Αυστρία Ουγγαρία Σερβία Σλοβενία ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και παλι Σερβία , ΠΓΔΜ οδικως !!!

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)

19/03/2017

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Είναι 17:30, και είμαστε σταματημένοι 150 μέτρα από το σερβικό σημείο ελέγχου. Σύντομα διαπιστώνουμε ότι η κίνηση είναι από ... τα ουγγρικά σημεία ελέγχου. 40 λεπτά μετα, βρισκόμαστε 200μέτρα μετα τα σερβικλα σημεία ελέγχου, αλλά αρκετά μακριά από τα ουγγρικά. Στο σημείο αυτό μείναμε για μία ωρα !! Αφού ανάψαμε τις μηχανές ... για να κινηθούμε αλλα 200μετρα, ξανασταματήσαμε για ... άλλη μία ώρα. Είναι περίπου 20:00, η ψιχάλα έχει αρχίσει και πάλι.
Γειτονιά μας, είναι καμιά 50αριά αυστριακά οχήματα .. με Τούρκους οδηγούς !!!!
Όλοι είμαστε εκτός οχήματος, όσο το επιτρέπει ο καιρός, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, τα μικρά μας ... έγιναν ένας γλυκός μπελάς!!! Ουσιαστικά ήταν η μόνη αναποδιά σε όλο το ταξίδι.
Δύο ώρες και ένα τέταρτο μετά φτάνουμε στο σημείο ελέγχου. Μας ζητάει τα διαβατήρια, γίνεται ο έλεγχος και στη συνέχεια μας αναλαμβάνει ο τελωνειακός. Μου κάνει νόημα να κατέβω, ανοίγω πορτμπαγκάζ, " σιγαρετ ? " με ρωταει. Tourism, του απαντώ και μας χαιρετάει. Σύνολο ελεγχου 5 λεπτά. Γιατί είμασταν ακινητοποιημένοι, ακόμα δεν έχω καταλάβει.:bleh::bleh::bleh::bleh:

Φυσικά μετά πό τόση ώρα, ψάχναμε τουαλέτα. Η συνοριακή τουαλέτα στο ρεύμα για βουδαπέστη, ήταν κλειδωμένη. Έτσι η τουαλέτα απέναντι ήταν η λύση, στην οποία μπαίνεις αφού βάλεις ένα ευρω. Μεχρι να επιστρέψω, η " γειτονιά μας" πότιζε τη φύση ... ! Α ρε βαλκάνια !!!!!!:xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::haha::haha::haha:

Επίσημα στο οθγγρικό έδαφος. Η βροχή πλέον είναι πολύ έντονη, ενώ έχει νυχτώσει για τα καλά. Εχει πάει 21:00 η ρα και είμαστε καμιά ώρα ακόμα από την πόλη. Δυστυχώς το σκοτάδι και η βροχή δεν μας επέτρεψαν να σούμε πολλά πράγματα !!!
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η εκκίνηση έγινε από διαφορετικά σημεία της χώρας. Αθήνα οι μεν , Ήπειρο οι δε. οπότε με μία διανυκτέρευση Θεσ/κη όλα ήρθαν στα ίσια τους !!!! Οπότε λέμε... 05:00 συνάντηση Τσιμισκή, στην Εθνική τράπεζα !!!
18/03/2017
Ε, το 05:00 έγινε 05:35. ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ!!:clap::clap::clap::xalara::xalara::xalara::xalara::lol::lol:. To gps στοργικά μας οδηγει. Μετά από κανά δεκάλεπτο η έξοδος της εθνικής για ΣΚΟΠΙΑ μας καλεί και έτσι δειλά δειλά, στρίβουμε ...
Χρειαζόμαστε και το απαραίτητο καύσιμο. Οπότε στο τελευταίο πραγματικά βενζινάδικο της χώρας, φουλάρουμε πετρελαιάκι, πέρνουμε και τα ρέστα σε ευρώ και δίευρα. Η πολύ καλή και συμπαθής υπάλληλος του ΕΚΟ, μας εφοδίασε με λιανούρια για τα διόδια ... στα ξένα !!!l
sω. Ο αστυνομικός ελέγχει τα διαβατήρια μας, ταυτοπροσωπία, αφου κατέβασε και η γυναίκα το πίσω παράθυρο, χαιρετήσαμε και φύγαμε. Ομοίως και ο... ξάδερφος.

ΣΚΟΠΙΑ

Ο σκοπιανικός αέρας, γεμίζει το αμάξι, αλλά μένει ... ο διαβατηριακός για την επίσημη είσοδο. Πάλι πρώτος εγώ (μόνιμα) φτάνω στον κατα ταάλλα σκληρο σκοπιανό αστυνομικό. Δίνω διαβατήρια, πεντε δεύτερα μετα, στα ελληνικα: Πρασινη καρτα - την δινω - Που πηγαίνεις - Βελιγράδι απαντώ. Και φύγαμε. 10 μετρα πιομετα είναι οτελωνειακός τον οποίοπλησιάζω με 5χμ/ω, είναι νωχελικόςμεσα στο counter,μας κανει νόημα με το χέρι, παενάμε την ήση σηκωμένη μπάρα ...... και τσουπ , επίσημα στη χώρα !!!!! Τα ίδια και ο ... ξάδερφος !!!!!!:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:
Ο ήλιος έχει αρχίσει και σηκώνεται! Η ελαφριά συννεφιά φαίνεται να κερδίζει. 5βαθμοί θερμοκρασια και συνεχίζουμε.
Πολύ λίγο μετά από τα σημεία ελέγχου, 50 μετρα, μπάινουμε σε αυτοκινητόδρομο, δύο λωρίδες ανα κατεύθυνση,συν λεα και διάζωμα στη μέση. Σύντομα κώνοι έργων κανουν την εμαφανισή τους, και ετσι τη μία μπαίνουμε στο ένα ρεύμα και την άλλη στο αλλο, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες ... ασφαλτόστρωσης !!! Συνολικά αυτό το κομμάτι αυτοκινητοδρόμου, αναξαρτητως των εργασιων που ετυχε να συναντήσουμε ειναι περίπου 10- 15 κμ. Ενώ κινούμστε στον ... τεχνητό ... μονόδρομο, ξαφνικά πατάμε αυτοκινητόδρομο και πάλι, και μάλιστα φρεσκοκατασκευασμένο, για πολύ λίγο, οδηγούμαστε σε ενα ολοκαίνουριο κόμβο ο οποίος δυστυχώς οδηγεί στην παλιά εθνική.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ: Για οποιον δε γνωρίζει, μετα τα πρώτα 10- 15 χμ εισέρχεσαι στις Σιδηρές Πύλες, ενα φαράγγι παράλληλα του ποταμού ΑΞΙΟΥ, και έτσι ο δρόμος αυτός είναι η φυσική συνέχεια του οδικού δικτύου ( ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) για περίπου 30 χμ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ, πιθανώς μεσα στον Απρίλιο τη θέση αυτου του κομματιού θα παρει ενας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, σήρραγγες, γέφυρες, του οποίου τμήμα αποτελεί και ο νεοκατασκευασθείς κόμβος που σας περιέγραψα προηγούμενα !! κατασκευάστρια εταιρεία : ΑΚΤΩΡ. Έτσι και τα έργα ασφαλτόστρωσης στα πρώτα χιλιόμετρα, έρχονται για να κουμπώσουν όλα μαζί.:):):):):):):):):).
Συνεχίζοντας, εισερχόμαστε ξανά σε αυτοκινητόδρομο, σκοπιανικό. Δηλαδή, δύο λωρίδες καιΛΕΑ, με διάζωμα στη μέση. Όμως τα πρώτα 20 χμ περίπου ειναι γεμάτα σαμαράκια. Η νταλίκα και ένα άλλο ιχ (σκοπιανικό) κάνουν χαρακτηριστκά ζιγκ ζαγκ , από αριστερά δεξιά και πάει λέγοντας. Φυσικά το ακολουθούμε πιστά.
Στα μισά της χώρας, περίπου ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ, η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, 120χμ/ω και όαλα βαίνουν καλώς. Οι σήραγγες, είναι χαρακτηριστικές, φώτα κρέμονται, ενώ τα τειχία ... απλά δεν υπάρχουν , το ίδιο το βουνό είναι η στήριξη. Στο ύψος των Σκοπίων και μετάπροςΣερβία το οδόστρωμα βελτιώνεται και άλλο. 130χμ/ω και όλα είναι υπεροχα!!!
Το τοπίο δεν έχει αλλάξει από το ελληνικό, ενώ εντύπωση κάνουν τα σπίτια τους. Ασοβατιστα σπίτια με τρύπες αντί παράθυρα, στομεγαλύτερο μέρος τους !!
Κάπως έτσι, μετά από 177χμ και 1ω κ 50 λεπτά φτάσαμε στα σύνορα !!! Με συνοπτικές διαδικασίες ο σκοπιανός αστυνομικός ζητάει διαβατήρια και πράσινη κάρτα, και στα ελληνικά πάντα, μας ρωτάει που πάμε. Βελιγράδι απαντώ ... και τσουπππ !!!


ΣΕΡΒΙΑ

Ο Σέρβος αστυνομικός μας υποδέχεται λεγοντας ΄γεια σου φίλε΄ , διαβατήρια, σφραγίδα αυτή τη φορά, και επίσημα στη χώρα. Τα Σκόπια δεν μας σφραγίζουν. Οι τελωνειακοί ειναι λίγο πιο εκεί, μας σταματάνε, ΄τι κάνεις φίλε΄, ρωτάνε που πάμε, Βελιγράδι, Βουδαπέστη απαντώ και δρόμο ...
Εδώ οδικά είμαστε πολλά κλικ πιο πάνω. Αυτοκινητόδρομος, δύο λωρίδες συν ΛΕΑ, διάζωμα στη μέση, ποιότητα οδοστρώματος ικανοποιητική.
Βέβαια μετάαπό κανα μιάωρο, εισερχόμαστε και εδώ σε ένα κομμάτι παλιού εθνικού δικτύου. Είναι και εδώ υπό κατασκευή ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, από την ΤΕΡΝΑ. Για περίπου 8 - 10 χμ. Μετά σε νεό φρέσκοπαραδοθέν κομμάτι για κανα τέταρτο, και μετα 30 χμ παλιού εθνικού οδικού δικτύου. Εδώ ο δρόμος θέλει κανά δυο χρόνια να ολοκληρωθεί. Μετάαπό αυτό και για όλο το ταξίδι, είμαστε μόνομσε πανευρωπαικό highway !!!
140χμ/ω και ηπρώτη στάση πλησιάζει

Νις

Βγαίνουμε στην δεύτερη εξοδο για την πόλη, καθώς έχω βρει το πάρκιν που θα βάζαμε τα αυτοκίνητα για αυτό το δίωρο, και βόλευε η δεύτερη έξοδος. Παρκάρισμα, 50srd ( 1e= 123rsd).
Η βόλτα στην πόλη ξεκινά !!!
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Η λιακάδα ειναι βοηθός !!! Είναι μια συμπαθητική πόλη. Το πάρκιν ειναι στην οδό sedmog jula. Βασικά στο τέλος του δρόμου, έχει δύο πάρκιν πολύ το κοντά τοο ένα στο άλλο. Επίσης εκεί ειναι και το σημείο που μπορείς να διασχίσεις τον ποταμό Νισάβα, γαι το κάστρο ή να περάσεις στον πεζοδρομο.

https://www.parkme.com/lot/173368/c-?entry-date=2017-04-06T01:30&duration=60

Βολεύει το πάρκιν, γιατί είναι δύσκολο να βρεις χώρο για σταθμευση.

20170318_102103.jpg

(ενδεικτικά κέντρο Νις)

Στον πεζόδρομο λοιπόν, είπιαμε καπουτσίνο 0,90€. !! Απολαύσαμε τον ήλιο, την πρώτη μας στάση, και μετά από κανα δίωρο πήγαμε στο παρκιν, πληρώσαμε 100 srd και φύγαμε ...

Το gps και οι πινακίδες μας ενημέρωναν ότι ο δρόμος αυτός, από την έξοδο του κεντρικού αυτοκινητοδόομου Α1 (διασχίζει από βορρά προς νότο τη χώρα) προς το Νις, είναι κομμάτι του ευρωπαικού δρόμου Νις - Σόφια.
Συνεχίζουμε λοιπόν συον Α1, και σε δυόμιση ωρες είμαστε στο Βελιγράδι.

Όσον αγορά τα διόδια, τιμές δεν θυμάμαι, λόγο κυρίως του γεγονότος ότι πληρώναμε στο νόμισμά τους. Φυσικά γίνεται και σε ευρώ. Πάντως με την είσοδο στη χωρα, αμέσως μετά τα σύνορα , δίνεις 0, 50€. Στη συνέχεια, στα επόμενα πέρνεις χαρτάκι, και πληρώσαμε πριν το Νις. Στη συνέχεια, αφου ξαναμπήκαμε στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, πήραμε πάλι χαρτάκι και πληρώσαμε στο Βελιγράδι. (tolls.eu).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Στα Σκόπια δώσαμε 4×1,50€.

Ο δρόμος είναι πολύ καλός, αυυοκινητόδρομος , δύο λωρίδες ΛΕΑ, διάζωμα. Μάλιστα οι διαχωριστκές και οι πλευρικές γραμμές του δρόμου, είναι ανάγλυφες, έτσι ώστε όταν πατάς επάνω, τα λάστιχα ... γριλίζουν !!!
 

Attachments

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Στα Σκόπια δώσαμε 4×1,50€.
Μονο στο πήγαινε;

επισης κανετε συναλλαγμα που; στα συνορα της καθε χώρας;
αναφερομαι σε ΦΥΡΟΜ και Σερβία.
ενα δεκαυερο για τα Σκοπια αρκει φαντάζομαι για το πηγαινε ελα.'
Για Σερβία να υποθεσω το διπλάσιο;
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Μονο στο πήγαινε;

επισης κανετε συναλλαγμα που; στα συνορα της καθε χώρας;
αναφερομαι σε ΦΥΡΟΜ και Σερβία.
ενα δεκαυερο για τα Σκοπια αρκει φαντάζομαι για το πηγαινε ελα.'
Για Σερβία να υποθεσω το διπλάσιο;
Το δρομολόγιο ήταν, θεσ/κη βελιγραδι βουδαπεστη μπρατισλάβα βιεννη λιουμπλιάνα ζάγκρεμπ και πάλι βελιγράδι σκόπια θεσ/κη.
Για σκόπια είναι πηγαινε ελα είναι 12€. Αλλά εμείς στο γύρνα μπήκαμε και στην πόλη των σκοπίων, οπότε βγαίνεις σε άλλη έξοδο, και ετσι πληρώσαμε άλλο ένα 1,00€. Βασικά 1,50€ ήταν , αλλα από βιασύνη εδωσα 1,00€ και κάνει ο υπάλληλος μια κίνηση του τύπου " δε γαμιέται"
Τωρα για Σερβια απο βορρά προς νότο και αντίστροφα, είναι περίπου 12-13€. Αλλά στο γύρνα, στο οποίο θα αναφερθώ πιο μετα , ήταν σύνορα Κροατιας - Βελιγράδι, και Βελιγράδι - νοτος. Περίπου 10€ στο σύνολο της διαδρομής που αναφέρω. Απο Κροατία χαρτάκι - πληρωμή Βελιγράδι και μετά από Βελιγράδι χαρτάκι και πληρωμή πριν μπεις Σκόπια.
Συνάλλαγμα έκανα στο Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, έτυχε να είμαι εκεί και έκανα συνάλλαγμα για όλες τις χώρες. ΔΕΝ έχουν Σκοπίων.
Ίδια εταιρεία συναλλάγματος - ανταλλακτήριο είναι και στη θεσ/κη , απέναντι από το τμήμα του Λευκου Πύργου- Αριστοτέλους, δίπλα από το μαγαζάκι με τα γλυκά. Δεν ξέρω αν εκεί έχουν Σκοπίων συνάλλαγμα. Έχει και ταμπέλα western union.
Στα Σκόπια δεν ψωνίσαμε τίποτα. Απλά περάσαμε να τα δούμε πως είναι.
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Μονο στο πήγαινε;

επισης κανετε συναλλαγμα που; στα συνορα της καθε χώρας;
αναφερομαι σε ΦΥΡΟΜ και Σερβία.
ενα δεκαυερο για τα Σκοπια αρκει φαντάζομαι για το πηγαινε ελα.'
Για Σερβία να υποθεσω το διπλάσιο;
Θάνο, προσωπικά πληρώνω με την κάρτα σε όλα τα διόδια σε Σερβία και Σκόπια, όπου χρεώνεται ακριβώς το ποσό σε αντίστοιχα δηνάρια της κάθε χώρας. Αν πληρώσεις σε ευρώ, εννοείται ότι η χρέωση είναι παραπάνω, φιξαρισμένη από τους γείτονες. Απλά είναι πιο μπροστά από εμάς, περνάς την καρτούλα σου σε όλους τους σταθμούς και δεν ψάχνεις απαραίτητα μετρητά. Πληρώνεις 4 φορές σύνολο νομίζω, όπως και στα δικά μας διόδια, και το ποσό είναι 60 δηνάρια εκτός από ένα που είναι 80. Αν πληρώσεις σε ευρώ, χρεώνουν παντού 1,5 ευρώ (ισοτιμία 1 προς 62. ;) ).
Στη Σερβία, και πάλι αν δε χρειάζεσαι μετρητά για να μείνεις εκεί, ή αν δεν έχεις, ή αν προτιμάς την κάρτα όπως εγώ, πληρώνεις στην αρχή δύο φορές διόδια από 1-1,5 ευρώ περίπου, και μετά έχει το σύστημα "κάρτα στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου και πληρωμή σε όποια έξοδο βγεις ανάλογα τα χιλιόμετρα". Αυτό γίνεται έξω από το Νις, εκεί παίρνεις την κάρτα στο πήγαινε, και αντίστοιχα πληρώνεις με την κάρτα στο έλα. Μέχρι το Βελιγράδι είναι άλλα περίπου 7-8 ευρώ, αν συνεχίζεις είναι άλλο 1 ευρώ μέχρι Νόβι Σαντ. Παντού δέχονται κάρτα, και οι τιμές που σου είπα είναι στο περίπου γιατί δε θυμάμαι ακριβώς πόσα δηνάρια είναι. Η ισοτιμία είναι στο 1,23 τώρα που το έκανα εγώ.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφορίες!
Κωνσταντινε, να ρωτησω κατι πρακτικό: την καρτα, την πιστωτικη υποθέτω, την τοποθετεις σε υποδοχή, σου δινουν pos, η τους λες προφορικα credit card και μετα το πιν σου που ακριβως το πληκτρολογεις; η λογω νεας τεχνολογιας γινεται ασυρματη η πληρωμη με την πιστωτική;
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφορίες!
Κωνσταντινε, να ρωτησω κατι πρακτικό: την καρτα, την πιστωτικη υποθέτω, την τοποθετεις σε υποδοχή, σου δινουν pos, η τους λες προφορικα credit card και μετα το πιν σου που ακριβως το πληκτρολογεις; η λογω νεας τεχνολογιας γινεται ασυρματη η πληρωμη με την πιστωτική;
Απλά τους τη δίνεις, και νομίζω σχεδόν παντού σου βγάζουν pos για να πληκτρολογήσεις κωδικό. Βέβαια εμένα μου την πέρασαν και απευθείας αφού είναι ανέπαφων συναλλαγών, αλλά αυτό πέρυσι. Φέτος έβγαζαν πάντα μηχανάκι για να πατήσεις κωδικό.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Μετά από περίπου 2,5 ώρες φτάνουμε στο συννεφιασμένο Βελιγράδι.
Η πόλη του Βελιγραδίου μας υποδέχεται σιγά σιγά, τα σοβιετικά μπλοκ είναι εκεί να θυμίζουν το παρελθόν. Μπαίνοντας πιο μέσα η εικόνα αλλάζει, και τα νεοκλασικά πέρνουν τη θέση τους. Περιποιημένα σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ συναντάμε και δύο κτίρια βομαβαρδισμενα, του πολέμου του 1999.

Μείναμε στο http://www.bridge.rs/

Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Φτάσαμε περίπου στις 15:30 ώρα Σερβίας. Είχαμε λιοπόν δύο δωμάτια αλλά ήταν έτοιμα κατά τις 17:00. Μας είπαν όμως ότι την επομένη μπορούμε να φύγουμε όποτε θέλουμε εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής, και έτσι έγινε.
Η βροχούλα έχει ξεκινήσει, και μαζί της και εμείς τη βολτούλα μας. Ό πεζόδρομος είναι γεμάτος κόσμο παρόλο του παράξενου απογεύματος. Το κέντρο πραγματικά είναι πολύ όμορφο και σε τίποτα δεν θυμίζει το πρόσφατο εμπόλεμο παρελθόν.

20170319_134617.jpg

( hotel moscow)


20170319_130315.jpg

(Πλατεία Δημοκρατίας)

Έχει νυχτώσει και τα στομαχια μας διαμαρτύρονται.
http://www.boutiquerestoran.com/
Εδώ φάγαμε, και είπιμαμε και τον cappucino μας. Τρεις καφέδες - ένα milkshake = 7,50€ !!!:clap::clap::xalara::xalara::xalara::xalara::):):):):):):)
Το πρωί η μέρα παραμένει μουντή, όμως συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς ενδοιασμό. Εφοδιάζουμε τα κορότσαι των μικρών με το απαραίτητο αδιάβροχο νάυλον, και βγαίνουμε στην πόλη. Ο πεζόδρομος είναι γεμάτος κόσμο. Αρκετή νεολαία, και όλα τα καφέ έχουν το κόσμο τους. Κατευθυνόμαστε στο φρούριο, στο μικρό παζαράκι από σουβενίρ. Κανουμε τα σχετικά ψώνια, και φεύγουμε για το άλλο ακρο του πεζοδρόμου Knez Mihailova, την Πλατεια Δημοκρατίας. Αυτά είναι τα δύο ακρα του πεζοδρόμου. Φρούριο - Πλατεία Δημοκρατίας.
Η βόλτα καταλήγει στο ... δοκισμάνο από την προηγούμενη μέρα μαγαζί, πίνουμε καφεδάκι, συνεχίζουμε για το hotel mosxow το οποίο είναι 5 λεπτά από την πλατεία δημοκρατίας.
Έχει πλέον πάει 14:00 και παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο. Αφήνουμε την υπόλοιπη εξερεύνηση της πόλης για την επιστροφή και γύρω στις 15:15 είμαστε στα οχήματα με κατεύθυνση Βουδαπέστη.

Μετά από κανα τέταρτο είμαστε στον περιφερειακό του βελιγραδίου. Σιγά σιγά βγαίνουμε στον αυτοκινητόδρομο και οι πινακίδες για Βουδαπέστη κάνουν εμφάνιση. Η ποιότητα του δρόμου είναι πολύ καλή , αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδες ΛΕΑ με διάζωμα στη μέση. Το τοπίο είναι ένας ατελείωτος κάμπος, ενώ μπαίνοντας στα όρια της Βοϊβοδίνας θυμίζει κεντροευρωπαϊκή χώραή για τους φίλους της ιστορίας, εισήλθαμε στα όρια της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Η κίνηση είναι μέτρια, και η διαδρομή είναι ευχάριστη. 50 λεπτά μετα την έξοδο από την πόλη του Βελιγραδίου , περνάμε εξω από το Νοβι Σαντ, το οποίο δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να το δούμε.
Συνεχίζουμε λοιπόν, και σύμφωνα με το gps, 2,2 χμ πριν τα σύνορα, σταματάμε στο τελευταίο βενζινάδικο της χώρας. Φουλάρουμε πετρέλαιο, αγοράζουμε την ουγγρική βενιέτα αξίας 11 ευρώ. Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ουγγρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Είναι σε μορφή αντίστοιχη της απόδειξης των pos (ηλεκτρονική πληρωμή)

Προς εκπληξή μας, ενώ παραγγέλναμε τον καφέ μας, ένας εκ των υπαλλήλων μας λέει: Τι θα πάρουν τα παιδιά ? Σε καθαρά ελληνικά. Είχε γυρίσει τα νησιά μας ... ως σερβιτόρος !!! :haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:
Τα λέμε μαζί του, παίρνουμε τα απαραίτητα φαγώσιμα, και συνεχίζουμε για τα σερβοουγγρικά σύνορα !!! Η έκπληξη που μας περίμενε ... ΔΕΝ περιγράφεται !!!!:mad::mad::mad::mad::shock::shock::shock:
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
19/03/2017

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Είναι 17:30, και είμαστε σταματημένοι 150 μέτρα από το σερβικό σημείο ελέγχου. Σύντομα διαπιστώνουμε ότι η κίνηση είναι από ... τα ουγγρικά σημεία ελέγχου. 40 λεπτά μετα, βρισκόμαστε 200μέτρα μετα τα σερβικλα σημεία ελέγχου, αλλά αρκετά μακριά από τα ουγγρικά. Στο σημείο αυτό μείναμε για μία ωρα !! Αφού ανάψαμε τις μηχανές ... για να κινηθούμε αλλα 200μετρα, ξανασταματήσαμε για ... άλλη μία ώρα. Είναι περίπου 20:00, η ψιχάλα έχει αρχίσει και πάλι.
Γειτονιά μας, είναι καμιά 50αριά αυστριακά οχήματα .. με Τούρκους οδηγούς !!!!
Όλοι είμαστε εκτός οχήματος, όσο το επιτρέπει ο καιρός, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, τα μικρά μας ... έγιναν ένας γλυκός μπελάς!!! Ουσιαστικά ήταν η μόνη αναποδιά σε όλο το ταξίδι.
Δύο ώρες και ένα τέταρτο μετά φτάνουμε στο σημείο ελέγχου. Μας ζητάει τα διαβατήρια, γίνεται ο έλεγχος και στη συνέχεια μας αναλαμβάνει ο τελωνειακός. Μου κάνει νόημα να κατέβω, ανοίγω πορτμπαγκάζ, " σιγαρετ ? " με ρωταει. Tourism, του απαντώ και μας χαιρετάει. Σύνολο ελεγχου 5 λεπτά. Γιατί είμασταν ακινητοποιημένοι, ακόμα δεν έχω καταλάβει.:bleh::bleh::bleh::bleh:

Φυσικά μετά πό τόση ώρα, ψάχναμε τουαλέτα. Η συνοριακή τουαλέτα στο ρεύμα για βουδαπέστη , ήταν κλειδωμένη. Έτσι η τουαλέτα απέναντι ήταν η λύση, στην οποία μπαίνεις αφού βάλεις ένα ευρω. Μεχρι να επιστρέψω, η " γειτονιά μας" πότιζε τη φύση ... ! Α ρε βαλκάνια !!!!!!:xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::haha::haha::haha:

Επίσημα στο οθγγρικό έδαφος. Η βροχή πλέον είναι πολύ έντονη, ενώ έχει νυχτώσει για τα καλά. Εχει πάει 21:00 η ρα και είμαστε καμιά ώρα ακόμα από την πόλη. Δυστυχώς το σκοτάδι και η βροχή δεν μας επέτρεψαν να σούμε πολλά πράγματα !!!

 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Περίπου 22:30, έχουμε φτάσει στο ξενοδοχειο.

https://www.booking.com/hotel/hu/7seasons-apartments-budapest.el.html.

Ήταν το καλύτερο καταλύμμα που έχουμε μείνει. Αν πηγαίνετε με παιδιά είναι ιδανικό. Αποτελείται από τέσσερα μπλοκ. Όλα έχουν πρόσβαση στο υπόγειο πάρκιν, ενώ σε κάθε μπλοκ βρίσκονται security που φέρνουν γύρα την νύχτα. Αναλόγως την κατηγι=ορία του δωματίου, βρίσκεται στο αντίστοιχο μπλοκ.
Το πάρκιν του ξενοδοχείου. είναι στο -2, ενώ στο -1 είναι ξεχωριστή εταιρεία στάθμευσης.

20/03/2017


Το επόμενο πρωινό, η λιακάδα δεν περιγράφεται. 09:30, το πρωί είμαστε ήδη στον δρόμο.
Αφού εντυπωσιάζόμαστε από την πρώτη φορά που βλέπουμε αυτοκίνητα ... να φορτίζουν,

20170320_111720.jpg


η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου έχει την τιμητική της.
Εντυπωσιακός ναός,. Αρκετός κόσμος, ενώ από αυτό το σημείο ξεκινάει αι μία μεγάλη πεζοδρομημένη έκταση

20170320_104513.jpg


20170320_104457.jpg


Αποχωρώντας από τον ναό, συνεχίζουμε γιατην γέφυρα των λιονταρι΄βμ.'Ολα είνα αρρκετάκοντά, και αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Είναι πολύ βολική πόλη για περπάτημα και ιδίως για καρότσια με μικρά παιδιά.

20170320_114913.jpg
(πριν την είσοδο της γέφυρας) Εδώ βρίσκονται σειρά τα γνωστά ξενοδοχεία, ενώ στο βάθος, με δυσκολία, διακρίνεται και το καζίνο που είχε ο Σταλόνε.
Εδώ η χαζοσυννεφιά μας θυμήθηκε, και πραγματικά πάνω στην γέφυρα, το κρύο ήταν τσουχτερό.

Είχε αρκετό κόσμο, ενώ και τα ποδήλατα είχαν την τιμητική τους. Με τα καρότσια , ένα ψιλοκυκλοφοριακό , το δημιουργήσαμε.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κοινοβούλιο.
20170320_122927.jpg

(κοινοβούλιο)

Το κτίριο αυτό , ζητούσε να τοαγοράσει ο Μάικλ Τζάκσον, αλλάτου το αρνήθηκαν, και αυτός δεν ξαναπάτησε εκεί.

Πολύ κοντά είναι και τα Παπούτσια του Δούναβη
20170320_123845.jpg

(Παπούτσια του Δούναβη)
Εβραικό μνημείο, της εποχής του ολοκαυτώματος. Μεγαλούργησαν και εδώ οι Ναζί:icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil:

Συνέχεια επιστρέφουμε στον πεζόδρομο και πιο συγκεκριμμένα στην Vaci utca. Πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος, με πολλά εμπορικά μαγαζιά. Είναι η ώρα του καφέ, και της ξεκούρασης των ποδιών. :haha::haha::haha:

Πλέον έχει μεσημεριάσει , και έτσι μικροί μεγάλοι κατευθυνόμαστε σε μαγαζί για φαγητό.

http://www.perfettobudapest.com/en/

Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκοταν αυτό το κατάστημα. Αφού ρίξαμε και ματιά στα παρακείμενα καταστήματα, καταλήξαμε εδώ. Καλό φαγητό, ιταλικής κυρίως επιρροής. Αλλα διαθέτει και κάποια πιάτα τοπικής κουζίνας.

Είναι πλέον 15:30 και έτσι αφού είμαστε χορτασμένοι, επιστρέφουμε για λίγο στο ξενοδοχείο, να φορτίσουμε μπαταρίες, και να περιποιηθούμε τα μικρά μας !!
 

Attachments

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Η συνέχεια;;;:):):)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom