Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

Mariza

Member
Μηνύματα
32
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ-ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Roadtrip Λατινική Αμερική
Να πάτε οπωσδήποτε και στην κατάληψη του Tacheles για ποτό στο αυτοσχέδιο μπαράκι με καναπέδες από σπίτια κ καθίσματα αυτοκινήτου κ απίστευτη θέα! Καμιά φορά έχει κ αξιόλογες εκθέσεις τέχνης!Ένα από τα πιο γνωστά κ κεντρικά hostels είναι το wombad και το east 7, τα οποία έχουν φοβερή 70's διακόσμηση!Θα φάτε οπωσδήποτε στο white trash και θα πιείτε ποτό στο cafe burger!Καλά να περάσετε!!!
 

geog

Member
Μηνύματα
25
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νορβηγία
Και επειδή το θέμα των αξιοθέατων καλύφθηκε επαρκώς, ας αγγίξουμε λίγο και το θέμα του φαγητού.;)
Στο Βερολίνο υπάρχουν σχεδόν παντού μικρά περίπτερα που πουλάνε λουκάνικα διαφόρων ειδών με διάφορα συνοδευτικά, σε αρκετά καλές τιμές. Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο να βρίσκεις και κινέζικα τέτοια περίπτερα, που εκεί ετοιμάζουν το φαγητό μπροστά σου και συνήθως είναι καλής ποιότητας!
Αξίζει επίσης μια φορά να φας στο εστιατόριο του KDW που είναι στην κορυφή του κτιρίου και βλέπεις όλο το Βερολίνο, ενώ υπάρχει τεράστιος μπουφές που επιλέγεις τι θέλεις να φας. Για πιο ακριβά, αλλά και αυτό αξίζει, είναι το εστιατόριο στον Πύργο της Τηλεόρασης (ύψος 365m), που περιστρέφεται αργά και έτσι μπορείς να δεις όλο το Βερολίνο από ψηλά και να τραβήξεις ωραίες φωτογραφίες. Το φαγητό είναι αρκετά καλό, όχι κάτι το ιδιαίτερο όμως.
Αυτό που θυμάμαι ακόμη είναι ένα μαγαζάκι σαν δικό μας σουβλατζίδικο, στην Kurfuerstendamm, περίπου στο μέσον της, όπου έκανε το πιο ανθυγειινό γευστικό τέλειο σουβλάκι. :lol:
Καλά να περάσεις, και μιας και έκλεισες με easyjet το αεροπλάνο, σου προτείνω να κλείσεις και easyhotel, εμείς είχαμε βρει ξενοδοχείο με δίκλινο "δωμάτιο" που είχε χωλ, καθιστικό, κρεβάτι, κουζίνα και φυσικά τεράστιο μπάνιο, 64? με πρωινό. Και θα μπορούσαμε να βρούμε και πιο φθηνά αν δε συνόδευα άτομο που ήθελε να μένουμε πάνω στην Kurfuesterdamm:mad:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αν δεν έχεις χρόνο να κάτσεις να μάθεις διάφορες πληροφορίες για το κάθε σημαντικό αξιοθέατο του Βερολίνου και θέλεις να δεις τα σημαντικότερα σε μικρό χρονικό διάστημα όπως θα γινόταν σε ένα οργανωμένο τουρ αλλά δεν θέλεις να πάρεις ξεναγό γιατί ίσως το ταξίδι είναι χαμηλού προϋπολογισμού έχω βρει μια λύση.
Υπάρχει μια ειδική ομάδα τοπικών ξεναγών που αποτελείται κυρίως από φοιτητές ή καλλιτέχνες και αναλαμβάνουν να κάνουν ξενάγηση σε ένα μίνι γκρουπ ατόμων με αντίτιμο στο τέλος ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας.
Δίνω και την ηλεκτρονική διεύθυνση www.newberlintours.com όπου θα βρεις τα σημεία και τις ώρες εκκίνησης των ξεναγήσεων.
Τώρα αν αποφασίσεις να πας στην Βουλή της Γερμανίας (καταπληκτικό κτίριο) να το κάνεις πρωί πρωί και να αποφύγεις φυσικά το Σαββάτο και την Κυριακή! Διαφορετικά θα χρειαστείς να περιμένεις τόσο που δεν θα πας τελικά!
Στο δυτικό Βερολίνο και στην KuDamm (Kurfurstendamm) θα βρεις ότι ποθεί η ψυχή σου όσον αφορά τα ψώνια! 3,5 χιλιόμετρα δρόμος γεμάτο μαγαζιά και από τις δύο πλευρές. Θα ξεκινήσεις το πρωί, θα φτάσει βράδυ και ίσως να μην έχεις καταφέρει να διασχίσεις όλο το δρόμο αν είσαι fan του shopping!
Τώρα εκεί γύρω που είναι η καρδιά του Δυτικού Βερολίνου υπάρχει η μισογκρεμισμένη εκκλησία του Κάιζερ Γουλιέλμου για να μας θυμίζει τη φρίκη του πολέμου, ο ζωολογικός κήπος και αμέτρητα fast food τύπου MacDonalds!!!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Και μιας και αναφέρθηκε το θέμα φαγητού στα περίπτερα όπου πουλάνε κάθε είδους λουκάνικου να πω ότι τα δοκίμασα σχεδόν όλα (είπα να κάνω εκπτώσεις στην υγιεινή διατροφή!!!) και τα περισσότερα ήταν ολίγον καυτερά αλλά υπέροχα!
Ακόμα και το τεράστιο σουβλάκι από κοτόπουλο που θα δεις να προσφέρουν μέσα σε ένα μικρό ψωμάκι και φαίνεται τόσο αθώο είναι και αυτό πικάντικό!
Φυσικά, μετά από τόσο λουκάνικο μην περιμένεις να προτείνω κάτι από εστιατόρια αν και το πρώτο βράδυ φάγαμε σε ένα ιταλικό στην Νικολαβιέρτε που δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά έτσι κι αλλιώς η κουζίνα του ήταν μέτρια!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Επιγραμματικά...

1. Η πτήση σου φτάνει 22.25 το βράδυ... Να πάρεις το Airport Express, προλαβαίνεις...

2. Να μείνεις στο Αν.Βερολίνο... Το Δυτικό ξέχνα το... εκτός της εκκλησίας, του Ζοο και του Charlotemburg τα άλλα είναι πολύ μικρότερης σημασίας για να δικαιολογήσεις την διαμονή σου εκεί...

3.Καλό θα ήταν να μείνεις κάπου στο κέντρο του Αν.Βερολίνου. Αν τα 100-120 ευρώ το δίκλινο δεν είναι πρόβλημα μείνε στο Park inn. Δεν υπάρχει καλύτερο location, πάνω στην Alexander...

4. Χριστουγενιάτικες αγορές...Οι καλύτερες και πιο χλιδάτες είναι στην Gendarmenmarkt στο Ανατολικό και στο Charlottenburg castle στο Δυτικό... εκεί επικεντρώσου... Γενικά η περιοχή της Gendarmenmarkt και της Friedrichstrasse είναι υπέροχες...

5. Το νησί των μουσείων είναι must. Με κανένα τρόπο μην χάσεις το Μουσείο της Περγάμου... Τip πήγαινε νωρίς και καθημερινή... Ουρές μεγάλες...

6. Κλασσικές φωτό και high lights... Στο ρολόι σύμβολο της DDR στην Alexanderplatz... Στην αγκαλιά του Marx στο παρκάκι μπροστά από το "κόκκινο δημαρχείο"... Μπροστά από το τανκ στο μνημείο των Σοβιετικών πεσόντων μετά την πύλη του Βραδεμβούργου... Μπροστά από το γκράφιτι της Ρόζα Λουξεμπουργκ στο μοναδικό σημείο του τείχους που παραμένει όρθιο στην Potsdamer Platz...

7. Ψώνια... Οι γκαλερίες της Friedrichstrasse απλά δεν παίζονται... Υπερχλιδάτα ψώνια σε υπερχλιδάτες τιμές... Το Κadewe στο Δυτικό σταθερή αξία αλλά η καρδιά της πόλης χτυπά στην Friedrichstrasse...

8. Extra tip... Κάνε βόλτα στην Karl Marx Alee... Η επιτομή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού... μην το χάσεις...

9. Μόλις φτάσεις στην πύλη του Βραδεμβούργου προχώρισε παρακάτω... Στα δεξιά σου θα δεις την καγκελαρία... αν θες στήσου στην ουρά να μπεις μέσα... Δεν το έχω κάνει ποτέ... Ευθεία είναι το τανκ που σου έλεγα... Δέος με το μνημείο...

10. Προσπέρασε το Check point Charlie... Turist trup... όπως έρχεσαι από την
Friedrichstrasse και το δεις στρίψε δεξιά... Σε καμιά 200 μέτρα θα δεις ένα κομμάτι του τείχους και πίσω του τα ερείπια της Γκεστάπο... Ρώτα στις πληροφορίες που ήταν το μέρος που αυτοκτόνισε ο Χίτλερ... και πήγαινε μια βόλτα... τι θα δεις? τίποτε μόνο μια πλακέτα σε ένα οικόπεδο... όλη εκείνη η περιοχή ήταν γεμάτη από τα κρατικά κτίρια των ναζί... εμπειρίες...

11. Μην και δεν πας να φας Τουρκικο στο Κροιτζμπεργκ...

12. Πολύ όμορφη περιοχή για βόλτα είναι αυτή πίσω από το "Κόκκινο Δημαρχείο"
Nikolaiviertel...

Αυτά...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τώρα αν θες να επισκεπτείς ένα supermarket (λόγω δουλειάς δεν υπάρχει πόλη που να μην επισκέπτομαι supermarket!) για να δεις που ψωνίζουν και τι ψωνίζουν οι Βερολινέζοι αλλά δεν θέλεις να απομακρυνθείς από το κέντρο μπορείς να πας στα εμπορικά Arkaden στην Potsdamer Platz και Alexa στην Alexander Platz.
Και τελειώνοντας να αναφέρω 4 sites όπου μπορείς να βρεις τα πάντα για την πόλη του Βερολίνου: www.berlininfo.com, www.berlin-tourist-information.de, www.exberliner.com (ηλεκτρονική έκδοση του αγγλόφωνου περιοδικού για ότι αφορά την διασκέδαση στο Βερολίνο) και www.visitberlin.de.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα θυμηθώ κάτι να περάσεις υπέροχα!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Για πιο ακριβά, αλλά και αυτό αξίζει, είναι το εστιατόριο στον Πύργο της Τηλεόρασης (ύψος 365m), που περιστρέφεται αργά και έτσι μπορείς να δεις όλο το Βερολίνο από ψηλά και να τραβήξεις ωραίες φωτογραφίες. Το φαγητό είναι αρκετά καλό, όχι κάτι το ιδιαίτερο όμως.
Συγνώμη ρε παιδιά... το εστιατόριο αυτό εμένα μου φάνηκε τελείως κιτς! και για καφέ που έκαντα υπερβολή το θεώρησα!!! (εκτός κι αν έχει ανακαινιστεί τα τελευταία 3 χρόνια..οπότε δεν έχω γνώμη)

επίσης η χριστουγιεννιάτικη αγορά που ανέφερα πιο πάνω που δεν θυμόμουν που ήταν, είναι αυτή στο Opernpalais.. από αυτές που πήγα εγώ ήταν η καλύτερη..
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
αχχχχχ berlin berlin...... η ιδια η πολη ειναι ενα ολοκληρο ιστορικο βιβλιο!! τοσα μνημεια για την φρικη του πολεμου.... και ομως παραξενο δεν θλιβεσαι... ισα ισα απο ολα αυτα σου γεννιεται ενα αισθημα ελπιδας και αισιοδοξιας.
στο θεμα τωρα: 1)δυτικο βερολινο αξιο(πολυ αξιο επισκεψης) ειναι το "κουφιο δοντι" η αλλιως Kaiser Wilhelm Memorial Church.δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο στο δυτικο που θα σε βαλει στο κλιμα της πολης

παμε τωρα ανατολικο.συμφωνω με τον traveller για το οτι το checkpoint charlie ειναι τουριστικη παγιδα. επισης ολα τα υπολοιπα παιδια εδωσαν πολυ καλες οδηγιες.μην ξεχασεις στην potsdamer platz στο sony center υπαρχει η προσοψη του ιστορικου ξενοδοχειου της πολης esplanade,οτι απεμεινε απο τους βομβαρδισμους.πιες την μπυριτσα σου στην parisen platz κατω απο την σκια της πυλης του βραδεμβουργου η κατηφορισε την unter den linden για ενα καφε στο cafe einstein.αν ο καιρος το επιτρεπει χασου μεσα στο πρασινο του παρκου και "χαζεψε" το ποταμι!!!

χρησιμοποιησε λεωφορεια για τις μεγαλυτερες αποστασεις το 100 και το 200 εκτελουν ενα φοβερο δρομολογιο απο το δυτικο στο ανατολικο και καλυπτουν αρκετα την πολη
 

stellaer

Member
Μηνύματα
46
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια
επειδη οι υπολοιποι με καλυψαν, εγω θα προτεινω μονο clubs. 3 ειναι αυτα που μου αρεσαν περισσοτερο. weekend στην alexanderplatz στον 12 οροφο ενος κτιριου γραφειων! το watergate πανω στο ποταμι στο kreuzberg καταπληκτικη θεα απο την τζαμαρια του. και το panorama bar στον ostbahnhof.
 

annageo

Member
Μηνύματα
95
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Paris!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου...
Να ρωτησω και εγω κατι... Κοιταω για Βερολινο Ιανουάριο, αλλα σκεφτομαι οτι ισως κανει πολυ κρυο...
Μηπως να παω τελικα Μαρτιο ή Φεβρουάριο?
εσεις που εχετε παει (ή έχετε ακουσει) τι μου προτεινετε?
 

stellaer

Member
Μηνύματα
46
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια
Να ρωτησω και εγω κατι... Κοιταω για Βερολινο Ιανουάριο, αλλα σκεφτομαι οτι ισως κανει πολυ κρυο...
Μηπως να παω τελικα Μαρτιο ή Φεβρουάριο?
εσεις που εχετε παει (ή έχετε ακουσει) τι μου προτεινετε?
και πολυ σωστα σκεφτηκες..πηγα περισυ Ιανουαριο και ειχε ψοφο!! βεβαια αν δεν εχει αερα περπατας ανετα μες το χιονι. αν εχει ομως..ειναι φρικη!! ο φεβρουαριος δεν νομιζω να εχει κ μεγαλη διαφορα..ο Μαρτιος ειναι ισως ελαφρως καλυτερα. οταν ξαναπαω παντως (γιατι θα ξαναπαω σιγουρα) θα φροντισω να ειναι Μαιος ή Ιουνιος ή απο Σεπτεμβριο-Οκτωβριο.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
και πολυ σωστα σκεφτηκες..πηγα περισυ Ιανουαριο και ειχε ψοφο!! βεβαια αν δεν εχει αερα περπατας ανετα μες το χιονι. αν εχει ομως..ειναι φρικη!! ο φεβρουαριος δεν νομιζω να εχει κ μεγαλη διαφορα..ο Μαρτιος ειναι ισως ελαφρως καλυτερα. οταν ξαναπαω παντως (γιατι θα ξαναπαω σιγουρα) θα φροντισω να ειναι Μαιος ή Ιουνιος ή απο Σεπτεμβριο-Οκτωβριο.
Έχω πάει αρχές Δεκεμβρίου Μόναχο και ήταν μια χαρά με ένα μπουφάν(βέβαια είναι πολύ νότια). Είναι θέμα τύχης .Τώρα τα έβγαλα τα εισιτήρια . Ελπίζω να μην κάνει ψοφόκρυο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom