Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
παιδια το εισιτηριο απο heathrow-paddington-heathrow δεν ειναι 12,90 ευρω οπως λεει ο οδηγος του travelstories αλλα 16,5 ευρω
μηπως λεει λιρες? και σε καθε περιπτωση η τιμη σε ευρω σιγουρα μεταβαλλεται....
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Έχει δίκιο η Δήμητρα, κι εγώ πήρα πρόσφατα το Κοννέκτ κ έδωσα 8,5. Σε ευχαριστούμε πολύ, θα το αλλάξουμε :)
 

haritin

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ πήρα στις 5.4.2011 το Heathrow Express για Paddington και πλήρωσα 32 λίρες και για επιστροφή, που ισχύει μέχρι 4.5.2011. Νομίζω ότι η απλή μετάβαση κόστιζε 18 ή 16,5 λίρες, δε θυμάμαι καλά.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Η Δήμητρα αναφέρεται προφανώς στο Heathrow Connect

www.heathrowconnect.com

πολύ πιο συμφέρον από το Εξπρές κατά τη γνώμη μου ..
 

mariap.

Member
Μηνύματα
110
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
καλησπέρα
χριστός ανέστη, εύχομαι σε όλους υγεία
μιας και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές εως τώρα θα επισκεφθώ το λονδίνο τον αύγουστο θα ήθελα να ρωτήσω το εξής
γνωρίζετε κάποιο πολυκατάστημα με νυφικά σε χαμηλές τιμές ή κάποιο πολυκατάστημα με νυφικά που εκείνη την περίοδο τυχαίνει να έχει εκπτώσεις;
όποια πληροφορία καλοδεχούμενη
 

stefg

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Γεια σε όλους! Χρειάζομαι μια βοήθεια από αυτούς που γνωρίζουν από Λονδίνο. Πετάω για Λονδίνο σε λίγες μέρες και φτάνω στο αεροδρόμιο Gatwick. Από εκεί, πηγαίνω στον Hummersmith Bus/Tube station για να πάω στο hostel που θα μείνω. Μετά από 6 μέρες πετάω για Βαρκελώνη από το αεροδρόμιο Stansted. Μπορεί κάποιος να μου πει τον καλύτερο τρόπο για τις μετακινήσεις μας; Ποια κάρτα να βγάλω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Τροποι προσβασης στο Stansted: BAA Stansted: To and from London

Προσωπικα ειχα βγαλει καρτα απεριοριστων διαδρομων Oyster για 2 ζωνες για μια βδομαδα. Ηταν σωτηριο! Ειχαμε κυριολεκτικα απεριοριστες διαδρομες και μειναμε λιγοτερο απο βδοαμαδα, αλλα και παλι ηταν πολυ πιο οικονομικο απ'το να φορτωνουμε τη καρτα με χρηματα. Ειδικα για'μας που κανα δυο φορες μπερδευτηκαμε και επρεπε να κανουμε επιπλεον διαδρομες ηταν τελειο.
Αλλα απο Gatwick ειχα παρει το Gatwick express το οποιο συμφερει οταν εισαι με παρεα 3 ατομων και πανω. Δες εδω: Group discounts | Gatwick Express
 

stefg

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Ευχαριστώ για την απάντηση! Ταξιδεύουμε δύο άτομα οπότε δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εκπτώσεις του Gatwick Express. Απ'ότι βλέπω σε αυτόν τον οδηγό του site, από το Gatwick μπορούμε να φύγουμε και με Νational rail και Easybus. Όμως που είναι καλύτερα να κατέβω για να πάω στον σταθμό Hummersmith; Απ'ότι έχω διαβάσει και αλλού, η Oyster card πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή. Επιτόπου την βγάζουμε, έτσι; Οι 2 ζώνες αρκούν;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.156
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μονο προσεξε οταν θα φτασεις Victoria απο το Gatwick να εχεις βγαλει ηδη την oyster γιατι εκει λογω εργων ειναι κλειστα τα εκδοτηρια (δεν ειμαι και 100% σιγουρος, αλλα εωχ την εντυπωση πως ετσι ειναι). Τωρα στο Gatwick κανονικα δεν βγαζουν oyster, κανε ομως μια ερωτηση μηπως τωρα με τα εργα βγαζουν. Ξερω σιγουρα οτι μπορεις να αγορασεις εισιτηριο τραινου+ημερισια travelcard (που ειναι πιο φθηνο απο το να τα αγορασεις χωριστα). Ρωτα μηπως υπαρχει η δυνατοτητα και για εβδομαδιαια travelcard.
Απο Victoria θα παρεις τη District line και θα φτασεις Hammersmith.
Αλλη λυση ειναι να πας London Bridge οπου εκει λειτουργει κανονικα ο σταθμος αλλα και πιο μακρυα εισαι και πρεπει να αλλαξεις γραμμη στο tube.
Παρε κι αυτα:
Home | Transport for London
National Rail Enquiries - Official source for UK train times and timetables

Οι ζωνες 1-2 αρκουν...
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Το tube να μη σε αγχωνει. Να παρεις ενα χαρτη του tube μολις φτασεις να ακους και τις ανακοινωσεις απ'τα μεγαφωνα που σε ενημερωνουν για το ποιοι σταθμοι ειναι κλειστοι καθε φορα (λογω ολυμπιακων αγωνων κανουν εργα) και εισαι μια χαρα.

Οσο για τις ζωνες οι 2 αρκουν και παρα-αρκουν. Εγω κυκλοφορουσα σχεδον αποκλειστικα με το tube και δε θελησα ποτε να βγω εκτος των 2 ζωνων γιατι μεσα σ'αυτες ειναι ολα τα "τουριστικα" μερη.

"Oyster travelcard for 2 zones for one week" αυτο ακριβως ζητησα και μου εδωσαν μια καρτα εναντι 27.60 λιρων απ'τις οποιες οι 5 (αν δε κανω λαθος) σου επιστρεφονται οταν επιστρεψεις τη πλαστικη καρτα φευγοντας απ'το Λονδινο. Κι οπως σου ειπα μ'αυτη εχεις απεριοριστες διαδρομες με μετρο και λεωφορεια βεβαια και δεν εχεις κανενα αγχος. να τη προσεχεις σα τα ματια σου μοναχα γιατι οταν τη βαζεις και τη βγαζεις συνεχεια απ'τη τσαντα ειναι επικινδυνο να τη χασεις.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.156
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
να τη προσεχεις σα τα ματια σου μοναχα γιατι οταν τη βαζεις και τη βγαζεις συνεχεια απ'τη τσαντα ειναι επικινδυνο να τη χασεις.
Δεν ειναι αναγκη να τη βαζεις και να τη βγαζεις συνεχεια... μπορεις να την εχεις και μεσα στην τσαντα ή στο πορτοφολι (οχι χυμα βεβαιως αλλα σε καταλληλη θεση) και να ακουμπας στο touchpad αυτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.710
Μέλη
38.946
Νεότερο μέλος
Delmary

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom