Γαλλία Οι Παριζιάνοι / Les parisiens!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ναι αλλά για ποιόν λόγο απαγόρευσε να βγάλεις φωτογραφία?Δηλαδή αν έβγαζες φωτό κάποια άλλη άσχετη αφίσα θα το επέτρεπε?Μου κάνει εντύπωση.Όντως έπρεπε να ρωτήσεις τιμή!
Δεν είχε να κάνει με την συγκεκριμένη αφίσα απλά με το γεγονός ότι αυτά που εξέθετε τα είχε για πούλημα οπότε το να βγάλω φωτογραφία θα ήταν κάπως άπρεπο. Αν με ενδιέφερε κάτι θα έπρεπε λογικά να το αγοράσω. ;)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν είχε να κάνει με την συγκεκριμένη αφίσα απλά με το γεγονός ότι αυτά που εξέθετε τα είχε για πούλημα οπότε το να βγάλω φωτογραφία θα ήταν κάπως άπρεπο. Αν με ενδιέφερε κάτι θα έπρεπε λογικά να το αγοράσω. ;)
Περίεργο. Όπως είδες εβγαλα πολλές φωτογραφίες τους πάγκους, φωτογραφιθήκαμε και εμείς οι ίδιοι και οι άνθρωποι ούτε παρατήρση μας έκαναν ένω μας είδαν. Και δεν ήμασταν οι μοναδικοί. Νομίζω είναι must οι φωτογραφίες των bouquinistes στις όχθες του Σηκουάνα.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τι να σου πω βρε Γιάννη, δεν ξέρω. Λες να πέσαμε εμείς σε στραβόξυλο; Πάντως τώρα που το θυμάμαι νομίζω πως κάπου είχε και ταμπελίτσα με το χαρακτηριστικό απαγορευτικό που την είδαμε όμως κατόπιν εορτής.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Τι να σου πω βρε Γιάννη, δεν ξέρω. Λες να πέσαμε εμείς σε στραβόξυλο; Πάντως τώρα που το θυμάμαι νομίζω πως κάπου είχε και ταμπελίτσα με το χαρακτηριστικό απαγορευτικό που την είδαμε όμως κατόπιν εορτής.
Κοίτα ή συνεπήρα με την ομορφιά μου όλους τους bouquinistes, ή κάποιοι δεν μας είδαν, ή πεσαμε σε πιο χαλαρούς και μπόρεσα ανενόχλητος και φωτογράφισα:D
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Eπειδή είμαι και λίγο ξανθός δεν το έπιασα:DΤελικά προτιμάς Παρίσι ή Λονδίνο
Οχι δε φταίει το χρώμα των μαλλιών σου, εγώ τα έγραψα με λίγη ασάφεια για να είναι επίκαιρα...πλάκα κάνω, μάλλον δυσνόητα είναι, αφού και εγώ τώρα που τα ξαναδιαβάζω δε βγάζω νόημα:haha:..πάντως, αυτό που λέει το μέλος emouli ήθελα να πω και μπράβο της που το κατάλαβε!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Μια ατελείωτη ευθεία! Place de la Concorde μέχρι La Defence

Μια ατελείωτη ευθεία είναι η διαδρομή από την μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού την Place de la Concorde μέχρι το πιο σύγχρονο κομμάτι της πόλης τη La Defence. Όχι δεν είμαστε τρελοί να το κάνουμε με τα πόδια ούτε έγινε την ίδια μέρα. Αυτή η ατελείωτη ευθεία περιλαμβάνει την διασημότερη λεωφόρο της πόλης την Champs-Elysees. Τι θα μου μείνει από την Place de la Concorde? Οι τσιγγανάρες που σαν τις άδικες κατάρες τριγυρνούσαν και πλησίαζαν τουρίστες ως άλλες εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας ή φιλανθρωπικής οργάνωσης, και ένα ζευγαράκι κινέζων που μέσα στο κρύο φωτογραφίζονταν για το γάμο τους! Σημαντικά πράγματα δηλαδή όχι αστεία!

Στην Place de la Concorde βρεθήκαμε ένα κρύο μουντό πρωινό και μπήκαμε από τα ανατολικά όπου το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι η Roue de Paris ανάμεσα στους κήπους Tuileries και την Place de la Concorde. Η ρόδα του Παρισιού δεν έχει τη φήμη του London Eye και σίγουρα δεν προσφέρει την ίδια εξαίρετη θέα από ψηλά!



Στην τεράστια Place de la Concorde στο κέντρο της τα βλέμματα τραβάει ο γιγαντιαίος Αιγυπτιακός οβελίσκος με ιερογλυφικά ενώ στα δύο άκρα βρίσκονται δύο σιντριβάνια στα πρότυπα της Ρώμης! Η πλατεία περιβάλλεται από σημαντικά ιστορικά κτίρια και στα δυτικά της ξεκινούν τα περίφημα Ηλύσια πεδία (Champs-Elysees).



Η κρήνη των ποταμών / La fontaine des Fleuves, στο βάθος το Κοινοβούλιο






Να και ο γαμπρός με τη νύφη



Η Champs-Elysees και στο βάθος η Αψίδα του Θριάμβου


Τα Ηλύσια πεδία η περίφημη Champs-Elysees από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου, είναι μια λεωφόρος πρότυπο για πολλές πόλεις της Ευρώπης αν και καμία δεν ξεπέρασε την αίγλη και τη φήμη της πρωτότυπης! Το κομμάτι που ξεκινάει από την Place de la Concorde και περνά μέσα από το Jardin des Champs-Elysees και περιλαμβάνει πολλά ιστορικά κτίρια και μνημεία δυστυχώς δεν το περπατήσαμε.

Αλλά μετρό, υπερσύγχρονη γραμμή 1 (ή Μ2, Μ6) και στάση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς μετρό του Παρισιού. Charles de Gaulle – Etoile.


Βγαίνοντας από το σταθμό κοιτάς κατάματα ένα ακόμα μνημείο-σύμβολο της πόλης την Αψίδα του θριάμβου (Arc de Triomphe).



Αυτό βέβαια που μου κέντρισε το ενδιαφέρων είναι η αχανής μεγάλη διασταύρωση, το σημείο συνάντησης δώδεκα λεωφόρων που ενώνονται γύρω από την Αψίδα. Με λίγα λόγια χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τον πατέρα! Τι χαμός είναι αυτός. Μοιάζει λες και δεν υπάρχουν οδικοί κανόνες βλέποντας ένα συνονθύλευμα οχημάτων να πηγαίνει από δω κι από κει, και δεν ξέρεις σαν πεζός πώς να καταφέρεις να φτάσεις στην αψίδα! Γι’ αυτό για να μη γίνεις ηλεκτρονικό παιχνίδι ''ποιος θα πατήσει τον πεζό'', υπάρχει μια υπόγεια σήραγγα από την πλευρά της Avenue de la Grande Armee που οδηγεί στην Αψίδα του Θριάμβου.

Η Arc de Triomphe ύψους 50 μέτρων και χρονολογίας 1832 έγινε σημείο αναφοράς για πολλές πόλεις ανά τον κόσμο που σε μεταγενέστερα χρόνια έχτισαν Αψίδες Θριάμβου με πρότυπο αυτή του Παρισιού. Όπως στην πόλη του Μεξικό, την Πιονγκγιάνγκ, το Βουκουρέστι και βέβαια το τελευταίο ''αριστούργημα'' στην πόλη των Σκοπίων. Να αυτή εδώ!!! Τέλεια έτσι?


Συνεχίζω με την original!



Avenue des Champs-Elysees


Μπορεί να μη με συνεπήρε το Παρίσι με την ομορφιά του και να μη γίναμε και κολλητοί φίλοι όμως τολμώ να πω πως όσο περπάτησα την Champs-Elysees ένοιωσα την αύρα του Παρισιού και κατάλαβα γιατί έχει τη φήμη της λαμπερής και κοσμοπολίτικης πόλης. Τα Ηλύσια πεδία είναι η βιτρίνα που κάνει αυτή την πόλη γκλάμουμ, που είναι διάσημη για τα θέατρα, τα καφέ και κυρίως για το πλήθος των πολυτελών καταστημάτων, με τα δημοφιλή εμπορικά σήματα και τις πανάκριβες μάρκες . Η βόλτα εκεί ήταν τις αγαπημένες μου στιγμές στο ταξίδι. Αν είχα χρόνο θα ήθελα να την περπατήσω όλη!






Βροχερή Champs-Elysees & Arc de Triomphe τη νύχτα!






Και κάτι διαφορετικό τώρα. Σε όποια πόλη και να είμαι όσο ιστορική ή γραφική και να είναι με τραβάνε σαν μαγνήτης τα ψηλά γυάλινα κτίρια. Όπως στο Βερολίνο, εννοείται στο Λονδίνο με τους ουρανοξύστες του Canary Wharf, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι και στο Παρίσι δεν θα μπορούσα να μη περάσω από τη La Defense. Το τέρμα της γραμμής 1 του μετρό και φτάσαμε. Η La Defense είναι μια σημαντική επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και περιέχει μερικά από τα ψηλότερα κτίρια στη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού. Ουρανοξύστες, γυάλινα σύγχρονα κτίρια, εμπορικά κέντρα, γλυπτά τέχνης και μνημεία η La Defense προσφέρει κάτι διαφορετικό από το υπόλοιπο Παρίσι.

Η La Grande Arche de la Defense είναι το πιο γνωστό και μεγαλύτερο μνημείο και κτίριο στην επιχειρηματική αυτή περιοχή και βρίσκεται σε πλήρη ευθεία με την ιστορική Αψίδα του Θριάμβου Arc de Triomphe την οποία ατενίζει από ψηλά! Η 110 μέτρων αψίδα του 1989 στο σχήμα του κύβου είναι το τελευταίο και πιο καινούριο ορόσημο και αξιοσημείωτο αξιοθέατο του Παρισιού.









Από τα σκαλοπάτια της Arche de la Defense







Εμπορικό κέντρο "Les Quatre Temps"


Εντάξει Canary Wharf δεν είναι αλλά δεν ήταν κι άσχημα! Κι επειδή είναι ιστορία για το Παρίσι δεν επιτρέπεται να βάλω μια μικρή δόση από Λονδίνο έτσι για λίγη γεύση? Nοστάλγησα λίγο Glorious London και Canary Wharf...:cool:




 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Ένα απόγευμα στο Λούβρο!

Ε ας δούμε και κανένα μουσείο. Αλλά όχι όποιο κι όποιο! Εντάξει δεν είμαι των μουσείων αλλά μη με χαρακτηρίσει κανείς και ρηχό! Σίγουρα προτιμώ τις βόλτες στις γειτονιές και στα κλικ της φωτογραφικής μηχανής αλλά μια δόση τέχνης ακόμα κι εγώ την χρειάζομαι! Τα εισιτήρια τα προμηθευτήκαμε νωρίτερα από ένα κατάστημα FNAC. Λατρεμένη επιλογή διότι τρόμαζα κάθε φορά που διάβαζα για τις τεράστιες ουρές του Λούβρου.

Ο ήλιος έδυε και το πορτοκαλί χρώμα πάντα ομορφαίνει τα πάντα! Στους κήπους Tuileries παρά το κρύο, κόσμος έκανε ανέμελος την βόλτα του.






Την Τετάρτη και την Παρασκευή το μουσείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 το βράδυ. Τις μέρες αυτές είναι αρκετά δημοφιλής η επίσκεψη διότι επικρατεί πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα το βράδυ μέσα και έξω από το μουσείο. Έτσι λοιπόν κι ενώ σκοτείνιαζε σιγά σιγά, ήμασταν ψυχολογικά έτοιμοι για την μεγάλη είσοδο. Από την Arc de Triomphe du Carrousel είναι η κατεύθυνση προς την κύρια είσοδο στην μεγάλη πυραμίδα. Η ουρά δεν μου φάνηκε και τόσο φοβερή αλλά δείχνοντας τα εισιτήρια που είχαμε ήδη στο χέρι μας επέτρεψαν την είσοδό μας κατευθείαν, παρακάμπτοντας όλο το πλήθος! Tres bon!

Arc de Triomphe du Carrousel





Αυτή η μεγάλη γυάλινη και μεταλλική πυραμίδα, μαζί με τρεις μικρότερες βρίσκονται στην αυλή του Ναπολέοντα (Cour Napoléon). Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1989, και είναι από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του Παρισιού. Η αιτία που απολαμβάνουμε αυτή την εντυπωσιακή κατασκευή εκτός από την ιδέα και το ταλέντο του αρχιτέκτονα, είναι επειδή η παλιά είσοδος ήταν αδύνατο να δεχθεί το μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε καθημερινή βάση.




Έτσι μετά την είσοδό στην πυραμίδα, κατεβαίνουμε τις κυλιόμενες σκάλες , βρισκόμαστε στον τεράστιο προθάλαμο και μετά είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στα κυρίως κτίρια του μουσείου.



Για να μη μας πέσει πολύ βαριά η τέχνη είπαμε εξ αρχής ότι θα διαθέσουμε συγκεκριμένη ώρα και θα δούμε τα βασικά και διάσημα εκθέματα. Άλλωστε αντοχή για περισσότερα δεν υπήρχε. Ίσως ο μόνος λόγος να το επισκεφτεί κανείς το πρωί είναι πως θα είναι ξεκούραστος. Εμείς προς το τέλος σερνόμασταν από τον ποδαρόδρομο όλης της μέρας. Μια μελέτη και ένα οργανωμένο πλάνο βοηθούν. Όπως επίσης και οι ερωτήσεις για βοήθεια στους πολλούς υπαλλήλους που όλοι τόσο ευγενικά μας κατατόπισαν.

1.jpg



2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


Έτσι λοιπόν η αναζήτηση ξεκίνησε και η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, η Μόνα Λίζα, τα δωμάτια του Ναπολέοντα, οι ελληνικές αρχαιότητες αλλά και οι αιγυπτιακές μας περίμεναν να τις γνωρίσουμε από κοντά και μαζί με μας δεκάδες ακόμα επισκέπτες!



Αφροδίτη της Μήλου



Από παράθυρο του μουσείου



Νίκη της Σαμοθράκης






Και να το κορίτσι μας! Η Mona Lisa το πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο έργο ζωγραφικής στον κόσμο, του Λεονάρντο ντα Βίντσι χρονολογίας 1519. Η αινιγματική Ιταλίδα έχει για κατοικία της το Μουσείο του Λούβρου από το 1800 περίπου και από τότε την έχουν αντικρύσει δισεκατομμύρια μάτια. Αυτή πάντα γλυκιά και ευγενική υποδέχεται τους εκατομμύρια fun της!!!

Χωρίς τίτλο.jpg



Το γλέντι του γάμου στην Κανά


Τα δωμάτια του Ναπολέοντα







Αν και το Λούβρο μας διέλυσε τα πόδια, δεν το μετάνιωσα που πήγαμε απογευματινή επίσκεψη. Και σίγουρα δεν μετάνιωσα που επισκέφτηκα το μουσείο που κρατάει τα σκήπτρα παγκοσμίως και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το νούμερο 1 σε επισκεψιμότητα μουσείο στον κόσμο, με περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως!





 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Οι φωτογραφίες με την δύση του ήλιου είναι υπέροχες, πολύ ρομαντικές!
Mα κι εγώ είμαι πολύ ρομαντικός :D
Η αλήθεια είναι πως από εκείνο το απόγευμα πιο πολύ μου έμεινε το ηλιοβασίλεμα παρά τα εκθέματα του Λούβρου. Είμαι ρηχός τελικά! Μάλλον ρομαντικός ε! :p
 

galoz

Member
Μηνύματα
446
Likes
660
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου! Μήπως θυμάσαι πόσος χρόνος χρειάστηκε για την επίσκεψη στον Λούβρo;
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου! Μήπως θυμάσαι πόσος χρόνος χρειάστηκε για την επίσκεψη στον Λούβρo;
Τι τον ρωτάς; Αφού είναι της ξεπέτας ο ρομαντικός. :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom