Αυστρία Ο Μύθος της Βιέννης

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.636
Likes
12.459
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Επειδή όλη την ώρα αναφέρεται η ρόδα στο Prater: η ταινία ο Τρίτος Άνθρωπος με έκανε να δω με διαφορετικό μάτι την ρόδα και στη δεύτερη επίσκεψή μου στη Βιέννη και στο Prater μεταξύ σοβαρού και αστείου την τίμησα. Το υπόλοιπο λούνα παρκ δεν αξίζει, αλλά το πάρκο είναι όλα τα λεφτά!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ωωωωωωωωωωωωπ, εδώ κάνεις μέγα λάθος. Τη διαδρομή που χαρακτηρίζεις βαρετή, την έχω κάνει με ΙΧ κι έτσι είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Αββαείο του Melk, το Linz και κυρίως το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχαουζεν... Πίστεψέ με πως δε βαρέθηκα καθόλου...
Φυσικά. Έκανα την υπόθεση (και σχολίασα) για μια διαδρομή χωρίς στάσεις. Αν έχει κανείς χρόνο για παρακάμψεις και τουρισμό στο ενδιάμεσο (εκτός του αυτοκινητοδρόμου...), τότε φυσικά η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.102
Likes
23.974
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Έχω πάει δύο φορές στη Βιέννη και μου άρεσε πάρα πολύ.
ΒΙΕΝΝΗ 6ος 2009 265 SCHONBRUNE a.jpg
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να αρέσει σε όλους.
Μου φαίνεται όμως πολύ περίεργο να μην έχει η Βιέννη τίποτα θετικό όπως αναφέρεται στο αρχικό κείμενο.
 

jabo22

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Καλησπέρα!
Τα γκρούπ έχουν αυτό το κακό νομίζω. Λόγο της προσπάθειάς τους να συμπεριλάβουν δυο τρεις πρωτεύουσες ένα 5/6ημερο όλα γίνονται τελείως επιφανειακά. Σε άλλους αυτό αρέσει. Για την διαδρομή στο Σάλτσμπουργκ (το οποίο είναι καταπληκτικό) θα συμφωνήσω μαζί σου. Πήγα στην Βιέννη Χριστούγεννα του 2006 μια χρονιά που στην ουσία παντού σε όλη την Ευρώπη δεν είχε και ιδιαιτέρα βαρύ χειμώνα οπότε και εγώ χιόνια δεν είδα. Δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Εντύπωση πάντως θυμάμαι μου έκανε η συμπεριφορά των ντόπιων. Ανήμερα ήταν τα πάντα κλειστά και όλοι εξαφανισμένοι μιας και όπως έμαθα αργότερα τα Χριστούγεννα είναι αυστηρά οικογενειακή γιορτή και τα περνούν στα σπίτια με οικογένεια και φίλους.
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Καλησπέρα και καλή χρονιά παιδιά!
Εγώ μόλις γύρισα από τη Βιέννη και θα σταθώ μόνο στο θέμα των λίγων αξιοθεατων στην πόλη(σύμφωνα πάντα με τον mirror). Πήγα για 4 μέρες και επειδή πήγα Πρωτοχρονιά και θέλαμε λίγο να δούμε πως γιορτάζει η πόλη (γενικά μας αρέσει κυρίως να ζούμε μια πόλη και μετά να επισκεπτόμαστε αξιοθέατα και τουριστικά μέρη) δεν προλάβαμε ούτε στο Belvedere να πάμε..Μόνο Schonbrunn, κέντρο (το γυρίσαμε με τα πόδια πολλές φορές) με όλα τα αξιοθέατα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό όπως Stephansdom, Karlskirche, όπερα, δημαρχείο, κοινοβούλιο,Hofburg (δεν μπήκαμε μέσα) και λίγο πιο έξω δίδυμα μουσεία, MQ, Prater (εκεί μέναμε εξάλλου) και Hunderwasserthaus (το λατρέψαμε). Δεν προλάβαμε ούτε στα πιο πολλά μουσεία να μπούμε..Περάσαμε όμως τέλεια και το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να τα δούμε όλα είναι μόνο η αφορμή για να ξαναπάμε!

ΥΓ: Το κρύο είναι τσουχτερό λόγω της υγρασίας αλλά υποφερτό!Εξάλλου είναι υποκειμενικό το πόσο κρυώνει κάποιος.
ΥΓ2: Παρόλο που πήγαμε Πρωτοχρονιά και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν κλείσει, το κλίμα και οι στολισμοί ήταν υπέροχα!!
 

RENESA

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
σινγκαπουρη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
αν και λίγο άκαιρο το σχόλιο μου λόγω εποχής νοστάλγησα τα χριστούγεννα όλως παραδόξως και επιμένω ότι η βιέννη ειναι ο καλύτερος χριστουγεννιάτικος προορισμος. υπαίθριες αγορές στο δημαρχείο και όχι μόνο, στολιμός, κάλαντα, φαγητό καλό, όπερα, τα παλάτια ,ψώνια, με χιόνι ή χωρίς, κρουαζιέρα μίνι στον δούναβη όπως κάνουμε στο σηκούανα παρίσι. προσωπικά η ζυρίχη που εχει και λίμνη δεν με ενθουσίασε τα χριστούγεννα που πήγα όσο η βιεννη, η πράγα και το ροβανιεμι που επισκέπτηκα.
στη βιέννη και το πράτερ αξίζει πολύ. βέβαια το χειμώνα λειτουργεί μόνο η ρόδα και το μουσείο μαντάμ τισό. στη ρόδα στο πράτερ μπορείς και να νοικιάσεις βαγόνι με φαγητό και ποτό. πολύ ρομαντικό για νεόνυμφους και να χαζεύεις το βράδυ όλη τη πόλη φαίνεται μέχρι και ο πύργος της κεραίας της τηλεόρασης πως έχει κατι αντίστοιχο στο βερολίνο αλεξάνδενπλατζ....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.589
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε λίγες γραμμές θα προσπαθήσω να απομυθοποιήσω ορισμένα πράγματα.
1}πρώτος μύθος το κρύο της βιέννης είναι χοντρό {αρα αντέχεται},η απάντηση είναι οχι το κρύο λόγω μεγάλης υγρασίας είναι ψιλό και διαπεραστικό.

14 μήνες έζησα στη Βιέννη συν καμιά δεκαπενταριά επισκέψεις, μπουφάν δεν αγόρασα ποτέ μου. Είναι βέβαια και θέμα αντοχής του καθενός, κάποιες μέρες κάποιοι Αυστριακοί φορούσαν.

2}Δεύτερος μύθος τα χριστούγεννα η βιέννη είναι πολύ όμορφη,η απάντηση είναι οτι αν δεν είναι χιονισμένη έχει ομίχλη πολλή και υγρασία απλά είναι μια ευρωπαική πόλη οπως πολλές άλλες.


Διαφωνώ, αλλά είναι θέμα γούστου.


3}τρίτος μύθος πολλά αξιοθέατα,η απάντηση είναι όλο το ιστορικό κέντρο αποτελείται απο δυο πεζόδρομους 500-600μέτρα ο καθένας πολλά καταστήματα με αξιοθέατο το ναό του αγίου στεφάνου, την ισπανική σχολή,τα χειμερινά ανάκτορα.{σε μία ώρα εχετε τελειώσει}


Κάτω από 4 μέρες το θεωρώ έγκλημα...


4}τέταρτος μύθος παλάτι σομπρούν πληρώνετε 14 ευρώ το άτομο για είσοδο και στην ξενάγηση θα δείτε αρκετές απομιμήσεις {βερσαλίες,και παλάτι τύπου ντολμά μπαχτσέ κ.λ.π.}ξεχάστε το.απλά θα θα σας πουν που καθόταν η μαρία θηρεσία κλπ.....


Υποκειμενικό. Εμένα π.χ. δεν μου αρέσουν καθόλου τα παλάτια, σε άλλους αρέσουν, θέμα γούστου. Προσωπικά θεωρώ πως η πόλη έχει πολύ καλύτερα μουσεία για να αφιερώσει κανείς το χρόνο του.

5}πέμτος μύθος η διαδρομή για σάλτσμπουργκ είναι φανταστική,η απάντηση είναι οτι θα κάνετε 11 ώρες περίπου με την επιστροφή για να σας αφήσουν 2,5 ώρες να δείτε το σάλτσμπουργκ,

Ποιοι να μας αφήσουν; Ελεύθερη χώρα είναι, όσο θες πας και κάθεσαι. Η διαδρομή κατα το υποκειμενικό μου γούστο είναι συμπαθητική, ούτε τρελάθηκα ούτε τη βρήκα άσχημη, για αυτοκινητόδρομος είναι μια χαρά. Αν κάνεις στάσεις στο ενδιάμεσο, έχει πάρα πολύ όμορφα πράγματα να επισκεφθείς.

έκτος μύθος ρεβεγιόν σε κρασοταβέρνες

Ε τώρα, είναι μύθος αυτός; Κι αν ναι, ποιος τον πιστεύει;
Οταν ταξιδεύαμε στο μπάντεν κάποια συνταξιδιώτισσα απήντησε στο κινητό,η συνομιλία έχει ακριβώς οπως παρακάτω.
{ναι περνάμε πολλή καλά πάμε στο μπάντεν ναι και χιονίζει πολλή}Παρατήρηση έξω έβρεχε συνεχώς απο το πρωί!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.


Συμπέρασμα: η κυρία είναι ανοθρόγραφη (απορίας άξιον πώς διαπιστώνεται από τηλεφωνική/προφορική συνομιλία) ή υπάρχουν κι άλλοι κυπριακοί ιδιωματισμοί που μου έχουν διαφυγει: π.χ. "χιονίζει πολλή", όπως "είναι πολλά ωραίος".
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Σκοπευω να παω βιεννη για 5 μερες ακολουθοντας προγραμμα δικο μου και οχι πρακτορειου και επειδη δεν βρηκα ποστ που να εχει ολα τα μερη μαζεμενα θελω τα φωτα σας με τι αξιζει να επισκεφθω.Επισης υπαρχουν μερη κοντα στη βιεννη με δαση και ποταμια μιας και ειμαι φαν τετοιων τοπιων..
 

Cave_man

Member
Μηνύματα
297
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σκοπευω να παω βιεννη για 5 μερες ακολουθοντας προγραμμα δικο μου και οχι πρακτορειου και επειδη δεν βρηκα ποστ που να εχει ολα τα μερη μαζεμενα θελω τα φωτα σας με τι αξιζει να επισκεφθω.Επισης υπαρχουν μερη κοντα στη βιεννη με δαση και ποταμια μιας και ειμαι φαν τετοιων τοπιων..
για πότε λες να πας;
 

Johny_Travelman

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Χρονιάρα μέρα και είπα να το παίξω καλός... ο φίλος μας κάνει ένα βασικό λάθος... δεν έχει μάλλον ταξιδέψει πολύ και εμπιστεύτηκε το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του σε ένα γραφείο ταξιδίων παίρνοντας ένα πακέτο από τα δεκάδες φασόν που κυκλοφορούν τις γιορτινές μέρες...

Και στον παράδεισο να πήγαινε λοιπόν, πάλι χάλια θα περνούσε... συνεπώς την έκαψε την Βιέννη... αγαπητέ δεν είναι τρόπος αυτός για να δεις μια πόλη χριστουγεννιάτικα... δεν λέω να μην πηγαίνετε με γραφεία, αλλά όχι με φασόν πακέτα που φτιάχνονται μόνο γιαυτές τις μέρες... δυστυχώς έπεφτες από tourist tap σε tourist trap... τι κρασοπουλιά για φαγητό, τι ημερίσια για Σάλτσμπουργκ, τι ξεπέτες ξεναγήσεις μόνο στο ιστορικο κέντρο, τι ρόδες στο Πράτερ...

Φίλε μου να σου δώσω μια συμβουλή... βγάλε ένα αεροπορικό και πήγαινε τέλη Μαϊου μόνος σου ... θα την λατρέψεις... είναι μέσα στις top-5 ωραιότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες... έχω πάει πάνω από δέκα φορές και πάντα πηγαίνω με την ίδια λαχτάρα... έχω πάει όλες τις εποχές του χρόνου και σε διαβεβαιώ ότι όλες είναι πανέμορφη, αρκεί βέβαια να ξέρεις που να πάς, που να φας, που να πιείς, τι να δεις και φυσικά που να διασκεδάσεις... το ίδιο φυσικά ισχύει για όλες τις πόλεις του κόσμου... καμιά σχέση με τον τουριστικό ζωολογικό κήπο της Πράγας ή την αλουστράριστη ομορφιά της Βουδαπέστης... η πόλη είναι κλασσάτη με ότι σημαίνει αυτό...

Αν όμως εξαρτάσαι από κάποιον συνοδό που δεν έχει μυρουδιά από την πόλη και σε σέρνει σε ότι σαχλαμάρα του κατέβει τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να περάσεις χάλια...μην είσαι αφοριστικός λοιπόν και άκου και κάποιους άλλους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πείρα από εσένα στα ταξίδια...
Καλησπέρα! Μπορώ να σε ρωτήσω κάποιες πληροφορίες; Επειδή πρόκειται να ταξιδέψω μόνος 21-26/12 για Βιέννη, μπορείς να μου πεις που αξίζει να πάω, να φάω, να διασκεδάσω και αν ξέρεις και μέρη που δεν γνωρίζουν πολύ οι τουρίστες; Αξίζει να πάει κάποιος μόνος του Βιέννη?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.168
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom