Οικονομικό social!

paefstra

Member
Δηλαδή πόσο μπορεί να απέχω από τον ταξιτζή που μόλις ανέφερες ή από το μαγαζί που πουλάει ρούχα στη γειτονιά μου? Μιλάω πάντα για τη μικροαστική αντε την αστική τάξη στην Ελλάδα. Αλλωστε η πλειοψηφία αυτών είναι που ρημάχτηκε
Η αστικη ταξη δεν επαθε τιποτα. Για να ρωτας μαλλον δεν εχεις προσβαση σε γειτονια με αστικη ταξη, οπως η πλειοψηφια μας.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Σήμερα ακούγοντας μια γυναίκα μισθωτή σε πολύ υπεύθυνη θέση με τρομερό άγχος να μου λέει ότι ο άντρας της έβαλε τα κλάματα αφού πλήρωσε το λογαριασμό στο σούπερ μάρκετ μου ήρθε να κλάψω και γω κι ας μην έχουμε αυτό που κάποιοι ονομάζουν κοινά συμφέροντα. Μετά αγανάκτησα για το πώς καταντάει η χώρα μας.

Και τώρα διαβάζοντας εδώ συγκεκριμένα σχόλια βουτηγμένα στην εμπάθεια και βλέποντας να παίρνουν και likes πάλι ακροβατώ ανάμεσα στην αγανάκτηση και στο είμαστε για κλάματα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επειδή κάτι διαβάζω για τράπεζες. Για όσους δε γνωρίζουν, καλό είναι να ξέρουν.

Για τον επαγγελματικό λογαριασμό μου στην Εθνική πληρώνω:
- 4 ευρώ το μήνα επειδή απλά διατηρώ επαγγελματικό λογαριασμό
- 2,48 το μήνα (έρχεται σε 6μηνες δόσεις όμως) τη μέλλον τεκνολοτζις για τη συντήρηση του pos
- 8 το μήνα (έρχεται σε ετήσια βάση το 96αρι μια και έξω) ένα πάγιο
- και από Οκτώβρη με ενημέρωσε η αγαπητή τράπεζα ότι θα πληρώνω και 2,90 το μήνα για κάτι τέλη διασύνδεσης του pos.

Αυτά είναι χώρια από τις προμήθειες που προφανώς κρατάει ανά συναλλαγή.

Όχι καλέ, ποια καρτέλ? Οι άνθρωποι έχουν ωραίες και καινοτόμες ιδέες και καλά κάνουν και κερδίζουν.

🥳 🥳 🥳
Κάθε τράπεζα έχει τους δικούς της"΄όρους"που βέβαια και αυτούς τους αλλάζει κατά καιρούς κατά πως την συμφέρει...!!χωρίς καμιά προειδοποίηση
Η Εθνική νομίζω έχει γίνει τελικά η χειρότερη όσον αφορά τα ..κόστη
Ψάξου για Πειραιώς ,δεν χρεώνει (σε γενικές γραμμές όπως η εθνική που το επιβάλλει σε όλους ανεξαιρέτως) για εμπορικό λογαριασμό μιλάμε πάντα.
Οσο για pos κύτταξε..ψάξε στο ιντερνετ .τα τερματικά sumup (..ελεγχόμενα απο την κεντρική τράπεζα ιρλανδίας)...https://www.sumup.com/el-gr/
Αγοράζεις μιά φορά το μηχανάκι που σε βολεύει και ΞΕΝΟΙΑΖΕΙΣ,ΔΕΝ εχεις πλεον καμια σχέση με ελληνική τράπεζα,ΔΕΝ πληρώνεις ουτε για συντήρηση ουτε τίποτε...αει σικτίρ δηλ στις ελληνικές τράπεζες που ΔΕΝ έχουν και σταθερότητα στα κόστη!!
Απολύτως νόμιμα και συμβατά με ΑΑΔΕ ..καταχωρούνται κανονικά τα στοιχεία τους στα ..βιβλία σου κλπ.,απλά δες αν σε συμφέρει σε σχέση με τους τζίρους γιατί οι προμήθειες είναι κατάτι ψηλότερες απ ότι με τα ..τερματικά των ελληνικών τραπεζών.
και απαραίτητη προυπόθεση αν το αποφασίσεις πριν εγγραφείς και κάνεις την αγορά ο λογιστής σου να δηλώσει στην εφορία ότι υπάγεσαι στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Last edited:

bandit650

Member
Αν ειναι και τα εισητηρια των αγωνων ισως να μη ειναι και τοσο ακριβα. Σιγουρα παραπανω απο οτι θα σου στοιχιζε αλλα επρεπε να κλεισεις και να πληρωσεις μηνες πριν

arabickostas

Member
Ακριβο δεν ειναι ή ειναι λογικο;
Κέρδος, υπερκέρδος ή αισχροκερδεια;🤔 View attachment 508940
Δεν αντιλαμβανομαι την αισχροκερδεια... Εγω πουλαω μια υπηρεσια σαν τουριστικο γραφειο 20.000 ευρώ. Αν βρω πελατες και βγαλω καλα χρηματα απο που και ως που ειναι αισχροκερδεια? Δεν πουλαω κατι που ειναι απαραιτητο, ειδος πρωτης αναγκης ή μονοπωλειακο ουτε εχω κανει συμφωνια καρτελ με αλλους. Οποιος θελει κλεινει αεροπορικα και εισητηρια και παει μονος του... Υπερκερδος ναι, αλλα ξανα, ειναι στα πλαισια της προσφορας και ζητησης...

paefstra

Member
Αισχροκερδεια ειναι το να πρεπει να πας με πλοιο σε γιατρο και να σε ξυριζουν κοντρα. Το να πας για να δεις εναν αγωνα ειναι προνομιο και απευθυνεται σε προνομιουχους. Ειναι σαν να λεμε γιατι οι Φερραρι ειναι καπως ακριβες :p

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εμπαινα σε ταξι και μονο που δεν μας κανανε κλδαχτυλο οι ταξιτζηδες θριαμβευτικα. Εμεις τα λεγαμε οτι οι μισθοι συντηρουσαν την καταναλωση.
Εχει ο καιρος γυρισματα, τωρα το πιασατε.
Καρτα παντου λοιπον κι εμεις και παιρνουμε πισω 2 μισθους σε δωρεαν αεροπορικα και ψωνια απο την Alpha. Ιδιως καρτα στα ταξι που μειωνεται το φορολογησιμο.
Ένα θα σου πω, μεγαλωσα σε σπίτι με πατέρα ελεύθερο επαγγελματία (ταξιτζή) και μάνα δημόσιο υπάλληλο :haha:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ένα θα σου πω, μεγαλωσα σε σπίτι με πατέρα ελεύθερο επαγγελματία (ταξιτζή) και μάνα δημόσιο υπάλληλο :haha:

Πωπω τί λες τώρα. Και εάν το ταξί του μπαμπά σου ήταν cabrio θα ήταν σαν να σπούδασες σε ανοιχτό Πανεπιστήμιο :haha::haha::haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για να πας νωρίς τη μέρα του αγώνα και να φύγεις μετά, ελαχιστοποιωντας το χρονο που περνάς εκτός Ελλάδας ειναι πολυ ακριβά τα αεροπορικα εισιτήρια τελευταία στιγμή.απο το λιγο που κοίταξα online. Τα εισιτήρια του αγώνα δεν ξερω ποσο έχουν, αλλα για τελικούς ευρωμπασκετ μιλάμε όπου μάλιστα εχουν προκριθεί χώρες που μετακινούν κόσμο (πχ η Φινλανδία που ειναι και διπλα και για αυτούς ειναι κοσμοιστορικο γεγονος).

Ψιλονορμαλ τα βρίσκω για last moment αλλα δεν ξέρουμε και τις λεπτομέρειες, τι πτήση είναι ποιο ξενοδοχείο (φτηνά είναι πάντως αυτά απο το λιγο που ειδα).

Κάτι μου λέει ότι θα ξεπουλησουν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.252
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα