Αυστρία Ελβετία Ιταλία Οδικως για Ιταλια, Ελβετια, Αυστρια...

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν πας αεροπορικός στο Μιλάνο και νοικιάσεις αυτοκίνητο από εκεί θα γλυτώσεις χρόνο, ταλαιπορία, καύσιμα και λεφτά... Υπολόγισε γυρω στα 250 Χ 3 τα αεροπορικά, κανένα 100 με 120 το τρίκλινο ή και λιγότερα αν το παιδί είναι μικρό και το περάσεις σε δίκλινο και κανένα 40ρι-50ρι ευρώ την μέρα το αυτοκίνητο. Μετά θα έχεις καύσιμα και διόδια που θα είναι λιγότερα από αυτά που θα έχεις αν πάρεις αυτοκινούμενο. Η γνώμη μου είναι οτι η λύση του αυτοκινήτου είναι μακράν η καλύτερη...
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Ισως επειδη το σκεφτηκαμε (πιο πολυ εγω για να τα λεμε ολα) απο την αρχη με αυτοκινουμενο, με την "πολυτελεια" να σταματας οπου θελεις και σου αρεσει, με χαλαει λιγο το σκεπτικο να παρω αυτοκινητο. Επισης, οτεν εχουμε μαζι μας το παιδι, η μονιμη ερωτηση, ειναι γνωστη σε ολους μαλλον...
- Φτανουμε???
- Οχι ακομα..
- Σε ποση ωρα φτανουμε δηλαδη?
(κατι σαν το παιδικο εργο του Σρεκ δηλαδη)
Οχι βεβαια οτι στο αυτοκινουμενο κινεισαι ελευθερα οταν βρισκεσαι στην εθνικη, (ετσι κι αλλιως παντα δεμενοι ειμαστε) αλλα εχεις εναν αλλον αερα.
Το θεμα που ανεφερε ο dimosfp, το σκεφτηκαμε και εμεις, οτι δηλαδη μπορει να ειναι λιγες οι μερες για την αποσταση που θελουμε να διανυσουμε.
Η γυναικα μου λεει απο την αλλη, οτι καλυτερα 8α ειναι να παμε καπου πιο ψηλα, και οχι απο Ιταλια οπως ειπε και η Stella, πιο πανω. Η διαφορα ομως ειναι, οτι στο Τορινο, τα αεροπορικα εισιτηρια, ειναι κατα 400 ? φτηνοτερα απο οτι σε οποιοαδηποτε πολη σε Ελβετια-Αυστρια. Και η αποσταση απο την Γενευη, τον 1ο μας σταθμο, ειναι 200χλμ.
Επισης, οι Ιταλοι ,εχουν καλυτερες τιμες σε αυτοκινουμενα. (μεσος ορος 150? την ημερα).
Το θεμα αυτοκινητο, και διαμονη σε ξενοδοχεια, φαινεται πολυ καλη λυση, αλλα επειδη ειναι η πρωτη φορα που το κανουμε ΓΕΝΙΚΩΣ, και δεν ξερουμε που πανε τα τεσσερα, σκεφτηκαμε να εχουμε την "πολυτελεια" του γυρισματος, και οχι της ενοικιασης σε συγκεκριμενα μερη και μερες, γιατι πολυ απλα, μπορει να μην μας αρεσει καπου, και να 8ελουμε να κατσουμε λιγοτερο, η περισσοτερο κλπ κλπ.
Παντως αγαπητοι φιλοι, ενα τετοιο ταξιδι, εχει καποιο σοβαρο κοστος εδω που τα λεμε.
Στην πιο απλη περιπτωση, θελουμε οι τρεις μας, καπου στα 3000?, μονο για ναυλα, ενοικιαση αυτοκινουμενου, και καυσιμα. Και αυτα ειναι χωρις διοδια, χωρις φαγητο, και χωρις εξοδα γενικης φυσης, οπως εισιτηρια σε διαφορους χωρους, καμπινγκ κλπ.
Δηλαδη, με τους πιο συντηρητικους υπολογισμους, κατω απο 4000?, δεν μας βλεπω ουτε με τα κυαλια. Και ολα αυτα για 7 διανυκτερευσεις.
Πεφτει πολλη σκεψη....
Για πειτε καμμια ιδεα, μπας και αποφυγουμε το τελμα....

Φίλε tramoyntana
Πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή πήγα με τον άνδρα μου και την κόρη μας (11 ετών πέρυσι) για πέντε ημέρες ( 4 διανυκτερεύσεις) στην Ιταλική Ριβιέρα.Πετάξαμε Aθήνα - Mιλάνο με Easy jet το εισιτήριο με επιστροφή ήταν γύρω στα 180€ το άτομο. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο (περίπου 200 € για όλες τις ημέρες , βέβαια οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την κατηγορία . Εμείς είχαμε ένα FORD KA, που ήταν μεν μικρό αλλά βόλευε πολύ στο παρκάρισμα). Μείναμε όλα τα βράδια Γένοβα ( ξενοδοχείο 4 αστέρων προς 90€ μαζί με το parking) που είναι στο κέντρο της Ιταλικής Ριβιέρας και όλη την ημέρα κάναμε τις εκδρομές μας.( στη Γένοβα υπάρχει καταπληκτικό ενυδρείο , ένα πειρατικό καράβι και το Μουσείο της Θάλασσας πολύ καλά για παιδιά). Να πώ ότι όλες οι παραπάνω τιμές (εισιτήρια και ξενοδοχεία ) ήταν της τελευταίας στιγμής και όχι καιρό πριν προγραμματισμένα, καθώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τις δουλειές μας.
Σου περιγράφω το ταξίδι μας αν και δεν είναι ο προορισμός σας για να σου δώσω και κάποια άλλη ιδέα. Μήπως θα ήταν καλύτερα αφού θα είναι και η πρώτη σας φορά και μιλάμε και για 7 ημέρες περίπου , να εστιάσεται σε μία περιοχή(π.χ. Τοσκάνη , Ριβιερα , Λίμνες Βορείου Ιταλίας με ολίγη Ελβετία , Βαυαρία με Σάλτσμουργκ, Ιννσμπρουγκ κ.λ.π., ίσως Βερολίνο με Δρέσδη , Λειψία). Θα τη δείτε πάρα πολύ καλά καθώς η εβδομάδα είναι υπέρ αρκετή. Και ξέρεις άν κάνεις τη αρχή μετά δεν σταματάς. Όσο για τις τιμές , όλο το ταξίδι που σου περιγράφω μας στοίχισε το πολύ 2.000€ με τα πάντα μέσα . Πάντως συνήθως νοικίαζω από την Hertz και το έχω κανονίσει από πριν.
Αν διαθέτεις GPS είναι τέλειο. πήγαμε φέτος Τοσκάνη με GPS και ήταν σα να πηγαίναμε στο χωριό μας. Έβρισκες τα πάντα λες και ήταν η γειτονιά σου. Άξιζε όλα τα λεφτά του ( το δικό μας δεν ήταν και κανένα ακριβό . περίπου 200€)
 

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Ευχαριστω traveller και pinelopi.
Η αληθεια ειναι βεβαια, οτι μας πηρε λιγο απο κατω στην αρχη...
Ομως, επειδη ειμαι λιγο επιμονος, και μ'αρεσει να το παλευω λιγο παραπανω, λιγο πριν παρουμε την αποφαση να το ακυρωσουμε λογω του οτι το κοστος που μας βγαινει, ειναι λιγο πανω απο τα 4000? για μια εβδομαδα διακοπων, ειπα να το ψαξω λιγο πιο διεξοδικα.
Καλη η ιστορια με το τροχοσπιτο, αλλα ετσι οπως φαινεται, ακριβη. Και δεν εχουμε βαλει και τα καμπινγκ μεσα κιολας. Αρα το γυρναμε στο αυτοκινητο, οπως πολυ καλα ειπατε ολοι.
Για τα εισιτηρια τωρα, ψαχνοντας, ειδα οτι αν αρχισουμε απο Πραγα, και αντιστοιχα καταληξουμε παλι εκει, τα εισιτηρια στοιχιζουν κατω απο 1000 ? και για τους 3 μας. Βαλε και ενα αξιοπρεπες ντιζελοκινητο μεσαιο προς μεγαλο, με 500?, και κατι καναμε.
Αρα μενει διαμονη, φαγητο, και μετακινηση.
Βλεποντας λοιπον ξενοδοχεια Αυστρια και Τσεχια, οι τιμες μου φανηκαν πλασματικες εντελως. Με τετοιες τιμες, στην Ελλαδα νοικιαζεις γκαραζ μονο.
Ειναι δυνατον στην Τσεχια, δικλινο, με δυνατοτητα προσθηκης κρεβατιου για το παιδι, να στοιχιζει 55-70? μαζι με πρωινο μπουφε? Και με εσωτερικη πισινα?
Μου φαινεται παραξενο, αλλα τελικα ετσι πρεπει να ειναι.
Ελβετια δεν εχω κοιταξει ακομα, αλλα σιγουρα πρεπει να ειναι αρκετα πιο ακριβα. Ασε που δεν μας βλεπω να την προλαβαινουμε σαν χωρα.
Τωρα οσον αφορα σε πορεια, ποιες και ποσες πολεις νομιζετε οτι μπορει καποιος να επισκεφτει σε μια εβδομαδα? Ισως μια την ημερα, και να εχει αντιστοιχα διανυκτερευση εκει?
Γιατι αν ειναι ετσι, τοτε πρεπει να περασουμε το πολυ απο 6 πολεις, και να εχουμε κανει και τον κυκλο της επιστροφης προς Πραγα παλι.
Τωρα παλι, πως τα καταφερατε Pinelopi, και βρηκατε με 180? πηγαινε-ελα τα αεροπορικα, και ειδατε τοσες πολεις, παντα με αφετηρια την Γενοβα?
Μου φαινεται πολυ μεγαλη η αποσταση για να κανεις περιπου 800χλμ την ημερα, για να γυρνας το βραδυ Γενοβα, η μηπως δεν καταλαβα καλα?
Ανδρεας.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Φίλε Ανδρέα εμείς είδαμε μόνο Ιταλική Ριβιέρα . Δηλάδή από Λα Σπέτζια έως Μονακό. Θα δείς στο χάρτι για ποια περιοχή μιλάμε. Η Γένοβα είναι σχεδόν στο κέντρο.Οι πόλεις που είδαμε εκτός από τη Γένοβα φυσικά , είναι La spezia , Cinque Terre , Santa Marquerita , Porto Fino , San Remo, Vernazza έως Monte Carlo. Και φυσικά όλα τα ενδιάμεσα χωριουδάκια. Η απόσταση δεν ξεπερνά τα 150χλμ από τη Γενοβα.
Όσο για τα εισιτήρια όπως σου είπα από την Easy Jet. Τώρα μπήκα δοκιμαστικά στο site και βάζοντας πιθανές ημερομηνίες γύρω στα μέσα Ιουλίου βρήκα για Μιλάνο γυρω στα 190? το άτομο. Η απόσταση βέβαια Μιλάνο - Γένοβα είναι γύρω στις 2,5 ώρες. Για Πράγα που λές, δες και για εισιτήρια στη skyeurope.com .Και αν και δεν έχω πάει , μου έχουν πει ότι στην Πράγα είναι όντως καλές οι τιμές.
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Αγαπητέ tramoyntana, μόλις χθες διάβασα για την πρόθεσή σου να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με αυτοκίνητο και
το θεωρώ βέβαιο ότι θα το επαναλάβεις πολλές φορές, όπως το ενενήντα τα εκατό αυτών που το τόλμησαν για
πρώτη φορά. Εγώ ξεκίνησα με τη σύζυγό μου πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια και δεν μετάνιωσα ποτέ, άλλωστε
σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ καλές στην Ευρώπη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αρκεί να προσέχεις.
Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία από οργανωμένα ταξίδια πρακτορείων, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αποφασίζεις
εσύ για το τι θα επισκεφθείς και το πού και πόσο θα μείνεις, χωρίς να αντιμετωπίζεις τις άσχημες συμπεριφορές
και απαιτήσεις των συνταξιδιωτών σου και καμιά φορά και τα προβλήματα από την άγνοια και ανικανότητα των αρχηγών. Αισθάνεσαι ίσως μεγαλύτερη ασφάλεια με οργανωμένο, αλλά το ίδιο θα αισθάνεστε και θα περνάτε
και ποιο ευχάριστα, συνταξιδεύοντας με κάποιο φιλικό ζευγάρι που ταιριάζετε. Συμφέρει και οικονομικά γιατί θα
μοιράζεστε όλα τα έξοδα του αυτοκινήτου (ενοίκιο, ασφάλεια, βενζίνη, διόδια, τέλη στάθμευσης κ.λ.π.).
Το θέμα του αυτοκινούμενου είναι καθαρά προσωπικό. Αν πάτε κάπου για διακοπές και ξεκούραση με μερικές
επισκέψεις σε αξιοθέατα, είναι μία καλή λύση. Αν πάτε όμως για τουρισμό βλέποντας όσο το δυνατό περισσότερα
και μάλιστα στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτετε, η γνώμη μου είναι ότι θα δυσκολευθείτε. Σήμερα βλέπεις που επιτρέπεται η οδήγηση αυτοκινήτων μέχρι τρεισήμισι τόνων με ερασιτεχνική άδεια οδήγησης Β κατηγορίας, σχεδόν
όλα τα μικρά αυτοκινούμενα έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,10 μ και ύψος μεταξύ 2,70 και 3,20 μ, που σημαίνει ότι
στις μεγάλες πόλεις, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα αξιοθέατα, θα ψάχνετε να βρείτε ειδικό υπαίθριο χώρο
στάθμευσης, γιατί οι περισσότεροι υπόγειοι και στεγασμένοι χώροι δεν επιτρέπουν αυτές τις διαστάσεις. Ίσως θα
πρέπει να ψάξετε πολύ για να βρείτε μικρό VAN σαν τα παλιά VW - WESTFALIA. Τελικά, όπως ανέφερα και παραπάνω, την απόφαση θα την πάρετε εσείς, λαμβάνοντας υπʼ όψιν τα υπέρ και τα κατά, καθώς και τις υποδείξεις
και πληροφορίες όλων αυτών που σου απάντησαν. Εμένα θα μου επιτρέψεις, αφού είναι η πρώτη φορά που θα
πάτε με αυτοκίνητο στο εξωτερικό, να σου αναφέρω μερικά και ίσως αυτονόητα πράγματα, για να μη χάνετε
χρόνο και να μην ταλαιπωρηθείτε.
1) Να προμηθευτείτε τουριστικούς οδηγούς και οδικούς χάρτες των χωρών που σκέπτεσθαι να επισκεφθείτε
και να επιλέξετε τα αξιοθέατα που θα θέλατε να δείτε.
2) Να βρείτε ή να παραγγείλετε χάρτες των πόλεων στις οποίες έχετε εντοπίσει τα αξιοθέατα που θέλετε και
να σημειώσετε τις διευθύνσεις. Σε όλους σχεδόν τους χάρτες των πόλεων αναφέρονται τα αξιοθέατα, τα
πάρκινκ και ίσως και τα ξενοδοχεία. Να μη βασισθείτε ότι θα βρείτε αναλυτικούς χάρτες στα περίπτερα των
Τουριστικών πληροφοριών γιατί στα περισσότερα ή δεν υπάρχουν ή είναι πολύ συνοπτικοί. Εγώ από το
2003 χρησιμοποιώ GPS, όπου σημειώνω εκ των προτέρων όλες τις διευθύνσεις που πιθανόν θα θελήσω.
(Διάφορα ξενοδοχεία σε κάθε πόλη που βρίσκω από το internet, τα αξιοθέατα που θέλω και τα δρομολόγια
που θα κάνω). Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικώς εάν ο συνοδηγός δεν είναι εξοικειωμένος με την
ανάγνωση χάρτου και την καθοδήγηση. Στους αυτοκινητόδρομους και τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας
εάν χάσεις μία διασταύρωση, κατά πάσα πιθανότητα θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα για να επιστρέψεις. Οι
επί τόπου αναστροφές και αν ακόμα μπορείς να κάνεις, εκτός από παράνομες είναι και πολύ επικίνδυνες.
4) Να προσέχεις το σύστημα διοδίων που υπάρχει σε κάθε χώρα και να εφαρμόζεις τον Κ.Ο.Κ. γιατί μπορεί
οι ποινές να είναι πολύ αυστηρές. Ειδικά στα STOP και στην προτεραιότητα των πεζών να είσαι πολύ
προσεκτικός γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς συνηθίσαμε να μη δίνουμε πολύ σημασία. Αν τελικά επιλέξετε
το αυτοκινούμενο να προσέχεις τα όρια ταχύτητας, που δεν είναι πάντοτε ίδια με αυτά των επιβατικών
αυτοκινήτων. Παρακάτω σου αναφέρω μερικά για τις χώρες από τις οποίες πιθανόν θα περάσεις. (Τα
στοιχεία προέρχονται από έρευνα του περιοδικού Camper-Market για όλες τις χώρες της Ευρώπης).
Σε κατοικημένες περιοχές……….. Ιταλία 50 Αυστρία 50 Ελβετία 50 Γερμανία 50
Σε μη κατοικημένες περιοχές….. Ιταλία 90 Αυστρία 100 Ελβετία 80 Γερμανία 104
Σε δρόμους υπερταχείας κυκλ… Ιταλία 110 Αυστρία 100 Ελβετία 100 Γερμανία 104
Σε αυτοκινητόδρομους……………. Ιταλία 130* Αυστρία 130** Ελβετία 120 Γερμανία 134
* Στην Ιταλία όταν ο δρόμος είναι σε υγρή κατάσταση το όριο πέφτει στα 110.
** Στην Αυστρία μεταξύ των ωρών 22.00 και 05.00 το όριο πέφτει στα 110. Εξαιρούνται οι δρόμοι Α1
(Σάλτσμπουργκ – Βιέννη) και Α2 (Σάλτσμπουργκ – Βίλλακ).
5) Αν και στις χώρες που αναφέρεις ισχύουν οι Ελληνικές άδειες οδήγησης, καλό θα ήταν να έχεις εκδώσει
από την ΕΛΠΑ μία Διεθνή, γιατί λόγω των Ελληνικών χαρακτήρων μπορεί κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου
ή και από αστυνομικό έλεγχο να σου ζητήσουν επίσημη μετάφραση από το προξενείο και να ταλαιπωρηθείς.
6) Τέλος στο γραφείο από το οποίο θα νοικιάσεις το αυτοκινούμενο, να ζητήσεις να σου δώσουν τα τηλέφωνα
εκτάκτου ανάγκης και πλήρους οδικής βοήθειας των χωρών που θα επισκεφθείς. Ειδικά για την οδική
βοήθεια να επιμένεις να είναι πλήρης για όλες της χώρες, γιατί η μεταφορά στο εξωτερικό κοστίζει πολύ.
Καλό θα είναι επίσης να ζητήσεις μικτή ασφαλιστική κάλυψη.
Αρκετά σε ζάλισα με όλα αυτά, αλλά κάλιο γαϊδουρόδενε……….. Σας εύχομαι ολόψυχα να κάνετε ένα πολύ ωραίο ταξίδι με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε και όταν με το καλό επιστρέψετε θα χαρώ να διαβάσω για το ταξίδι σας._
 
Last edited by a moderator:

AleGE

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικός στο Θιβέτ
Αν κάνεις την αρχική διαδρομή , θα πρότεινα να διαθέσεις τουλάχιστον πέντε μέρες ακόμα έτσι ώστε να έχεις τον απαραίτητο χρόνο να εξερευνήσεις καλύτερα τα μέρη που θα περάσεις , αλλά και να σου μειώσει αρκετά το μέσο ημερήσιο κόστος ,καθώς αεροπορικά , διόδια και βενζίνες παραμένουν ίδια .
 

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Χρηστο ειλικρινα σε ευχαριστω πολυ για την ολη αναλυση σου για το θεμα μας.
Ηταν καταπληκτικα αυτα που εγραψες.
Για το θεμα ομως του αυτοκινουμενου, ειπαμε να το ξεχασουμε οπως ειπα και λιγο πιο πανω, γιατι το οικονομικο ανεβαινει πολυ. Ειδικα σε καποια μερη, που η ενοικιαση τον Αυγουστο, ειναι μινιμουμ 14 ημερες.
Δυστυχως φιλε AleGE, δεν γινεται να διαθεσουμε παραπανω ημερες, ακοα και αυτες ειναι αρκετες σκεψου...
Επικεντρωνομαι στο αυτοκινητο λοιπον, και στο κλεισιμο ξενοδοχειων απο πριν σε συγκεκριμενες μερες. Εδω βεβαια, κοντραρω την ιδια μου την φιλοσοφια, αλλα κανω το χατηρι της γυναικας μου, που θελει να ειναι προγραμματισμενη απο πριν σε ολα. Εμενα προσωπικα μου αρεσει να παω καπου και να μην εχω προγραμμα για το ποτε θα φυγω, η για το που θα μεινω, γιατι απλα, μπορει η επιλογη μου που ειχα κανει απο πριν, να μην ειναι τελικα η καλυτερη. Μου αρεσει να οργανωνω την μερα μου αναλογα με την διαθεση μου, και να μην ειμαι με ενα ρολοι στο χερι, αλλα τι να κανουμε, προκειμενου να εχουμε ασχημες εκπληξεις, καλυτερα τωρα που ειναι η πρωτη φορα, να ειμαι πιο συνετος....
Τις τελευταιες μερες, εχω κατσει τοσο πολυ στην οθονη του υπολογιστη μπροστα στο google maps, και στα threads του travelstories, σχετικα με τα μερη που θελω να παω, που νιωθω οτι πηγα και γυρισα κιολας. Πρεπει να φτιαξουμε καποια διαδρομη, και καθε βραδυ, φτανω να εχω διανυσει πανω απο 2500 ιντερνετικα χλμ. Και φανταζομαι οτι δεν λεει να εισαι ολη την ωρα πανω σε ενα τιμονι, θελεις να χαλαρωσεις κιολας, και ειδικα με ενα δεκαχρονο δεμενο στο πισω καθισμα.
Αρα θα πρεπει μαλλον να μεινουμε μονο στην Τσεχια & Αυστρια το πολυ, με μια σταση στην Μπρατισλαβα.
Σχεδιασαμε ενα προγραμμα, (που λεει ο λογος) και θα ηθελα την γνωμη σας.
Εχουμε και λεμε,
Αφιξη την Παρασκευη ξημερωματα στην Πραγα, βολτες, διανυκτερευση.
Κυριακη αναχωρηση για Μπρατισλαβα, με διανυκτερευση.
Μετα λεμε για Βιεννη, Weis, Salzburg, Innsbruck, Konstanz, Stuttgart, Numberg, και καταληξη στην Πραγα παλι. Συνολικα 1800 χλμ, και γενικα
λιγες πολεις σε σχεση με το κυνηγητο που σκεφτομαστε στην αρχη. Στο φιναλε καλα να ειμαστε και παμε και του χρονου...
Λεει τιποτα σαν διαδρομη, η ειναι σαν να ερχεσαι στην Αθηνα και να πηγαινεις να δεις την Ομονοια?

Α και κατι αλλο...Σε ποιες απο αυτες τις χωρες, χρειαζεται και διαβατηριο εκτος απο ταυτοτητα?
 

Attachments

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Θα μου επιτρέψεις να πω οτι σκέφτεσαι λάθος... Αυτό που λες να κάνεις δεν είναι ταξίδι αλλά κυνηγητό. Σκέφτεσαι να διαθέσεις δηλ. ένα μόνο βραδυ στη Πράγα? Γιατί? Τι θα πρωτοδείς σε μια μέρα μόνο στην Πράγα? Κάτσε 2 βράδια στην Πράγα και νοίκιασε αυτοκίνητο την τρίτη μέρα το πρωί, έτσι θα γλιτώσεις 2 μέρες ενοικίαση αυτοκινήτου... Μην διανοηθείς βέβαια και δεν κλείσεις ξενοδοχείο στην Πράγα. Και θα ταλαιπορηθείς και θα το πληρώσεις βαπορίσιο... Η σκέψη για Μπρατισλάβα είναι σωστή μόνο που θα σου έλεγα να κάνεις μια στάση να δεις οπωσδήποτε το Μπρνό. Αξίζει τον κόπο... Επίσης το κλήσιμο ξενοδοχείο στην Μπρατισλάβα επιβάλεται αλλιώς πάλι θα το πληρώσεις ακριβά. Μπρατισλάβα Βιένη τώρα που φτιάχτηκε και ο δρόμος είναι ένα πέταμα... Κάτσε 2 βράδια στη Βιέννη, είναι κρίμα να μην την χαρείς... Μετά σε απόσταση 3 ωρών βρίσκετε το Saltzburg. Ένα βράδι εκεί είναι αναγκαίο... Μην προχωρήσεις στην Γερμανία θα χάσεις χρόνο τσάμπα. Η Κονστανς είναι απο μόνη της ένα ταξίδι και συνδιάζετε με Ελβετία. Και τσάμπα χιλιόμετρα θα κάνεις και δεν θα την ευχαριστηθείς. Γνώμη μου είναι να γυρίσεις πίσω από το Σάλζμπουργκ στο Λίντς και να πάρεις την διασταύρωση για Cesky Krumlov. Πρώτον η διαδρομή από τα σύνορα στην πόλη είναι απίστευτη και δεύτερον η ίδια η πόλη είναι πέραν πάσης περιγραφής. Διανυκτέρευση στην πόλη και το μεσημεράκι γραμμή για Πράγα. Παραδίδεις αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και γυρνάς κύριος Αθήνα...
Συνοψίζω 2 μέρες Πράγα, 1 Μπρατισλάβα, 2 Βιέννη, 1 Σαλτζμποργκ και 1 Cesky Krumlov...

Η γνώμη μου είναι ότι όλα τα υπόλοιπα είναι τεράστια ταλαιπορία... Μην το κάνεις, σκοπός του ταξιδιού είναι η απόλαυση και όχι να δω όσο περισσότερα μπορώ...


Υ.Γ. Το να σχεδιάζεις καλά ένα ταξίδι κλείνοντας ξενοδοχεία και φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα είναι δείγμα ωριμότητας και όχι καταπάτηση της ελευθερίας σου...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Θα μου επιτρέψεις να πω οτι σκέφτεσαι λάθος... Αυτό που λες να κάνεις δεν είναι ταξίδι αλλά κυνηγητό. Σκέφτεσαι να διαθέσεις δηλ. ένα μόνο βραδυ στη Πράγα? Γιατί? Τι θα πρωτοδείς σε μια μέρα μόνο στην Πράγα? Κάτσε 2 βράδια στην Πράγα και νοίκιασε αυτοκίνητο την τρίτη μέρα το πρωί, έτσι θα γλιτώσεις 2 μέρες ενοικίαση αυτοκινήτου... Μην διανοηθείς βέβαια και δεν κλείσεις ξενοδοχείο στην Πράγα. Και θα ταλαιπορηθείς και θα το πληρώσεις βαπορίσιο... Η σκέψη για Μπρατισλάβα είναι σωστή μόνο που θα σου έλεγα να κάνεις μια στάση να δεις οπωσδήποτε το Μπρνό. Αξίζει τον κόπο... Επίσης το κλείσιμο ξενοδοχείου στην Μπρατισλάβα επιβάλεται αλλιώς πάλι θα το πληρώσεις ακριβά. Μπρατισλάβα Βιέννη τώρα που φτιάχτηκε και ο δρόμος είναι ένα πέταμα... Κάτσε 2 βράδια στη Βιέννη, είναι κρίμα να μην την χαρείς... Μετά σε απόσταση 3 ωρών βρίσκετε το Saltzburg. Ένα βράδι εκεί είναι αναγκαίο... Μην προχωρήσεις στην Γερμανία θα χάσεις χρόνο τσάμπα. Η Κονστανς είναι απο μόνη της ένα ταξίδι και συνδιάζετε με Ελβετία. Και τσάμπα χιλιόμετρα θα κάνεις και δεν θα την ευχαριστηθείς. Γνώμη μου είναι να γυρίσεις πίσω από το Σάλζμπουργκ στο Λίντς και να πάρεις την διασταύρωση για Cesky Krumlov. Πρώτον η διαδρομή από τα σύνορα στην πόλη είναι απίστευτη και δεύτερον η ίδια η πόλη είναι πέραν πάσης περιγραφής. Διανυκτέρευση στην πόλη και το μεσημεράκι γραμμή για Πράγα. Παραδίδεις αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και γυρνάς κύριος Αθήνα...
Συνοψίζω 2 μέρες Πράγα, 1 Μπρατισλάβα, 2 Βιέννη, 1 Σαλτζμποργκ και 1 Cesky Krumlov...

Η γνώμη μου είναι ότι όλα τα υπόλοιπα είναι τεράστια ταλαιπορία... Μην το κάνεις, σκοπός του ταξιδιού είναι η απόλαυση και όχι να δω όσο περισσότερα μπορώ...

Υ.Γ1 Σε όλες τις χώρες που σκέφτεσαι να πας χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα...

Υ.Γ2 Το να σχεδιάζεις καλά ένα ταξίδι κλείνοντας ξενοδοχεία και φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα είναι δείγμα ωριμότητας και όχι καταπάτηση της ελευθερίας σου..
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Θα συμφωνήσω με τον Traveller. Είναι νομίζω ότι πρέπει. Εγώ προσωπικά, όπου είναι δυνατό αποφεύγω να αλλάζω πολλά ξενοδοχεία. Μια μόνο παρατήρηση λοιπόν. Η Μπρατισλάβα απέχει από τη Βιέννη περίπου 65 χμ. (Μια ωρίτσα δηλ.). Εγώ λοιπόν αντί να έμενα 2 βράδια Βιέννη και 1 Μπρατισλάβα θα έμενα 3 Βιέννη και θα πήγαινα ημερήσια στη Μπρατισλάβα. Καλή απόφαση λοιπόν (αν και ξέρω οτι σε μπερδέψαμε αρκετά) και κυρίως καλό ταξίδι.
Υ.Γ. Από 26-29/7 θα βρίσκομαι κι εγώ κοντά στο C.Krumlov. Έχω κλεισει δωμάτιο (τρίκλινο περίπου 70 ΕΥΡΩ) περίπου 25 χμ από το C.Krumlov πολύ κοντά στα σύνορα με Αυστρία για να πάω να δώ και το Linz. Η πανσιόν που θα μείνω είναι http://www.pensionroyale.cz/index.html?menuid=2&lang=en
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δήμο εγώ θα επιμείνω να μείνει ενα βράδυ στη Μπρατισλάβα...
Η ατμόσφαιρα της πόλης κυρίως το βράδυ είναι υπέροχη... Υπέροχες οι βραδινές βόλτες στην παλιά πόλη, πολύ καλό το φαγητό...

Όσο για το Rozmberk που θα μείνεις έχω να σου πω τα καλύτερα... Βρίσκετε κανένα μιάωρο από το C.Krumlov και είναι έδρα φυσιολατρικών διαδρομών... Καγιάκ, πεζοπορία, ιππασία ότι θέλει η ψυχή σου... Ήμουν πριν 10 μέρες και τα έχω πρόσφατα... Η διαδρομή μέχρι το C.Krumlov εκπάγλου καλλονής... Άριστη επιλογή...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.430
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom