Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
[imga="left"]http://www.travelstories.gr/files/bigben.gif[/imga]Πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου όπως και της Αγγλίας. Μία από τις σημαντικότερες πολυπολιτισμικές πόλεις στον κόσμο. Βρίσκεται στο ΝΑ τμήμα της χώρας, στις όχθες του Τάμεση, ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα, το βόρειο και το νότιο. Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο.


Περιεχόμενα
:

1. Γενικές πληροφορίες
2. Ιστορική αναδρομή
3. Κύρια αξιοθέατα
4. Προτάσεις διαδρομών
5. Φαγητό - ποτό - διασκέδαση
6. Αγορές
7. Μετάβαση - Συγκοινωνίες
8. Διαμονή - Ξενοδοχεία
9. Ταξιδιωτικά Tips
10. Πρεσβεία - Προξενεία - Τηλέφωνα ανάγκης
11. Links


Δείτε φωτογραφίες από το Λονδίνο

1. Γενικές πληροφορίες


Έκταση: 2.700 τ.χλμ
Πληθυσμός: 7.421.228 κατ. (χωρίς τους κατοίκους της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής)
Πολίτευμα: Συνταγματική μοναρχία (Βασίλισσα: Ελισάβετ Β΄, Πρωθυπουργός: Τόνι Μπλερ)
Γλώσσα: αγγλική (95%), ουαλική (25% του πληθυσμού στην Ουαλία) και σκωτική
Θρησκεία: προτεστάντες. Ο αγγλικανισμός εγκαθιδρύθηκε στην Αγγλία το 1534 και οργανώθηκε η Εκκλησία της Αγγλίας ως επίσημη θρησκεία. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες θρησκείες (χριστιανοί 71,6%, μουσουλμάνοι 2,7%, χωρίς θρησκεία 15,5%)
Οικονομία: Βασίζεται κυρίως στο εμπόριο. Η μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου παράγει το 17% του ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας
Νόμισμα: λίρα στερλίνα
Κλίμα: σχετικά ήπιο, δροσερό με άτονους χειμώνες, δροσερά καλοκαίρια, σταθερή υγρασία, βροχοπτώσεις και ομίχλες. (μέση θερμοκρασία το χειμώνα: 3°C και το καλοκαίρι 23°C)
Κύριος ποταμός: Τάμεσης

2. Ιστορική αναδρομή


Η πόλη μνημονεύεται ιστορικά για πρώτη φορά από τον Τάκιτο γύρω στο 43 μ.χ., όταν ο Ρωμαίος Πλαύτιος έχτισε ένα οχυρό με το όνομα Λοντίνιουμ. Από τότε άρχισε να εξελίσσεται σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Στη συνέχεια γνώρισε κάποιες επιδρομές, αλλά τον 9ο αιώνα μ.χ. ο Αλφρέδος ο Μεγάλος ανοικοδόμησε τα τείχη και οργάνωσε την πόλη. Όταν ήταν βασιλιάς ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής ανακηρύχθηκε σε δήμο και άρχισε να κτίζεται ο Πύργος του Λονδίνου. Προς το τέλος του 12ου αιώνα μ.χ. μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της πόλης, η οποία όμως ανοικοδομήθηκε γρήγορα. Η πόλη γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά τον 15ο και 16ο αιώνα μ.χ και οικονομική άνθηση που οφειλόταν κυρίως στο εμπόριο. Επί Ελισάβετ Α΄το Σίτυ έγινε το κέντρο του Λονδίνου. Το 1664 μια πανώλη έπληξε την πόλη και πέθαναν περίπου 75.000 άτομα. Η ατυχία για την πόλη συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά (1966) όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν όλη την πόλη. Ο Κάρολος Β΄κατάργησε το Χάρτη των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, ο οποίος επανήλθε σε ισχύ αργότερα από τον Ιάκωβο τον Β΄. Κατά την Βικτωριανή εποχή η πόλη απέκτησε μεγάλη ισχύ στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στις επιστήμες και στις τέχνες. Το 1979 η Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται η πρώτη πρωθυπουργός της χώρας και με την πολιτική της απογοητεύει τους φτωχούς της χώρας. Το 1997 ο Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η πόλη έχει καταφέρει να είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πρωτεύουσες του κόσμου.

3.
Προτάσεις διαδρομών

Οξφόρδη και Καίμπριτζ
Δύο από τις πιο γνωστές πανεπιστημιουπόλεις. Στο Καίμπριτζ υπάρχουν καραβάκια που κάνουν βόλτα στον ποταμό που διασχίζει την πόλη και έτσι μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα πανεπιστήμιά της.

Στράτφορντ άπον Αίηβον
Η πόλη όπου γεννήθηκε ο Σάιξπηρ, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Θα επισκεφτείτε το σπίτι του και το θέατρο που χτίστηκε προς τιμήν του και στη συνέχεια θα κάνετε βόλτα δίπλα στον ποταμό με τα υπέροχα λουλούδια και τα αγάλματα ηρώων του Σαίξπηρ.

Λίμνη Γουίντερμιρ
Μία από τις ομορφότερες λίμνες στην περιοχή των αγγλικών λιμνών. Μπορείτε να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη.

Μπαθ
Γραφική λουτρόπολη με ιαματικά νερά. Ξεχωρίζει για την καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική της.

Στόουνχετζ
Εδώ υπάρχει το χαρακτηριστικό σύνολο από τεράστιους ψηλούς βράχους, οι οποίοι λέγονται και πύλες. Για αυτούς τους βράχους κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες και εκδοχές.

Πύργος Γουίντσορ
Βρίσκεται δίπλα στον Τάμεση και αποτελεί τα θερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας. Θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα και το Κάστρο του.


4.
Κύρια αξιοθέατα

Στο Λονδίνο υπάρχουν άπειρα πράγματα για να δει κανείς.
Ξεκινάμε με τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ, όπου αν είστε τυχεροί μπορείτε να δείτε και την αλλαγή φρουράς. Θα επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου υπάρχει η στήλη του Νέλσονα. Θα πάτε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ που ήταν ανέκαθεν "βασιλικός" ναός και στον Καθεδρικό του ναό. Αφού μεταφερθείτε στο Σίτυ θα δείτε τον Πύργο του Λονδίνου με τη γέφυρά του, χτισμένη το 1894, το Κοινοβούλιο με το Μπιγκ Μπεν αλλά και τον ναό του Αγίου Παύλου. Στη συνέχεια θα πάτε στην πλατεία Πικαντίλι για να δείτε το άγαλμα του Έρωτα και να περπατήσετε στις Όξφορντ και Ρήτζεντ Στρητ. Θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε το Βρετανικό μουσείο όπου βρίσκονται τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ένα άλλο μουσείο που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το μουσείο της Μαντάμ Τισό με τα κέρινα ομοιόματα. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε μερικά από τα πάρκα του Λονδίνου όπως το Χάιντ παρκ με τους κήπους του Κέσινγκτον που διαρρέονται από τον ποταμό Λονγκ Γουότερ, ο οποίος σχηματίζει τη λίμνη Σερπεντάιν. Στα προάστια του Λονδίνου βρίσκεται το Γκρήνουιτς Παρκ με το γνωστό Αστεροσκοπείο.

5. Φαγητό - ποτό - διασκέδαση


Το Λονδίνο είναι μια από τις πολυπολιτισμικές πόλεις του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι εδώ μπορείτε να γευτείτε κουζίνες από κάθε μέρος του πλανήτη, από κινέζικη μέχρι κυπριακή. Αν θέλετε να ψυχαγωγηθείτε μπορείτε να πάτε για φαγητό σε ένα από τα γνωστά εστιατόρια, όπως το Χαρντ Ροκ καφέ ή το Πλάνετ Χόλυγουντ.

Για ποτό μπορείτε να πάτε σε μια από τις παμπς του Λονδίνου για μπύρα ή σε κάποιο κόμεντι κλαμπ. Αν σας αρέσει το είδος υπάρχουν και τα τζαζ κλαμπς.

Αν σας ενδιαφέρει το θέατρο πηγαίνετε στην περιοχή του Γουέστ Εντ, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το μιούζικαλ "Φάντασμα της όπερας" κ.α.

6. Αγορές


Ξεκινήστε από τα πολυκαταστήματα της Όξφορντ Στρητ, όπως το Μαρκς & Σπένσερ.
Ένας άλλος πόλος έλξης είναι τα Selfridges και το γνωστό πολυκατάστημα Harrods, όπου θα ψωνίσετε σε πράσινες τσάντες.
Στην Ρήτζεντ Στρητ υπάρχουν τα Λίμπερτιζ και Μπέρμπερι.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πολυκαταστήματα πηγαίνετε στην Μποντ Στρητ όπου υπάρχουν κοσμηματοπωλεία αλλά και παλαιοπωλεία. Στα παζάρια του Λονδίνου θα βρείτε πλήθος από αντίκες, δίσκους και κοσμήματα.


7. Μετάβαση - Συγκοινωνίες


Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου θα φτάσετε με απευθείας πτήση από Αθήνα με την Ολυμπιακή και με την British Airways. Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου 4 ώρες και το εισιτήριο μετ' επιστροφής ξεκινάει από 235 ευρώ με Ολυμπιακή και από 335 ευρώ με την British. Θα φτάσετε κι από Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό.

Η πόλη διαθέτει ένα άριστα οργανωμένο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο συνδέει τις διάφορες περιοχές μεταξύ τους. Το μετρό εξυπηρετεί αρκετές περιοχές αλλά έχει τα μειονεκτήματα ενός μέσου μεταφοράς που υπάρχει στην πόλη από το 1863. Θα είναι πιο ωραίο να χρησιμοποιήσετε τα διπλά λεωφορεία από τα οποία θα μπορείτε να χαζεύετε την πόλη μετακινούμενοι από το ένα μέρος στο άλλο.

Τέλος θυμηθείτε ότι μέσω της σήραγγας της Μάγχης (Eurostar) εκτελούνται δρομολόγια για Παρίσι και Βρυξέλλες.


8. Διαμονή - Ξενοδοχεία


Στο Λονδίνο τα ξενοδοχεία δεν είναι γενικά και τόσο φθηνά. Μπορείτε να βρείτε όμως και πιο οικονομικά ξενοδοχεία αν ψάξετε λίγο παραπάνω.

Το Westminster London και το Central Park Ηotel είναι 3* και είναι ανάμεσα στα πιο οικονομικά ξενοδοχεία στο Λονδίνο και η τιμή τους για το δίκλινο κυμαίνεται γύρω στα 60 ευρώ.

Υπάρχουν και ξενοδοχεία 4* σε λιγότερο βέβαια συμφέρουσες τιμές όπως το The Shaftesbury Kensington.


9. Ταξιδιωτικά Tips


Αν σκοπεύετε να μείνετε στο Λονδίνο πάνω από 4-5 μέρες και να επισκεφτείτε μουσεία και διάφορα άλλα αξιοθέατα ενημερωθείτε για την London pass, με την οποία θα έχετε σειρά προτεραιότητας στις εισόδους και θα αποφύγετε τις ουρές αναμονής.


10. Πρεσβεία - Προξενεία - Τηλέφωνα ανάγκης


Ελληνική πρεσβεία στη Βρετανία
1a Holland Park W. 11 3TP
tel: 0044- 207 229 3850
fax: 0044- 207 229 7221

Ελληνικό Προξενείο στη Βρετανία
1a Holland Park W. 11 3TP
tel: 0044- 207 221 6467
fax: 0044- 207 243 3202

Βρετανική πρεσβεία στην Ελλάδα
Πλουτάρχου 1, Αθήνα, 106 75
τηλ: 210 7236211
φαξ: 210 7230954

emergency number: 999


11. Links


www.londonnet.co.uk

www.netlondon.com

www.britainexpress.com

www.offtolondon.com

www.the-london-map.co.uk

www.londontown.com
 

GREG1979

Member
Μηνύματα
35
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
ΜΠΑΝΓΚΟΚ-ΠΟΥΚΕΤ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Γυρισα πολυ προσφατα απο το Λονδινο και συμπερασματικα θα πω δυο-τρια πραγματα που μου εκαναν εντυπωση .

α)Η ελευθερη εισοδος σε αρκετα μουσεια με σημαντικοτερο ολων το βρετανικο μουσειο με τα μαρμαρα του Παρθενωνα

β) Δεν ηταν εποχη εκπτωσεων αλλα οπου υπηρχαν προσφορες ηταν απιστευτες π.χ σε μαγαζι NIKE στην Οξφορντ , η στην μπουτικ της Τσελσι

γ) Το Λονδινο κατ εμε δεν ειναι μια πολυ ομορφη πολη , ομως εχει σαφεστατα απιστευτα θεαματα να προσφερει . Εγω παρακολουθησα μια θεατρικη παρασταση ( Lord of the rings ) που με αφησε αφωνο για την αρτιοτητα και την ποιοτητα της .
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Δεν είχα πάρει χαμπάρι αυτό το topic για το Λονδίνο και θα το πω κι ας με θεωρήσετε κακό...

Τώρα αυτό το πράγμα που αντέγραψε η φίλη Μαρία νομίζετε ότι θα βοηθήσει κάποιον που θα επισκεφτεί πρώτη φορά το Λονδίνο;; Η φίλη μας εδω αντέγραψε κάποιες φασόν πληροφορίες οι οποίες στην καλύτερη είναι ανεπαρκέστατες και στη χειρότερη αστείες... Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πει 5 χρηστικά πράγματα κάποιος που πρόσφατα πήγε στο Λονδίνο (τι αξίζει να δούμε, που να φάμε, κάποιο καλό και φτηνό hotel με διευθύνσεις ) και όχι να αντιγράφουμε ότι βρούμε;;

Υ.Γ. Μήπως GREG1979 είσαι λίγο υπερβολικός με τις κρίσεις σου για το Λονδίνο;; Καλό θα ήταν να του δώσεις μια ακόμη ευκαιρία, να το περπατήσεις, να πας σε λίγο πιο ψαγμένες γειτονιές μακρυά από τα συνήθη τουριστικά, κι έτσι ίσως να νιώσεις καλύτερα την γοητεία του... Τις ίδιες εντυπώσεις είχα κι εγώ όταν πρωτοπήγα στο Λονδίνο τώρα όμως η γνώμη μου έχει αλλάξει τελείως και σε συνδιασμό με τις φιλικές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πιστεύω ότι ένα ταξίδι εκεί τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο είναι απόλυτο must...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Δεν είχα πάρει χαμπάρι αυτό το topic για το Λονδίνο και θα το πω κι ας με θεωρήσετε κακό...

Τώρα αυτό το πράγμα που αντέγραψε η φίλη Μαρία νομίζετε ότι θα βοηθήσει κάποιον που θα επισκεφτεί πρώτη φορά το Λονδίνο;; Η φίλη μας εδω αντέγραψε κάποιες φασόν πληροφορίες οι οποίες στην καλύτερη είναι ανεπαρκέστατες και στη χειρότερη αστείες... Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πει 5 χρηστικά πράγματα κάποιος που πρόσφατα πήγε στο Λονδίνο (τι αξίζει να δούμε, που να φάμε, κάποιο καλό και φτηνό hotel με διευθύνσεις ) και όχι να αντιγράφουμε ότι βρούμε;;
Δε σε θεωρούμε καθόλου κακό. Αν έχεις πάει Λονδίνο πρόσφατα, μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα για την πόλη.

Επίσης, το παραπάνω κείμενο δεν το έχει αντιγράψει η Μαρία από πουθενά.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Πρώτα απόλα μια συγνώμη στη Μαρία αν δεν έχει αντιγράψει από κάπου το κείμενό της.

Δευκαλίωνα με τσίγκλισες και γιαυτό αλλά και για να καταλάβετε τι εννοώ λέγοντας ότι περιμένω πραγματικά χρηστικές πληροφορίες για ένα ταξίδι θα γράψω 2-3 πραγματάκια για το London ελάχιστα βέβαια αλλά συνάμα πιστεύω χρήσιμα.

Θα αρχίσω με το βασικότατα. 'Οπως ίσως γνωρίζετε οι συγκοινωνίες στο Λονδίνο είναι πανάκριβες γιαυτό το πρώτα πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος μόλις βγει από το αεροδρόμιο (Heathrow ή Gatwick )είναι να προμηθευτεί μια Oyster card. Δίνεις 3 λίρες για να την πάρεις και μετά βάζεις τουλάχιστον άλλες 10 για να μπορείς να κινηθείς. Αν δεν εξαντλήσεις όλο το ποσό στο φεύγα την εξαργυρώνεις και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω + τις 3 λίρες που έδωσες για να την αγοράσεις. Έτσι λοιπόν εξασφαλίζεις οικονομική πρόσβαση στο μετρό και τα λεωφορεία. Ένα καλό tip, αν δεν θες να πάρεις το metro από το Heathrow μια κι κάνει καμιά ώρα να φτάσει στο κέντρο , είναι να πάρεις το Heathrow Connect http://www.heathrowconnect.com/default.aspx?pageid=1 πολύ πιο άνετο και γρήγορο από το μετρό και τα μισά λεφτά απο το Heathrow Express.


Πάμε στον ύπνο τώρα. Τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα. Είναι αδύνατον να βρεις κεντρικό αξιοπρεπές ξενοδοχείο κάτω από 100 ευρώ.
Εγώ όταν δεν θέλω να ξοδέψω πολλά για ύπνο μένω στο Stylotel www.stylotel.com στο Paddington. Γύρω στα 110ευρώ με πρωινό, κεντρικό, ντιζαινάτο, πεντακάθαρο.
Αν θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω για κάτι πιο καλό καλή περίπτωση είναι το London Bridge Hotel http://www.londonbridgehotel.com/ , περίπου 150 ευρώ ανάλογα τις μέρες. Εντυπωσιακό ξενοδοχείο με ένα μικρό μειον το location μια που βρίσκετε κοντά στο London Bridge όχι τόσο κεντρικά δηλ. αλλά με συν ότι το μετρό είναι δίπλα του. Αν τώρα θελήσετε να τινόξετε την μπάνκα στον αέρα για μια special περίπτωση τότε το Soho hotel είναι one of the best bets.http://www.firmdale.com/index.php?page_id=7
ιδίως αν σας αρέσει το μοντέρνο ντιζάιν. Εγώ μια φορά την έκανα την αμαρτία έδωσα 280 και ξετρελάθηκα.

Πάμε στο φαί. Καταρχήν τυπική Αγγλική κουζίνα σχεδόν δεν υφίσταται. Τα περίφημα fish & chips καλό είναι να τα δοκιμάσετε σε μια pub με συνοδεία ξιδιού και μπύρας. Εμένα μάλλον μου αρέσουν χωρις να είναι και τίποτε το συνταρακτικό βέβαια αλλά πιστεύω ότι μια δοκιμή πρέπει να γίνει από όλους.Το ότι δεν υπάρχει παραδοσιακή Αγγλική κουζίνα βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν τρως καλά στο Λονδίνο , το αντίθετο μάλιστα. Αυτό είναι και το μεγαλείο του λόγω της πολυφυλετικότητάς του έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις εξαιρετικές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Δυο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στο Gaucho και συγκεκριμένα σε αυτό της Sloan που έχω επισκεφτεί εχω δοκιμάσει το καλύτερο εκτός Αργεντινής κρέας. Λίγο τσιμπιμένο βέβαια 90 λίρες το ζευγάρι αλλά είναι εξαιρετικό.
http://www.gauchorestaurants.co.uk/restaurants/restaurant.php?id=sloane
Απίθανο και από πλευράς ατμόσφαιρας και από πλευράς φαγητού είναι το Momo με το καλύτερο μάλλον κους κους στην Αγγλία. Δεν λέω στην Ευρώπη γιατί έχω δοκιμάσει ένα φοβερό κους κους και στο Chez Omar στο Παρίσι να γλύφεις τα δάχτυλά σου. http://www.momoresto.com/ Και στα 2 restos που ανέφερα χρειάζετε κράτηση.

Αυτά σαν πρώτη γεύση θα επανέλθω με περισσότερα tips για μερη που αξίζει να δεις στο Λονδίνο και δεν τα πολυαναφέρουν οι οδηγοί, όπως για το που θα φας καλά και φτηνά.
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με τον traveller. Οντως, καλό είναι να ξέρουμε και χρηστικά πράγματα (ονόματα ξενοδοχείων, bar, εστιατόρια κλπ) και όχι να διαβάζουμε μόνο ωραίες περιγραφές και αξιοσημείωτες καταστάσεις πού όλους μας ευχαριστούν αλλά ως εκεί.
Συμφώνω, επίσης, ότι πρέπει να το περπατήσεις το Λονδίνο, να δεις και τα παραδίπλα μέρη από τα πανέμορφα τουριστικά για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης και της ομορφιάς που κρύβει!!!
 

GREG1979

Member
Μηνύματα
35
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
ΜΠΑΝΓΚΟΚ-ΠΟΥΚΕΤ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Υ.Γ. Μήπως GREG1979 είσαι λίγο υπερβολικός με τις κρίσεις σου για το Λονδίνο;; Καλό θα ήταν να του δώσεις μια ακόμη ευκαιρία, να το περπατήσεις, να πας σε λίγο πιο ψαγμένες γειτονιές μακρυά από τα συνήθη τουριστικά, κι έτσι ίσως να νιώσεις καλύτερα την γοητεία του... Τις ίδιες εντυπώσεις είχα κι εγώ όταν πρωτοπήγα στο Λονδίνο τώρα όμως η γνώμη μου έχει αλλάξει τελείως και σε συνδιασμό με τις φιλικές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πιστεύω ότι ένα ταξίδι εκεί τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο είναι απόλυτο must...
Απλα κανω την συγκριση στο μυαλο μου με πολεις οπως Πραγα - Βουδαπεστη - Βιεννη , και λεω οτι δεν θεωρω τοσο ομορφο το Λονδινο .Μαλλον επαιξε σημαντικο ρολο στην σκεψη μου η εικονα του Ταμεση, με απογοητευσε . Σιγουρα ομως εχει παρα πολλα να προσφερει και ειναι πλεον πολυ ευκολη και οικονομικη η προσβαση μεσω easyjet .
Απο εκει και περα μια δυο χρηστικες πληροφοριες .

α) το HYDE PARK ειναι μια καλη περιοχη για να μεινει κανεις . Πιο εξω απο την βαβουρα , κοντινη σε αρκετα μουσεια και χωρους ενδιαφεροντος ( κενσινγκτον - νοτινγκ χιλ - μουσειο φυσικης ιστοριας κτλ )
Εγω εμεινα στο καστλετον με 325 λιρες για 3 ατομα 5 διανυκτερευσεις . Οκ ξενοδοχειο για οσους λειπουν διαρκως απο το δωματιο :haha:

β) Στην chinatown υπαρχουν μαγαζια οπου με ενα στανταρ ποσο τρως οσο θες . Π.χ ο MR WU με 4.9 λιρες
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
greg1979, δεν ξέρω αν πήγες στο City και στα Docklands αλλά είναι μια περιοχή που αξίζει και συμφωνώ με τον traveller, ότι πρέπει να αφήνουμε τα τουριστικά και να πάμε λίγο πιο πέρα… στις ανατολικές συνοικίες, έχει και πολύ καλή ινδική κουζίνα (spicy).
Για μένα τα αξιοθέατα ήταν πιο πολύ η Tate modern, το «Αυγό» του foster, τα μοντέρνα κτίρια δίπλα στον Τάμεση, το London eye και η θέα του, αλλά και τα μεταμεσονύκτια σουπερ μάρκετ, που ο κόσμος δεν έχει τι να κάνει και ψωνίζει στις 2 το πρωί… παντως οντως ειναι πολυ κοντα σε μας πια το λονδινο... (ειδατε την νεα διαφημιση της aegian??? τρομερη!!!!! και ταιριαζει απολυτα στο Υ.Γ. σου traveller)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
vzango με πρόλαβες... Για το Ανατολικό Λονδίνο θα μιλούσα και πιο συγκεκριμένα για ένα από τα καλύτερα παζάρια του. Η φρεσκοανακαινισμένη αγορά του Spitalfields http://www.visitspitalfields.com/ στο Ανατολικό Λονδίνο δυό βήματα από τον σταθμό της Liverpool Str. είναι από τα καλύτερα μέρη για να περάσεις μια Κυριακή πρωί. Εκεί θα γευτείς δεκάδες εξωτικές γεύσεις σε εξευτελιστικές τιμές για Λονδίνο, θα χαζέψεις δημιουργίες νέων σχεδιαστών και θα περπατήσεις σε μια πραγματικά έθνικ περιοχή μια που το μέρος είναι η βάση της Indi-pak κοινότητας του Λονδίνου. Σημειώστε επίσης ότι θα δείτε και την pub που ο Τζακ ο αντεροβγάλτης ψάρευε τα θύματα του.

Αν βαρεθείτε το παζάρι το καίνουργιο Docklands Light Railway σας περιμένει και θα σας οδηγήσει στα υπέροχα docklands ή στο πάντα ανεπανάληπτο καταπράσινο Γκρήνουιτς... http://www.dockland.co.uk/ Κατεβείτε στο σταθμό του Canary Wharf και απολαύστε μια βόλτα στις αποβάθρες, τσιμπίστε κάτι στα ντιζαινάτα εστιατόρια ή κοιμηθήτε στο φανταστικό Hilton Docklands , ηρεμήστε δεν κοστίζει πάνω από 150 ευρώ και η θέα είναι αξεπέραστη... Σίγουρα θα έχει βραδιάσει όταν θα επιστρέφετε και αν δεν είστε κουρασμένοι η Hoxton sq. πάντα στο Αν.Λονδίνο, θα είναι η βάση σας για τις νυχτερινές αναζητήσεις σας. Ξεχάστε το Soho εδω χτυπάει η trendy καρδιά του Λονδίνου. Εστιατόρια, cafe , bar όλα καινούργια... Μια βόλτα επιβάλετε. Αν πραγματικά ψήνεστε ρίξτε μια ματιά στο site του Holiday-inn και δείτε οτι οι τιμές του κοντινού ομόσταυλου ξενοδοχείου είναι φιλικότατες γύρω στα 120-140 το δίκλινο...

Ακόμα στην Αθήνα είσαστε?????
 
Last edited by a moderator:

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
σε αυτα που λεγαμε με τον traveller πιο πανω, διαβαστε το αρθρο στο παρακατω link για εναλλακτικο Λονδίνο
http://www.in2life.gr/escape/infoguide/articles/145948/article.aspx

ενα αποσπασμα:...της Έλενας Μπούλια
"Η Brick Lane, θυμίζει σήμερα το δικό μας Γκάζι ή, ακόμα περισσότερο, το Μεταξουργείο. Βρίθει από μπυραρίες και clubs, όπως το περίφημο 93 Feet East, ενώ τα ινδικά της εστιατόρια είναι ίσως από τα καλύτερα και φθηνότερα του Λονδίνου. Οι πελάτες, μάλιστα, μπορούν να φέρουν το δικό τους αλκοολούχο ποτό, αφού οι ιδιοκτήτες τους, κυρίως μουσουλμάνοι, δεν σερβίρουν αλκοόλ."

ισχυουν τα παραπανω τα εχω δοκιμασει.. με δικο μου κρασι...
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμαζόνιος
Μια διευκρίνηση: Τα κρατικά μουσεία στο Λονδίνο έχουν δωρεάν είσοδο για τις μόνιμες εκθέσεις τους. Τόσο για τις περιοδικές εκθέσεις όσο και για τα ιδιωτικά μουσεία (πχ Μαντάμ Τισό) πληρώνεις αδρά. Αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. Οι πιο πρωτοποριακές μουσειολογικά εκθέσεις γίνονται στο Λονδίνο. Εκεί γεννήθηκαν τα διαδραστικά εκθέματα και γενικά η φιλοσοφία ακόμα και στο μικρότερο μουσείο είναι ότι πρέπει να κινήσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Γι' αυτό αξίζει να επισκεφτεί κανείς τα μουσεία του Λονδίνου ακόμα και αν δεν την βρίσκει με το συγκεκριμένο σπορ.
Προσωπικά έχω πάει δύο φορές στο Λονδίνο το 1996 και το 1999. Και τις δύο φορές έμεινα σε (διαφορετικούς) φίλους.
Την πρώτη φορά ήταν Ιούνιος, έμεινα στο Hampstead heath (βόρεια προάστεια, από τις καλύτερες συνοικίες) και πέρασα υπέροχα. Ο καιρός ήταν καλός, περπάτησα πάρα πολύ, είδα πολλά πράγματα και έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Την δεύτερη φορά ήταν Ιανουάριος, έμεινα στο Elephant and Castle (νότια, από τις χειρότερες συνοικίες) και πέρασα μέτρια προς χάλια. Το κρύο ήταν διαπεραστικό, ψιλόβρεχε συνέχεια και η συνοικία ήταν απαράδεκτη (έτρεμε η καρδούλα μας όταν γυρίζαμε σπίτι το βράδυ). Επειδή το ταξίδι συνέπεσε με τις περίφημες αγγλικές εκπτώσεις, έφαγα δυο μέρες να ψάχνω κάτι να βρω να ψωνίσω (ενώ είναι κάτι που δεν το συνηθίζω στα ταξίδια μου), μου φαίνονταν όλα πανάκριβα και στο τέλος αφού αγχώθηκα καλά καλά τους στόλισα και σταμάτησα την προσπάθεια.
Θέλω να πω ότι το Λονδίνο είναι πολυπρόσωπη πόλη. Μπορεί να περάσεις καλά μπορεί και χάλια, επειδή όμως αξίζει να το περπατήσεις καλύτερη εποχή για να πας είναι το καλοκαίρι.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Παρασκευή μεσημέρι. Άγχος. Δουλειά μέχρι τις 5. Γρήγορα , πρέπει να φύγω… Αττική οδός . ευτυχώς χωρίς κίνηση. Πρόλαβα… Οι «Δελφοί» με περιμένουν. Ναι ,η Ολυμπιακή το έκανε το θαύμα της, Airbus A340… Άνετη πτήση, μπιφτέκι super, air show στις οθόνες… I love that flight… To London υπέροχα παγωμένο… Tube και άφιξη στο Chelsea… Ύπνος βαθύς, το αύριο περιμένει… Σάββατο πρωί βόλτα στο Notting hill. Παλιά πήγαινα για το παζάρι… τώρα το σνομπάρω… ο Hugh Grand δεν μένει πια εδώ και μάλλον έχω μηδανικές ελπίδες να συναντήσω την λατρευτή Julia.… Τελικά στο Notting hill πας πάνω από όλα για την ατμόσφαιρα… Μαγαζιά , café , εστιατόρια , ξενοδοχεία, όλα υπέροχα κλασσικά και πρωτοποριακά μοντέρνα … αυτό το The Main House πάλι τι σου λέει… http://www.themainhouse.co.uk/ Γαμώτο, πόσο γρήγορα γλίστρησε η μέρα… Σάββατο βράδυ στο Chelsea… Gaucho και ο κακός χαμός… τελικά το αποφάσισα, θα πάω σε όλα τα Gaucho, κρεατοφαγία και vino tinto μέχρι τελικής πτώσης…http://www.gauchorestaurants.co.uk/
Κυριακή πρωί… Δεν είναι ψέμα, χιονίζει… Incredible London… Xoυζούρι και πάλι πεινάω… Θέλω πρωινό… Le Pain Quotidien, στη Kings Road…
http://www.lepainquotidien.co.uk ο παράδεισος των organics… H μέρα φτιάχνει…Ο ήλιος βγαίνει, το χιόνι λιώνει… Υπέροχα… Πάμε Docklands… Απλά μαγικά… Βόλτες , βόλτες και βόλτες… Δεν το κουνάω, θα μείνω εδώ απόψε… London Docklands Hilton… http://www.hilton.co.uk/docklands Τι ωραία που είναι η ζωή... Δευτέρα , ο ήλιος κρύφτηκε, το κλασσικό μουντό, υπέροχο London…. Back to Chelsea, back to the ordinary life… Μέρα δουλειάς… Κάθε Εγγλέζος κατεργάρης στον πάγκο του κι εγώ πάω μουσείο, και τι μουσείο Βρετανικό…Ελγίνεια… όσες φορές και να το δεις το έγκλημα δεν το ξεπερνάς… Η κλοπή των αιώνων… Ποδαρόδρομος και window shopping μέχρι την Bond street… Τι ακριβό που είναι το άτιμο… Η νύχτα έρχεται και εμείς πάμε Zaika…http://www.zaika-restaurant.co.uk/intro.html To καλύτερο ίσως Ινδικό της πόλης… Προϋποθέτει οικονομική υπέρβαση αλλά… Απλά πανδαισία γεύσεων… Τρίτη… τέλος χρόνου…Ηeathrow terminal 5… Mάλλον ότι καλύτερο έχω δει σε αεροδρόμιο… Το 767 της British airways με προσγειώνει στην ηλιόλουστη Αθήνα…

Αφιερωμένο σε αυτούς που αγαπούν το πραγματικά ωραίο…
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.526
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom