Οικονομικός προγραμματισμός ταξιδίου

heraklion

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πιστωτική κάρτα???????????
Παιδιά το πρώτο μου ταξίδι, το 2000 στο Λονδίνο, πήγα εξ' ολοκληρου με πιστωτική κάρτα, την οποία ξεχρέωσα πέρισυ........μου την ξεχρέωσε βασικά ο άντρας μου, κι αυτήν κι άλλες 4 που είχα.
Με πολλά παρακαλιά,κλάμα,υστερίες κτλ (ξέρουν οι γυναίκες), μου έβγαλε μια ο ίδιος, δηλαδή είμαι συνδικαιούχος, οπότε καταλαβαίνετε, οτιδήποτε κάνω με την κάρτα, ενημερώνεται.
Στο ταξίδι μου τώρα, την κρατούσα,αλλά δεν τόλμησα να την χρησιμοποιήσω. Κατευθείαν θα έπεφτε τηλεφωνάκι: Κύριε τάδε, η κάρτα σας χρησιμοποιήθηκε στο εξωτερικό, το γνωρίζετε? Επειδή λοιπόν ήθελα να περάσω καλά και όχι να έρθει να με σύρει από το μαλλί, την είχα για έκτακτη ανάγκη.
Επειδή επίσης είμαι πολύ σπάταλη, σε αυτό το ταξίδι πήγα και πήρα απο το ταμιευτήριο 3 κουμπαράδες, ξέρετε, αυτούς με το κλειδί και μάζευα απο εκεί κάποιους μήνες πριν.
Μάζεψα και τους τελευταίους μισθούς, πήρα και από μπαμπά, μαμά, αδερφό, άντρα,γνικώς απο όπου μπορούσα χαχα:p:p
Πορτοφολάκι χιαστί, κατευθείαν ξενοδοχείο στη θυρίδα του δωματίου, ξεχωρίζω αμέσως για τα μεταφορικά της επιστροφής, κάνω ένα γενικό υπολογισμό για φαγητό, μετακινήσεις, μουσεία κλπ. και τα υπόλοιπα ψώνιαααααααααααααααα!!!!!!!!!
Τώρα έχω ξεκινήσει να μαζεύω για το καλοκαίρι που λέω να πάω Παρίσι, ελπίζω να τα καταφέρω.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ο αντρας σου δεν σε ακολουθεί? ειναι μόνο ο χορηγός.....
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Διαβαζω αρκετα και γραφω σπανια.Το κανω τωρα γιατι δεν βλεπω εδω μεσα πολλες γυναικες που να *ξερουν αυτες*
Οι περισσοτερες,αν οχι ολες*κανουν το κουμαντο τους διαφορετικα κι ετσι αποφευγονται τυχον μαλλιοτραβηγματα.Ο καθενας με τον τροπο του.
Προσωπικα κουβαλαω τα παντα πανω μου σε τσαντακια και στην τσαντα εχω μονο τα απαραιτητα.
Προγραμματιζω καιρο πριν,μαζευω πληροφοριες και χρημα και αφηνω περιθωρια για να αποφευγω την πιεση .
Αν κατι στραβωσει υπαρχουν εναλλακτικες.
 

heraklion

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Διαβαζω αρκετα και γραφω σπανια.Το κανω τωρα γιατι δεν βλεπω εδω μεσα πολλες γυναικες που να *ξερουν αυτες*
Οι περισσοτερες,αν οχι ολες*κανουν το κουμαντο τους διαφορετικα κι ετσι αποφευγονται τυχον μαλλιοτραβηγματα.Ο καθενας με τον τροπο του.
.
????????????
Eίπα κάτι και σε έθιξε?Για να φτάσεις στο σημείο να γράψεις, κάτι σε ενόχλησε.
Τέλος πάντων, δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση, και ειδικά με ανθρώπους που δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ...
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Περί οικονομικού προγραμματισμού, και αναφέρομαι κυρίως σε ταξίδια που στοιχίζουν στα 2000-2500 ευρώ, τα πιο μακρινά μου, ξεκινάω με τα αεροπορικά εισιτήρια αρκετούς μήνες πριν το ταξίδι. Στήνω καρτέρι λοιπόν και περιμένω να βρω καμιά καλή προσφορά ή κάποιον συνδιασμό πτήσεων που συμφέρει. Συνήθως μπορείς να πας παντού με λιγοτερο από 1000 ευρώ αεροπορικά bothway, πολλές φορές με πολύ λιγότερα. Στη συνέχεια σκέφτομαι τι θα κάνω εκεί που θα βρεθώ και μέσα στο χρόνο κλείνω και πληρώνω πράγματα όπως τοπικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, εσωτερικές πτήσεις αν χρειάζονται, κάνω συνάλλαγμα ένα καλό ποσό κ.α. Με λίγα λόγια προσπαθώ να σπάω τα έξοδα του ταξιδιού μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο όλο και κάποιο δώρο/επίδομα θα παίξει από τη δουλειά, ή κάποιος μήνας με λιγότερες υποχρεώσεις.
Για διακοποδάνειο ούτε λόγος. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην ξαναπάς ταξίδι αφού τα επόμενα χρόνια θα ξεχρεώνεις... Οι οικονομικές δεσμεύσεις και το ταξίδι είναι φύση αντίθετα πράγματα.
Στο ταξίδι χρησιμοποιώ και το συνάλλαγμα, και πιστωτική για ξενοδοχεία, ανοικιάσεις αυτοκινήτων κ.α. με σκοπό να μην μείνω από μετρητά και αναγκαζομαι να τα σκάω στις προμήθειες κάθε τρεις και λίγο στα ανταλλακτήρια και κάρτα ανάληψης που μέχρι σήμερα την έχω βρει τον καλύτερο τρόπο για να κάνεις συνάλλαγμα.
Σχετικά με την ασφάλεια εγγράφων και μετρητών, υπάρχουν ειδικές θήκες σαν μπανάνες μέσης αλλά επίπεδες, που μπαίνουν μέσα από το παντελόνι στη μέση. Εκεί μπορείς να κρατάς διαβατήρια και άλλα χρήσιμα έγγραφα καθώς και τα πολλά λεφτά. Στις τσέπες τα λεφτά της ημέρας. Ακόμα και αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να σε ληστέψουν στο δρόμο (δεν μου έχει συμβεί, στο εξωτερικό τουλάχιστον) θα δώσεις ό,τι έχεις στις τσέπες μόνο.
Τελικά αν τα χάσεις όλα, που είναι δύσκολο αν είσαι λογικά προσεκτικός, Ελληνική πρεσβεία και θα σε κατατοπίσουν εκεί, οπότε καλό είναι να γνωρίζεις το τηλέφωνο της στα μέρη που θα επισκεφτείς.
Κανείς δε χάθηκε! Καλά ταξίδια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.373
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom