Ηνωμένο Βασίλειο Ουαλία; Γιατί όχι;!!!!

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Μερικές φορές αυτό το στερεότυπο "Πάμε Αγγλία" σπάει κόκαλα. Δεν λέω, η Αγγλία έχει την δική της μοναδικότητα, την δική της υφή και αίσθηση, η Βρετανία όμως σε γενική την έκταση της, κρύβει θαυμάσια τοπία. Η Ουαλία,πιστεύω-ταπεινή μου γνώμη, έχει κάτι το "μυστηριακό",χωρίς να σου δίνει αυτή την αίσθηση με την πρώτη ματιά.Την αφήνεις να σε οδηγήσει αυτή.
Βρέθηκα τον Μάϊο του 1999 με μια παρεούλα συμφοιτητές από το Λονδίνο για 4 ημέρες περίπου και ήδη το έχω μετανοιώσει που δεν την επισκέφτηκα για 2η φορά.
Καταρχάς, Μάϊος και έριχνε βροχή με το τουλούμι. Αυτό την 1η ημέρα.Ελαφριά ψύχρα την ημέρα, που το βράδυ σου τρυπούσε το δέρμα. Μείναμε όλες τις ημέρες στο Κάρντιφ,στην πρωτεύουσα της χώρας, σε ένα πολύ όμορφο πανδοχείο που σου έδινε την εντύπωση ότι από τα κάδρα θα ξεπεταχτούν φαντάσματα(το'χει αυτό η Ουαλία με τα μεταφυσικά).
Το Κάρντιφ είναι μια πολύ όμορφη και καλόβολη πόλη,γεμάτη όμορφες εκπλήξεις.Μια από αυτές, το περίφημο κάστρο του Κάρντιφ, κτισμένο την εποχή του μεσαίωνα, με ένα αξιόλογο μουσείο. Αυτό είδαμε την 1η ημέρα - κάτω από ραγδαία βροχή - κι έπειτα τι άλλο,παραδοσιακή μπυραρία (Green Horse) στο κέντρο της πόλης, με πεντανόστιμους μπυρο-μεζέδες που συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε. Τα βράδια, το Κάρντιφ σε γενικές γραμμές είναι μια βρετανική πόλη που απλά...κοιμάται (από τις 12.00 και μετά σχεδόν όλα είναι κλειστά).
2η ημέρα στο Κάρνιφ και βόλτα στο Cardiff Bay,στην προκυμαία με την Γοργόνα όπου βρίσκονται τα περισσότερα bar-pub και κάποια εστιατόρια, κι όλα αυτά κάτω από έναν ομιχλώδη και γκρίζο βρετανικό ουρανό(ήταν άψογη η ατμόσφαιρα).
3η ημέρα, βόλτα στην ύπαιθρο της Ουαλίας. Ποτάμια, καταπράσινα λιβάδια, παραδοσιακά πετρόχτιστα οικήματα, πολλά αξιόλογα χωριά, όλα αυτά συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο που δύσκολα θα αφήσει κάποιον αδιάφορο. Προτείνω μια βόλτα στην λίμνη Μπάλα, είναι πανέμορφο το τοπίο, όπως και στην κοιλάδα του Glamorgan με τα υπέροχα χωριά και τα απέραντα λιβάδια. Κάτι που μας έκανε εντύπωση εκεί, υπάρχουν αρκετοί τάφοι της νεολιθικής περιόδου, δυστυχώς όμως, δεν τους έχουν εκμεταλευτεί όσο θα έπρεπε.
Στα χωριά αυτά της κοιλάδας, ακούσαμε και την τοπική τους διάλεκτο(ουδεμία σχέση με αγγλικά), αν και όπως μας είπαν, σήμερα οι περισσότεροι Ουαλοί την αγνοούν (μόλις το 25% στα αστικά κέντρα μιλάει την ουαλική διάλεκτο).
Την 4η ημέρα, σηκωθήκαμε πρωϊ πρωϊ για μια μίνι-εξόρμηση πρός το Swansea, η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, χτισμένη σε ένα πανέμορφο ποτάμι. Σαν πόλη δεν είναι κάτι το τρομερό, η διαδρομή όμως, αλλά και ο κόλπος του Swansea, είναι πολύ καλά. Φεύγοντας από εκεί, κατα λάθος(μπερδέψαμε την διαδρομή) και οδηγηθήκαμε σε μια ευχάριστη έκπληξη: Το Laugharne,μια πανέμορφη κωμόπολη με ένα ανατριχιαστικά "άγριο" κάστρο,ερειπωμένο που με το γκρίζο του ουρανού, ήταν ακόμα πιο ανατριχιαστικό.
Στην πόλη αυτή, έφαγα ίσως το καλύτερο cheese cake της ζωής μου!!!!Αν βρεθείτε λοιπόν εκεί, μην διστάσετε, δοκιμάστε το, άλλωστε "πάει" μετά την τρομάρα που θα πάρετε στο κάστρο!!! (Οι φήμες λένε για έντονα μεταφυσικά φαινόμενα εκεί).
Η Ουαλία είναι χώρα με πανέμορφα τοπία, θέλει αρκετές ημέρες για να την δείτε, σίγουρα αυτοκίνητο και αρκετή υπομονή στις σημάνσεις τών δρόμων (δεν είναι και ο,τι καλύτερο).
Οι Ουαλοί διαφέρουν αρκετά από τους Αγγλους, θεωρούν τους εαυτούς τους πιο πολιτισμένους, πιο φιλόξενους(όντως) και πιο τυχερούς γιατί λένε ότι η χώρα τους είναι η καρδιά του Ην.Βασιλείου(ίσως και να έχουν τα δίκια τους).
Από αγορές, τίποτα το τρομερό, κάποια σουβενίρ ίσως και αρκετά τοπικά προϊόντα (μπύρες,τσάϊ,τυρί,αλλαντικά).
Σίγουρα, όσοι είστε λάτρεις της βρετανικής υπαίθρου, θα αποζημιωθείτε από την επίσκεψη αυτή και με λίγη καλή τύχη, ίσως στον ξενώνα σας,ή σε κάποιο πύργο, δείτε και κάποιο φαντασματάκι (μπρρρρρρρρ):D:D
 

Attachments

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ καλό το θέμα σου!! Μπράβο! Ελπίζω σε ένα περίπου χρόνο να μπορέσω να πάω αλλά στις βόρειες ακτές της Ουαλίας. Από κάποιους Ουαλούς που έχω γνωρίσει θα συμφωνίσω μαζί σου ως προς τους ανθρώπους. Καταπληκτικοί! Νάσαι καλά και σε άλλα τέτοια (όχι και τόσο γνωστά) ταξίδια!
Υ.Γ. Η φωτό από που είναι; Πολύ όμορφο τοπίο
 

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Πολύ καλό το θέμα σου!! Μπράβο! Ελπίζω σε ένα περίπου χρόνο να μπορέσω να πάω αλλά στις βόρειες ακτές της Ουαλίας. Από κάποιους Ουαλούς που έχω γνωρίσει θα συμφωνίσω μαζί σου ως προς τους ανθρώπους. Καταπληκτικοί! Νάσαι καλά και σε άλλα τέτοια (όχι και τόσο γνωστά) ταξίδια!
Υ.Γ. Η φωτό από που είναι; Πολύ όμορφο τοπίο
Πιστεύω ότι η Ουαλία έχει μια μοναδικότητα που δεν την έχει για παράδειγμα η Αγγλία. Είναι μια άλλη χώρα..στο κρατος εν κράτει της Αγγλίας.
Και επίσης,έχω ακούσει ότι η βόρεια πλευρά της Ουαλίας είναι πολύ πιο όμορφη από την νοτιο-δυτική.

Υ.Γ.Η φώτο,δεν ξέρω..αυτόματα μπήκε :)
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Υ.Γ. Η φωτό από που είναι; Πολύ όμορφο τοπίο
Υ.Γ.Η φώτο,δεν ξέρω..αυτόματα μπήκε :)
Μάλλον εγώ είμαι ο ένοχος για τη φωτογραφία.
Είναι μία φωτογραφία από τους καταρράκτες του Pistyll Rhaeadr στην Ουαλία.
Έχουν ύψος 74 μέτρα και είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στην Ουαλία και στην Αγγλία.
Θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα της Ουαλίας και βρίσκεται στην περιοχή του Denbighshire.
 

akoureftos

Member
Μηνύματα
12
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Καϊμάκτσαλαν
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
γεια σας ταξιδιωτες,-τησες,
Καταπληκτικη η ιστορια, σου, αρχηγε, μου ανεβασε παλι την ορεξη, για τα βορεια και κρυα μερη του κοσμου, οσο μαλλον της Αγγλιας, και ιδιαιτερα, της Ουαλιας, που φημιζεται ( Οπως και η Ιρλανδια-Σκωτια), για την πλουσια μυθολογια της!!!
Συμφωνω με GaMaToS, καταπληκτικος ο καταρακτης, ομως συστηνω και "Donalog" νομος Powys, πανεμορφο και τρομακτικο!!!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η Ουαλία έχει πράγματι μια δική της ιδιαίτερη ομορφιά...έχει πολύ φύση,πολύ πράσινο,κωμοπόλεις και χωριουδάκια με τα χαρακτηριστικά διόροφα η τριόροφα σπίτια με τις σοφίτες....,μέσα σε λιβάδια όπου βόσκουν προβατάκια,αγελάδες κλπ,έχουν ανεπτυγμένη την κτηνοτροφία τους...στην Ουαλία επιτέλους είχα βρεί και έτρωγα τυρί που έμοιαζε κατά πολύ στην φέτα τη δική μας!!(ενώ στην περιοχή του Λονδίνου αυτό μου είχε λείψει),έχει γραφικά ψαροχώρια-μικρές κωμοπόλεις όπως το Fishguard,θέρετρα καλοκαιρινά!όπως το Τenby με όμορφα μικρά ξενοδοχεία,καφέ κλπ ψηλά στο βράχο και κάτω να απλώνεται μια αμμουδερή παραλία,τίγκα στον κόσμο τους ζεστούς μήνες και παρ'όλα αυτά να μην ακούς φωνές και θορύβους:roll:,απίστευτοι σ΄αυτόν τον τομέα οι Βρεττανοί!ωραία και περίεργη εμπειρία να κολυμπάς σ εκείνες τις θάλασσες...!!,επίσης το Μilford Haven άλλη μια γραφική παραλιακή πολη,ελπίζω να μην κάνω λάθος το όνομα γιατί έχω πολλάααα:haha: χρόνια που βρισκόμουν προς τα κεί(πριν και από το δικό σου ταξίδι..)
Απλώς το μόνο μείον είναι ότι όλα αυτά τα μέρη δεν έχουν...ζωή,(τότε που βρισκόμουν εκεί,δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια),δηλ.μετά τις 5,6 το απόγεμα δεν κυκλοφορεί ψυχή... ειδικά τους χειμερινούς μήνες,δεν έχεις τι να κάνεις,εκτός από κάποιες πάμπ-μπυραρίες:rolleyes:,ούτε και στο Swansea που ανέφερες,η μόνη επιλογή για να διασκεδάσει κάποιος είναι σαββατκύριακο στο Cardiff που όπως πολύ σωστά είπες είναι πολύ όμορφη πόλη!,έχει τους κινηματογράφους,ρεστωράν,εμπορικά κέντρα κλπ
Όσον αφορά τους ανθρώπους αυτό μου θυμάμαι είναι ότι οι Ουαλοί ήταν πιο χαμογελαστοί!και εκφραστικοί σε σχέση με τους Αγγλους.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
Τα ειδες ολα βλεπω στην Ουαλια. Πραγματι ενας καταπρασινος τοπος με εντυπωσιακα καστρα σε σχεση με εκεινα της Σκωτιας. Νομιζα οτι σου προκαλουν ανατριχιλα, ενω σε πολα Σκωτσεζικα θα εμενα ευχαριστως για διακοπες. Εχει επισης και πολλες αλλες ομορφιες (Catherine Zeta Jones!). Απο οτι θα ειδες και συ οι ντοπιοι ειναι πολυ φιλοξενοι αν και λιγακι τοπικιστες και διαφερουν απο τους υπολοιπους Βρετανους, οντας κυριως κτηνοτροφοι. Για οσος δεν το γνωριζουν υπαρχει και το σχετικο ανεκδοτο για τους Ουαλους:
Ε: Τι ειναι ο ορισμος της παρθενας στην Ουαλια?
Α: Μια κατσικα που τρεχει πιο γρηγορα απο τον βοσκο.

Λιγο μουντο μονο μου φανηκε το Neath το βραδυ - αν και ειχαμε παει καλοκαιρι. Λες και εισαι σε χωριουδακι στα Αγραφα καταχειμωνο - ψυχη ζωσα δεν κυκλοφορει.

Θα ηθελα να ξαναπαω καποτε παντως και να ξαναοδηγησω στο απιστεφτο στροφιλικι μεσα στα δαση οπως και στο ραλυ της Ουαλιας.
 

inspirator

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ονειρούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα-Καναδάς-Νέα Ζηλάνδ
Πράγματι, Η Ουαλλία είναι ενα ξεχωριστώ μέρος. Είχα την τύχη να μείνω ενα χρόνο στο Σγουάνσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουαλλίας μετά το Κάρντιφ. Γενικά στην Ουαλλία μπορείς να χαρείς τη φύση, τις τεράστιες καταπράσινες κοιλάδες, τα ποτάμια, τις μυστικές διαδρομές που πάντα καταλήγουν με θέα το πέλαγος και φυσικά τη μπύρα. Είναι ενα όμορφο κομμάτι της Βρετανίας. Συστήνω ανεπιφύλακτα three cliffs , Swansea bay, Mumbles και όλη την ακτογρααμμη απο Pembokershire μέχρι το Snondownia North Wales στο Bangor.
Οι άνθρωποι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και άνοιχτή καμία σχέση με τους Άγγλους. Τέλοs το Κάρντιφ είναι μια απο τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πρωτεύσουσες της Ευρώπης...
Wales λοιπόν, where the red dragon breath as strong as it can....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom