Οι πολεις με την καλυτερη κουζινα στον κοσμο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
41Lznw8hr6L._AC_CR0,0,0,0_SX352_SY330_.jpg

Κάθε φορά ψηφίζεις για οποιο ζευγάρι συμπέσει
Μετά στον επόμενο γύρο ξαναψηφιζεις όσους έχουν προκριθεί κλπ.

Υπάρχει και round Robin, όπου δεν αποκλείεται ένας υποψήφιος με την πρώτη ήττα σε νοκ άουτ, αλλά έχει και ρεπεσαζ.

alma

Member
View attachment 504109

Κάθε φορά ψηφίζεις για οποιο ζευγάρι συμπέσει
Μετά στον επόμενο γύρο ξαναψηφιζεις όσους έχουν προκριθεί κλπ.

Υπάρχει και round Robin, όπου δεν αποκλείεται ένας υποψήφιος με την πρώτη ήττα σε νοκ άουτ, αλλά έχει και ρεπεσαζ.
Ωραίο!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τώρα εγώ αν δεν ρωτήσω θα σκάσω... Πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτό. Στην αρχή μου φάνηκε για συκωτάκι, μετά το κοίταξα καλύτερα και είπα είναι μελιτζάνα, αλλά το αναίρεσα λόγω αμφιβολιών (η σάλτσα καλύπτει τα πάντα) και έχω απορία! Τι είναι αυτό;;;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Τώρα εγώ αν δεν ρωτήσω θα σκάσω... Πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτό. Στην αρχή μου φάνηκε για συκωτάκι, μετά το κοίταξα καλύτερα και είπα είναι μελιτζάνα, αλλά το αναίρεσα λόγω αμφιβολιών (η σάλτσα καλύπτει τα πάντα) και έχω απορία! Τι είναι αυτό;;;
Αντιγράφω από πιο πάνω: guajalote με mole negro. Το google βγάζει το guajalote να είναι γαλοπούλα (; ) και το mole negro είναι η σάλτσα.
Έφαγα γεμιστό guajalote με mole negro (που έχει καμιά εικοσαριά συστατικά μέσα από chilluacle μέχρι κακάο)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αντιγράφω από πιο πάνω: guajalote με mole negro. Το google βγάζει το guajalote να είναι γαλοπούλα (; ) και το mole negro είναι η σάλτσα.
Αν σου πω οτι το προσπέρασα και δεν το διάβασα καν για να το γκουγκλάρω... :haha:

Μόνο το negro ξέρω τι θα πει... Ο γούγλης λέει γαλοπούλα με μαύρη σάλτσα. Τι σάλτσα είναι αυτή; Γιατί σε τόσο σκούρη βέρσιον μόνο μελάνι σουπιάς ξέρω και δεν ξέρω αν αυτό ταιριάζει με τη γαλοπούλα...

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τώρα θυμήθηκα κάτι που έφαγα στο Μπέργκαμο και είχε σκούρη σάλτσα (καλή ώρα) η οποία όφειλε το χρώμα της στο κόκκινο κρασί (αν θυμάμαι καλά).

Μοσχαρίσιο μάγουλο με πολέντα από το Μπέργκαμο (Guanciale)

DSC_5230.JPG

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν σου πω οτι το προσπέρασα και δεν το διάβασα καν για να το γκουγκλάρω... :haha:

Μόνο το negro ξέρω τι θα πει... Ο γούγλης λέει γαλοπούλα με μαύρη σάλτσα. Τι σάλτσα είναι αυτή; Γιατί σε τόσο σκούρη βέρσιον μόνο μελάνι σουπιάς ξέρω και δεν ξέρω αν αυτό ταιριάζει με τη γαλοπούλα...
Έχει σοκολάτα μέσα.
Τώρα θυμήθηκα κάτι που έφαγα στο Μπέργκαμο και είχε σκούρη σάλτσα (καλή ώρα) η οποία όφειλε το χρώμα της στο κόκκινο κρασί (αν θυμάμαι καλά).

Μοσχαρίσιο μάγουλο με πολέντα από το Μπέργκαμο (Guanciale)

View attachment 504116
Κι εγώ έχω φάει σκουρόχρωμη σάλτσα σε κρέας στην Ιταλία. Νομίζω ήταν κυνήγι και είχε μέσα σοκολάτα ή κακάο.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κι εγώ έχω φάει σκουρόχρωμη σάλτσα σε κρέας στην Ιταλία. Νομίζω ήταν κυνήγι και είχε μέσα σοκολάτα ή κακάο.
Έχεις δίκιο! Το ντεκόρ στο πλάι είναι κακάο. Μοσχάρι ήταν σίγουρα. Θυμάμαι οτι μου είχε φανεί πολύ ιδιαίτερη γεύση. Το έφαγα πάντως 😁

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.088
Μέλη
39.833
Νεότερο μέλος
drentzi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom