα αυτά.

Για το θέατρο είναι καλή εμπειρία συμφωνώ. Αλλά οκ. Το κόστος είναι μεγάλο για τις παροχές που σου διαθέτει. Την εξής μια δλδ: μια θέση. Που όσο πάει προς τα πίσω μειώνεται το μήκος της. Όλα τα οικονομικά εισιτήρια είναι σε θέσεις περιορισμένης ορατότητας έως πολυυυυύ περιορισμένης. Σε αρκετά θέατρα στις πίσω θέσεις έχει και κυάλια (τα οποία εννοείται πως πληρώνεις). Απο εκεί που σου πρότεινε ο Χρήστος να πάρεις τίκετς είναι το πιο Σούπερ.

Επίσης αν κάποιος στη παρέα είναι φοιτητής να ξέρεις πως στα περισσότερα οι εκπτώσεις είναι πολύ μικρές και δεν αξίζει καν να μπεις στον κόπο να βγάλεις ISIC.

XRISTOS71

Member
το Λονδίνο ειναι ανεξαντλητο σε ΟΛΑ
απλα αποφασίζεις τι θελεις να κάνεις και να δεις απο πρίν και απλά πας εκει και το απολάμβάνεις ..

και μην ξεχνας η οικονομική κριση υπάρχει και εκει ... με οτι αυτο συνεπάγεται στο θέμα χρήμα

και μια φιλική συμβουλή πρός το navis : διάβασε την travelpedia θα σε βοηθησει σε πολλα θέματα
μην αγχωθεις το Λονδίνο δεν εξαντλείται οχι σε 4 αλλα ουτε σε 14 μέρες !!΄
θα ξαναπας σίγουρα

navis

Member
Στην travelpedia δε βρισκω κατι χρησιμο! Μαλλον κατι λάθος κάνω! Παντως οι δικες σας πληροφοριες πιο χρησιμες μου φανηκαν!! :) Τωρα πάντως για αυτα που θα παω φυσικα θα κοιταξω κ τα υπολοιπα που μου ειπατε!! Βεβαια θα ηθελα να παω και μια εκδρομη σε μια περιοχη εκτος Λονδινου! Ενα ενα τα θυμαμαι!! :)))) Το φοβάμαι λιγο βεβαια γιατι εδω δεν ξερω να κυκλοφορησω στο Λονδινο,θα παω και εξω απο αυτο;; :) Εχετε καποια περιοχη να προτεινετε; Αν ναι τι εχει να δω εκει; Και φυσικα πως πάω και τιμες περιπου αν ξέρετε...!!! Σας ζάλισα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.604
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα