Ινδονησία Ο θάνατος στην Tana Toraja (Νότιο Sulawesi, Ινδονησία)

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τώρα που το ταξίδι έχει ολοκληρωθεί, γράφοντας και αναπολώντας τις εικόνες και τις εμπειρίες που ζήσαμε στην Tana Toraja, θα τολμούσα να πω ότι ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του σύντομου ταξιδιού μας στην Ινδονησία.
Ίσως γιατί ήταν αρκετά ιδιαίτερο: μοναδική αρχιτεκτονική και εθιμοτυπία κι όλα αυτά με φόντο ένα καταπράσινο καμβά από βουνά, δάση κι απέραντους ορυζώνες.
Για όσους η Ινδονησία αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό κι έχουν ανάλογα ενδιαφέροντα, αξίζει μια μικρή παράκαμψη στο χάρτη και μια πολύωρη ταλαιπωρία στη μετακίνηση. Τo Sulawesi κρύβει πολλές εκπλήξεις. Όχι μόνο την Tana Toraja, αλλά κι άλλες που δεν προκάναμε να γευτούμε.

Άλλωστε πολυαγαπημένοι μου αναγνώστες :love1: Ινδονησία δεν σημαίνει μόνο Μπαλί.
Πόσο ζήλεψα αυτό το ταξίδι, το ξέρεις...;) Πόσους ταξιδιωτικούς καημούς έχω αποκτήσει με τις περιγραφές και τις καταπληκτικές φωτο που μοιράζεσαι μαζί μας, δεν ξέρεις...:p
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Κορυφαιος!!!!!φιλε μου για αλλη μια φορα!Εκτος δε απο καλο χερι-γραψιμο-,βλεπεις και πολυ ομορφα μεσα απο τον φακο.Ευχομαι αυτα που επονται να ειναι ακομα καλυτερα:)
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Χάρτης

Λίγο ταλαιπωρημένος από τη μεταφορά και τη χρήση, μικρός λόγω ανάλυσης (βάλτε υποχρεωτικά τα γυαλιά πρεσβυωπίας οι σαραντάρηδες+) και θα προσανατολιστείτε κατά άλλα για το που κινηθήκαμε εντός της Tana Toraja (έχω κυκλώσει τα μέρη που επισκεφθήκαμε)
acache.virtualtourist.com_4949410_Things_To_Do_Rantepao.jpg
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση αυτής της εκπληκτικής ιστορίας! Hydronetta οι φωτογραφίες σου είναι εξαιρετικές όπως πάντα, ο τρόπος γραφής σου απολαυστικός και το περιεχόμενο της ιστορίας σου άκρως ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε πολύ!
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Σήμερα ολοκλήρωσα την ιστορία σου και για άλλη μία φορά ευχαριστώ για το ταξίδι που μοιράστηκες μαζί μας! Απλά, συγκλονιστικό!
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.604
Μια πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία! Και μια σοβαρή αφήγηση εν είδη ντοκιμαντέρ, χωρίς να χάνει όμως το χιούμορ της. Μπράβο!
 

iliakarayianni

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΠΑΛ
Yogya 1988

Ειχε αμετρητες βιοτεχνιες με μπατικ - αγορασα σετ σεντονια με λιγωτερα απο 5usd.- Και ισως τα εργαστηρια ασημιου εχουν τα καλυτερα φινιρισματα στην Ασια.
Αχ! τι μου θυμησες τωρα! Το 1991 ημουν εκει! Τι εμπειρια η Yogya!
Θυμαμαι ενα παλιου τυπου με ξυλινες βιτρινες μαγαζι που πουλουσε υφασματα μπατικ. Ψαχουλευοντας ζητησαμε να δουμε μπατικ σε μεταξι. Μας ζητησαν να περιμενουμε λιγο. Κατεβαινει λοιπον απο τον πανω οροφο (καθοτι επροκειτο περι shop-house) μια κινεζα καποιας απροσδιοριστου ηλικιας, αλλα ομορφη, με μπριγιαν δαχτυλιδια και σκουλαρικια. Οι πωλητριες προσοχη αμα τη εμφανισει. Εβγαλε μια αρμαθια απο κλειδια και ξεχωρισε ενα μικρο κλειδι για ξεκλειδωσει την βιτρινα με τα μεταξωτα μπατικ. Τα ξετυλιγε απο τσιγαροχαρτα και μας τα εδειχνε η ιδια, χωρις να αφηνει καμια απο τις πωλητριες. Η συναλλαγη γινοταν σιωπηλα: εγραφε την τιμη σε ενα χαρτι και εμεις γραφαμε την δικη μας προτεινομενη τιμη. Οταν τελειωσαμε τυλιξε η ιδια τα υφασματα και τα τοποθετησε στην βιτρινα, την κλειδωσει και τυλιξε τα δικα μας σε πακετο, μας συνοδεψε μεχρι το ταμειο και εκει επεβλεψε την πληρωμη προς τον ταμια. Μας χαιρετησε πολυ ευγενικα, αλλα και λιγο απομακρα παραλληλα και φυγαμε.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Με τόσο θανατικό κι εγώ πλέον χρειάζομαι μια μπίρα Bintang (μέτρησα 5 στην ιστορία σου). Σε κάποιες φάσεις ξεχνιώμουν και νόμιζα ότι διάβαζα για γάμο... Μετά διάβασα για τα δέντρα που μεγαλώνανε γύρω από τα .... ξέρεις... Δυνατός.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.268
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom